De Ce Nu? Femeile Care Inseala (2)

De Ce Nu? Femeile Care Inseala (2) | Autor: ivona_st

Link direct la acest mesaj

<<<Topic precedent

@ espiritu:
buna seara.
culmea este ca nu am incercat sa induc mesajul ca viata mea e roz de cand s-a petrecut episodul despre care am scris. mai devreme, cineva spunea ca, indiferent de felul in care se termina o astfel de poveste, te pierzi putin sau pierzi ceva din tine. cumva-cumva simt ca s-a intamplat asta (nu, nu e cazul de mangaieri pe cap nici de ata asta). si cam atat.
nu cred ca ne mergea prost inainte si ca acum ne merge bine sau mai bine. nu am incercat decat sa descriu ce se intampla pe atunci cu relatia de acasa. nu as recomanda niciodata, nimanui, adulterul ca reglare a tensiunilor conjugale. nici macar mie. :-)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ivona_st spune:

@ cristoiu:
buna seara.
nu cred ca topicul acesta a fost deschis pt ca persoanele ce urmaresc sa gaseasca mangaieri pe crestet sau aplauze sa caute si sa si primeasca asa ceva. ideea cred ca a fost alta si poate ca de aici ar putea incepe sirul intrebarilor mai mult sau mai putin retorice pe care le ridicati.
si doua intrebari din partea mea, daca-mi permiteti: ce va face sa credeti ca ar trebui sa le spun totul atat sotului meu, cat si sotiei celuilalt? cum ar ajuta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela42 spune:

daca scap controlul asupra sentimentelor mele si ma gindesc la o aventura cu un alt domn(prieten al sotului postasul cu alocatia sau gunoierul care vine dupa ciubuc de sarbatori)merg intii la tribunal(din respect pt mine intii)ma eliberez de casnicia care nu ma mai implineste iar apoi...ma iubesc prea mult si stiu ca orice gresala va fi platita.ivona_st tu de ce nu il tai cu toporul azi ca daca el va da mai tirziu sa nu fii chiar asa de suparata.nu te judec dar este o distractie ieftina si in viitor cind se va afla va fi si fff umilitoare.parintii tai au avut o casnicie implinia?poate ai o trauma din copilarie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns espiritu spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabriela42

daca scap controlul asupra sentimentelor mele si ma gindesc la o aventura cu un alt domn(prieten al sotului postasul cu alocatia sau gunoierul care vine dupa ciubuc de sarbatori)merg intii la tribunal(din respect pt mine intii)ma eliberez de casnicia care nu ma mai implineste iar apoi...ma iubesc prea mult si stiu ca orice gresala va fi platita.ivona_st tu de ce nu il tai cu toporul azi ca daca el va da mai tirziu sa nu fii chiar asa de suparata.nu te judec dar este o distractie ieftina si in viitor cind se va afla va fi si fff umilitoare.parintii tai au avut o casnicie implinia?poate ai o trauma din copilarie?

dar de ce nu divortezi de pe acum in ideea ca poate gunoierul de anul asta va avea ochi albastri si va recita Cartarescu?

PS
care e etalonul de casnicie implinita?tu ai o casnicie implinita?ce te face sa crezi asta?

I'm not crazy my reality is just different than yours !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ivona_st spune:

@ gabriela:
crede-ma, nu ma pot supara pe tine...
propunerea ta ar putea fi interesanta, numai ca eu nu cred in topor ca profilactic al adulterului si nici in atac ca mijloc de aparare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela42 spune:

espiritu da sentimentele mele mi le cunosc!tu de ce crezi ca eu am curiozitatea despre...si cred ca si tu ai fost inselat daca ai impresia ca toata lumea insala.ivona ai spus ca in viitor daca te va insela vei trece mai usor pt ca....era o comparatie la fel de isteata ca si agumentul tau.voi sunteti minunati iar eu habar nu am de propriile mele probleme.oricum eu cred ca ai cam gresit.sa fii sanatoasa si daca vrei tineo tot asa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sieulafel spune:

ivona, eu apreciez curajul si sinceritatea ta...
insa, ceea ce ai facut...
sti, se spune ca libertatea ta se intinde fix pana unde incepe libertatea celuilalt, ca drepturile unui om au ca limita "linia" under incep drepturile altui om, etc.
pentru ca "niciodata sa nu spui niciodata", admit ca exista posibilitatea sa-ti doresti un astfel de lucru vreodata, admit posibilitatea sa te indragostesti de altcineva. dar, eu as proceda precum gabriela
daca mie-mi vine sa zbor... as fi atenta ca zborul meu sa nu provoace suferinta altora.
sincer, citind postarea ta ma tot gandesc cu mila si durere la biata "cealalta", gravida in trimestrul II, fericita in asteptarea copilului... oare ce nenorocire s-ar fi intamplat daca biata de ea ar fi aflat.
eu am aflat o astfel de "veste" despre sotul meu, si... puternica, sanatoasa, echilibrata si cu picioarele pe pamant cum am fost de cand ma stiu... am luat-o efectiv razna... mai bine de 2 saptamani nu am mancat, nu am dormit si am plans non-stop... am luat niste anxiolitice ca sa pot reveni cat de cat la normal. biata graviduta-nevasta, nici pastile nu ar fi putut lua.
dar spun totusi ca apreciez postarea ta pentru ca este interesant de stiut modul in care gandeste o femeie atunci cand alege sa insele cu un barbat insurat.
si, in aceasta idee, daca nu te-a suparat mesajul meu si mi-ai inteles punctul de vedere... as vrea sa ne spui si de ce v-ati "oprit" dupa 3 luni...
raspunsul tau m-ar putea ajuta sa inteleg anumite chestii. eu sunt intr-o perioada de asteptare sa-i spun. ma intreb daca si cealalta din viata barbatului meu se va opri sau ei vor continua mult mai atenti la detalii relevante ale aventurii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui sieulafel
dar, eu as proceda precum gabriela
daca mie-mi vine sa zbor... as fi atenta ca zborul meu sa nu provoace suferinta altora.

Si de ce crezi ca un divort nu provoaca suferinta altora? Sotului, copiilor? Ivona si-a facut de cap inteligent, nu a aflat nimeni, este situatia ideala. Ea nu a ramas cu frustrarea de a-si infrana dorintele, iar pe parcursul aventurii in familia ei a fost armonie. Iar motivatia adulterului nu a fost neimplinirea in casnicie ci atractia sexuala...deci de ce divort?

Eu am mai spus-o la alt topic...casniciile nu se destrama pentru ca barbatii insala ci pentru ca femeile nu o fac. Ele sunt cele care stiu cel mai bine sa faca asta, nu isi pierd capul de pe umeri, oricat ar fi de indragostite nu uita sa stearga sms-uri din telefon, au creierul format sa gestioneze situatia fara sa incurce lumea, iar de energia cu care se incarca dintr-o astfel de escapada este o energie pozitiva de care beneficiaza si membrii familiei, mai ales sotul care astfel nu mai are nevoie de relatii extraconjugale, avand acasa o femeie fericita, si asta e foarte bine, caci relatiile extraconjugale nu sunt punctul forte al barbatilor - in sensul ca nu stiu sa le gestioneze, si in plus de asta nu ii incarca cu energie ci ii vlaguieste, facandui ursuzi acasa si obositi de familie.

Mergi la inceput

accept, si divortul doare si doare rau de tot...
dar eu nu ma refeream la divort. eu ma refeream la "zborul" produs la doua zile dupa ce a cunoscut prietenul sotului, prieten casatorit cu o femeie gravida... ala putea - si slava Domnului ca nu s-a intamplat! - sa produca o nenorocire. si, cu siguranta nu pot fi prea obiectiva acum, eu nu ma pusesem in pielea barbatului inselat ci in pielea sotiei gravide...
pe de alta parte, cu toata sinceritatea ti-o spun!, nu sti cat de mult mi-as dori sa cred in teoria ta!!!
ce mi-as dori sa pot sa mi-o trag si eu cu unu' si apoi sa vin acasa relaxata si fericita! si cu siguranta nici nu m-ar mai durea sa aflu ca domnu' doctor o mai pipaie si alea alea pe duoamna asistenta

mi s-a intamplat odata sa simt si eu niscai fluturasi la vederea unui tip misto rau - din punctul meu de vedere!-
realitate sau inchipuire, parca si tipu' ma privea intr-un fel ce spunea ceva ... nu ne-am atins nici macar un deget, nu am trecut de faza prenumelui de politete.... si cu toate astea fluturasii isi scuiturau puternic aripioarele... dar i-am alungat cu toate argumentele care-mi veneau in minte... durere provocata domnului doctor/ copiilor/ nevestei aluia, juramintele spuse in biserica, sarcina nedorita, boli etc... si au zburat bietii fluturasi desi pareau asa de puternici...
oricum, interesant si confortabil punctul tau de vedere dar pentru cine il poate pune in practica...

Mergi la inceput

a, si pe cuvant ca daca voi ajunge sa ma conving de utilitatea si beneficiile vs. riscurile acestei teorii... imi voi alege unu' neinsurat si promit ca vin aici si va povestesc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Citat:
citat din mesajul lui ivona_st

@ cristoiu:
buna seara.

si doua intrebari din partea mea, daca-mi permiteti: ce va face sa credeti ca ar trebui sa le spun totul atat sotului meu, cat si sotiei celuilalt? cum ar ajuta?

Uite niste intrebari mai putin retorice. Acum ca ti-ai incheiat primul adulter in casnicie, cum ai "crescut" din experienta asta? Ce ai invatat despre tine si casnicia ta? Ai descoperit ce anume iti lipseste in persoana sotului? Si ai facut ceva sa ii comunici nemultumirile tale? (sa nu imi spui ca nu iti lipseste nimic si ca esti pe deplin implinita in casnicie)

Pentru ca daca nu ai invatat si nu ai aflat si nu ai luat nici-o masura, se va repeta. Garantat.

Ah, cu amicul sotului cum e situatia? Va vedeti in continuare la o bere cu totii? Ce simti cind il vezi acum?

Mergi la inceput