copiii nostri la 5,6, si mai multi ani :))

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Citat:
citat din mesajul lui lorelaim

un art care se merita citit
http://www.ziare.com/life-style/copii/opinii-avem-dreptul-sa-ne-batem-copiii-1041117

Foaie verde si-o lalea am scris un articol. Am citit chestii mai captivante aici pe forum, chiar daca am fost sau nu deacord cu ele macar autorii pareau mai motivati si mai implicati.

Aici nu se pune problema sa ne batem copiii. Se bat ei intre ei Noi doar ne obosim (degeaba) corzile vocale.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonta_bonta spune:

eroare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxanaz

in primul rand, LadyJ, multumesc ca iti faci timp sa discutam si din astea de-ale copiilor mari , si nu numai

atentionarea vesnica ca venit ca urmare a impiedicarilor teribil de repetate. prin casa nu ii mai zice nimeni nimic si tot se impiedica de cam orice. zice ca nu le vede (e teribil de preocupat de alte lucruri mult mai importante, presupun eu )
dar repet ce am zis mai devreme, am sa incerc sa nu il mai atentionez asa des, macar afara.

Laura, Luna, waw, mai aud si de altii la fel ca Patrick

R

N-am timp sa citesc tot si promit sa revin mai in tihna dar...nu ma pot abtine: treaba asta cu impiedicatul e un talent, sa stiti!!!! Eu asa sunt de cand ma stiu, un colt de mobila daca e in camera in care ma aflu, ma lovesc de el de-mi vine rau. Imi trag usa peste degetele de la picioare de m-apuca plansul. O piatra daca e pe drum, clar se opreste in varfurile pantofilor mei. Daca-s din lac, frumosi, cu tocuri inalte....si mai sigur imi vine la bombeu..... Cea mai recenta realizare este ca mi-am prins deshtu' la laptop!!! Da, da, nu radeti, c-o mana il inchideam energic si cu mana ailalta sufeream cumplit ca mi-am prins destu'.... In casa nu port papuci ca ma impiedic in praguri....dar daca-s fara papuci, vai de degetele mici cand se intalnesc cu colturile de mobila si picioarele de scaun....

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxanaz

Luna - aceeasi impresie o am si eu.

ok, propun dezbaterea zilei: cum reactionati cand nu aud decat a 4-a oara cand le spui ceva, eventual cu tonul cu 5decibeli mai sus? si asta a 40-a oara in ziua respectiva?
ipoteza mea: nu aud pentru ca nu-i intereseaza altceva decat ceeace fac. cum il fac sa auda fara sa fiu ciocanitoarea woody?
(paranteza: intr-una din dati cand repetasem de vreo 3 ori o rugaminte spun cu un ton jos, asa pentru mine "mai frate, copilul asta ori e surd ori nu s-a spalat bine in urechi" raspunsul a venit foarte prompt "ba nu-s surd!!" voila de vezi....)
astept cu interes

R

surzenie selectiva, nu? nu stiu daca asa se numeste, da-mi place cum suna......

De regula mie la Matei imi merge ca, in loc sa spun a 4 oara acelasi lucru, sa-i spun altfel: "Spala-te pe maini, zise mama lui a 4 oara". Asta fara sa ridic vocea dar ii atrage atentia si reactioneaza. In zilele bune, chiar isi cere scuze

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Mina, bine ai venit aici hehehe asa deci, talentul asta se pastreaza si la maturitate
bonta_bonta - fratele cel mare pare coplesit de atentia pe care o dati celui mic. cel putin asa interpretez eu situatia. mai ales ca spui ca in momentul in care si-a exprimat ingrijorarea a aratat adevarata fata a situatiei.
na ca trebuie sa fug, promit ca revin maine.

R

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Foarte interesant ce spuneti voi aici...eu am 2 fetite, de 1 an si de 3 ani.
Ei, apropos de ce au baieteii si daca ar vrea, au vazut, adica cea mare, de 3 anisori, are numai baietei prieteni de cand era micuta, i-a vazut facand pipi la noi acasa, afara etc. Ea stie ca baieteii fac pishu in picioare, insa sa vrea si ea...deloc.
Mai precis ii compatimeste ca nu au cercei , surioara ei a fost luata drept baietei ca nu avea clama in par si mi-a spus: vaaaai, mami, saracuta Andreiuta, a ramas baietel, daca tot scoate clamita!
Sincer, mie mi se pare ca fetitele arata mai bine acolo decat baieteii, adica de ce i-ar trebui ceva acolo, fi-mea e mai mult pe modelul: da ce e aia, nu il doare? plus ca ei nu au cercei, again, nu pot face copii, nu au clamite si cate si mai cate...asa ca nu sunt de invidiat

Sunteti niste dragute si citesc cu mare interes, cu atinsul in locuri intime, si eu sunt de acord, numai in intimitate si este absolut ok, nu e nimic de amenintat este fff normal si des, insa nu sunt inca in pozitia asta, e cam greut sa stai calm si sa dai ignore cand se intampla, sper sa fie asa si cand si daca s-o intampla :-)

Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria 13 iulie 2007 si Elisa Andreea 03 septembrie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Fetelor, am ajuns intr-o stare totala de indiferenta. Ieri in plina strada fiimea suparata pe fiumea, ii explica cu lux de amanunte, ca ii va taia burta sa-si scoata intestinele, si alte minuni si mai grozave. Si asta razand, iar cel mare zicea magarii si mai mari. Si asta vreo juma' de ora pana am ajuns acasa, razand, amuzandu-se... Si am rezistat pana acasa sa nu le zic nimic

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Buna!
Rog un sfat cum sa abordez urmatoarea situatie :

Ieri i-a luat soacra'mea pe copii de la gradi si a ramas cu ei in curtea gradinitei sa se joace cu colegii lor. Rares se juca cu baietii de-a piratii. La un moment dat (zice el) trebuia Rares sa puna in inchisoare pe un coleg, Andu, care a zis ca nu vrea, a inceput sa planga si l-a lovit cu pumnul in burta. Rares a ripostat si s-a lasat cu o bataie parte in parte cu pumni si palme, pana au ajuns soacra'mea si taticul baietelului sa ii desparta. Lasam la o parte comentariile de pa margine ("asa rai sunt unii, ca o sa isi scoata ochii intr-o zi"), Rares nu a vrut sa isi ceara scuze si sa se impace cu Andu pe motiv ca "Andu e un bebelush, ca plange dupa mama lui dimineata cand vine la gradinita si el a inceput, ca el m-a lovit primul".

Am avut o discutie cu el aseara, l-am intrebat intati cum s-a intamplat, i-am explicat ca in timpul jocului nu poti sa obligi un copil sa faca ceva ce el nu vrea. I-am dat exemplu cu frica lui pt catei, l-am intrebat cum s-ar simti el daca un copil mai mare - Rares e cam cu un cap mai innalt decat Andu, desi Andu e mai mare cu cateav luni- l-ar forta sa puna mana pe un catel, desi el nu ar vrea. Nu a comentat nimic, dar a zis ca Andu a lovit primul si el nu vrea s fie prieten cu Andu. I-am spus ca e ok daca nu vrea sa fie prieten, nu il obliga nimeni, dar sa nu il loveasca si sa se poarte frumos cu el, pt ca asa trebuie, asa fac copii politicosi si civilizati (tocmai au avut ieri lectie de politete si bune maniere la gradi). I-am zis ca daca se mai bate cu baietii, nu o sa se mai joace nimeni cu el. El zice ca ceilalti incep bataia, nu el. I-am spus daca cineva il loveste, sa ii spuna sa nu mai dea in el si sa plece de acolo, sa nu se mai joace cu acel copil.
Dimineata am reluat discutia si i-am zis de "vorba dulce mult aduce" si "ce tine nu iti place, altuia nu-i face", cu explicat si exemple. A parut un pic impresionat asa de talentele mele oratorice, dar a plecat la gradi hotarat sa nu isi ceara scuze si sa nu se impace cu Andu.

La ei in grupa sunt mai mult baieti si al meu e printre cei mai cuminti. Deci conflicte de aste o sa mai fie. Intrebarea mea este: cum procedez? Cum sa abordez problema? Nu vreau sa ajunga un bataus aratat cu degetul de copii si de parinti, dar nici un papa-lapte care sa o incaseze mereu.

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Laura eu cred ca ai procedat corect, doar as mai fi adaugat ca e bine sa nu raspunda fizic violentelor, ci sa mearga/fuga sa spuna unui adult. Insa stiu, e tentant sa-i zici sa se apere. Insa vezi tu, ei fac cu greu diferenta intre atac si aparare, plus ca eu ma gandesc mereu la viitor, prefer ca fiul meu sa fuga daca scoate unul cutitul la el noaptea pe strada, prefer ca el sa nu raspunda unei palme, am avut un fost coleg de servici care a raspuns cu un pumn unei plame si l-a omorat pe ala. Vreau sa il duc si la arte martiale mai tarziu, peste un an doi, sa aiba capacitatea autoapararii insa cu cap.

Nu il obliga sa-si ceara scuze, pana la urma celalalt copil a dat primul, daca initiaza celalat impacarea atunci sunt convinsa ca si Rares se va inmuia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Luna, multumesc!

Mai e un 'pitic' ce imi sta pe creier. Ar trebui sa il pedepsesc dupa faze de astea? Sa ii tai ratia de desene animate, sau ceva? Eu personal nu sunt adepta pedepselor. Mai scap si eu cate una cand ma lasa nervii si sunt de genul "fara desene animate", "azi nu ai voie deloc la calculator" sau "stai in camera ta pana iti trec nervucii si pe urma discutam" - daca asta e o pedeapsa .. in fine.
Dar stiu ca celalat copil in discutie este pedepsit de parinti, mai ia si palme si probabil pt faza de ieri a fost pedepsit acasa. Foarte posibil ca parintii lui vor spune lucrul asta in cercul de parinti din grupa. Pe mine nu ma doare deloc gura lumii, dar daca Rares afla ca Andu a fost pedepsit si el nu, nu o sa zica ca "bine ti-a facut, vezi ca eu am avut dreptate, data viitoare tot asa fac?!!"
O sa iasa ca al meu e rau, ca eu gresesc ca nu il pedepsesc?

Pfiuuu, ce de-a probleme am ... Cert e ca mie mi s-a parut destul ieri sa discutam despre ce s-a intamplat, nu vad ce rost ar fi avut sa il pedepsesc si mai ales nu stiu daca rezultatul nu ar fi fost acumulare de frustrari si tensiune mai mare intre Rares si celalalt copil.

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput