Romanii din Marea Britanie (25)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Leti, tema a fost Heroes.
Mi-a placut din nou cel mai mult Treyc, apoi Mary si Matt. Lupta stransa, sunt bunicei multi.
Am citit azi in ziar ca Cheryl daca se descurca bine sezonul asta o sa mearga la X Factorul american cu Simon, in juriu. Si ca Simon le-a dat de inteles celorlalti doi, Louie si Danii, ca tine doar de ei sa mai participe si la anu' in juriu aici, daca stiu sa se faca in continuare placuti de public.
Cred ca elimina tot 2 acte pt ca acum sunt 12, cam cati ar fi trebuit sa fie initial, dar au pierdut doua saptamani deci ca sa intre in program probabil ca mai taie 2 si weekendul asta.

Fetelor, am avut si eu azi un interviu pt o alta ramura a ceea ce fac deja, sa fie complementar, am avut niste emotii...si tipa mai avea un pic si ma invita la cafea asa incantata era de mine Ca si Luna, aveam senzatia ca nu mai sunt in stare de nimic, acum ca a iesit totul bine sunt asa de fericita, inseamna ca mai pot. Astept zilele astea al doilea interviu, direct de la compania mama din US, Doamne ajuta.

Gata munca pe ziua de azi, ma duc sa ma apuc de gatit. O zi frumoasa tuturor!

p.s. Felicitari Andra & husband, sa va fie de bine cu noile joburi!

--------------------

Andra si bebe Theodora

Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Am citit azi in ziar ca Cheryl daca se descurca bine sezonul asta o sa mearga la X Factorul american cu Simon, in juriu

Astea-s cucuri de-a lui Simon. Doar special i-a dat cea mai buna grupa, sa cistige si apoi s-o duca in State si sa spuna cum a cistigat ea de 3 ori la rind x factor. Ia sa-i fi dat over 28, atunci s-o vad cum cistiga. De la inceput a premeditat asta. De 3 ani de cind face x factor chelry are grupele cele mai bune, nu tu batrini, nu tu grupuri. Pai sa stii ca cistigam si eu cu asa grupuri bune. Nu stiu ce o sa faca cu accentul ala timpit, ca nu cred ca americanii inghit orice. Am auzit ca i-a lectii de pronuntie.

Succes cu interviul, sint convinsa ca o sa fie bine.

Mada, e pustiu aici fara tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Aoleu asa-i, Andra si Husband, feicitari pt joburi. Culmea e ca si al meu are job nou de la 1 Nov. Vad ca e inoire la joburi la sfarsit de an.

Azi mi-am dat demisia.

Mota eu cred ca joburile actuale ne darama increderea in noi si faptul ca am stat acasa dupa copii, nu mai ne simtim in stare. Ce job, ce job? Succes, sigur iei jobul. Dar tu nu esti gravida?

My reason

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Luna, pai tocmai asta-i treaba ca ma pregatesc de stat acasa si jobul nou, daca da Dumnezeu sa-l iau, e de acasa, prin telefon. O vreme as continua pe ambele parti, si pe teren si acasa, si cand nu mai pot sa ma deplasez din motive de burta imensa , as ramane numai pe partea asta cu muncit de acasa.
Interpreting fac eu, medical pe teren, orice domeniu de acasa.

Multumesc fetelor, stau ca pe ace pana vine mailul cu programarea la al doilea interviu, am emotii

Leti, asa e, chiar am zis ca Cheryl iar a primit grupa castigatoare. Simon a luat-o sub aripa lui. Cica nu e adevarat ca ia lectii sa scape de accentul ala, ca ar fi declarat el ca asta cu neintelesul accentului ei e o prostie.

Luna, ce-au zis oamenii la job?

--------------------

Andra si bebe Theodora

Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson

Mergi la inceput

Mota ce sa zica, Senior Manager m-a imbratisat, ca ii pare rau ca plec, daca m-am gandit bine, bla bla bla. Celalalt manager cu care ma trag de sireturi a aparut sa-mi zica ca e ofticat rau, ca nu mai gasesc ei asa pe cineva, ca dureaza, ca bla bla. Asta e, i-am spus ca astept de la el sa se bucure pt mine.

My reason

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana_23 spune:

Multumesc pentru raspunsuri. Nu m-am lamurit f tare ce anume ar trebui sa stiu ca legislatie. Pana una alta mai am vreo 6-10 luni in care pot sa tot studiez partea legala.

Mi-ati spus ca experienta din Romania nu prea conteaza insa asta depinde in ce companie ai lucrat, pe ce pozitie si ce procese se desfasurau acolo d.p.d.v. HR.
A evoluat si HR -ul asta in ultimii ani, chiar si in Romania, se copiaza foarte mult de afara, de pe la multinationale, studiile de piata celebre in acest domeniu sunt de cativa ani si in Romania. Asa ca procesele sunt cam aceleasi daca ne gandim la recrutare, integrare noi angajati, evaluare, training, motivare sau planificare HR.

Insa daca ne gandim la partea legala si salarizare cu siguranra sunt diferente majore si tocmai de-asta vreau sa studiez.

sorana 38+ cu Tudor

Mergi la inceput

Motanik any news? Suna tare bine jobul ala al tau de acasa.

Sorana nu cunosc pe nimeni personal in HR, uite aici ceva despre www.businesshr.net/intro/legal/recent.html" target="_blank">HR insa din cate am inteles eu acolo is doar updates.

Experienta din Romania nu conteaza in sensul ca nu e luata in seama nu ca tu nu te-ai pricepe. Mai exact si eu am lucrat la o multinationala inainte sa vin aici, mi-a luat luni de zile sa patrund pe piata muncii (si asta era inainte de criza cand din 10 aplicatii obtineai interviuri la 5, acum aplici si nu te baga nimeni in seama, sau poate o fi fost doar la mine asa, insa eu aplic de prin mai iunie si rar ma suna cineva, am aplicat chiar pt un job in oglinda, adica fiecare cerinta o indeplineam, eram perfecta pt jobul acela, nexam contactare), practic cand le spui ca ai experienta in bla bla si esti tare si mare te intreaba unde ai mai lucrat in UK. Efectiv ignora experienta din Europa de Est. Nu mereu insa in cele mai multe cazuri.

My reason

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Sorana, trebuie sa te inscrii la cursuri si sa-ti iei calificarile care se cer aici. Degeaba studiezi tu legislatia daca nu ai patalama la mina. Experienta de Ro e vax albina, efectiv cind la interviu incepi sa vorbesti de experienta romaneasca, te opresc si intreaba de UK. Ignora total tot ce tine de europa de est, studii, experienta etc. Eu sint contabil, am lucrat la o multinationala, experienta gilrla, studii, nimic nu a contat (si asta acu 10 ani cind nu era criza si locuri de munca pe sponci) si a trebuit sa iau totul de la capat, incepind cu studii si terminind cu experienta (am avut nustiu cite joburi de junior). Plus ca ma uitam pe niste job description pentru HP si una din cerinte este cunoasterea la perfectie a limbii engleze (citit, scris, vorbit) plus o alta limba europeana (alta decit romana). Eu personal, dupa 10 ani de UK plus ca stiam engleza de acasa, sint departe de a spune despre mine ca stiu la perfectie aceasta limba. Numai un nativ, si ala tre sa fie cult nu gluma, poate sa spuna ca stie la perfectie o limba. Asta e parerea mea, evident. Tu poate te descurci foarte bine in engleza, n-ai accent, etc.

Cel mai bine ar fi sa te uiti sa vezi ce calificari se cer, sa vezi unde ai putea face cursurile respective (eu am mers la Uni, nu am invatat de acasa), Mada studiaza de zor incepind cu anul asta, ea ar putea sa-ti povesteasca din experienta ei (e alt domeniu, dar poate da informatii utile). Dar eu cred ca o vreme o sa trebuiasca sa te concentrezi asupra noului nascut, mai vorbim dupa ce nasti si vii incoace - numai cind ma gindesc cit costa childcare-ul in tara asta ma trec fiorii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana_23 spune:

Luna, multumesc frumos !
am acum un punct de plecare in studiu.
cu siguranta n-o sa gasesc o pozitie similara celei din romania, dar nici n-as vrea sa schimb domeniul pentru ca mi-e drag si nici nu am lucrat pe altceva.

sorana 38+ cu Tudor

Mergi la inceput

Sorana iti sugerez sa cauti joburi in HR, sa vezi ce criterii trebuie sa indeplinesti, si apoi sa vezi daca si ce calificari iti trebuiesc. Nu stiu ce pozitie ocupi in Romania acum insa iarasi isi sugerez ca, initial pt a patrunde pe piata muncii in HR, sa cauti job de Admin, cel putin asa afli care e situatia, ce ti se cere, etc.

My reason

Mergi la inceput