In cerc vicios :( AJUTOR
Raspunsuri - Pagina 2
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius Eroare. Locul copilului este langa mine un pic mai jos. Asa cum locul meu fata de parintii mei este langa ei...un pic mai jos. Nu voi avea niciodata cum sa pun egalitate intre mine si parintii mei. Ever forever raman la locul lor deasupra mea ei m-au facut, ei m-au educat ei m-au format lor le pot spune "sarut mana" fara sa am cea mai mica ezitare. Asta e. Daca nu am avea fiecare locul nostru, daca nu am avea reguli ar fi anarhie. Vreau este primul pas in acest caz spre anarhie. Vreau este sfidarea oricarei reguli elementare. Toti vrem. Insa nu tot ce vrem avem. Chiar si aici pe DC sunt reguli chiar daca uneori vrem sa fie altfel. Insa... nu e dupa cum vrem. Ne subordonam regulilor generale nu regulilor personale. Iar asta se invata de mici copii si foarte generic se numeste educatie. sau liosa de educatie sau scapari in educatie sau... sau... Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
M-a intristat foarte tare mesajul de mai sus, Marius :(.
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
Sabina spune:
in jur de 5 ani si la fimea a fost cel mai nasol.
Pur si simplu a trecut cam in juma de an
la crize eu am reactionat diferit.
Eram gravida cu gh in ultimele luni, deci am fost homonala si in pozitie de lupta...dupa ce am nascut am fost calma si uite ca a trecut.
Tacsu.....recunosc, ii tragea cate un du-te la tine in camera si sa nu te mai aud ca zici asa ceva etc etc.
Sincer, nu prea folosea....
dar eu cred ca daca il ierti de o 100 de ori si tot de 100 de ori vorbiti despre ce a facut e mai bine.
Adica acuma v-ati pus la ambitie si nu se lasa, de aia zice toate chestiile alea .
Cred ca e si suparat pe el ca a gresit, si faptul ca nu il ierti il inversuneaza, adica el singur isi face mea culpa si tu nimic?
sper ca se intelege ce vreau sa zic:P
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui denizel Marius, dar de ce "vreau" nu exista? Nu exista in relatia parinte-copil sau in orice relatie? P.S. Sunt adepta lui "as vrea" si " te rog", dar exista si dati cand "vreau" e perfect OK. A, Marius, tu iei in serios ce striga un pici furios de 5 ani??? :D Pentru parinti, de dragul copiilor "Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel. |
La mine din start nu striga nimeni cu atat mai putin un copil de 5 -8 - 15 ani. da iau in serios foarte multe aspecte - unul extrem de serioas este format din reguli de comportament.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
marius spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui denizel
M-a intristat foarte tare mesajul de mai sus, Marius :(. Pentru parinti, de dragul copiilor "Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel. |
Asta e.
Sabina spune:
deci daca are 5 ani nu are voie sa aiba emotii si sa strige?
horror.
Cum mi-am alaptat copiii
marius spune:
Unde scrie asta? Ca nu are voie sa aiba emotii? sau ca nu are voie sa strige?
Scrie ca nu are voie sa strige la mine de exemplu. Scrie ca nu are voie sa o bata pe sora-sa, scrie ca nu are voie sa spuna EU VREAU ca asa vreau eu, scrie ca nu accept impunere din partea lui. Fii mai exacta in ceea ce exprimi te rog.
Horror este daca ajung ca un copil sa spuna te tai cu cutitul.... diii ha... asta da horror, sau daca as accepta sa o clapaceasca pe sora-sa, sau sa-mi spuna mie eu vreu acum asta ca asa vreau eu. Nu tine am mai spus.
ruxij spune:
Denzel, Sabina, stiu ca nu sunteti de acord, nu are rost sa va repetati, eu nu revin sa raspund, stim fiecare pozitiile mult prea bine.
Andoix, dc. vrei sa inceteze acest comportament, trebuie sa il pedepsesti. Il pui in time out pt 5 minute cand repeta comportamentul respectiv. Deasemnea pt. tipat la tine sau alte comportamente inadecvate. Se poate tavali pe jos. Poate iesi din time out, il iei si il pui la loc, fara sa ii vorbesti, de 1000 de ori. Sta 5 min in time out pt fiecare greseala. Intai ii spui "inceteaza si spui 1", repeta, "doi", la trei il pui in time out. Intotdeauna, fara exceptie, dc. faci vreo exceptie nu se va rezolva. Dc. faci asa, fara exceptie sa vezi ce se potoleste cu abuzul si tantrumurile.
Ai intrebat cum am facut. Uite eu asa am facut. Tot asa zicea nu mai fac si a doua zi iar. Cand am inceput cu metoda asta, in scurt timp s-a rezolvat.
mihaela_s spune:
A mea cea mare si acum mai repeta greseli asupra carora am discutat de tz'shpe ori pana acum. Si are 14 ani imediat. Si am iertat-o de fiecare data, i-am si spus ca e copilul meu si o voi ierta de toate greselile pe care le va face dar ca e foarte bine sa invete din ele. Si cu cea mica trecem prin asa ceva, procedura e identica. Sa iti spun de cate ori ia motanul in brate si il chinuie? Desi stie ca nu ii place animalului, ca il chinuie, ca acesta a si muscat-o de cap de i-a curs sange(de razbunare), ca a zgariat-o de mai multe ori pe fata chiar langa ochi...asta e una din problemele majore pe care le avem. Desi i-am explicat de nenumarate randuri de pericolele la care se expune, stie foarte bine, le-a inteles...ei bine ea repeta greselile mereu si mereu. Cum sa nu o iert? O iert mereu, ii explic a mia, a milioana oara ce inseamna greseala pe care o face...pana la urma n-o va mai face. Cel putin din experienta cu cea mare stiu asta. Cu problema cu motanul ne "luptam" deja de cateva luni...
Cam asta e experienta mea. Asadar eu l-as ierta, i-as spune din nou ca ma supara comportamentul lui, ca e gresit si ca trebuie sa se corecteze(conteaza mult si ce greseala a facut, daca il pune pe el in pericol, pe altii, etc) dar ca tu il vei ierta de fiecare data caci il iubesti. Fetei mele mici i se parea ca daca eu nu o iert, nu o mai iubesc, asa ca e posibil ca si baiatul tau sa creada la fel si de acolo sa iti spuna autoritar ca "trebuie sa il ierti". Poate in capsorul lui asta inseamna "trebuie sa ma iubesti".
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
Sabina spune:
ok, aca arevoie sa strige atunci e bine.
Si eu comunic copiiilor ca aresarea nepliticoasa ma deranjeaza, ar nu ma (mai) pun pe pozitie de lupta cu ei, can am facut-o, a fost mult mai rau, cand m-am calmat s-a calmat si copilul in relatie cu mine.
Vorbele astea ca o tai pe sormea sau mai stiu eu ce sunt clisee auzite si spuse la furie.
normal ca ii spui ca nu se vorbeste asa, dar daca il pedepseti, e aiurea, e exact cum a zis atat de inspirat Mihaela, iarta-ma inseamna iubeste-ma.
PS. Ruxij, eu am incercat sa o pun pe fimea in timeout si a facut o criza de nervi de era sa chem salvarea, asa tare m-am speriat.
asa ca clar metoda nu e buna.
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina spune:
nu e buna, adica e dresaj
Cum mi-am alaptat copiii