In cerc vicios :( AJUTOR

In cerc vicios :( AJUTOR | Autor: Androix

Link direct la acest mesaj

Nu mai pot

E mult de povestit dar concret acum in clipa asta ma intereseaza sa stiu cum procedati voi cu copii cu varsta de 5 ani sau apropiata, atunci cand gresesc, stiu ca au gresit, isi cer iertare si a doua zi repeta aceeasi greseala.
S-a prins ca daca isi cere iertare reintra totul in normal numai ca azi i-am spus ca daca ieri l-am iertat si mi-a promis ca nu mai face, azi a facut acelasi lucru si nu-l mai iert, apreciez ca isi cere iertare dar o sa-l iert cand consider eu ca e cuminte pentru ca in ce imi spune el nu mai cred pentru ca si ieri a spus si nu s-a tinut de cuvant. Si avem acum o criza. El se tine ca sa-l iert io nu si nu, intre timp o bate pe sor-sa si pe mine, mi-a promis ca ma taie in bucati cu cutitul si de fiecare data cand ii spun ca nu il iert repeta comportamentul pentru care nu il iert.
E clar ca nu are nici un efect dar nu mai stiu incotro s-o apuc si cum sa fac. Cum ati raspunde la "mami, vreau chiar acum sa ma ierti!" pe un ton autoritar? Simt ca ma invart in jurul cozii: daca il iert maine iar face la fel, daca nu il iert nu intelege si o tine tot intr-o criza de cateva ore deja.

Stiu ca intamplarea e oarecum scoasa din context si din cauza asta pare ca va invit sa va dati cu presupusul. In clipa asta sunt un car de nervi si nu pot sa detaliez, ma intereseaza pur si simplu daca copilul vostru face o criza de isterie cum procedati. Filip e isteric eu ii spun calm sa se linisteasca si sa vorbim dupa ce se calmeaza si el urla ca scos din minti ca nu vrea sa se calmeze ci vrea chiar acum sa fac ce n-am vrut sa fac cand s-a declansat criza. Repet pentru ca mi se pare important: Filip are deja 5 ani, presupun ca la varsta asta gestionezi altfel o criza decat la 3 ani. Mai plang copiii de 5 ani ca la 3 ani? Deci Filip are cate o criza zilnic. Exact cum sunt crizele de la 3 ani, a ramas acolo sau ce??? Scriu deja de o ora cred la mesajul asta, intre timp s-a linistit desi situatia nu a cunoascut un final afara de faptul ca probabil a uitat.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Si noi tot pe acolo suntem si sunt la fel de pierduta cand e vorba de gestionarea acestor situatii.

In cartea "Totul se intampla inainte de 6 ani" autorul mentioneaza ca varste dificile 2 si 4 ani. Cum varstele acestea nu sunt batute in cuie la ai nostrii s-au manifestat la 3 si 5 ani. Inteleg ca in jur de 6 ani vor deveni asa cuminti ca vor fi de nerecunoscut. Astept cu nerabdare momentul.
Pana una-alta, poti sa-i spui ca-l iubesti in continuare chiar daca nu poti sa-i ierti fapta pentru moment. Si nervi tari.

Citat:
citat din mesajul lui Androix
Repet pentru ca mi se pare important: Filip are deja 5 ani, presupun ca la varsta asta gestionezi altfel o criza decat la 3 ani. Mai plang copiii de 5 ani ca la 3 ani? Deci Filip are cate o criza zilnic. Exact cum sunt crizele de la 3 ani, a ramas acolo sau ce???

Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009

Delu Prichindelu'
Prichinduta

Speranta si incredere pentru David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Uf, uf, biata Androix .

Androix, cu iertatul.
Mai, eu am ajuns la concluzia ca astia micii chiar nu fac rele intentionat. Pe bune :).
El isi cere iertare, spera in sufletelul lui sa nu te mai supere, dar, fara sa vrea face iar si nici el, saracu', nu-si explica de ce face.

Si baietelul meu isi cere iertare de o mie de ori pt. acelasi lucru , iar eu il iert de o mie de ori. Nu il iert peste 5 ore, il iert atunci cand isi cere iertare.
Tu oricum il ierti inainte de a face , ce rost are sa nu il ierti?
Poti ramane suparata pentru ce a facut chiar daca l-ai iertat, nu?
Deci, cu iertatul eu zic sa=l ierti atunci cand te roaga, vad ca se supara tare-tare cand se supara si nu are rost sa-i adaugi frustrari in plus.

Despre tipat mult timp nu prea stiu ce sa zic, ca asta micu' al meu nu a prea avut crize dintr-astea.
Nu cumva el are crizutele astea dese si din cauza ca a aparut mezina?
Imi pare ca se poarta ca un baietel tare nemultumit de ceva. Cauza tu trebuie sa o gasesti.

pup si nu mai fi suparata .

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Hmmm - a devenit ceva obisnuit - este dezavuat. Intrebare:
1. Ce anume a facut?
2. Precis are lucruri la care tine sau face.

In consecinta "l-as atinge unde doare" - adica Ok - asta ai facut - atunci aceasta iti este pedeapsa, nu ai voie sa.... nu mai poti sa.... fara nici o negociere si acum. Punct. La revedere. Calm direct si fara menajamente.

"El se tine ca sa-l iert io nu si nu, intre timp o bate pe sor-sa si pe mine, mi-a promis ca ma taie in bucati cu cutitul si de fiecare data cand ii spun ca nu il iert repeta comportamentul pentru care nu il iert.
E clar ca nu are nici un efect dar nu mai stiu incotro s-o apuc si cum sa fac. Cum ati raspunde la "mami, vreau chiar acum sa ma ierti!" pe un ton autoritar?

Asa ceva este inadmisibil. Eu nu inghit asa ceva. Ever never. Fiecare face cum doresti la mine nu tine asa ceva. Punct. Ahhh cum adica?

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

hai mai Marius, "calm, direct si fara menajamente" cu un pici de 5 ani care si-asa e suparat el de ceva?

A, hai ca va iau altfel. Mi-am amintit ca Androix e credincioasa :D.
Ia zi, Androix, de cate ori a zis Isus ucenicilor ca trebuie sa ierte celor care le gresesc?
Aud?
Ei, de-atatea ori sa-l ierti si tu pe Filip , convinsa fiind ca de-atatea ori ai fost si tu iertata .

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Nu tine - sa-mi impuna mie copilul meu - vreau sa faci asta sau aia? Ever never. Poate sa-mi spuna sarut mana eventual. Sa-mi spuna mie ca-mi face asta sau aia? Haida de... Ma lasa rece pe ce este suparat el sau nu. Daca vrea sa discutam, discutam dar nu asa. Hmmmm .... pai nu ne cunoastem locul se pare.
Vreau nu exista. Niciodata. Poate sa existe " tati as vrea" sau "tati am o rugaminte" sau "tati daca te rog as dori". Fiecare cum crede. Ahhh... oricum as suci-o .... fiecare are locul si rolul lui.

Mergi la inceput

Marius, easy... :). Locul copilului e exact langa tine. Pe podiumul ala, adica ! :D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Asa ceva este inadmisibil. Eu nu inghit asa ceva. Ever never. Fiecare face cum doresti la mine nu tine asa ceva. Punct. Ahhh cum adica?

Ma faci sa zambesc, asta e reactie tipica si de-altfel foarte buna a unui tata, in special in fata baietilor, la faze de genul celei descrise de Androix.

Stiu ca nu ai lovi copilul daca ar spune asa ceva,chiar exclus, dar prin atitudinea ta autoritara ai arata autoritatea(aia buna) de tata in fata micului voinic.

Nu pot acum sa argumentez ce-am scris mai sus, poate alta data, acum vreau doar sa zic ca mi-a placut fraza ta, strict dpdv al atitudinii autoritare,bune, parintesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Nu tine - sa-mi impuna mie copilul meu - vreau sa faci asta sau aia? Ever never. Poate sa-mi spuna sarut mana eventual. Sa-mi spuna mie ca-mi face asta sau aia? Haida de... Ma lasa rece pe ce este suparat el sau nu. Daca vrea sa discutam, discutam dar nu asa. Hmmmm .... pai nu ne cunoastem locul se pare.
Vreau nu exista. Niciodata. Poate sa existe " tati as vrea" sau "tati am o rugaminte" sau "tati daca te rog as dori". Fiecare cum crede. Ahhh... oricum as suci-o .... fiecare are locul si rolul lui.

STAAIII,Marius, incet......

´´Vreau´´ face parte din ciclul normal de crestere. Nu trebuie sa te infurii. Trebuie doar sa stii sa trece peste faza asta, impreuna cu copilul.

Mergi la inceput

Eroare. Locul copilului este langa mine un pic mai jos. Asa cum locul meu fata de parintii mei este langa ei...un pic mai jos. Nu voi avea niciodata cum sa pun egalitate intre mine si parintii mei. Ever forever raman la locul lor deasupra mea ei m-au facut, ei m-au educat ei m-au format lor le pot spune "sarut mana" fara sa am cea mai mica ezitare.
Asta e. Daca nu am avea fiecare locul nostru, daca nu am avea reguli ar fi anarhie. Vreau este primul pas in acest caz spre anarhie. Vreau este sfidarea oricarei reguli elementare. Toti vrem. Insa nu tot ce vrem avem. Chiar si aici pe DC sunt reguli chiar daca uneori vrem sa fie altfel. Insa... nu e dupa cum vrem. Ne subordonam regulilor generale nu regulilor personale. Iar asta se invata de mici copii si foarte generic se numeste educatie. sau liosa de educatie sau scapari in educatie sau... sau...

Mergi la inceput

Marius, dar de ce "vreau" nu exista?
Nu exista in relatia parinte-copil sau in orice relatie?

P.S. Sunt adepta lui "as vrea" si " te rog", dar exista si dati cand "vreau" e perfect OK.

A, Marius, tu iei in serios ce striga un pici furios de 5 ani??? :D

Mergi la inceput