Rasfat dus la extrem...
Raspunsuri - Pagina 10
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/medeea76nou/medeea76nou.jpg)
medeea76nou spune:
Zina, daca tu ai cedat in urma crizelor copilului si ai plecat cu el pe jos, nu a inteles nimic mai mult decat ca toate problemele se rezolva prin crize.
Noi avem o zana care le da si le ia copiilor lucrurile, in functie de comportament.
De asemenea, avem bile rosii (pentru fapte bune), verzi (pentru crize de plans) si negre (pentru fapte rele). La 5 bile adunate, vine si o recompensa (nu neaparat materiala) ori o pedeapsa. Copilul tau e destul de mare pentru a intelege ca va suporta consecintele, in functie de comportament. E doar un exemplu, poti gasi multe variante de recompensa (functioneaza mai bine decat pedeapsa).
Si da, e clar ca piticul nu are nici o vina, mai mult decat o personalitate in dezvoltare.
Mamica de Tea (2006) si de Ana (2008), din nou 10+
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mihaela_s/mihaela_s.jpg)
mihaela_s spune:
Zina, imi pare rau de relatia tensionata cu sotul, e clar ca e afectat si copilul, el simte toate racelile astea ale voastre sa stii. Daca viata voastra va fi asa mai departe, nu stiu cat de bine e pentru copil din pacate...:((.
Cat despre felul in care poti gestiona o criza, este sa o inabusi in fasa sa spun asa. Nu-i va strica cu nimic copilului daca tu oricum ii faci pana la urma pe plac dupa ce el face o criza(cea de-a doua parte strica insa). Ce vreau eu sa spun este ca tu iti cunosti copilul, e la varsta la care nu intelege foarte multe explicatii si el te vrea pe tine ...asa ca fa-i pe plac, de la bun inceput. Ce rost are sa te enervezi si pana la urma sa cedezi? Il derutezi asa, nu va intelege decat ca el face criza, mama se enerveaza, el continua criza si mama face pe plac. Tot acolo ajungeti dar eviti si criza copilului si nervii tai si nu il mai derutezi. Nu-ti fa probleme, nu il vei face mai rasfatat ci doar ii dovedesti dragostea si devotamentul tau, lucru care se va intoarce sa stii.
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/CorinaDani/CorinaDani.jpg)
CorinaDani spune:
draga zina,
da-mi voie sa-ti spun ca esti o femeie care se sacrifica inutil pe altarul casatoriei. stii foarte bine de ce spun asta, ai descris situatia ta, cu lux de amanunte, la alte subiecte. pe scurt, pentru cele care nu iti cunosc inca povestea, sotul te-a inselat de mai multe ori, tu l-ai iertat, insa acum sunteti colegi de apartament, el nu prea se implica in cresterea copilului sau in treburile casei, chiar tu recunosteai ca nu stii de ce mai stai casatorita cu acest om, ca nu-ti ridica nimeni statuie.
ei bine, faptul ca voi nu aveti armonie in casa, ca nu va mai iubiti (ca la inceput sau chiar deloc), ca locuiti impreuna cu mama ta, ca nu mai ai relatii intime cu sotul si nici macar nu dormiti in aceeasi camera (pe motiv ca el sforaie foarte tare) - toate astea duc la o atmosfera tensionata in casa, atmosfera pe care cel mic o simte din plin si reactioneaza ca atare.
faptul ca sotul tau vrea sa-l disciplineze cu nuiaua, ca va certati din cauza copilului in fata copilului, cred ca il determina pe cel mic sa-l vada/simta pe tati ca pe un personaj...cum sa zic eu, nu negativ, nici rau...in orice caz ca pe cel din cauza caruia tu si el aveti de suferit uneori...de aici disperarea baietelului de a nu te pierde, de a nu ramane fara tine, tu esti protectoarea lui, esti cea care il alina, ii face poftele, etc. in comparatie cu tati care isi pierde rapid cumpatul si reactioneaza asa cum ai descris
da, poate ca baietelul tau a fost obisnuit sa i se faca toate poftele, insa ati facut-o tot din dorinta de a-l ocroti, de a nu-l stresa mai mult decat este acum. pentru ca, din pacate, cred ca fiul vostru este foarte afectat din cauza a ce se intampla in familia voastra...si cred ca mai este ceva : baietelul a fost obisnuit sa fie inconjurat, educat, crescut si ingrijit doar de femei (tu, mama si bona)...modelul tatalui nu prea exista sau nu e cel mai bun exemplu pentru cel mic, tati e altfel decat mami, buni si bona, e din "alta lume"...
iarta-ma ca te intreb, ce fel de familie are sau a avut sotul tau ? mai are frati sau surori? in ce mediu a crescut ? a asistat la certuri, scandaluri, a fost batut/pedepsit cand era mic ? cum sunt/au fost socrii tai ?
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Chuny/Chuny.jpg)
Chuny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui medeea76nou Zina, daca tu ai cedat in urma crizelor copilului si ai plecat cu el pe jos, nu a inteles nimic mai mult decat ca toate problemele se rezolva prin crize. Noi avem o zana care le da si le ia copiilor lucrurile, in functie de comportament. De asemenea, avem bile rosii (pentru fapte bune), verzi (pentru crize de plans) si negre (pentru fapte rele). La 5 bile adunate, vine si o recompensa (nu neaparat materiala) ori o pedeapsa. Copilul tau e destul de mare pentru a intelege ca va suporta consecintele, in functie de comportament. E doar un exemplu, poti gasi multe variante de recompensa (functioneaza mai bine decat pedeapsa). Si da, e clar ca piticul nu are nici o vina, mai mult decat o personalitate in dezvoltare. |
Pffffoai, le-ai spart fatza la toate astea care umbla numa' cu cate 2 feluri de bile.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ilinca_M_p_/Ilinca_M_p_.jpg)
Ilinca_M. spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Sibylle
Pffffoai, le-ai spart fatza la toate astea care umbla numa' cu cate 2 feluri de bile. |
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN+4 luni
Manole forever
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/corap/corap.jpg)
corap spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Zina Ce sa mai spun? Ca acum aprox.2 ore, m-am dus la bona mea acasa, pentru ca se dusese acolo cu copilul meu in plimbare, iar la plecare baietelul mi-a "servit" inca o scena, in fata portii. Eu parcasem acolo masina, iar el vroia sa merg cu el cu bicicleta vreo 2 strazi ca sa-mi arate o macara cum a sapata o groapa maaare. I-am spus ca ne intalnim acolo, ca sa iau masina, nu sa ma intorc pe jos, dar nu si nu, sa merg cu el pe jos (el isi continua apoi drumul pana acasa, impreuna cu bona). Si uite asa, a inceput sa tipe si sa planga, i-am explicat frumos, dar nu a inteles, m-am enervat si eu, tot nimic...pana la urma am plecat cu el...pe jos. Asta este. |
Zina, ai un copil extraordinar. m-a umplut de tandrete faza asta, a vrut sa participi la ceva important pentru el, sa savurati impreuna clipe din cresterea lui - ce mare lucru sa mergi 15 minute (ma rog, doua strazi) pe jos, impreuna cu copilul ??? sa vorbiti, sa va intelegeti, sa va exprimati sentimentele. El ti-a creat oportunitatea si normal ca a fost terminat cand nu i-ai raspuns la mana de ajutor pe care ti-a oferit-o.
Sincer, cred ca ai nevoie sa-ti reevaluezi relatiile interpersonale - scuza-ma, dar nu e vorba de rasfat aici. nici macar pe departe. e vorba de un copil cu o gramada de NEVOI (nu dorinte, ci NEVOI) nesatisfacute.
c & andrei-ardei
![](zzzz.gif)
![](inlove.gif)
FEBRUARIE thing-a-day
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Dorsilia/Dorsilia.jpg)
Dorsilia spune:
evident a invatat un mod de a manipula situatia, asta fara conotatie negativa. Si noi adultii punem frana de multe ori dar in alte moduri probabil. Nu ii era lui pe plac sa va vada plecati. Cel mai bine era sa stati cu el, sa-l calmati sau sa-l luati cu voi. Noi asa mergem, cu copiii dupa noi, peste tot. Evident cea mica de 3 ani si ceva adoarme cam peste tot, in masina de la biserica spre restaurant de exemplu, sau in restaurant, gasim un locsor linistit sa o lasam sa-si incarce bateriile. Si evident unul dintre noi ramane s-o supravegheze, facem cu randul. Si plecam acasa cu totii la o ora rezonabila, toata lumea intelege ca ai copii mici si ca nu poti juca hore pana iti rupi pingelele....Onoram invitatiile dar respectam si copiii cu ale lor nevoi
Ce-i drept cand ai copii mici nu prea mai este loc de luxuri din astea, adicatelea sa pleci la nunti, party-uri, film, cine romantice, calmi si linistiti, mai ales cand nu ai bunici sa preia grija copilasilor intre timp.
De aceea trebuie sa inteleaga fiecare dintre soti si sa-si inabuse crizele de egoism, cum adica sa plece sotul singur la nunta??? Copiii trebuie sa beneficieze de grija ambilor parinti in orice situatie.
![](images/user_woman.png)
gabitza2005 spune:
Zina imi pare rau sa vad ca inca nu ti-ai rezolvat toate problemele cu sotul si de aici apar in continuare probleme si cu copilul dar vreau sa te felicit ca te straduiesti in continuare sa aduci lucrurile pe o cale normala (oricare ar fi aceasta pentru tine).
In legatura cu plimbarea pe jos cu copilul sa-ti arate o groapa sapata de macara ai gresit , din start nu trebuia sa-l refuzi.
In mintea lui vrea sa parcurgeti impreuna acea distanta sa fiti impreuna ca sa iti poata arata marea descoperire pe care a facut-o el. A vrut sa te faca partasa la o experienta importanta si uluitoare din viata lui. Parca era si o zicala ca mult mai important este drumul pana la destinatie -nu-mi aduc aminte exact cum era dar cred ca ai inteles
Ce vreau sa va spun despre "cpilul mai trebuie lasat si sa planga".
Eu nu sunt genul sa-mi las copilul sa planga intotdeauna am cautat solutii impaciuitoare asa ca fimiu plange f rar.
Vara aceasta a stat la socrii o luna cand ne-am dus pe acolo iesim in oras, vede o masinuta si incepe direct sa planga ca el vrea masina aia ....surpriza mare pentru noi mai ales ca a inceput sa planga fara sa o ceara inainte.
Ce faceau socrii ii refuzau aproape orice rasfat fara explicatii plauzibile, fimiu in cele din urma incepea sa planga si bunicu repede ii cumpara ce vroia , ca nu-i place sa-l auda plangand.
Si de aici fimiu a invatat ce trebuie sa faca ca sa obtina ce vrea asa ca uneori incepea sa planga direct.
Ne-am chinuit f mult timp cu el , metodele dinainte nu mai dadeau rezultate si totul a culminat cu plansete ca el vrea telefon mobil adevarat , nu am reusit cu nici un chip sa-i scoatem asta din cap si dupa doua zile de plans vazand ca nu se intampla nimic a cedat si ne-a zis tot el " cand o sa fiu mare o sa-mi cumpar singur".
De atunci am revenit la normal putem sa luam decizii impreuna in legatura cu ce se poate si ce nu.
Asa ca eu una am ajus la concluzia ca in cazuri disperate de rasfat copilul mai trebuie lasat si sa planga.
![](images/user_woman.png)
Zina spune:
Corina Dani, sotul m-a inselat cu o singura femeie, asa stiu eu, dar cred altceva, din pacate...
Ai dreptate, copilul este inconjurat numai d efemei, il vede pe tati numai seara, dupa ora 8, si atunci mai mult fara el este. Sotul vine, mananca, se aseaza in fata tv-ului sau calculator, iar daca eu mai strig la el, casa se joace cu copilul, bine, daca nu, atunci nu.
Nu a facut din proprie initiativa, niciodata nimic, in ceea ce-l priveste pe copil. Sa vina acasa si sa vad cum il ia la plimbare, cum se joaca cu el, cum sta cu el, cum ii da de mancare, cum il spal, niciodata.
Si da, a avut si el parte in familia lui numai de certuri intre mama si tatal lui, care a murit de vreo 14 ani. Mama lui (la concluzia asta am ajuns eu), cred ca i-a indepartat de tata voit, ca sa-si dea ea cu pumnii in piept ca i-a crescut "singura", asa cum se lauda la toata lumea. Soacra este o scorpie in opinia mea, nu a venit sa-si vada nepotul (baietelul nostru), de anul trecut, si nici telefon nu i-a dat. Aici, alta poveste. S-a intors impotriva mea si ea si cumnata (sora sotului), stiu ca amandoua ar fi in al 9-lea cer daca noi ne-am desparti.
Oricumn, ideea este ca totul s-a stricat de cand sotul m-a inselat.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/corap/corap.jpg)
corap spune:
Mai, eu sunt dusa si doar mie mi se pare ca copilului astuia i-au fost promise lucruri (ma rog, oameni: adica i s-a promis ca vin verii lui in seara X). Ca promisiunile fata de el nu au fost tinute. Si ca tot el este gasit tap ispasitor?
c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais
07.05.07
FEBRUARIE thing-a-day