Rasfat dus la extrem...
Raspunsuri - Pagina 11
Zina spune:
Doamne fereste, Corap, cum sa-l scop pe baietelul meu tap ispasitor? Nu, mie mi-e teama ca eu (noi) nu facem bine ce facem si nu stiu cum sa reactionam la aceste"crize" ale copilului.
Dorsilia, si eu l-as lua pe copilas oriunde as merge, dar numai eu as sta cu el, si nu as apuca sa beau nici un pahar cu apa, sa spunem. Nu ca m-as plange, dar vreau si eu uneori clipe de stat la masa cu prietenii, chiar daca nu dureaza mult. Dar sotul este cel care mananca, bea, se distreaza, discuta cu ceilalti, iar eu ...stiti voi.
buli spune:
Zina, copilul o sa mai ceara aceasta atentie inca foarte putin timp.
in citiva ani va avea proprii lui prieteni si va discuta cu tine in treacat.
nu pierde momentele astea pentru un suc in liniste. nu merita
"sahul e prea creieros, mai bine jucam table" - M
Jasmin012 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Sibylle
Pffffoai, le-ai spart fatza la toate astea care umbla numa' cu cate 2 feluri de bile. |
Sybille, tocmai ma intristasem ca pe ziua de azi e a doua persoana care aplica pedepsele cu bile. Si iata ca scrii tu
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
denizel spune:
Citat: |
Niciodata sa nu te mai certi cu sotul tau IN FATA COPILULUI din cauza copilului! Niciodata sa nu mai faci ce vrea copilul, exclusiv, in defavoarea sotului. |
eu nu sunt de acord cu asta. Ar insemna sa-mi inabus autenticitatea si sa fac ceva impotriva vointei mele.
Daca eu consider ca copilul are dreptate, spun asta de fata cu tatal si cu copilul si fac ce a zis copilul (adica ce cred si eu ca e bine).
Daca eu consider ca tatal are dreptate, spun asta de fata cu tatal si copilul si facem ce a zis tati (dupa ce ii explicam si copilului de ce e mai bine ce zice tati).
Copilul trebuie sa invete sa-si sustina o parere, sa adopte o atitudine si sa nu cedeze in fata aluia care urla si ameninta atunci cand considera ca are dreptate.
Zina a oferit copilului un exemplu de demnitate si curaj.
In plus, avand in vedere ca tatal venise cu nuiaua si facea tantrums pe-acolo (presupun ca bietul copil era teribil de speriat :(((( ), faptul ca mama a ramas cu copilul si nu l-a insotit la nunta pe abuzatorul ala a fost un gest cat se poate de nimerit.
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui corap Mai, eu sunt dusa si doar mie mi se pare ca copilului astuia i-au fost promise lucruri (ma rog, oameni: adica i s-a promis ca vin verii lui in seara X). Ca promisiunile fata de el nu au fost tinute. Si ca tot el este gasit tap ispasitor? c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07 FEBRUARIE thing-a-day |
Nu esti dusa deloc .
Doar ca probabil ca si altii au ales sa ignore parerile "v-a facut si de data asta bla-bla"
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
buli spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui denizel
eu nu sunt de acord cu asta. Ar insemna sa-mi inabus autenticitatea si sa fac ceva impotriva vointei mele. Daca eu consider ca copilul are dreptate, spun asta de fata cu tatal si cu copilul si fac ce a zis copilul (adica ce cred si eu ca e bine). |
si eu is fix de aceeasi parere.
dar fraza asta mi-a atras atentia, abia astept sa aiba timp ladyJ sa detalieze.
<<´´batalia´´ castigata teoretic de copil, ii provoaca acestuia sentimente de culpabilitate adanci fata de tatal sau>>
"sahul e prea creieros, mai bine jucam table" - M
mihaela_s spune:
Zina, peste cativa ani iti va fi dor de zilele astea cand pustiul tau iti cerea toata atentia. Fa-i pe plac, nu te mai opune dorintelor lui mai ales cum a fost cea de azi...vei avea timp si de tine, te asigur.
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
lorelaim spune:
Zina - imi pare sincer rau
nu-nu cred ca poti sa-ti cresti copilul fericita langa un om pe care nu-l mai iubesti si nu te mai iubeste
Luna1 spune:
Zina cred ca e momentul sa te desprinzi.
Faptul ca ai ales anterior sa-ti sacrifici viata ta pe altarul suferintei e una, dar pe fiul tau nu l-ai intrebat daca el doreste sa-si sacrifice copilaria unui astfel de tata. Desprinde-te pana nu cauzezi probleme mai mari.
denizel spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui buli
si eu is fix de aceeasi parere. dar fraza asta mi-a atras atentia, abia astept sa aiba timp ladyJ sa detalieze. <<´´batalia´´ castigata teoretic de copil, ii provoaca acestuia sentimente de culpabilitate adanci fata de tatal sau>> "sahul e prea creieros, mai bine jucam table" - M |
poate ca asta e valabil in familiile in care orice discutie si orice parere exprimata e o lupta pentru putere sau duce la o lupta pt. putere.
La noi in familie nu-s lupte pentru putere, deci nici copilul, nici eu, nici tati nu consideram ca daca nu se face in felul dorit = o batalie pierduta.
In cazul Zinei, erau 2 persoane in criza: copilul de 3 ani si sotul de 30 (presupun). A ales sa-l protejeze pe cel mai vulnerabil, asa cum era normal.
In plus, faptul ca nu s-a dus la nunta nu arata ca a cedat in favoarea copilului. Eu cred ca nu mai avea nici un chef sa mearga alaturi de sotul ei.