Prietene la bine si la greu - 49
Raspunsuri - Pagina 10
simina_kin spune:
Neata fetele
Asa cum mi se intampla de vreo 4 luni, de ziua fetii nu am net sa pot face cinste, asa ca bag acu o cinsteala pt ziua de ieri (macar virtual, ca real am uitat complet ce zi este)
De vreo 2-3 sapt duc o viata cu fimea..de kko
Intai au fost bubitele alea , cu care ne-am chinuit 1 sapt, apoi a racit.Inca ne mai chinuim cu mucii, dar cea mai grea problema este ca NU MAI VREA SA BEA LAPTE.
Seara cand simte laptele in bibe se pune pe urlat.Am incercat in n'spe mii de combinatii sa o fac sa il bea..nu vrea.
Ieri am sunat pediatra si mi-a zis sa incerc urmatorul numar (junior1+) si daca nici asta nu-l vrea sa nu o fortez ca poate face (dc nu a facut deja) intoleranta la lapte.
I-am luat junior, aseara nu l-a baut sub nici=o forma(nici in bibe, nici in canutza, nici cu cereale) , azi dim i l-am dat in somn si a baut 100ml....sa vedem diseara
SI AZI ,VA RUGAM SA NE VOTATI!!!!!
fericita de ranjita delicioasa Maya Andreea , din data de 6-oct-2009
Povestea nasterii printesei cu ochi albastri
www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!!
coquelicot spune:
Buna dimineatza fete dragi,
Scriu acum acest mesaj, nu stiu cum voi putea sa mai intru saptamana aceasta, suntem pe ultima suta de m. cu pregatirile, luni plecam in vacanta.
Lavi- Multumim de cafea si de info. Asadar sa ii uram scumpei Ana de Dozz onomastica frumoasa(am un amic Ioachim, bine ca mi-ai reamintit - nu ca as suna eu foarte des la onomastica, mai degraba extrem de rar .Pup si toti luniversatii ratati sau viitori.
Ramonika - Matei este uneori din tabara cealalta, tipa, urla, sperie bebelusii.Dar, am observat ca in relatia asta devine si el defensiv si se sperie, daca tipa altul pe langa el. Asadar, eu tind sa cred ca e o situatie de conjunctura. Si al meu se sperie in continuare de blender, desi am incercat sa blenduiesc cu el in brate, treptat, cu glume, cantece. Se crispeaza cand il aude si e aproape de el. Sau isi strange genunchii si se fereste daca tin dusul langa de el.
Si eu as proceda la fel, introdusa treptat, Matei cand se sperie de ceva nou, il iau in brate si ma duc cu el spre locul respectiv.
Si ma gandeam, desi poate e stupid, asadar nu ma lua in seama daca e anapoda, incearca sa va jucati un pic de-a tipatul. Tipi tu usor, incearca sa o stimulezi si pe ea sa tipe un pic. Sau sa scoata zgomote mai ridicate, sa faci un fel de vocalize cand te joci cu ea.
SI probabil ca faci deja, daca se uita la tine speriata de vreun zgomot, cu calm, zambind, sa ii explici despre ce e vorba.
Sorry daca suna prea sfatos ce am spus..
Si intrebare de matza: Tati canta muzica precum cea din semnatura?
Raluci pentru superinfo de la supernanny.Citit, asimilat. Cum iti ziceam in parc, imi place ca e totul intuitiv, fara atatea teorii in spate - un fel de 'creste-ti copilul cum simti'.
Simina Ranjita ta a intrat in linie dreapta. Se apropie de un anisor.. Las' ca nu ai cum sa ratezi cinsteala pe 6 octombrie.
Cum adica sa nu faca intoleranta la lapte? Adica sa nu-l refuze, corect? Ca intoleranta la lactoza fac doar in caz de diaree, nu devin intoleranti, asa, sanatosi.
Samarandita pariu ca poti coace ceapa sau dovlecel sau porumb sau mar in device-ul ala: sugestiile de denumit magaoaia: mini-gratar de copt legume sau cuptor portabil pentru copt legume.. Io zic ca daca folosesti cuvantul 'copt' in denumire, intelege tot omul ca e si pentru ardei si vinete.
A-propos de cra-cra, luna asta ni s-a parut si mie si Sr-ului, ca fiind una axata pe comunicare . E usor stupid ce spun, Matei mereu a comunicat cu noi, insa acum incep sa observ ca se accentueaza learn-ul by imitation.
Drept urmare, eram cu doi prieteni (nevazuti de ceva vreme (nu imaginari la MtzR si Matei era foarte prietenos cu cei din jur, spunea 'bapa' la pet-uri (si la fantani sau aspersoare) si 'papa' daca mananaca cineva pe langa el.
Noua ni se pare incredibil (i-am repetat des ca el bea apa, daca vrea apa, ca eu beau apa din PET etc, insa nu prea am pus accent pe papa, pentru ca am zic ca il confuzez, sunt foarte asemanatoare cuvintele), la fel cum ne amuzam jucand-ne la nesfarsit unde-i mami/tati si el ne recunoste sau inclina capul intr-o parte indemnandu-ne la cucu bau. Prietenii se uitau ca la 'filme straine' la noi. Noi le spuneam ca interactioneaza frumos, ei, asa cum eram si noi cu copiii, parca usor stanjeniti ca nu stim cum sa intoarcem cheita jucariei.
Lila, Lumi Cum mai sunteti azi?
Din categoria: cum de nu ma mai plang ca nu mananca Capisonel?
Pai, vrea numai bucatele de la mine din mana. Trebuie sa am mereu ceva la indemana si asa mananca. Uneori mai accepta si cateva lingurite de mancare, alteori imi da peste mana. La inceputul mesei este intotdeauna mai reticent si incep masa cu bucatele (biscuiti organix dimineata sau paine fara crocobauri la pranz). Ii dau cantitati infime, eu abia le prind intre degete dar morfoleste tare multumit si se intinde spre mana mea, ceea ce nu s-a intamplat cu lingurita ever.Ii dau la inceput 2-3 firimituri si parca il vad ca se relaxeaza si se inveseleste, il mai tin ocupat cu diverse ustensile (daca ii dau lui bucatelele pe masa le arunca pe jos) si asa ajunge sa manaca si bucatele si ceva piure. SI asa se intampla de ceva vreme. Azi a mancat un mot de banana, jumatate de felie de avocado si de piersica si un sfert de biscuite organix.Pe langa 100-150 de fructe. Realizez ca daca va incepe sa manace bucati va manca mai putin, de aceea inca plusez un pic si cu ceva lingurite de piure, insa all-in-all, sunt extrem de multumita ca accepta sa manance, ca vede o experienta pozitiva in a manca, nu mai e resemnat si cu fata lunga sau revoltat la masa ci este vesel, ca de obicei.
LA fel procedez si cu galbenusul, il dau bucatele, azi o sa ii dau niste carne blenduita in mamaliga de mei, facuta mici bucatele, ma gandesc ca e mai putin inecacioasa asa.Si se vede ca mesteca si in scutec, nu mai vad bucati nemestecate.
Uneori, rar insa, imi ia lingurita din mana si o baga in gura lui.:)
Cere apa intr-una, ar bea cate o inghititura dupa fiecare bucatica, ratusca.
Ma gandesc ca incep sa isi doresca independenta insa nu stiu cum sa o gestioneze, exact asa il vad pe Matei.
LATER EDIT: Stephy teeee puup, ce mult ma bucur cand ne scrii.
Andre am ramas cu un cui ca esti suparata pe mine. Sper din inima sa nu fie asa, n-am avut nici o intentie si mai ales directie sa scriu tampenii.
Asta e un mesaj inceput pe la 7. Ma duc sa ma adun pentru bagaje. Bagajele, in episoadele urmatoare.
mami de MATEI -TUDOR (10.11.2009)
Ramonika spune:
Citat: |
citat din mesajul lui coquelicot Si ma gandeam, desi poate e stupid, asadar nu ma lua in seama daca e anapoda, incearca sa va jucati un pic de-a tipatul. Tipi tu usor, incearca sa o stimulezi si pe ea sa tipe un pic. Sau sa scoata zgomote mai ridicate, sa faci un fel de vocalize cand te joci cu ea. SI probabil ca faci deja, daca se uita la tine speriata de vreun zgomot, cu calm, zambind, sa ii explici despre ce e vorba. Sorry daca suna prea sfatos ce am spus.. Si intrebare de matza: Tati canta muzica precum cea din semnatura? |
cand tzipa ea insasi nu se sperie la vocile noastre la fel, nu se sperie.
in leg. cu intrebarea din coada, poate canta si ca la semnatura, insa nu ca profesie. daca ai inteles ceva, nu vreau sa spun mai multe in public...
Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
coquelicot spune:
'Nteles,
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ramonika
cand tzipa ea insasi nu se sperie la vocile noastre la fel, nu se sperie. in leg. cu intrebarea din coada, poate canta si ca la semnatura, insa nu ca profesie. daca ai inteles ceva, nu vreau sa spun mai multe in public... Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz |
mami de MATEI -TUDOR (10.11.2009)
many_bani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui laviniablaga Buna dimineata! Azi e sarbatoare, asa ca tuturor ce isi serbeaza numele de Ana sau Ioachim, va doresc un LA MULTI ANI, multa sanatate si fericire alaturi de cei dragi! |
Nu azi este aceasta sarbatoare ci pe 9 sept.
mami de Vlad (29.10.2009)
many_bani spune:
... si buna dimineata,
Buna cafeaua, nu ma bagati in seama sunt dusa rau, sau scufundata
Pupici
mami de Vlad (29.10.2009)
laviniablaga spune:
Many...clar m-am tampit...merg sa ma uit in calendar! Eu totusi asa tineam minte! Uff scuze...
Ramonika spune:
neata
e o vreme aici de-ti vine sa-ti tai venele...
coque - spor la bagajit. frumoasa comunicarea cu Mateiutul.
lavi - da, pe 9 sept. e sf. Ana, maine e sf. Maria.
Tina - asa putin zahar la 40 kg prune??? ca eu in toate retetele gasesc 1 kg prune la 1 kg zahar, daca nu cumva mai mult zahar decat prune
si zici ca tot a iesit dulce?
Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
ionelamaria spune:
Buna dimineata
Noi azi suntem singurei... si incercam sa ne intram in ritm. Mihnea e vesel... dar cam tipa la mami ( de ce ore?!?! ) apoi ii zambeste cuceritor
Shtephy, tare rau imi pare ca esti atat de mult singura cu cei mici. Tare greu trebuie sa fie... Cat a fost mama in concediu mie mi-a fost tare usor, acum, ca a inceput munca, incepe distractia... dar macar cand e acasa pot sa ma asez si eu linostita macar pe wc. Imi pare rau ca manuta nu vrea sa se poarte frumos... eu cred ca in timp se vor regla lucrurile. Chiar si nerecuperata, intra mai des.... iar la raspunsurile nominale te vei intoarce tu acusica, sa mai creasca putin Iusti
Lavi, multumim de cafea. Maine e sf Maria ( care in moldova se tine ca sarbatoare aniversara, si apoi e Ioachim si Ana, pe 9
monis
gabitza,pupam mucosii. Bine ca sunt mai ok
Simi, macar papa mancarica.... dar te cred ca te iau nervii cand vezi ca nu papa nimic
coque pai sa aveti o vacanta frumoasa. Vrem si noii!!!!!!!!!!!!!
Mami fericita de Mihnea
Mihnea creste mare (14.11.2009 )
aniversarea nuntii
POZE
dymomo77 spune:
La Iasi e o vreme uracioasa tare asa ca am renuntat la plimbarea de dimineata ceea ce pt mine e dezastru. Danut nu suporta sa stea prea mult in casa ca se plictiseste repede si e tare plin de nervi. Acum sta cu buni in sufragerie asa ca am si eu 5 minute libere. Marea problema cu el e ca nu suporta sa stea singur nici macar 2 minute. Daca il pun in patut cu jucariile se uita la ele 1, max 2 minute dupa care se pune pe plans asa ca ore intregi cercetam sertare, dulapuri, inchidem si deschidem usi, ne bagam in masina de spalat etc motiv pt care trebuie sa fiu non stop cu ochii pe el. Mancare sau ceva treaba prin casa fac atunci cand el e la plimbare cu buni ca altfel nu ma lasa. Ziua doarme cam 1 ora dar dupa 30 de min se trezeste si trebuie sa fii pe faza sa il readormi repede ca de nu e gata cu somnul. Astept si eu sa mai creasca si poate va fi mai usor(vise nu?). Din pat a invatat sa coboare singur dar ca si Iulian cand se tot misca prin pat se aseaza oriunde inclusiv in afara lui. De stat sta singur in picioare(fara nici un sprijin) dar cand vine vorba de mers il apuca lenea si se aseaza jos imediat.
Suficient despre noi. Pupam si uram La multi ani sarbatoritilor de azi.
Monisule drag astept pozele cand ai tu timp. Il pup pe Iulian si cand ma uit la el am senzatia ca seamana cu Danut(sau mi se pare??).
mami fericit de Dan Mihail 28.10.2009
Danut