Prietene la bine si la greu - 49

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabitza35

Intrebare : voi gatiti zilnic bebeilor sau pe doua zile,si daca e pe 2 zile, o pastrati in frigider deja blendiuta sau separat legumele si carnea aburite/fierte si le blenduitti si incalziti la ora mesei?

Gatesc pt doua zile. Nu o tin blenduita. Scot din fietura legumitele si le blendiuesc inainte de masa. Nu mai tin seperat carnita de legume. Le pun in aceeasi craticioara.

Fetelor, cat timp mai trebuie sa fierbem separat carnita de legume? Oare nu e timpul sa ne oprim cu chestia asta? Eu i-am dat saptamana trecuta carnita de vita fiarta in aceeasi zeama cu morcov si telina. oare oi fi facut bine????

Dana, mama lu' Pinky

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dozz spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

lyly - multam pt. cafea, buna-rau mai ales la somnul pe care-l am... e innorat la noi si cam frig...

ionela - "super" sfaturi de la soacra.

Lumi - ma bucur ca Annabelle se da pe brazda cu mancatul. o sa-si revina ea incet-incet. mai bine fa coprocultura aia (eu ti-am sugerat asta in capitolul precedent, nu stiu daca ai vazut), mai mult ca sa te linistesti, ca probabil nu are nimic fata, desi lipsa poftei de mancare poate fi din cauza de viermi intestinali.

dymomo - te asteptam mai des pe la noi, ma bucur ca ne-am vazut vineri.

strumfy - asa si eu cu timpul, nu imi ajunge deloc si de net. cu toate astea, incerc macar sa citesc aproape zilnic.

smara - felicitari pt. progrese.

monis - mersi pt. reteta, mi-a picat la tzanc, tocmai ce vrem si noi sa facem gem de prune sapt. asta, insa am gasit niste retete ... de toata jena, cica 200 grame de prune si 1 kg de zahar... pai fac diabet in secunda doi... deci tot secretul ca sa nu se strice e sa fie copt mult timp?

intrebare - le dati prune si struguri la copii? eu ii dau struguri (fara coaja si samburi) si prune date pe razatoare, insa ieri a facut de 4 ori kk (nu diaree)...

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz

Ramonika, eu ii dau si prune, si struguri. Cantitati mici, insa.
Era constipata, cu pere nu s-a dres, asa ca am incercat cu prune. A fost de ajuns 1 pruna sa se regleze f frumos. Struguri i-am dat cand era ok cu tranzitul si am vazut ca a ramas ok, deci am tras concluzia ca la noi strugurii nu sunt neaparat laxativi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Lili merci mult de info .
Iulian nu se prea agita sa se dea jos din pat... se opreste circumspect la marginea lui. In schimb, cand da cu spatele ca sa se aseze in fund, se aseaza oriunde, si acel oriunde se intampla sa fie si inafara patului asa ca tot dupa el stau cand e pe pat. Incerc sa-l invat sa coboare cu spatele si sa puna picioarele jos...
Imi pare rau ca nu sunteti nici una dintre voi in forma... sa va reveniti repede. Dar Lila se apucase de mancat, cum ati ramas la asa greutate? Chiar ca la 8 luni? sau e un fel de-a spune? Pupam tare!

Lylyana ce tare e Alex! mai are putin si schimba canalele direct din televizor

Ionela CRA-CRA fericit! . Asa imi place sa citesc mesaje de cra-cra ca stiu exact senzatia, si oricui altcuiva ai spune, ar intelege f greu (sau deloc). Imi amintesc ca mi-a spus acum 1 an si ceva o prietena despre copilul ei ca merge si am zis "ce misto" dar abia acum inteleg ce a vrut sa zica si cum se simtea

Ramonika si eu zic ca unele din fete.... s-o expui treptat la stimulii cu pricina. Incepand cu copii linistiti si apoi progresand. E f adevarat ca poate e doar o faza, dar nu prea ai cum sa stii... poate chiar a necajit-o ceva la un mom dat.... E drept ca am altfel de copil, dar iti spun cum am facut eu cand de exemplu a cazut Iulian pe spate in cada si evident a respirat niste apa prin toate orificiile. Am stat cu el acolo, l-am impacat cum am stiu eu mai bine, dar nu am luat-o la goana ca mi-e teama sa nu prinda vreo frica de asta si eu sa i-o cultiv in loc sa-l ajut sa treaca peste ea... No, zic si eu, asa de dinafara...

Lumi sa dea Domnul sa vii cu idei proaspete si solutii de la Siminiceanu (debridatul ala recomandat azi cam pentru ce ar fi din ce are Annabelle? ). Sper ca deja te simti mai bine cu durerea ta

Floricik sry de piscaturi, eu sunt f sensibila la insecte dar vad ca pruncul nu-mi prea seamana... s-a trezit intr-o dimineata cu cca 20 de ciupituri! pe picioare, care nici acum nu i-au trecut de tot-de tot, dupa 10 zile, dar nici nu l-au deranjat. Ideea e ca am cautat de am inneunit toata ziua tantarii responsabili si nu am gasit nimic.

Smaranditza nu ai alt medic sa renunti la tantita aia cu prostiile ei (si cu minunatele idei despre branza)? Cum e la voi cu dr de familie? care e sistemul? seamana cu cel din RO?
Auzi, dar neo-natul de unde stia ca e bacteriana?
Acu de fapt, daca ma gandesc mai bine, daca e bacteriana treaba, poate acum 2 zile era intr-adevar mai bine si apoi s-a suprainfectat... Anyway, multa sanatate lui Timi si felicitari si voua pt cra-cra.

Dymomo incerc sa trimit niste linkuri cu pozelepe contul comun, sper maine . vrem si noi poze cu Danut !

FullTimeRaluci multumim de rezumat (n-am ajuns sa-l citesc dar abia astept)

Rares
Dragos & Emil
Tudor
Maria

Monis si piticutzul Santiago (02 nov '09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dozz spune:

Eu sunt kaput, basta, cum vreti sa ziceti. Am citit tot si ma bucur de vestile bune (Annabelle ca papa singurica chiar daca putin, Sabinuta ca e mai bine), de cra-cra-uri. Iar de vestile proaste imi pare tare rau si sper sa treaca repede. Multumesc pt rezumat, Raluci, si pt reteta de gem, Monis.
Am raspuns la singura intrebare la care stiam sa zic ceva.
Merg sa dorm poate reusesc sa imi revin, macar partial. Maine am iar zi full, dar poate miercuri dimineata ne vedem in parc.
Noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shtephy spune:

fetele dragi
De azi dimineata ma chinui sa scriu un mesaj dar nu-mi reuseste. In Sinaia am facut o vizita scurta ,aseara ne-am intors . A fost bine dar foarte obositor. Cum mama nu a fost cu noi ,am avut grija de amandoi strumficii si am spatele praf datorita lui Iustin si glasul ragusit de cat am cicalit-o pe Stefania. (nu ma intrebati de ce nu au grija sotul sau soacra care locuieste la 3 minute de noi de astia mici ) .Am mai fost si acum doua saptamani si atunci am stat 4 zile ,dar a fost libera o prietena buna si ne-am descurcat bine cu copiii.
In fine ,am respirat aer curat ,am urcat la Cota 1400 cu telegondola si ne-am plimbat pe aleea Pelesului.
Nu mai pot sa scriu decat ca m-am tot gandit la iubita lui Iustin ,ma bucur ca febra cedeaza . Ca papa san e foarte bine ,Ancutza draga da-i cat cere ( Stefi a papat aproape o saptamana doar tzitzi la 18 luni ) ,va manca curand din nou si solide. Cum mai e acum? Are ceva in gatut oare sau la stomacel e problema? KK moale poate sa faca si pt ca mananca san ,fara solide sau poate de la antitermice sau antibiotic .Cred ca daca era vreo enterocolita ar fi si vomat ,vedeai ca o doare burtica ,iar scaunele miroseau urat. Orice ar fi sanatate multa si hai te rog cu vesti bune.

Smaranditza of ce rau imi pare de gatutul lui Timi .Sanatate multa si ai sa vezi ca trece repede.
Iti multumesc de intrebare ,mana mea e cam la fel. Imi lipsesc vreo 10 grade atat pe flexie cat si pe extensie. Pot face multe lucruri ,dar ma deranjeaza ca nu pot intinde mana de tot .Ca forta e ok ,aici se vad mereu progrese.

Lili sper sa fie bine micuta Lila iar tu sa alungi depresia aia care tot iti da tarcoale

Nu mai pot sa stau .
imi pare rau ca nu pot raspunde nominal si celorlalte fete ,sper sa ma iertati .
Mai zic sanatate multa bolnaviorilor ,pofta mare mofturosilor ,luniversari frumoase si va pup pe toate de nu va vedeti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smaranditza spune:

Eu sunt rupta; am intrat doar sa-i multumesc la Andre pt reteta.
Au iesit super; nu-l pot opri pe sot din mancat, si cica le-am facut pe maine, pe langa alte kestii-trestii , ca am musafiri.

Sper sa reusesc sa mai intru maine.
Multumesc pentru incurajari si gandurile bune.

Noapte buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniablaga spune:

Buna dimineata!

Va poftesc la o si va doresc o zi frumoasa!

Azi e sarbatoare, asa ca tuturor ce isi serbeaza numele de Ana sau Ioachim, va doresc un LA MULTI ANI, multa sanatate si fericire alaturi de cei dragi!

La multe lunite si sarbatoritilor zilei:
ANNABELLE DE LUMI - 11 LUNITE
DRAGOS DE ALINUSH - 10 LUNITE
MATTEO DE DORIS 9 LUNITE
ANDREI DE CRISTINA 9 LUNITE

Va pup si revin mai tarziu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza35 spune:

salutari,

Siacum,ca la Oscaruri :

Multu de cafea,am mare nevoie pt ca in dimineata asta nu am mai gasit-o facuta de sot ,impresia mea e ca a uitat sa puna ceasul sa sune si a fost in viteza cu totul...

Multu pentru raspunsurile la intrebarea cu nancarea...ieri a iesit mai multa,si cum suntem in semigreva, am pus-o la frigiders i au si azi. Asa am mai mult timp de joaca dimineata cu ei,stau mai relaxata nu factureintre bucatarie unde curat o leguma si sufragerie unde sunt ei,trebuie sa fiu rapida la curatat fructe ca blenderul merge singur apoi.

Voi incerca,cred si sper,sa fac si eu vinetele pane varianta hard,am toate ingredientele dar nu am vazut raspunsul de la Andre...a fost pe PM,Smara,nu?

In alta ordine de idei,Dragos kk bun deci ,la eva astept , dar ieri era ok asa ca incep sa credca nu a fost enterocolita ci mai degraba de la dinti.

Dragos se chinuie de dimineata sa cada si incearca ba cu antemergatorul ba cu marginea canapelei ...doar in picioare si in mers vrea azi, daca il pun la joaca langa Eva tipa si se ridica imediat ....a descoperit si perdeaua asa ca azi are o tinta precisa

Am inceput mesajul acum o jumatatede ora...am si uitat ce doream sa zic....poate revin

Pana atunci La multi ani luniversatilor de azi ,sanatate bolnaviorilor si pofta mare la papa fitosilor

Dragos si Eva _30.11.2009

mucosii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lylyana.ion spune:

Neata!

vin cu supliment la -ua Laviniei ca e nevoie mare

sarbatoritilor si luniversatilor

Lili, mami de Alexandru (18.11.2009)
poz(n)e

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lylyana.ion spune:

acu' sa fac niste strigari, ca de prea mult nu-s in stare:

Andre, Licurici, Diana, K, Ralu, Miany, RamoX, Dana, Mami.ilinca, Fdaniela, Broscutza, LauraG, Lauradi, Mitzi, Laura_Andreea, Dienutze, si restul fetelor nelistate, unde sunteti?

Dankutza, eu fierb de mult carnea impreuna cu legumele.

Mancare fac si eu mai multa, ii las pt 2 zile proaspata si pt inca 2 congelez, folosesc cand plecam de acasa.

Ramonika, si Alex sufera de plans la contact cu alte persoane, ori sunetele tari si bruste, ori jucarii cu sunete tari si luminoase (ca Timi al Smaranditzei). In schimb cu fulgusorii intalniti in parc nu a avut nicio treaba (probabil stia ca sunt "fratiorii lui" ) eu incerc sa-i vorbesc inainte de a vedea pe cineva nou, nu-mi iese de fiecare data si mai lasa buzita

revin...

Lili, mami de Alexandru (18.11.2009)
poz(n)e

Mergi la inceput