Zmeurici de iulie-august 2009 (1)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

anemonamerci mult, deci nu m-am ramolit de tot, imi aduc bine aminte...poi de...romanu are bani, nu????
elena nu gresesti dar na, n-ai ce sa faci, e treaba lor la urma urmei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

ce mai fac fetili? vad ca ati scris mai multe, am ce citi.

Noi bine, azi stam in casa sau la mall, caci ploua si e frig. gata cu vara...mai bine fac curat in dulapuri, nu mai e cale de intoarcere..

Camera a iesit frumos, intr-adevar, multumesc de aprecieri. Mai trebuie pus un raft pe ici pe colo, astept si niste litere, ca in genul celor facute de Clara, sa le scriu numele pe pereti----sunt prea goi.
E mica rau de tot camera, dar sa speram ca ajuta DD si ne vom face casuta sa ne mutam pana incepe Marco scoala.

Motana ma bucur enorm ca ai mai scris si ca totul decurge bine in Ro. cat mai stati?
Moniland super c aplecati la turci. ce oferta ai gasit? la cat s-a ridicat totul si unde mergeti? plecati de la frig la cald.
Tanimi si Edi are multe body de la Tesco si bluzite, marca Cherokke. imi plac ca sunt ieftine, se comporta bine la spalat si au culori foarte vii. I-am luat si ceva salopete de nani de la Dysney, tot din Tesco.
Geci, ghetutze, pantaloni matlasati avem de iarna, de la Marco. Mi-ar trebui ceva intreg pt. zapada, sau din 2 piese, ca sa se miste mai usor.
La Marco imi trebuie papuci de zapada si geaca de iarna.
Mai si Edi merge mult descult, dar si incaltat cu papucei cu talonet. asa e, la noi in Ro asta se recomanda....
MC2008 normal ca mai scriem, doar nu am renuntat asa usor...suntem o adevarata tufa de zmeurici aici.
Ce mai face Tudor? va asteptam si pe voi la apel.
Andreea ai dreptate cu acest stil de viata...si eu am renunta la dieta si tot cam asa adopt si eu, doar ca incerc ca dupa ora 19 sa nu mai bag nimic in gura, poate un fruct daca chiar nu rezist. si fac abdomene, din nou. la sala nu am cand sa merg.
Laura e tot un zambet, vesela fetitza. ce soada este cu batista pe cap.
Pony ma bucur ca sunteti ok, se pare ca asta e felul lui Raducu. cand mai vedem poze cu ingerashul blond si ochi fermecatori?
Emanouela super preturi, la noi in Zara toate sunt de la 60 lei in sus. La premaman nu te poti atinge ce preturi au. e franciza si la noi, dar vad ca nu respecta preturile.
anemona super ca i-ai luat hainute din Spania pt. sezonul rece.
Marco doarme la el in camera, il culca unul dintre noi. Aseara a vrut sa doarma cu mine, asa ca a dormit sotul la el in pat.
Edy inca doarme cu noi, nu am luat saltea pt. patul de jos si nici protectie dintr-aia sa nu pice din pat. dar se trezeste noaptea si plange, 1-2 ori/noapte. asa ca tot cu el ar trebui sa dorm, pt. comoditatea mea.
Meleea imi pare rau ca sunteti iar bolnaviori, e mai sensibil. Nu-i dai nimic pt. imunitate? sunt atatea siropuri naturiste sau remedii homeoptate.
Horror ce povestesti despre bebeul furat. si mie mi-e groaza cand sunt cu amandoi dupa mine, oras/parc....sper totusi ca Marco e mai mare si nu merge cu straini, i-am cantat cartile de zeci de mii de ori.
Nasola intamplare cu calaria si gasirea asa zisei herghelii. hai ca totusi a fost amuzant.
ely-cta feliictari pt. mersul singurel si pt. canini! si pe noi ne chinuie a 4 maselutza.
elenada super ca ti-au vebnit ajutoare si maini bune de rasfatat copiii. sunt smecheri si stiu si ei ca li se fac poftele de catre bunici.
Si eu sunt de parere ca a gresit mamica, pai de ce sa-ti ceri iertare? de zici ca ea a facut ca toti....
Uite asa copilul iti prinde slabiciunea si e gata scapat de sub control. NU trebuie sa fie Nu si DA-ul da. altfel cu ei nu merge. daca cedezi, ei te-au prins si profita pe viitor.
patrisuca super pozele, patricia este o dulceata de fetitza cu o mama tare frumoasa. si ce bunica tanara are- la mama ta ma refer.
Noce ma bucur ca ati ajuns cu bine si ca totul a fost minunat pe insula. am citit si am vazut pozele, totul de vis.
reacomodare cat mai usoara.
Flosideea ce mai faceti voi? cum mai sunteti?

Micaalsa, Galarina si Nico! Multa sananatae si fericire alaturi de cei dragi si de zmeurici!

Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meleea spune:

Mihaela, felicitari pt Alexutu umblaret cred ca nu-i mai stau piciorusele.
Am vazut si camera nazdravanilor, sunt curioasa cum doarme Edi in patul normal.... Giova iti sta bine asa,eu nu am curaj sa-l mai tund...de ficare data mi-a parut rau desi ma cam mananca sa fac ceva radical. am inceput sa-i dau Imunobaby sirop sper sa fie bun,plu vit c. iarna trecuta pediatra mi-a recomandat isoprinosine 1 tableta pe zi timp de o luna dar nu i-am dat ca nu sunt prea lamurita cu medicamentul asta....

Clara, frumos pititcul nu-l mai vazusem demult...nu s-a speriat deloc de animale....Alex nu mai este asa curajo cum era cand era mic, fuge si se ascunde intre picioarele mele

ma duc sa bag piticul la somn si revin, ca nu mai e trai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaraJ spune:

ELENA- am sa incerc sa raspund eu prima, chiar daca nu am trecut inca prin perioada respectiva si sunt doar la primul copil.
Pe masura ce Bryce crestea, am realizat ca si personalitatea sa va creste odata cu el. In momentul acesta sunt in mijlocul unei lecturi foarte interesante, e o carte scrisa de un doctor pediatru, Harvey Karp, si cartea se cheama "The Happiest Toddler on the block." Autorul, care are peste 15 ani de experienta in lucrul cu copii, explica parintilor ce inseamna, de fapt, sa fii "copil" si cum acesta se schimba pe perioada celor 3 ani de copilarie - de la 1 la 4 ani.
Ceea ce mi s-a parut interesant sunt 2 lucruri:
1. creierul este alcatuit din 2 parti : partea stinga-cea rationala si dreapta-cea emotionala; in perioada de care vorbim, partea dreapta va fii mai puternica decit cea stinga, in special in momentele de criza; cu alte cuvinte, cind un copil incepe sa plinga sau e suparat pe o situatie, el nu mai e rational ( si hai sa ne gindim si la noi, ca maturi de cite ori ne pierdem cumpatul cind suntem suparati) iar emotiile il invadeaza complet (din acest motiv, atunci cind ii incercam sa-i explicam cind el plinge sau mai bine zis urla, de ce nu poate avea una sau alta, e ca si cum am vorbi cu peretii sau din contra el incepe sa plinga si mai tare; la el, cuvintele noastre suna mai mult asa : blah, blah , blah etc
- nu toti copiii sunt la fel; exista 3 tipuri de copii : copii "maleabili", copii "timizi" si copii "pasionali" si ma rog, explica cum poti sa-ti dai seama, din ce categorie face parte copilul tau; al meu de ex, e un melanj intre "maleabil" si "pasional", iar in functie de personalitatea copilului si modul de abordare va fii diferit.
Nu doresc in nici un caz sa ma dau vreo experta, fiecare parinte e diferit asa cum fiecare copil e diferit, In legatura cu situatia prietenei tale, e cumva greu de zis, caci nu stiu exact ce fel de copil e. Si bineinteles, un parinte, dupa parerea mea, trebuie sa fie consistent in educatia lui; adica nici eu nu cred ca l-as fi luat pe al meu in brate si dragalit, dupa o astfel de iesire, dar din nou, cred ca situatia e mult mai complexa si sunt mai multe aspecte asupra carora trebuie reflectat.
Mie, personal, perioada asta intre 1 si 2 ani mi se pare destul de dificila, Caci nu exista o comunicare propriu zisa, adica sa folosim amindoi cuvinte. Eu vad clar ca el ma intelege insa, e frustrant cind el vrea ceva si felul sau de a-mi comunica ce doreste este prin a arata cu degetul aratator si de acolo, incepe ghiceala si frustrarea (amindurora), Sunt situatii cind nimeresc din prima, sunt alte situatii cind ma frustrez si eu si el. :)
Pe cind, atunci cind deja ei isi pot exprima trairile prin cuvinte, cred eu ca va fi un mare avantaj. Stiu ca vor mai exista situatii cind nu-i va conveni ceva etc, insa, macar in momentele de calm, putem povesti si-i pot spune de ce lui mami nu i-a placut cutare sau cutare iesire.
Cam asa vad eu si sunt tare curioasa cum vor mai evolua lucrurile.

Hai pupici si spor la treaba,

Clara si Bryce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaraJ spune:

Pina am scris eu mesajul meu lung cit o zi de post, am realizat ca nu mai sunt eu prima care am raspuns.:)
Pup mamicile harnicute si piticotii nazdravani,

Clara si Bryce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina2222 spune:

Fetelor, mai traim si noi. Greu ...Copilul creste, eu tot dupa el, n-am timp nici sa mor. Dar era musai sa fac o "vizita de casa noua" ca doar ne-am mutat aici, nu ?! O sa incerc sa citesc ce-ati mai facut ca dupa atata pauza a inceput sa mi se faca dor

mamica de baietzel Darius

Darius 1 an

pozele lui Labuta
poze
Darius s-a nascut a doua oara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Giova, am optat pana la urma pt Venezia, e in Kundu ~ 30 min (cred) de la aeroport. Am platit pt 7 nopti 1400 e. De abia astept sa mai stau la caldura. Nasol cu UAI ca nu vreau sa pun kg. Mai am de dat jos inca 2 si apoi mentinere. Am ajuns sa am cu 10 kg mai putin decat atunci cand am ramas insarcinata. Cu tratamentele de FIV (5 incercari), hormoni bagati la greu in mine era si normal sa ma umflu si sa ma ingras aiurea. Dar uite ca am revenit la normal.
De azi duc fetitele la bunici sa pot face bagajul si sa ajung neaparat la coafor.

de Laura Ioana Irina Maria(26 iulie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanimi spune:

Clara ce fain ... am cautat sa imi iau si eu cartea (eu am aplicat cu succesc "the happiest baby on the block") dar la noi inca nu a aparut .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanimi spune:

Giova eu de la H&M i-am luat un "costum de schii", adica de zapada (numai de o fi zapada), cu gecutza si o salopeta (care e inalta) cu bretele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inutsa spune:

am o intrebare urgenta:
VACCINUL PRIOROX ESTE ACELASI LUCRU CU ROR? m-a sunat dr de fam si a zis ca e obligatoriu si maine tre sa il facem
scuzati ca intru asa pe fuga

Inesa, fericita de Bianca-Maria (14 iulie 2009)

Mergi la inceput