Trombofilia o cauza a infertilitatii - 33
Raspunsuri - Pagina 13
aristica spune:
buna dimineata!
floricica vin si eu cu o completare de la doctorasul meu: tot ce-i "hetero" nu afecteaza asa tare organismul mamei si nici embrionul, deci poti sa duci o sarcina si pana-n 41 de saptamani cu aspenter, important e sa faci analize lunar, sa vezicum reactioneaza organismul
cocuta facusi cafeaua?![]()
SARA hai ca esti de coma.
anna succes in continuare cu sarcina
brotacel ma bucurca esti bine si tu si bebe.
alla sa inteleg ca-ti doresti o fetita? Doamne-ajuta! Cu Mire ce sa-ti zic, are ea o slabiciune pentru mine si cum ma vede ca postez ceva mai "normal", se gandeste sa nu cad in vreo melancolie blegoasa, asa ca ia atitudine. ea e o femeie cu doua putulici, sti, cum sunt hienele, care au organe de reproducere masculine, false, doar ca ea are doua, ca si Poseidon...maiculita, e Hiena Poseidon...deci, poa' sa ma biciuiasca cat o vrea![]()
Felixut mie rds-ul tot nu mi-a tras nici calbu tv, nici net, iar de maine de la pranz intru in concediu, ca la inceputul saptamanii viitoare iar ma gaureste Domn' Doctor, deci tare mi-e ca nu aflu ce porti la marsupiu...
MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR IDENTIFICATA IN STARE HETEROZIGOTA
juana12 spune:
buna fetelor!
Hai sa va spun si povestea mea, poate se mai afla cineva in situatia asta...ca vad ca cat de cat ne asemanam la mutatii
Eu am doua sarcini oprite in evolutie la saptamani mici 5-6 saptamani, ulterior am descoperit ca am mutatia C677T homozigota, homocisteina e normala. Am primit tratament cu aspenter, femibion si vitamine. . Am facut la dr U si o serie de investigatii...eu majoritatea le aveam facute de acasa, astea uzuale - toate buna si acasa si la dr U...nu pricep ce inseamna PS (free), PC, LA1/La2, proc global, cut off. Ma poate lamuri si pe mine cineva cu astea? Iar dintre voi, fetelor, care ati avut mutatia asta...a dus cineva sarcina la bun sfarsit? si ce tratament ati luat?
SARA_HS spune:
ARISTICA, de unde-ai scos-o si pe asta cu Hiena Poseidon? Doamne, cat am mai ras! ![]()
![]()
![]()
Cat despre ce scrii Floricicai, sa inteleg ca eu, daca am mutatie "homo", am de tras mai rau? 
---------------------------------------------
2 sarcini oprite in evolutie la 8 sapt.
FVL heterozigot + Mutatia C677T HOMOZIGOT in gena MTHFR + LA pozitiv
Sometimes I seem to tremble in the dark, I cannot see
When people frighten me
I try to hide myself so far from the crowd
Is anybody there to comfort me
GOD, take care of me...
felix76 spune:
Floricica, e normal sa fii unsuroasa in zona pentru ca se scurg excipientii din arefam. Io ma curgeam cam toata ziulica cate putinel dupa ce-l puneam pe cel de ora 5 dimineata. Intre utrogestan si arefam, ambele de 200 mg, prefer arefamul, parca nu mai baltocesc asa tareca dupa utrogestan. Plus ca la utro am dezvoltat o sensibilitate si ma apuca toate mancarimile cand il pun... Sa nu uit, eu am un aplicator cu care introbag pastilele, se duce cam la 7-8 cm in dansa... Aplicatorul mi-a ramas de la niste ovule impotriva candidozei carora imi scapa numele acu dar imi amintesc eu si scriu...
Prico, clexane fac si eu si ne merge bine si mie si lui bebelache. Ne intepam cu drag si spor zilnic, cu sau fara vanataie, depinde de nimereala vaselor de sange.
Anna
bine ca te-ai comportat mumos! Eu m-am lesinat odata intr-un cabinet, chiar m-am mirat cum de cand mi-a luat cele 9 eprubete pt balarii, nu m-am intins pe jos pe la synevo.
Aristicule, imi pare rau ca nu ai cablu. Daca intrii in conced, cum vei vedea galeria noastra cand vei fii in focuri??? 
Cocuta, io vreau un capucino! 
Gabita, ce bine ca mai treci si pi la noi! Ce face burtica?
Fetele, parerile cu anticorpii antispermatici sunt impartite.Multe femei cica i-ar avea dar au reusit sa nasca fara sa si-i investigheze.
Va pupacesc,
Felix
16+
SARA_HS spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui juana12 buna fetelor! Hai sa va spun si povestea mea, poate se mai afla cineva in situatia asta...ca vad ca cat de cat ne asemanam la mutatii Eu am doua sarcini oprite in evolutie la saptamani mici 5-6 saptamani, ulterior am descoperit ca am mutatia C677T homozigota, homocisteina e normala. Am primit tratament cu aspenter, femibion si vitamine. . Am facut la dr U si o serie de investigatii...eu majoritatea le aveam facute de acasa, astea uzuale - toate buna si acasa si la dr U...nu pricep ce inseamna PS (free), PC, LA1/La2, proc global, cut off. Ma poate lamuri si pe mine cineva cu astea? Iar dintre voi, fetelor, care ati avut mutatia asta...a dus cineva sarcina la bun sfarsit? si ce tratament ati luat? |
Draga mea, ai aceeasi mutatie ca si mine. Si eu am descoperit-o tot dupa doua sarcini oprite in evolutie. DAR, in plus, eu mai am si FVL heterozigot. Deci sunt intr-o stare si mai rea, sa zic asa.
Luni merg la Fundeni, sa imi spuna si dna. dr. ce crede: daca va trebui sa fac sau nu heparina. Deocamdata, la tratamentul de pana acum ( Vit. C, E, acifol, aspenter si magneB6), mi-a adaugat femibion 1.
Si eu am homocisteina in limitele normale.
Deasemeni PS= proteina S, PC=proteina C, PS free, ATIII=antitrombina III sunt tot in limite normale ( astia sunt ca niste indicatori care ne arata cat de afectat e organismul nostru de aceste mutatii).
Ah! si eu mai am o balarie: LA, adica lupus anticoagulant! Mi-a iesit 79", limita maxima fiind pe la 38-39...
Deci, sunt mama mutantelor, v-am intrecut pe toate.
Eu, de luna asta, voi incerca sa raman insarcinata, si sper, cu ajutorul dnei Uscatescu, sa fie cu bine.
When people frighten me
GOD, take care of me...
SARA_HS spune:
Ca sa completez, legat de balaria asta C677T, homozigota: am citit un studiu strain, care mentiona ca s-au intalnit foarte multe cazuri de femei cu aceasta mutatie, avand avorturi recurente, DESI HOMOCISTEINA era in limitele normale. Se pare, deci, ca exista un mecanism, neidentificat, inca, prin care aceasta mutatie actioneaza singura, in sarcina.
Pe mine chestia asta m-a speriat, si sper din suflet ca tratamentul sa o faca pe balaria asta urata sa ma lase-n pace.
Am sa vb. si cu dna. dr. despre chestiune, luni. Abia astept sa le vad, parca mi-e dor de dansa si de dna. Viorica. 

When people frighten me
GOD, take care of me...
SARA_HS spune:
Ie-te ce am mai gasit ref. la mutatia MTHFR:
"About 15 percent of all Americans may be particularly vulnerable to folic acid or riboflavin deficiency," says Matthews, "because they inherited the C677T mutation from both parents." This means they could be more at risk for heart attacks or for birth defects in their offspring if they receive inadequate dietary supplies of these two vitamins. But this recent research shows that these nutritional deficiencies should be "very easy to fix," says Matthews. Increasing the intake of riboflavin and folate through better diets and vitamin supplements should help prevent these potentially life-threatening problems in people at risk.
"We now need to see if increasing folic acid and riboflavin intake in at-risk patients really does reduce cardiac risk," says Matthews. "We also need to learn what advantages the C677T mutation provides for humans." Matthews says that any common mutation that persists in the human population must confer advantages as well as disadvantages. If the mutant had an entirely negative influence, it would have been eliminated. Research from the laboratory of Matthews' collaborator, Rima Rozen, suggests that the C677T mutation may confer protection against some forms of cancer, provided the patient has an adequate dietary intake of folic acid. Scientists must look at ways to avoid the disadvantages associated with this variation, while maximizing the advantages.
Stie cineva ce e aLa RIBOFLAVIN? E prima oara cand aud de termenul asta, se pare ca ar fi o vitamina... ( pun pe lista de intrebari pt. luni).
When people frighten me
GOD, take care of me...
juana12 spune:
Draga sara,
Riboflavina este vitamina B2 si se gaseste si in femibion. Eu cred ca aceasta mutatie nu este atat de grava, undeva citisem pe aici pe forum parca la inceput unde sunt ceva articole scrise in limba engleza cum ca ar aparea la 10-20% din populatie (ceea ce este foarte mult)si ca este responsabila in pana la 3 %din avorturile spontane, ceea ce nu este foarte mult, daca ar fi asa cum scrie acolo. Dar cred ca cel mai bine este sa o intrebi pe d-na doctor Uscatescu, ca dumneaei este specializata in asa ceva. Si mie imi pare rau ca nu am intrebat-o mai multe atunci cand am fost la Fundeni, mi-a parut asa de dedicata in ceea ce face, ca te cred pe cuvand cand spui ca "ti-e dor de ea"dar mi-as dori sa imi relatezi si mie ce iti spune d-na dr. Ai incredere in ea si in Dumnezeu!!!! Eu cred ca toate vin la timpul lor...dupa voia lui Dumnezeu.
dangabriela spune:
Draga felix76, eu va citesc mereu, dar scriu mai rar, din lipsa de timp.Burtica creste in continuare, iar bebe a inceput sa dea din picioruse, mai ales noaptea si nu o lasa pe mami sa doarma.
Acum astept eco morfologica de trim II, dar vine abia pe 29 sept, asa ca pana atunci, nu am decat sa astept...
Va pup si va doresc sa deveniti cat mai curand toate burtoase!!
Mutatia Factor Laiden heterozigot, 18sapt +