Trombofilia o cauza a infertilitatii - 33

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SARA_HS spune:

'Neatza, fetele!
Denisa, stai linistita, ca si al meu sot ma stia doar de Sara, cand ma strigau altii Costina, nu stia pe cine striga. In plus, ma mai cheama si Cristina, iar asta i-a pus capac, s-a derutat complet, credea ca nu a inteles el bine cum ma cheama, de fapt... Asa-s barbatii!
Ralu, asa zic si eu, ca anticoprii antispermatozoizi sunt cei care te impiedica sa ramai insarcinata acum, dar probabil i-ai dobandit dupa prima sarcina ( pe care spui ca ai obtinut-o natural, nu?).
Brotacel,si eu cred ca sunt ok valorile tale si n-ai motive de ingrijorare. Dar, vorba Denisei, mai fa un beta HCG, ca sa te linistesti (si) mai bine.
Felix, Aristica , m-ati convins. Chiar daca nu mi-o trebui, o sa ma rog de dna. U. sa imi faca scrisoare pt. clexane si m-apuc sa-l fac, daca da Domnul sa raman insarcinata.
Floaredemac, eu sunt in aceeasi dilema ca si tine cu clexanul. Nu stiu de ce la unele se da, la altele nu; de doze, ce sa mai vb! Uie, am o prietena cu mutatiile MTHFR combinate ( are C677T hetero si A1298T hetero), dar nu face clexane. A mers cu vitaminele pe care le luam si noi, medyn forte si aspenter, pana acum , si e foarte bine, intra in sapt. 12 zilele astea.
Maria, inveseleste-te, ca uite, azi e soare.

---------------------------------------------
2 sarcini oprite in evolutie la 8 sapt.
FVL heterozigot + Mutatia C677T HOMOZIGOT in gena MTHFR + LA pozitiv

[b] Sometimes I seem to tremble in the dark, I cannot see
When people frighten me
I try to hide myself so far from the crowd
Is anybody there to comfort me
GOD, take care of me... [/b}

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria81 spune:

sara, felix
]

MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR IDENTIFICATA IN STARE HETEROZIGOTA
nici o sarcina, 3 IA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralu_mv spune:

Floaredemac, Sara, Alla, stiu ca dupa unii medici sunt de ajuns ca motiv anticorpii astia antisperm., dar am zis sa ascult si de altii...pt ca e ciudat de ce ar fi aparut...oricum am zis sa incerc si varianta relaxata :) Daca nu a mers, macar m-am relexat si am avut timp sa aflu de alte balarii de mutatii ...
Oricum, asa relaxata nu am mai fost de hat, hat...:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dangabriela spune:

Buna dimineata fetelor!!
Poate reusesc eu sa va lamuresc in legatura cu problema cu Clexanul, adica de ce unora li se prescrie de catre d-na U altora nu.
Dupa cum vedeti la semnatura si eu am FVL , si la inceput , inainte de sarcina mi-a zis sa iau doar Aspenter 3 pe saptamana, apoi dupa ce am ramas insarcinata mi-a zis sa-l iau zilnic. Toate bune si frumoase, pana la eco de 12 saptamani, cand la masuratori, a iesit rezistenta crescuta pe arterele uterine. Urmarea a fost Clexane 0,4 zilnic. Explicatia: pt Clexane nu e suficient sa ai o mutatie, fie ea si compusa, ci conteaza f mult, antecedentele familiale, eventuale sarcini pierdute si nu in ultimul rand, manifestarea clinica, adica rezistentele pe arterele uterine.Pt asta mi s-a dat Clexane, si nu pt FVL in sine. Ca se putea f bine, ca sarcina sa decurga normal doar cu Aspenter si alte vitamine, dar din pacate, a aparut aceasta rezistenta, care arata ca nu era suficient tratam cu Apenter.
Sper ca v-am fost de folos, va pup pe toate si va doresc o zi minunata!!

Mutatia Factor Laiden heterozigot, 18sapt +

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dangabriela

Buna dimineata fetelor!!
Poate reusesc eu sa va lamuresc in legatura cu problema cu Clexanul, adica de ce unora li se prescrie de catre d-na U altora nu.
Dupa cum vedeti la semnatura si eu am FVL , si la inceput , inainte de sarcina mi-a zis sa iau doar Aspenter 3 pe saptamana, apoi dupa ce am ramas insarcinata mi-a zis sa-l iau zilnic. Toate bune si frumoase, pana la eco de 12 saptamani, cand la masuratori, a iesit rezistenta crescuta pe arterele uterine. Urmarea a fost Clexane 0,4 zilnic. Explicatia: pt Clexane nu e suficient sa ai o mutatie, fie ea si compusa, ci conteaza f mult, antecedentele familiale, eventuale sarcini pierdute si nu in ultimul rand, manifestarea clinica, adica rezistentele pe arterele uterine.Pt asta mi s-a dat Clexane, si nu pt FVL in sine. Ca se putea f bine, ca sarcina sa decurga normal doar cu Aspenter si alte vitamine, dar din pacate, a aparut aceasta rezistenta, care arata ca nu era suficient tratam cu Apenter.
Sper ca v-am fost de folos, va pup pe toate si va doresc o zi minunata!!

Mutatia Factor Laiden heterozigot, 18sapt +

Aaaaha! Bine ca m-ai lamurit. Sa nu mai pierd timpul cu rascolitul forumului si comparat mutatii si tratamente...
Sarcina usoara in continuare, si bebel voinic si sanatos!

Sometimes I seem to tremble in the dark, I cannot see
When people frighten me
GOD, take care of me...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna_leah27 spune:

Buna dimineata fetelor!
Ieri de dimineata am fost la synevo sa imi fac analize, m-am dus eu vesela , dar cand m-am asezat pe scaun ca sa-mi caute vena simteam ca imi vine sa fug, pana la urma am stat cuminte ca mi-a fost rusine de asistenta si a trecut repede.Acum astept sa primesc rezultatele si in functie de asa imi fac programare la ginecoloaga mea , pentru o noua eco si sa vedem exact varsta sarcinei,pana atunci refuz sa ma stresez si incerc sa gandesc pozitiv.Utrogestam nu suport pe alta cale decat pe gura, asa ca ginecologul mi-a zis oricum numai sa-l iau.
Va pup acum, ma duc sa inghit un Utrogestan, o zi cu soare si numai ganduri bune!

Mama unui ingeras din ceruri...
Gena MTHFR mutatia C677T genotip heterozigot , mutatia A1298C genotip heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa220972 spune:

Buna dimineata!

Eiii, dimineata nu am mai auzit" Cocuta fa-mi te rog si mie cafea"
a fost asa "Denisoooo, fa-mi te rog cafea".
SARA_HS cel mai bine intreaba asist. sau pe d-na doctor si vezi ce spun in legatura cu clexane.
Ralu_mv cat ti-a iesit val. la anticorpi antispermatozoizi?
Eu ce am citit despre ei(pe la noi si pe forumuri de afara) ca nu prea ar fi sanse cu natural, decat in urma unor masuri mai drastice.
In primul rand folosirea preservativului o perioada de timp ptr. a mai scadea din val. anticorpilor(acum nustiu cine are anticorpi).
Mai trebuie facut si un tratament cu prednison sa scada valoarea lor, este mai dificil putin dar, nu se stie niciodata.
Medici recomanda in general inseminarea intratubara sau FIV cu ICSI.
Iar de aici se complica putin povestea, ca ar afecta sarcina, ca nu ar afecta sarcina in luna mica.
Cand o sa am putin timp liber mai studiez putin problema.

Timpul vindeca ranile, acorda-ti timp.

Mutatia C677T-heterozigot, Mutatia A1298C-heterozigot, gena PAI1-4G/5G-homozigota. O sarcina oprita din evolutie la sapte saptamani.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui denisa220972

Buna dimineata!

Eiii, dimineata nu am mai auzit" Cocuta fa-mi te rog si mie cafea"
a fost asa "Denisoooo, fa-mi te rog cafea".

Timpul vindeca ranile, acorda-ti timp.

Mutatia C677T-heterozigot, Mutatia A1298C-heterozigot, gena PAI1-4G/5G-homozigota. O sarcina oprita din evolutie la sapte saptamani.

Vezi ce repede s-a conformat?

Sometimes I seem to tremble in the dark, I cannot see
When people frighten me
GOD, take care of me...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pricoapa spune:

buna dimineata fetelor!!!!!!!!!!! aseara am fost la doctor ca sa vad care este calea pe care tb sa merg. Imediat dupa ce a vazut analizele de la Coltea mi-a zis de CLEXANE. Inainte de sarcina tb sa iau aspenter una la doua zile+ acid folic 5 mg. L-am intrebat daca pot duce o sarcina la bun sfarsit doar cu aspenter si mi-a zis ca aspenterul si clexanul nu actioneaza pe aceasi cale, si anume unul este anticoagulant iar altul antiagregant.Mi-a mai spus ca sarcina trecuta a avansat mai mult decat prima datorita aspenterului luat......Eu o sa fac in continuare si PAI si FACTOR XIII dar indiferent de rezultat tot clexane voi face
In legatura cu anticorpii antispermatici sa stiti ca au legatura cu faptul ca nu ramaneti insarcinate- prietena mea ii are si a facut o groaza de tratamente pentru a scadea valorea afurisitilor de anticorpi ( din punctul meu tratamente grele- prednison care da niste reactii foarte naspa ).
Ii spuneam doctorului aseara ca vreau sa fac foliculometrie si mai ca mi-a zis ca-s nebunaaaaaa, ca sunt tanara si ca nu am nevoie de monitorizare , dar eu nu-l ascult la faza asta pentru ca mie mi se pare ca raman destul de greu insarcinata( cam la 7 luni ).

va pup pe toate si o zi usoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Mai fetelor care luati arefam sau uro de-ala vaginal, cum e la voi ca la mine e ciudat tare: ori nu bag eu ffff adanc, ca mi-e teama sa nu il deranjez pe bebe (stiu ca aberez, dar e ceva in subconstientul meu si efectiv nu indraznesc sa indes foooooarte adanc, decat pana nu mai simt medicamentul, pe urma nu insist), ori asa trebuie sa fie, si anume toata ziua sunt unsuroasa pe-acolo, macar ca le pun inainte de culcare seara, pe amandoua. Dar am avut si surpriza neplacuta ca dupa cca o ora dupa ce le-am pus, cand am mers la pishi unul dintre ele sa iasa afara . In plus tot timpul cand merg la toaleta raman pe hartie urme, de m-am si speriat prima data, am zis ca cine stie ce oi fi luat cand m-a controlat data trecuta dr! Voi ati patit? Oare nu le pun eu suficient de adanc? Scuze pt detaliile scarboase asa de dimineata, am incercat sa fiu cat mai delicata. Multumesc pt rabdare.

FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural, acum
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!

Mergi la inceput