Trombofilia o cauza a infertilitatii - 33
Raspunsuri - Pagina 11
brotacel83 spune:
am si hcg si anume 62800. eu am calculat si sunt in sapt 8 si o zi maxim doua.cum vi se par valorile mele,va rog spuneti-mi parerea voastra.
mutatie MTHRF C677T heterozigot
2 sarcini oprite din evolutie la 8s, inainte sa aflu de mutatie
Ruxandrada spune:
brotacel,
e o valoare foarte buna; intre saptamanile 7 si 12 , valorile beta trebuie sa se plaseze in intervalul 7650- 288.000. Asa ca stai linistita, e foarte bine. Ti-am spus ca eu am avut "maronelile" astea din 11 iulie pana in 6 august, adica exact de la inceputul saptamanii a 8-a pana la sfarsitul saptamanii a 11-a. Dr. White mi-a spus ca sunt de la placenta aflata in proces de acomodare/ fixare ( pe masura ce se "lipeste", e posibil sa apara sangerari) si de la hematomul care se formase la implantare. Pe 12 august, cand mi-a facut ecografia, mi-a spus ca e in resorbtie hematomul si ca scurgerile or sa inceteze, si asa a fost. Trebuie sa stai cat mai linistita. Curaj si speranta, ca totul o sa fie bine ! Iti spune Baba Mutanta
! 
R.
14+
tiroidita autoimuna, PCOS, MTHFR A1298C C677T heterozigote; 2 sarcini oprite in evolutie la aproximativ 7 saptamani; insarcinata a treia oara, Doamne-ajuta cu noroc!
Ralu_mv spune:
Sara, nu e nicio rafala de intrebari :)
Sa o luam in ordine :)
- am 2 ani acum in toamna de cand ne-am apucat, iesit din prima, sfarsit ca in semnatura...
- de mutatie nu as fi aflat, dupa cum am spus, daca nu ajungeam sa discut despre fiv in austria, si nu ma trimiteau de la clinica de acolo la hematolog - care a luat totul sistematic, si vazand ca am hmocisteina 21, a zis sa fac MTHFR - si asa am aflat acum la inceput de august parca de mutatie, tot sistematic luand-o, mi-a zis sa fac si PAI si FXIII (pai a iesit normal, la FXIII astept rez)
- iar problema cu ramasul e f evidenta pt ca au trecut ~2 ani, si nic...
- cauza ? - TOT ok, am doar anticorpi antispermatozoizi - in care dr. din viena nu crede, si ne-a pus sa mai incercam cateva luni; e fff frustrant... ca ovulez in fiecare luna, am ciclul f regulat, trompe ok, etc ok, sot ok, etc
Iar despre dr.ginec sadici ... mai stiu eu (1)... la prima sarcina aveam sangerari, in sapt 5-6, ce spune dr. ginec.?: ca nu-mi da nimic de facut ca daca e sa se opreasca asa e mai bine !!! stie organismul ce stie !!!!!!!
si (2) imi rec. un alt ginec. sa fac niste aberatii...eu distrusa imi vine sa plang,...imi spune sa merg la psihiatru neaparat, ca au pierdut si alte femei sarcini si nu e o tragedie, ba chiar si in familia lui a patit cineva asa... (asta la cateva luni dupa ce mi se intamplase)
--------------
Gena MTHFR C677T genotip homozigot o sarcina obt. natural in oct. 2008, soe la 7 sapt..
denisa220972 spune:
brotacel83 draguta te rog eu maine mai repeta si vezi cat a crescut si putin daca creste este bine , poate sa fie putin mai lenes (eu fac referire ca nu se mai dubleaza la 48h la 8 sap.este un alt calcul).
Timpul vindeca ranile, acorda-ti timp.
Mutatia C677T-heterozigot, Mutatia A1298C-heterozigot, gena PAI1-4G/5G-homozigota. O sarcina oprita din evolutie la sapte saptamani.
alla76 spune:
denisa220972, naturistele le-a papat si al meu...
am scris inainte mai pe larg la inseminare povestea cu spermograma si ce a luat si a mai facut.
felix, eu iau capsulele de ulei din seminte de in, si pt omega, si pt efectul pt tranzit, laudat de dna Viorica. eu nu l-as lauda prea mult, mie nu imi foloseste din punctul ala de vedere foarte mult.
pricoapa imi pare rau pentru sarcinile pierdute.
sa speram ca acum, ca ai gasit problema, o sa duci urmatoarea sarcina la termen. suntem identice la mutatie MTHFR 
aspenter iau "a la long" din cauza PAI-ului. Factorul XIII inca nu l-am facut.
aristica, eu am invatat repede ce inseama oligoastenozoospermia...
ca eram inainte de stimulare, si am avut o zi sa decid daca incep stimularea ori ba...
de banuti, ce sa zic... mi-as dori si eu sa renunt la un concediu pt un fiv. dar la noi e mai aiurea: chiria e chirie, leasingul e leasing, descoperirile de card facute pentru anul precedent de incercari, analize, controale sunt scadente lunar, mai e si creditul pentru nunta
si ...cheltuielile zilnice. si aici, cu toate astea in carca, m-am cam impotmolit. si eu abor amandoi cateii nostri! dar ma dau lacrimile cand ma gandesc ca ala mare, care are 7 ani, e un catel atat de special, si copilul meu ar merita sa apuce sa il smotoceasca cu drag...
_
mutatie homozigota a MTHFR A1298C, PAI-1 4G/5G heterozigot, sarcina pierduta in s7/ 8 in aprilie 2009
floaredemac spune:
Ralu, pai anticorpii aia nu sunt destul ca sa nu ramai insarcinata? Ce ar mai trebui? Mie mi se pare un motiv important, dar... de! nu sunt doctor! ce bine era sa fiu...Dar sa stii ca multi doctori considera ca in saptamani atat de mici nu prea e bine sa intervii in cursul naturii, fiindca sunt eliminate erorile si mai bine asa decat sa o duci si mai tarziu sa se afle ca Doamne fereste nu e in regula. Si in multe tari este mentalitatea asta, ba parca in altele chiar mai mult decat la noi. La faza cealalta, cu plansul...eu am dat apa la soricei si joia trecuta la eco, am dat si cand am pierdut sarcina dar nu la doctor ci la farmacie, abia iesisem de la dr si am mers sa imi iau duphaston si vit E, iar farmacista m-a felicitat cand a vazut reteta (citise doar sarcina nu si restul). Pe mine m-a busit plansul de s-a speriat biata femeie. Ma rog, simteam eu atunci ca nu e in regula. Dar multi considera ca te incurajeaza daca iti spun ca nu esti singura si ca e foarte frecventa chestia asta. Ce nu inteleg ei este ca noi nu suntem o simpla statistica, ci fiinte vii, cu sentimente, care nu pierd doar "o sarcina" ci un copil. Probabil ca meseria lor, experienta, ii fac mai insensibili.
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural, acum

Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!
alla76 spune:
felix, in ritmul asta si daca ramanem in Romanica asta nenorocita... trotineta i-o dau la 18 ani ![]()

Abia astept sa ne dai de veste, dupa eco, ce ascunde burtica
Ralu_mv, fug sa vad! ca de cand isi da ortu laptopul nici nu stiu ce )PM-uri am necitite...plus ma enervez ca ajung tot la PC si nu mai vad marcate paginile citite... printre franturi, pe laptop, si tot dau scroll 
adrianaady, astept cu sufletul la gura sa vina si ziua aia frumoasa.
pentru noi toate 
pricoapa, cum sa nu iei nimic inainte de sarcina?? nu iei nici acid folic? si daca nu ai fi mutanta ar trebui sa iei acid folic inainte de o sarcina programata.
brotacel83, eu inca ma rog pentru voi, sa treaca scurgerile si sa te poti bucura si tu cu calm de sarcina ta. imi place atitudinea ta, de optimism. in mod sigur o sa treci si peste emotia asta si o sa te bucuri pe deplin la urmatorul eco!frumos scor la beta HCG!
aristica, da ce facusi, fata, sa te biciuiasca mirela in halul ala!?
Sara, nu plange dupa clexane, ca vine si vremea injectatului. ![]()
fetelor, eu nici nu ma apuc sa vorbesc despre modul in care stiu unii medici sa "consoleze" si sa li se para deplasat ca suferi pentru sarcina pierduta... been there, done that...
denisa220972, Sara, bestiala faza cu telefonul.
II povestesc si sotului si zice: "hai ma lasi, ca daca dai cautare pe sfantul google dupa spermograma si orasul de unde suntem no, al 6-lea rezultat e o discutie intre alla76 si o forumista (de pe alt forum), despre spermograma mea" ![]()

Ralu_mv, eu una as mai aprofunda putin situatia cu anticorpii antispermatozoizi
adrianaady, sper sa fie asa. sper sa apara asta mic (sau asta mica, ca doar sunt cam in inferioritate in casa cu 3 barbati-sotul si cei doi masculi
) in timp sa mai fie si catelul mare in forma de smotaceala. ca e tare dragastos si tare ii plac cop[ilasii.
_
mutatie homozigota a MTHFR A1298C, PAI-1 4G/5G heterozigot, sarcina pierduta in s7/ 8 in aprilie 2009
denisa220972 spune:
Daca ar stii ei barbati, cat sunt de analizati, cercetati si diagnosticati de catre noi
o poza le mai lipseste langa spermograma si vedete sunt pe net
.
Noapte buna
Timpul vindeca ranile, acorda-ti timp.
Mutatia C677T-heterozigot, Mutatia A1298C-heterozigot, gena PAI1-4G/5G-homozigota. O sarcina oprita din evolutie la sapte saptamani.
felix76 spune:
Neata mutante dragi,
Uf, io-s suparata rau pe doctorii astia care spun ca e normal sa se mai piarda sarcini si nu-ti dau nici o indicatie ce sa faci mai departe. Daca eu imi doresc enorm un copil, normal ca ma investighez pana in panzele albe daca Doamne fereste, s-a intamplat nenorocirea!!! Va dati seama ca la mine toti se uita crucis, cum de am facut dosaroiul de analize si eu n-am pierdut nici un bebe... Ba se intreaba de ce fac clexane daca nu am decat mutatia ai care, zic ei, s-ar trata numai cu folat...
Brotacela, sunt bune valorile tale! Stai cumintica si nu te mai stresa, probabil ca asa reactioneaza organismul tau la sarcina. Daca bebe e in grafic, valorile sunt bune, mergem tot inainte pana la 40 de saptamani! 
Pricoapa, fa coagulograma si d-dimerii acum cat inca nu e bebe. In sarcina se urmareste altceva, Uschi stie ea bine ce face, e vorba de un factor de coagulare, X parca. Ameliorari, hmmmm, eu nu am avut nici o manifestare a bolii, cu exceptia faptului ca la recoltare de sange pt diverse analize sangele curge greu. Semne ale mutatiilor, in afara sarcinii, apar la varste mai inaintate, sau deloc.
Aristicule
Creanga! Ce chestie interesanta spui tu despre Cipru... Probabil ca ne coaguleaza bebeii astia sangele tare si cipriotii dau clexanele preventiv, sa nu apara vreun tromb sau vreo irigare necorespunzatoare.
Sara, butoiu are capac etans si sigilat cu pietroaie grele! Mikilina nu mai scrie aici, si mie imi pare nespus de rau, am invatat multe lucruri folositoare de la ea de-a lungul timpului. Daca din plans s-ar pierde sarcinile, ar palnge cu hohote toate care nu si le doresc, apropos de medicul care te-a acuzat ca esti plangacioasa...
Denisule, m-a omorat sotulache al tau
, cica greseala 

Ralu
poate a avut o zi mai naspa, se mai intampla. Eu n-am nimerit-o decat o singura data cu capsa pusa si pe buna dreptate, nu-si mai putea face rost de medicatie pentru pacienti din nu stiu ce cauze licitatesti. Mi-a placut de ea ca e asa sufletista si vrea sa ajute, alt doctor poate spunea "si ce-mi pasa mie?"...
Mariuta iesi din starea naspa! Mai ai un pic si incepi sa produci oute, hai fii optimista, macar pentru ele! 

Alla, nici la mine nu a functiunat inul! In schimb m-am dat pe struguri, kivi, pepene rosu, rosii etc si am rezolvat problema, nu ma mai numesc chinezu. A, si mi-am facut program de mers la toilet, obligat fortat dimineata dupa ce ma spal pe ochi
A durat o perioada dar acum chiar sunt bine, la inceputul sarcinii chiar ma speriasem de cat de "incuiata" pot fi.
Anna
cand mergi sa vezi puiul la echo? La cine te duci sa te ia in evidenta?
Tamy 
Pupacesc fetele,
Felix
16+