Alaturi de Siluan! Puiuti de Randunici 2008! (445)
Raspunsuri - Pagina 7
Olgutzika spune:
Zoze, 

! Sa iti vina veselia si literele
.
Ah, si la desene ne uitam in 90% dintre cazuri impreuna. Ca vreau sa ma asigur ca intelege ce trebuie
. Nu de alta, dar le fac mai interactive, nu stiu cum sa zic
. Ce pisaloaga oi fi pentru copilul meu ![]()
Olga
cu Alexandru si mami de
Ioana-Sofia
tuchita spune:
salut!
am intrat sa ma plang....sunt efectiv rupta, simt ca cedez.
Nu ma mai simt sigura pe mine la spital, ma intreb daca reusesc sa iau deciziile corecte, daca fac bine....prea mult volum de munca, prea multa responsabilitate, prea multe decizii de luat.
Cand plec alerg ca bezmetica pentru diverse lucruri pentru casa....sunt suparata pe mine ca imi las copiii cu o bona pe care acestia nu o plac...
astept sa inceapa gradinita, dar nici macar nu am dat un telefon sa vad daca mi-i primeste de pe 6....
va imbratisez pe toate, mi-e dor sa stau la palavre cu voi, sa-mi tihneasca si mie pozele si filmuletele...mai arunc cate un oki cand mai fac pauza de tigara, insa nu mai am putere sa zic nik in plus!
gata, pun punct zilei de azi, desi mai am multe de facut....
Nicoleta spune:
Cata, mie mi-e clar ca treci printr-o perioada mai agitata. Cand va veti muta, cand vor incepe copiii gradinita si tu vei gasi pentru ei bona pregatita, atunci va fi mai usor putin! O imbratisare de la mine!
-------------------------------------
Hai la drum si-om vedea noi ce si cum!
mstela spune:
Olgu
..Cat de frumos ca reusesti sa stai asa mult cu Soph la desene,sa-i explici...e clar ca o ajuti f mult,nu cred ca esti pisaloaga,cel putin la varsta asta a ei
..Eu daca ma uit cu Tea la desene,ori ma ia somnul
,ori as manevra altceva prin casa
...deh..daca nu stiu sa-mi impart sarcinile in casa cu barbate-meu?m-as plange mult de el,dar parca e pacat
..
Si stiu ca frustrarile Teodorei,crizele provin intr-o oarecare masura si de la desene,si de la faptul ca nu-i iese mereu socrelei sa o scoata la plimbare dimineata,dar,na,daca nu pot controla mai mult,ma multumesc deocamdata cu ce e...si,STIU CLAR ca gradi va aduce multe beneficii,dar mai avem un pic pana acolo.
Cata,o imbratisare mare mare
..Sa te cuprinda toata rabdarea din lume!
mami de TEA
Nu exista vreun pictor care sa fi surprins cu adevarat sentimentele unei mame pentru copilul sau.
natynic spune:
Va pup pe toate si in special pe cele cu diverse probleme/griji (Cata, Olga, Mimo, Raluca)
Stela, n-ai idee ce bine te inteleg!-ma rog, mai putin faza cu buni, eu n-am cu cine sa ma contrez, impart timpul Iuliei cu bona cu care oricum musai ma pun de acord sa actionam la fel. Ajung si eu la concluzia ca desenele o mai agita suplimentar pe Iulia. Si nici eu nu pot sta tot timpul sa le vad cu ea, pt ca tot asa, treburile casei nu le impart DELOC cu nimeni si numai asa pot sa dau si eu cu un mop, sa pun o masina la spalat, sa fac o mancare sau chiar sa ma uit la niste stiri. Dar de obicei ea oricum comenteaza cu voce tare si ma intreaba ce-i acolo, ce-i aia, etc sii ii raspund si explic.
Ieri am ascuns insa laptopul, i-am spus ca e stricat si e dus la reparat. Afara nu era de iesit ca ploua si era umed si ea are inca muci galbeni la greu-mi-era groaza ca ma asteapta iar o dupa-amiaza de urlete. Da' de unde! S-a jucat copilul cu mine ORICE: v-ati ascunselea, puzzle-uri, facut mancare, dat mancare la papusi, tricicleta, batut cu perne, numarat, desenat. Cuminte, ascultatoare, nu-mi venea sa cred! Bine, periodic cerea afara, eu ii tot explicam ca ploua, cerea sa o pun la geam sa ma verifice ca-i spun adevarul![]()
Ei bine, la culcare s-a pus pe jelanie...I-am spus poveste, am stat cu ea o gramada, liniste...cum ma ridicam se jelea iar! Am intrat o clipa pe mess si am dat de Ariel care mi-a sugerat masele...zicand ca Teo le are deja pe toate iesite. Nici prin gand nu mi-a trecut! Adevarul e ca de la primul rand de premolari am uitat complet de masele si, ce-i drept, ca varsta cam e cazul sa iasa si celelalte! Bun, m-am dus la ea, pe intuneric i-am palpat gingiile, am intrebat-o daca o doare in gurita si a zis "te doae" si...am simtit clar un colt in dreapta sus! Si brusc parca mi s-au explicat si nervii astia fara sens si plansul fara motiv, si subfebrilitatile, si scaunele inca moi dupa enteroviroza si mucii si gemetele nocturne! Asa ca i-am dat Nurofen, am lasat usa de la camera ntredeschisa spunandu-i ca mami e aici si o aude daca e ceva si...copilul a tacut si a dormit bustean toata noaptea!
Iar aaaazi...Nico ne luam de mana!
-raportam si noi primul kk la olita!
. cu pishu ziua deja nu mai sunt probleme. Noaptea si la somnul de pranz insa inca nu experimentez pt ca se scoala cu pampersul constant pplin, deci e clar ca acolo inca nu e momentul si nu am de ce sa ma grabesc.
ramo_cata spune:
salut
si va multumesc
am baiat de baiat
...
mstela te inteleg perfect cand este vorba de soacra ta..si a mea la fel a fost ,s-a axat pe partea profesionala ,nu are experienta cum sa se comporte,joace,hrani ,comunica cu un copil..dar eu mi-am impus punctul de vedere ,am avut ff multe contre,comentarii ...dar asta este ,e copilul meu si trebuie sa inteleaga anumite lucruri desi cat explicat tot nu am reusit sa o fac sa inteleaga anumite lucruri..nu-si da seama ,nu se gandeste..nu stiu ce e in capul ei...
din cauza asta am si ales varianta gradinita chiar daca momentan stau eu acasa tot vreau sa-l duc la gradinita pt ca deja mi se pare ca-l pierd pe drum ,ca sa zic asa..plus ca in soacra mea nu as avea pe deplin incredere,pentru atunci cand va iesi la pensie...ea are un porgram dezordonat,mananca cand are chef,mananca din mana,nu sta la masa,nu iese cu el la plimbare,eu am tinut ,cel mai mult,sa aiba un program organizat la manacre:dimineata sa manance ce se mananca ,la pranza ciorbita ,felul 2 daca e cazul,apoi gustare apoi cina la fel..deci organizare nu aiurea..chiar am avut o 
din cauza ca ei ii place sa manance paine goala,si la fel ii dadea si lui Andru..nu-mi place ,nu zic ii dau dar nu atunci cand se apropie ora de masa..in fine ar fi multe de zis dar nu mai intru in detalii deasta nici nu prea mai povestesc pt ca aici vreau sa ma simt bine ,sa uit de ale mele
....asa ea este o femeie buna,dar uite ca are si lipsuri si asta din cauza ca nu a crescut copii..pt ca a fost ajutata de soacra ei...bunica lui Cata o minunatie de femeie,la 78 de ani avea o indemanare cu Andrei,mi-a zis de n ori ca daca ar mai putea(D-zeu s-o ierte) ar avea ea grija de Andrei ca eu sa merg la munca...rar asa oameni...

olga,cata,zoze
noi azi am fost pe la mami,am mancat la ea, Andru a mancat ciorbita facuta de tataie Giogel
...drob facut de mamaie Maria...m-am simtit bine,ce bine e cu mami acasa ,pacat ca sunt doar cateva zile pe luna
...am avut nevoie de ajutor ca mi-a venit si CM si m-am simtit cam rau, asa ca Andru a stat cu mamaie si eu tolanita la TV...duc lipsa de viata de la bloc![]()
edit:
bitzaintr-adevar sunt cam maricele,cine poate -poate cine nu asta este
nu ma supar ,nu am de ce...
Iulia si Matei pt kk la olita..la mai multe
da ,mai si mie imi place asa de mult cum merge la serviciu si magazin..mimo daca ma'sa sta acasa macar baiatu sa munceasca
..ma topesc dupa el cum se joaca,are atata imaginatie...
si imi place ca vorbeste bine...mami a ramas uimita de cate stie si cum vorbeste si cat de iute este..in mare a fost declarat:baiat cuminte
Olgutzika spune:
Mi-am luminat mailul!!!! Nu va pot spune ce mare realizare e asta!
Da, Naty, ei se joaca orice, joaca sa fie
, sunt bucurosi sa isi imparta timpul cu noi
. Trebuie sa recunosc ca mie imi e mare mare ajutor Radu, pentru ca ma suplineste foarte bine in relatia cu Sof. Daca ma mut eu in bucatarie ( de regula pentru putin timp, in weekend ce gateam una-alta mai costisitor dpdv al timpului, cand ei ies afara ), sta el cu Sku. In rest, curat fac minimum necesar, de calcat urasc
, dar tot asa, ne facem de lucru celalalt cu ea, sau o pun sa imi impatureasca lucrurile...se joaca si singura, iar e drept...Si mi-e imposibil sa intru pe forum cand sunt acasa, ati vazut ca va scriu aproape doar de la serviciu, in weekend cand doarme ea sau e cu Radu. Sa ma vedeti jucandu-ma cu doi
, ca eu nu ma vad 
Tuchi, nu te mai simti vinovata cu bona aia, iti exacerbezi stresul inutil, mai e foarte putin si scapati de ea! S-au adunat toate acum, o sa fie muuult mai bine dupa ce termini cu casuta si va mutati, daca nu incepe gradi luni, incepe pe 13, mai sunt doar 7 zile de stat cu ea, MAXIM! Gandeste-te la clipa aia si sa vezi ce usor o sa iti fie
!
Olga
cu Alexandru si mami de
Ioana-Sofia
aliceionescu spune:
Salutare!
Sunt prin zona, va supraveghez.![]()
Thea ma intreaba de n ori pe zi 'Ce mai faci, mami?' Si eu ii raspund ce fac in momentul ala. Azi mi-a cerut sa-i dau un ou, l-am fiert si, cand i-am dus farfuria, ma intreaba iar 'Ce mai faci mami?', 'Ce sa fac, mami, ti-am pregatit un ou.' La care ea 'Mare cat un bou!' ![]()
ramo_cata spune:
alice
f atre thea..si pe mine ma intreaba Andrei dar doar atunci cand fac ceva..vine la mine si zice"ce aci ?" daca nu-i raspund iar ma intreaba..si ii explic si daca nu intelege iar ma intreaba""ce aci,mami?"...sau unde peci,mami/unde duci,mami?
azi dimineata cand s-a trezit era tare incantat de freza lui..si zicea intr-una"Andrei tunda"..i-am zis "mami se zice :Andrei s-a tuns"..iar el zice:Andrei tundas
tuchita spune:
sunt acasa....si zac pana vine barbatul sa plecam la casa.
Multumesc pentru imbratisari...mi-au prins bine.
Sunt foarte obosita, de-abia astept sa ne mutam, sa-mi iau concediu cateva zile...mi-e dor si mie sa ma joc cu copiii asa cum povestiti voi....am noroc ca ei se mai joaca unul cu altul, Seb isi face si multe jocuri singur.
e asa de dulce, scoate atatea perle....
La crize si el e expert, de obicei se linisteste singur.
Din propria experienta cu Ilinca, maestra si ea la crize, am descoperit ca cele mai cumplite sunt cand le este foame.
nu pot sa-si exprime foamea, sau nici macar nu o constientizeaza, insa o glicemie scazuta determina nervozitate si comportament necontrolabil.
Asa am ajuns sa am biscuiti mereu in geanta.
Nici lui Seb nu i-au iesit maselele din spate....are gingiile umflate, insa nu sparge nici un colt.