Separarea casatoriei civile de cea religioasa

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Michelle, faci multe confuzii, nu am acum timp sa iti raspund ca ies din casa, dar mai bine drop it ca vorbim in paralel.

Inainte de venirea lui Isus, deci inainte de Noul Testament casatoria din dragoste era valabila fiind numita casatorita naturala, termen folosit si in cazul paganilor care nu au fost crestinizati.

Isus a dat putere apostolilor prin Duhul Sfant sa ierte pacatele, sa celebreze Prefacerea, sa lege si sa dezlege ce considera, traditiile care au fost predate mai departe preotilor, singurii capabili sa oficieze taine.

Asta pe scurt.

In ceea ce priveste afirmatia mea, evident ca eu asta cred, eu cred ca religia catolica e cea adevarata, iar religia ortodoxa se apropie mult de cea catolica. Si mai cred ca valoarea unei religii se vede din "fructe", de-alungul timpului.
Eu numesc fructe sfintii ( declarati de Biserica, nu de oameni".
Cum sa fim toti crestinii sfinti? De unde ai mai scos-o si pe asta? Bine ar fi sa fim sfinti, dar sfant= fara de pacat. Daca tu crezi ca oricine care crede in Isus este automat absolvit de orice pacat si are garantata mantuire, think again.

Repet: cum iti inchipuiai ca Isus care le-a vorbit oamenilor prin prooroci inainte de venirea SA, va inceta sa le vorbeasca celor de dupa momentul Rascumpararii lumii?
Dumnezeu continua sa vorbeasca si in zilele noastre, mai ales in zilele noastre cand traim astfel de vremuri.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Apostolii iertau pacatele in Numele Domnului Isus, nu in numele lor. Au fost special alesi mai ales Pavel si li s-au dat puteri supranaturale. Si in zilele noastre chiar daca suntem crestini cu totii suntem inzestrati diferit de Dumnezeu si folositi in mod diferit, unii mai mult unii mai putin...unii chiar de loc.
Sunt atitea citate in care se vorbeste de sfinti, referindu-se la crestini in viata. Nu cum ii considera anumite biserici, sfinti doar pe anumiti crestini care au murit.
Da, cred ca oricine crede in Domnul Isus este mantuit...nu o spun eu o spune Biblia-cuvintul lui Dumnezeu.
Noi avem indatorirea ca sa citim Biblia, sa ne rugam sa o intelegem si sa propovaduim Cuvintul mai departe, iar viata noastra sa reflecte o viata de crestin.
Cred ca am fost inteleasa gresit.Eu consider ca TREBUIE sa te casatoresti,nu sa traiesti in pacat dar nu consider absolut neccesara casatoria in biserica.Nu e ceva rau in a te casatori si in biserica dar nu este cerut de Dumnezeu si considerat pacat daca nu o faci.
Ce alte confuzii crezi ca fac? Nu spun ca le stiu pe toate,am si eu atitea intrebari dar care Dumnezeu mi le dezvaluie pe rind.Studiez cu placere Cuvintul si tot cu placere il dau mai departe.

michelle

Mergi la inceput

Citat:

"Primiti pe Duhul Sfant. Celor carora le veti ierta pacatele vor fi iertate, iar celor carora le veti tine, vor fi tinute".

Intr-adevar, Dumnezeu nu a spus preotilor ( nu apare cuvantul preot in Biblie, primii preoti au fost apostolii) sa ierte pacatele...

Iti reamintesc ca tot apostolii au fost cei care au oficiat Botezul, o alta Taina. Doar ei au putut, pt ca EI L-au primit pe Duhul Sfant. " Ei au primit darul de a cunoaste orice limba, de ce oare? Nu pt ca trebuiau sa converteasca lumea la crestinism, la singura religie adevarata, singurul drum?
Ei au primit aceasta misiune, ei au dus-o la indeplinire.

Nu inteleg, ce vrei, sa apara in biblie termeni de genul "preot, episcop, mitropolit, catedrala, cadelnita sau mai stiu eu ce?

Revin ca am o nelamurire: e clar ca esti Protestanta dupa felul in care gandesti. Nu e o critica, e o constatare, dar conform spuselor tale, oricine care crede in Isus, e sfant, se mantuieste.
Pai cum ramane cu cei care cred in Isus si pacatuiesc? Sau, ei nu pacatuiesc? Eu cred in Isus si nu e zi sa nu fac pacate, tu nu? Daca reusesti, bravo tie.
Sau nu conteaza daca omul pacatuieste, ca in Biserica voastra oricine e iertat automat, doar pt ca crede in Isus, nu?
Ohooo, ce simplu ar fi sa fie asa. Daca ar fi asa de simplu, atunci de ce sunt atat de putini alesi?

Crinuta si minunea ei

Si eu si toti facem pacate zilnic (cu gindul, cu fapta...sau chiar ne facind ceea ce trebuie),dar le marturism si ne pare rau ca le-am facut. Pentru pacatele mele TOATE a venit si a murit Domnul Isus.

Da e simplu si doar noi oamenii complicam lucrurile. Sigur ca doar
prin credinta vei fi mantuit...doar ce ar mai putea fi altceva? Se spune clar: "crede si vei fi mintuit".
E ca si cum ar veni cineva la tine cu un dar...nu stii pentru ce...nu ca-l meriti...nu ca trebuie sa dai ceva inapoi. Altfel nu ar mai fi dar. Trebuie doar sa-l primesti. Asa este si cu " HARUL" sau "Grace". Sunt putini alesi doar pentru ca sunt orbiti de religie si de propriile pacate. Stiu ca daca il primesc pe Domnul Isus trebuie sa se schimbe. Nu ai cum sa primesti Harul si sa ramii acelasi. Asa ca aleg sa nu-l primeasca.
Iar cat despre ceilalti-cei religiosi -care erau si pe vremea Domnului Isus, cititi sa vedeti ce cuvinte avea Domnul Isus pentru ei...
Pe cei pacatosi ii trata cu blindete, dar pe cei religiosi cu vorbe grele, pline de ocara stiind ca si datorita lor multi ajung in iad.
Deci e o diferneta intre religios si mantuit.

As vrea sa cred ca preotii bisericilor ortodoxe, catolice au Duhul Sfint...asa cum ar trebui...dar stim cu totii ca nu se intimpla asta.

michelle

Mergi la inceput

Citat:

Patou, intr-adevar, este parerea ta, si cam atat. Asta nu schimba nimic, ai dreptul la o parere.
Este suficient sa citesti vietile sfintilor, macar 2-3 exemple ca sa sa iti dai seama ca nu e nici o legatura intre ce spui tu si ce intelegem noi prin sfinti.

Crinuta si minunea ei

Da-ne tu 2-3 exemple sa ne spui ce intelegeti prin sfinti si desigur cu citate din Biblie.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Citat:

Michelle, faci multe confuzii, nu am acum timp sa iti raspund ca ies din casa, dar mai bine drop it ca vorbim in paralel.

Inainte de venirea lui Isus, deci inainte de Noul Testament casatoria din dragoste era valabila fiind numita casatorita naturala, termen folosit si in cazul paganilor care nu au fost crestinizati.

Isus a dat putere apostolilor prin Duhul Sfant sa ierte pacatele, sa celebreze Prefacerea, sa lege si sa dezlege ce considera, traditiile care au fost predate mai departe preotilor, singurii capabili sa oficieze taine.

Asta pe scurt.

In ceea ce priveste afirmatia mea, evident ca eu asta cred, eu cred ca religia catolica e cea adevarata, iar religia ortodoxa se apropie mult de cea catolica. Si mai cred ca valoarea unei religii se vede din "fructe", de-alungul timpului.
Eu numesc fructe sfintii ( declarati de Biserica, nu de oameni".
Cum sa fim toti crestinii sfinti? De unde ai mai scos-o si pe asta? Bine ar fi sa fim sfinti, dar sfant= fara de pacat. Daca tu crezi ca oricine care crede in Isus este automat absolvit de orice pacat si are garantata mantuire, think again.

Repet: cum iti inchipuiai ca Isus care le-a vorbit oamenilor prin prooroci inainte de venirea SA, va inceta sa le vorbeasca celor de dupa momentul Rascumpararii lumii?
Dumnezeu continua sa vorbeasca si in zilele noastre, mai ales in zilele noastre cand traim astfel de vremuri.

Crinuta si minunea ei

Apostolii iertau pacatele in Numele Domnului Isus, nu in numele lor.

Unde si cand am afirmat eu ca apostolii si urmasii lor, preotii dezleaga de pacate in numele lor? Formula de dezlegare este "te dezleg in numele Tatalui si al Fiului si al Duhului Sfant! Amin"

Au fost special alesi mai ales Pavel si li s-au dat puteri supranaturale. Si in zilele noastre chiar daca suntem crestini cu totii suntem inzestrati diferit de Dumnezeu si folositi in mod diferit, unii mai mult unii mai putin...unii chiar de loc.

Asa este, dar nu vad legatura cu sfintii... :)

Sunt atitea citate in care se vorbeste de sfinti, referindu-se la crestini in viata. Nu cum ii considera anumite biserici, sfinti doar pe anumiti crestini care au murit.

De unde cunosti cand si cum ajunge Biserica sa declare pe cineva sfant? Deci criterul dupa tine este ca persoana se afla in viata, si atunci da, e sfant, sau cum? Mi se pare asa o abordare superficiala....

Da, cred ca oricine crede in Domnul Isus este mantuit...nu o spun eu o spune Biblia-cuvintul lui Dumnezeu.

Asta in conditiile in care cel care crede respecta cele 10 porunci, traieste curat, se spovedeste si impartaseste mereu, si atunci da, e mantuit. Mantuirea nu este un bun garantat, nu este nici obligatorie, iar faptul ca crezi in ceva, nu te mantuieste.
Si diavolii cred in Dumnezeu, se cutremura in fata LUI, sunt foarte constienti de Jertfa lui Isus si de semnificatia ei, si cu toate aceastea sunt si vor fi pt eternitate in iad. Poti afirma ca ei nu cred? A fost alegerea lor, in deplina cunostiinta de cauza!

Noi avem indatorirea ca sa citim Biblia, sa ne rugam sa o intelegem si sa propovaduim Cuvintul mai departe, iar viata noastra sa reflecte o viata de crestin.

Asa este, nu te contrazic, doar ca nu este suficient.
Simpla lecturare si analiza Bibliei nu garanteaza si intelegerea ei, astfel incat calea sigura pt a crea legatura cu Dumnezeu este rugaciunea, in special rugaciunea contemplativa.

Cred ca am fost inteleasa gresit.Eu consider ca TREBUIE sa te casatoresti,nu sa traiesti in pacat dar nu consider absolut neccesara casatoria in biserica.Nu e ceva rau in a te casatori si in biserica dar nu este cerut de Dumnezeu si considerat pacat daca nu o faci.

Nu doar ca nu e rau, este obligatoriu pentru persoana care pretinde ca este crestina, care pretinde ca doreste sau incearca sa pastreze legile divine. Casatoria nu este un contract, este o Taina, este uniunea sotilor in Cristos!

Ce alte confuzii crezi ca fac? Nu spun ca le stiu pe toate,am si eu atitea intrebari dar care Dumnezeu mi le dezvaluie pe rind.Studiez cu placere Cuvintul si tot cu placere il dau mai departe.

Pai ti-am raspuns la mai tot, si iti arat ca ai interpretari personale nefondate....

michelle

Crinuta si minunea ei

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica

Mergi la inceput

crinuta, ar fi fost bine sa-ti editezi un pic mesajul ca sa poat afi inteles mai bine.

Din practica, din faptul ca am stat de vorba cu alti crestini ortodoxi si catolici, care credeau ca preotul le iarta pacatele…stiu ca fara un preot de fata nu pot fi iertati de Dumnezeu. Ceea ce nu este adevarat. Oricand te poti ruga direct lui Dumnezeu , in numele Domnului Isus si pacatele iti vor fi iertate.

De unde cunosti cand si cum ajunge Biserica sa declare pe cineva sfant?-era intrebarea ta.
O persoana nu poate deveni sfint dupa ce a murit. Daca nu ai fost sfint = crestin in timpul vietii nu ai cum sa devi dupa ce ai murit.Nu conteaza cum te declara lumea conteaza cum te considera Dumnezeu. Multi chiar confunda sfintii cu ingerii…dar asta e o alta discutie. Tot nu mi-ai dat citate din Biblie in care se vorbeste despre sfinti ca cei care au murit si au fost numiti sfinti.
Nu scrie in Biblie ca prin credinta toti devenim copiii lui Dumnezeu, ca devenim sfinti. Daca nu gaseti pasajele o sa le gasesc eu...

Despre mantuire, cred ca gresesti din greu spunind asta. Nu incerc sa te contrazic, dar incearca sa intelegi acesta idee si din alt punct de vedere.
Cand te salveaza Dumnezeu, te mantuieste ca fiind un pacatos…Nu?
Isus a venit pentru noi toti, pentru toti pacatosii ca sa ne mantuiasca. Nu ai cum nici macar sa incerci sa respecti aceste porunci daca nu ai fost salvat... datorita firii carnale. Fara Duhul Sfint nu ai nici macar putere sa incerci sa faci ce e bine. Legea a fost data ca sa vedem cat suntem de pacatosi nu ca sa o respectam , ca nu putem. Nimeni nu poate tine nici macar o porunca-asa a spus Domnul Isus, deci cu atit mai mult nu are cum 10.Legea a fost facuta pentru om , nu omul pentru lege.

Normal ca e important faptul in ce crezi ca sa fi mantuit…doar stii asta…nu poti sa crezi in evolutie…, in Allah..in Budha ….ca sa fi mintuit. Trebuie sa crezi in Domnul Isus.
Stiu ca si diavolii cred ca exista Dumnezeu…dar nu cred IN Dumnezeu-asta e diferenta. Ei au ALES sa fie cu Lucifer pentru o eternitate nu au ales pe Dumnezeu. Noi daca credem IN Dumnezeu ALEGEM sa fim cu El, si prin credinta noatra suntem mantuiti.

Si revenind la casatorie. Uniunea sotilor in Cristos se poate face oriunde si este la fel de valabila in fata lui Dumnezeu.Daca nu ar fi fost asa ne-ar fi spus…nu ne-ar fi lasat in bezna…
Cristos este oriune…mai ales in inimile noastre, cei crestini.

michelle

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

"Primiti pe Duhul Sfant. Celor carora le veti ierta pacatele vor fi iertate, iar celor carora le veti tine, vor fi tinute".

Intr-adevar, Dumnezeu nu a spus preotilor ( nu apare cuvantul preot in Biblie, primii preoti au fost apostolii) sa ierte pacatele...

Iti reamintesc ca tot apostolii au fost cei care au oficiat Botezul, o alta Taina. Doar ei au putut, pt ca EI L-au primit pe Duhul Sfant. " Ei au primit darul de a cunoaste orice limba, de ce oare? Nu pt ca trebuiau sa converteasca lumea la crestinism, la singura religie adevarata, singurul drum?
Ei au primit aceasta misiune, ei au dus-o la indeplinire.

Nu inteleg, ce vrei, sa apara in biblie termeni de genul "preot, episcop, mitropolit, catedrala, cadelnita sau mai stiu eu ce?

Revin ca am o nelamurire: e clar ca esti Protestanta dupa felul in care gandesti. Nu e o critica, e o constatare, dar conform spuselor tale, oricine care crede in Isus, e sfant, se mantuieste.
Pai cum ramane cu cei care cred in Isus si pacatuiesc? Sau, ei nu pacatuiesc? Eu cred in Isus si nu e zi sa nu fac pacate, tu nu? Daca reusesti, bravo tie.
Sau nu conteaza daca omul pacatuieste, ca in Biserica voastra oricine e iertat automat, doar pt ca crede in Isus, nu?
Ohooo, ce simplu ar fi sa fie asa. Daca ar fi asa de simplu, atunci de ce sunt atat de putini alesi?

Crinuta si minunea ei

Si eu si toti facem pacate zilnic (cu gindul, cu fapta...sau chiar ne facind ceea ce trebuie),dar le marturism si ne pare rau ca le-am facut. Pentru pacatele mele TOATE a venit si a murit Domnul Isus.

Da e simplu si doar noi oamenii complicam lucrurile. Sigur ca doar
prin credinta vei fi mantuit...doar ce ar mai putea fi altceva? Se spune clar: "crede si vei fi mintuit".
E ca si cum ar veni cineva la tine cu un dar...nu stii pentru ce...nu ca-l meriti...nu ca trebuie sa dai ceva inapoi. Altfel nu ar mai fi dar. Trebuie doar sa-l primesti. Asa este si cu " HARUL" sau "Grace". Sunt putini alesi doar pentru ca sunt orbiti de religie si de propriile pacate. Stiu ca daca il primesc pe Domnul Isus trebuie sa se schimbe. Nu ai cum sa primesti Harul si sa ramii acelasi. Asa ca aleg sa nu-l primeasca.
Iar cat despre ceilalti-cei religiosi -care erau si pe vremea Domnului Isus, cititi sa vedeti ce cuvinte avea Domnul Isus pentru ei...
Pe cei pacatosi ii trata cu blindete, dar pe cei religiosi cu vorbe grele, pline de ocara stiind ca si datorita lor multi ajung in iad.
Deci e o diferneta intre religios si mantuit.

As vrea sa cred ca preotii bisericilor ortodoxe, catolice au Duhul Sfint...asa cum ar trebui...dar stim cu totii ca nu se intimpla asta.

De fapt nu ai vrea sa crezi asta, tocmai pt ca ai idei preconcepute ( no offence). Nu doar ca preotii celor 2 Biserici Il au pe Duhul Sfant, dar au demonstrat-o si o demonstreaza zi de zi, in ciuda faptului ca sunt foarte atacati.
Cei mai buni exorcisti sunt catolici si ortodocsi.

Asa, de curiozitate, ai citit vreodata despre viata unui sfant? Macar sa vezi de ce este considerat sfant, cum a trait, ce inseamna sfant cu adevarat, ce inseamna sa traiesti doar pt Isus, sa faci voia LUi uitand complet de tine ca individ, etc.
Doar citind poti trage concluzii, poti compara, poti vedea daca viata lor contrazice sau nu Scripturile, dar eu am impresia ca tu in afara de Biblie si memorarea ei nu citesti alte carti de spiritualitate, in schimb ai tot felul de pareri vis-a-vis de alte religii, fara a putea aduce insa niciun argument....;

Cred ca am sa ajung la vorba Katyei......
michelle

Crinuta si minunea ei

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Patou, intr-adevar, este parerea ta, si cam atat. Asta nu schimba nimic, ai dreptul la o parere.
Este suficient sa citesti vietile sfintilor, macar 2-3 exemple ca sa sa iti dai seama ca nu e nici o legatura intre ce spui tu si ce intelegem noi prin sfinti.

Crinuta si minunea ei

Da-ne tu 2-3 exemple sa ne spui ce intelegeti prin sfinti si desigur cu citate din Biblie.

michelle

De ce cu citate din Biblie? Nu iti poti forma nicio opinie daca nu gasesti cuvintele respective in Biblie?

Vrei definitii? No way! Citeste carti despre sfinti, nu rezumate de pe net, carti, pagina cu pagina, vezi cum au trait, cum si-au predat in totalitate viata lor lui Isus, cum au trait slujindu-L pe EL, cum au acceptat suferintele cu seninatate, consolandu_L pe Isus, vezi punctele comune intre sfinti, care sunt multe, esentiale.

Crinuta si minunea ei

Mergi la inceput

Aoleu Michelle, ma iau cu mainile de cap cand vad ce afirmi... si inca cu atata siguranta....

Din pacate nu am timp sa iti raspund la fiecare acum, vad ca tu stai noaptea sa raspunzi, bravo tie ca poti, eu mai am si servici.

Iti raspund proabil diseara. Pana atunci, mi-am recitit mesajul si il gasesc foarte clar si concis, nu vad ce ar fi de editat.

Pana atunci, have a nice day, si mi-a placut cum ai spus "Domnul sa fie cu voi"( la noi asta spune preotul si noi raspundem "Si cu Duhul Tau").

Crinuta si minunea ei

Mergi la inceput

'Despre Biserica - Trup mistic:

http://www.profamilia.ro/biserica.asp?biserica=2

Crinuta si minunea ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Citat:

Normal ca e important faptul in ce crezi ca sa fi mantuit…doar stii asta…nu poti sa crezi in Allah...

Cu scuzele de rigoare pt. deranj si amestec in acest subiect.Am o curiozitate si as aprecia foarte mult daca mi-ai raspunde .

Te rog frumos sa`mi explici ce se intimpla cu crestinii vorbitori de limba araba care il numesc pe Dumnezeu,Allah.Pt. ca aceasta este limba lor si acesta este cuvintul pe care ei il folosesc pt. divinitate,Allah.Asa cum lui Isus,ii zic Isa,asa cum toti profetii Biblici au alte nume (unele putin ,altele complet diferite)

Deci arabii crestini ,cred ca si tine in trinitate,in Allah ca putere suprema si in Isa,ca fiul lui Allah.

Ce se intimpla cu ei din punctul tau de vedere exprimat mai sus?Ei nu se vor mantui pt. ca nu folosesc limba romana,si anume cuvintul Dumnezeu?

e ca si cum americanul ar zice ca tu nu te poti mintui ca nu folosesti cuvintul God,ci ca ai alt nume pt. el si anume Dumnezeu(denumire straina vorbitorului de lb. engleza,corect?)

Multumesc

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput