Separarea casatoriei civile de cea religioasa

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Hannen are dreptate. Crestinii arabi tot Allah IL numesc pe Dumnezeu, si stiu bine asta pt ca particip saptamanal la 2 liturghii catolice arabe.

Nu e nicio problema ca te amesteci Hannen, si eu a trebuit sa intervin la subiectul vostru, chit ca as fi facut-o pe privat, dar nu se putea.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica

Mergi la inceput

Michelle, nu ai comentat deloc citatele date acum cateva zile.

Ce intelegi tu prin " Primiti pe Duhul Sfant, c carora le veti ierta pacatele vor fi iertate, si carora le veti tine, vor fi tinute". Pai, daca zici tu ca e suficient sa te spovedesti lui Dumnezeu, atunci ce rost mai avea sa le acorde apostolilor, si implicit viitorul preoti ( urmasi ai apostolilor) dreptul de a ierta sau nu, evident, in numele lui Dumnezeu?

De asemenea, cum ramane cu Cina cea de Taina, ce semnificatie are pt tine? Si cum ramane cu citatul referitor la Trupul si Sangele lui Cristos? Ce intelegi tu prin a manca Trupul lui Cristos si a bea sangele LUI? Te rog explica-mi.

Crinuta si minunea ei

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica

Mergi la inceput

[quote]citat din mesajul lui michelle-usa

crinuta, ar fi fost bine sa-ti editezi un pic mesajul ca sa poat afi inteles mai bine.

Din practica, din faptul ca am stat de vorba cu alti crestini ortodoxi si catolici, care credeau ca preotul le iarta pacatele…stiu ca fara un preot de fata nu pot fi iertati de Dumnezeu. Ceea ce nu este adevarat. Oricand te poti ruga direct lui Dumnezeu , in numele Domnului Isus si pacatele iti vor fi iertate.

Spovada nu exclude cainta desavarsita, de fapt asta e o conditie, si nu exclude dialogul cu Dumnezeu si evident actul de cainta facut in fata LUI. De fapt, la spovada, cand spun la sfarsit actul de cainta, eu imi imaginez ca II vorbesc lui Dumnezeu si LUI ii cer iertare si ma angajez sa nu mai pacatuiesc. Dumnezeu se afla prezent la fiecare spovada si cel care ne dezleaga si ne sterge pacatele este EL, dar cum noi nu putem percepe asta....

Faptul ca tu ai intalnit asa zisi catolici sau asa zisi ortodocsi care nu isi cunosc religia, nu inseamna nimic. Din pacate exista multi care nu stiu mai nimic despre religia lor, exclus sa faca fata vreunei dezbateri..

De unde cunosti cand si cum ajunge Biserica sa declare pe cineva sfant?-era intrebarea ta.
O persoana nu poate deveni sfint dupa ce a murit. Daca nu ai fost sfint = crestin in timpul vietii nu ai cum sa devi dupa ce ai murit.Nu conteaza cum te declara lumea conteaza cum te considera Dumnezeu.

Draga mea, uite exemplu de confuzie, ca tot ma rugai sa iti dau exemple: pai, persoana devina sfanta din timpul vietii, insa ESTE DECLARATA ( BEATIFICATA) dupa ce se incheie procesul amplu de investigare.

Multi chiar confunda sfintii cu ingerii…dar asta e o alta discutie.

Eu am auzit multe perle, dar asa ceva n-am mai auzit. Cine confunda ingerii cu sfintii?

Tot nu mi-ai dat citate din Biblie in care se vorbeste despre sfinti ca cei care au murit si au fost numiti sfinti.

Tu vroiai ca in Biblie sa apara numele tututor viitorilor Sfinti, eventual cu data exacta in care vor fi declarati sfinti? Nu pot crede ce pretinzi, serios....

Nu scrie in Biblie ca prin credinta toti devenim copiii lui Dumnezeu, ca devenim sfinti. Daca nu gaseti pasajele o sa le gasesc eu...

In concluzie, toti care credem in EL suntem sfinti?> Asta vrei sa sugerezi? Cum definesti tu cuvantul sfant?

Despre mantuire, cred ca gresesti din greu spunind asta. Nu incerc sa te contrazic, dar incearca sa intelegi acesta idee si din alt punct de vedere.
Cand te salveaza Dumnezeu, te mantuieste ca fiind un pacatos…Nu?
Isus a venit pentru noi toti, pentru toti pacatosii ca sa ne mantuiasca. Nu ai cum nici macar sa incerci sa respecti aceste porunci daca nu ai fost salvat... datorita firii carnale. Fara Duhul Sfint nu ai nici macar putere sa incerci sa faci ce e bine. Legea a fost data ca sa vedem cat suntem de pacatosi nu ca sa o respectam , ca nu putem. Nimeni nu poate tine nici macar o porunca-asa a spus Domnul Isus, deci cu atit mai mult nu are cum 10.Legea a fost facuta pentru om , nu omul pentru lege.

Sunt de acord cu tine ca fara ajutorul lui Dumnezeu nu putem ramane curati, dar ca sa ajungi sa afirmi ca Legea a fost daca ca sa vedem cat suntem de pacatosi si nu ca sa o respectam..... asta e o premiera! Cele 10 porunci au fost date pentru a fi respectate, nu este ceva optional. DUmnezeu nu da porunci pt a nu fi respectate. Tine cont, se numesc porunci, nu "ghid, indrumar optional de conduita, sau mai stiu eu.

Normal ca e important faptul in ce crezi ca sa fi mantuit…doar stii asta…nu poti sa crezi in evolutie…, in Allah..in Budha ….ca sa fi mintuit. Trebuie sa crezi in Domnul Isus.

Aici m-ai pierdut. Ce are evolutia cu Allah si Budha? Ce legatura vezi tu intre Allah si Budha, si despre ce fel de evolutie vorbesti?

Sa stii ca pentru a deveni sfinti si a ne mantui trebuie sa evoluam, dar depinde cum percepi tu acest termen si cu ce il asociezi.
Evolutie spirituala inseamna renuntare la pacat, legatura personala cu Dumnezeu, inseamna a trai pentru EL, a-L cauta pe El si apoi restul lucrurilor, a face voia LUI, a te lasa cu totul in mainile LUI. Paradoxal, evolutia spirituala este in stransa legatura cu copilaria spirituala.

Stiu ca si diavolii cred ca exista Dumnezeu…dar nu cred IN Dumnezeu-asta e diferenta.

Wait, wait, wait, cum adica nu cred in Dumnezeu? Adica diavolii stiu ca exista un Dumnezeu, asa, teoretic, dar nu Il cunosc? Tu chiar vorbesti serios?

Pai ei au fost ingeri de lumina, tu afirmi ca ingerii nu isi cunosc Creatorul? Il cunosc asa cum noi nu am avut inca onoarea, cum poti sa spui asa ceva?

Ei au ALES sa fie cu Lucifer pentru o eternitate nu au ales pe Dumnezeu. Noi daca credem IN Dumnezeu ALEGEM sa fim cu El, si prin credinta noatra suntem mantuiti.

Ei au ales mandria, orgoliul, sa fie ei deasupra Creatorului. Asta nu inseamna ca ei nu stiu clar si precis cine este Creatorul intregului Univers si a tot ce exista. Ei stiu mai mult decat precis asta si le iese de minune sa prosteasca oamenii facandu-i sa creada ca Dumnezeu nu exista, si evident, nici diavol nu exista.

Si revenind la casatorie. Uniunea sotilor in Cristos se poate face oriunde si este la fel de valabila in fata lui Dumnezeu.Daca nu ar fi fost asa ne-ar fi spus…nu ne-ar fi lasat in bezna…

Bine, ramai la parerea ta, nu iti pot schimba parerea cu forta.

In momentul in care s-a coborat Duhul Sfant asupra apostolilor, ei au primit puterea/harul de a dezlega nu doar pacate, ci si casatorii, de a oficia Botez, au primit HARUL pe care doar preotii il au.
Niciodata o casatorie oficiata de vreun oficial nu va fi recunoscuta in fata lui Dumnezeu, este nula. Ca nu vrei sa crezi asta, e partea a doua, dar e bine macar sa fii constienta ca exista si alte puncte de vedere. Ce faci cu ele, it is your choice.

Cristos este oriune…mai ales in inimile noastre, cei crestini.

Cu asta sunt de acord.

Laudat sa fie Isus Cristos!

Crinuta si minunea ei

Mergi la inceput

Despre Spovada:

http://www.profamilia.ro/sacramente.asp?tainaspovedaniei=2

Crinuta si minunea ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Crinuta,am venit sa-ti dau niste flori pt timpul investit la acest subiect si mai ales pt lamuriri si explicatii.

Totodata ma bucur ca Michelle si-a deschis subiect,astfel incit acesta sa ramina dedicat tainei casatoriei pt crestinii care o au.

Eu am vrut sa-ti raspund,Michelle,dar pina la urma am renuntat,pt ca,desi zici ca de 10 ani L-ai descopeerit pe Hristos,nu mi s-a parut ca ai suficiente cunostinte,ai niste confuzii destul de mari,parca vorbesti doar in sloganuri si prefabricate,noi sintem liberi sa formulam un discurs,nu tb doar sa citam biblia,poate de-aia parem ca n-o citim.Si poti sa-mi citezi tu toata Biblia,pina nu-mi explici cum e cu doar cele doua citate date de Crinuta care se refera la spovedanie si impartasanie,degeaba-mi dai citate.Ca si noi avem Biblie,dar la noi indicatia e s-o citesti in genunchi,dupa ce faci matanii,deci cu mare veneratie si smerenie,ca pe o adevarata carte sfinta,nu vad ce va tot luati de noi cu Biblia.

edit pt ca mincasem un cuvint si pusesem altele-n plus..

Mergi la inceput

Despre sfinti mai voiam sa zic doua vorbe,desi a explicat f bine Crinuta ca ei sint sfinti inca din viata,evident.Am citit de monahi care se hraneau doar cu impartasanie timp de o sapt. si mincau doar o zi in sapt niste griu fiert,care stateau doar in rugaciune si spuneau Psaltirea pe de rost de 2 ori pe zi si nu le stie nimeni numele,poate n-au devenit nici sfinti cunoscuti dupa moarte,e plin pamintul de asemenea nevoitori.

Eu nu pot intelege cum cineva care ar citi 2-3 vieti de sfinti ar ramine indiferenti la ce au zis oamenii aia,nu pot intelege cum afli de minuni savirsite la icoane miraculoase si sa nu-ti pui intrebari,nu pot intelege cum vezi oameni munciti de demoni si care la manastiri sint eliberati si sa tagaduiesti apoi puterea preotilor.

Mergi la inceput

Acum scriu doar pt ortodocsi.

Imi spunea cineva din anturajul meu apropiat ca ea,caci e femeie,daca face teologia devine si ea preoteasa,mare lucru ca ma tot duc eu la biserica.Si am vazut ca ea,ortodoxa botezata din neam de ortodocsi,habar n-are de succesiunea apostolica,de taina hirotoniei,ea nu intelege ca,asa cum prin botez devii crestin din pagin,asa si dupa taina hirotoniei devii preot,ca nu toti absolventii de teologie sint automat preoti.Ea nu stie de asemenea ca harul primit de preot nu se amesteca cu pacatele preotului.Ea pune deci egal intre preoti si predicatori.

Si daca ea ar cunoaste vreun predicator protestant sau vreun barbat protestant care i-ar vorbi de credinta(ca e-adevarat ca marele merit al protestantilor e ca sint practicanti),stiti ce-ar zice?ca L-a descoperit pe Hristos!ca s-a nascut din nou!Si mi-ar da mie peste nas si cu cununia si cu spovedania si cu restul.Si mi-ar zice ca eu sint incuiata la cap si ea luminata.

Concluzia mea e sa ne ocupam strict de noi,adica sa ajutam pe cei de linga noi sa-si cunoasca credinta si sa nu ne pierdem timpul sau energia in a convinge pe altii de alta credinta despre credinta noastra.Caci nu vom reusi.Ei vor zice despre noi ca sintem in eroare iar noi vom zice despre ei ca sint rataciti.

Asa ca mai bine sa ne vedem fiecare de gradina lui si sa mentinem relatii crestinesti fara discutii religioase ca n-avem nici unii de cistigat.

Asa sa ne-ajute Dumnezeu!

Mergi la inceput

Merci Katya, chiar ma intrebam cand mai scrii :)

Crinuta si minunea ei

Mergi la inceput

Pai Crinuta,ce sa mai scriu?Astept sa mai vina si alti ortodocsi sa mai zica de cununie una alta,sa cunoastem mai multi useri ,parca sintem aceleasi care scriem de fiecare data...

La multi ani de Sfinta Maria celor care-I poarta numele!!E Nasterea Maicii Domnului!Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Stiu Katya, dar din pacate doar noi suntem prezenti pe aici, dupa cum se vede....

Michelle, am o curiozitate: voi credeti in existenta iadului?
Si mai am o curiozitate: din punctul Bisericii tale de vedere, ce se intampla cu sufletul dupa ce omul moare?

Crinuta si minunea ei

Mergi la inceput