Separarea casatoriei civile de cea religioasa

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Acum scriu doar pt ortodocsi.

Imi spunea cineva din anturajul meu apropiat ca ea,caci e femeie,daca face teologia devine si ea preoteasa,mare lucru ca ma tot duc eu la biserica.Si am vazut ca ea,ortodoxa botezata din neam de ortodocsi,habar n-are de succesiunea apostolica,de taina hirotoniei,ea nu intelege ca,asa cum prin botez devii crestin din pagin,asa si dupa taina hirotoniei devii preot,ca nu toti absolventii de teologie sint automat preoti.Ea nu stie de asemenea ca harul primit de preot nu se amesteca cu pacatele preotului.Ea pune deci egal intre preoti si predicatori.

Si daca ea ar cunoaste vreun predicator protestant sau vreun barbat protestant care i-ar vorbi de credinta(ca e-adevarat ca marele merit al protestantilor e ca sint practicanti),stiti ce-ar zice?ca L-a descoperit pe Hristos!ca s-a nascut din nou!Si mi-ar da mie peste nas si cu cununia si cu spovedania si cu restul.Si mi-ar zice ca eu sint incuiata la cap si ea luminata.

Concluzia mea e sa ne ocupam strict de noi,adica sa ajutam pe cei de linga noi sa-si cunoasca credinta si sa nu ne pierdem timpul sau energia in a convinge pe altii de alta credinta despre credinta noastra.Caci nu vom reusi.Ei vor zice despre noi ca sintem in eroare iar noi vom zice despre ei ca sint rataciti.

Asa ca mai bine sa ne vedem fiecare de gradina lui si sa mentinem relatii crestinesti fara discutii religioase ca n-avem nici unii de cistigat.

Asa sa ne-ajute Dumnezeu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

Citat:
Eu nu pot intelege cum cineva care ar citi 2-3 vieti de sfinti ar ramine indiferenti la ce au zis oamenii aia,nu pot intelege cum afli de minuni savirsite la icoane miraculoase si sa nu-ti pui intrebari,nu pot intelege cum vezi oameni munciti de demoni si care la manastiri sint eliberati si sa tagaduiesti apoi puterea preotilor

si vrajitorii care erau in slujba faraonului au facut minuni... si totusi asta nu inseamna ca ar fi fost sfinti.

eu n-am zis niciodata ca n-am ce invata de la alti oameni, (inutil sa tot reinventam roata), dar faptul ca invat ceva de la altii nu inseamna ca-i transform in idoli.

Citat:
Si poti sa-mi citezi tu toata Biblia,pina nu-mi explici cum e cu doar cele doua citate date de Crinuta care se refera la spovedanie si impartasanie,degeaba-mi dai citate.Ca si noi avem Biblie,dar la noi indicatia e s-o citesti in genunchi,dupa ce faci matanii,deci cu mare veneratie si smerenie,ca pe o adevarata carte sfinta,nu vad ce va tot luati de noi cu Biblia.

Katya, hai cu mine la biserica, poate ca numai asa o sa te convingi ca avem si noi si impartasanie si spovedanie. Faptul ca voi le numiti altfel nu inseamna nimic.

stiu ca dialogul pe tema asta e inutil, mai incerc si eu marea cu degetul :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Patou,pai si Antihristul va face minuni,scrie la Apocalipsa,e plina literatura noastra de minuni facute de diavoli,uita-te la S Rose in cap Minunea unui fachir(din cartea Ortodoxia si religia viitorului) si-ai sa vezi acolo cum a fost ea intrerupta(minunea adica)doar prin Rugaciunea Inimiii:"Doamne Iisuse Hristoase.."

Noi nu vorbim de false minuni,ci de minuni adevarate,sfintii nostri intii se indoiesc si cerceteaza sa nu fie vorba de naluciri diavolesti si abia apoi valideaza minunea sau nu.Mie mi s-au intimplat cu Sf Nicolae de ex.

La biserica ta probabil ca va serveste cu un pahar de vin,ca predicatorul/pastorul vostru n-are puterea sa prefaca acel vin si acea piine in Trup si Singe al Mintuitorului,pastorul tau n-are mandat de la Duhul Sfint asa cum au preotii nostri.Ai nostri vin direct de la Apostoli.

mai bine sa nu mai incercam nici o mare.

Mergi la inceput

Citat:
La biserica ta probabil ca va serveste cu un pahar de vin,ca predicatorul/pastorul vostru n-are puterea sa prefaca acel vin si acea piine in Trup si Singe al Mintuitorului,pastorul tau n-are mandat de la Duhul Sfint asa cum au preotii nostri.Ai nostri vin direct de la Apostoli.

de ce ce-l jignesti tu pe pastorul meu? nu m-am suparat e doar o intrebare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Patou,dar de ce l-am jignit pe pastorul tau?Ca am spus despre el ca nu descinde de la Apostoli?Aceasta este credinta mea si a Bisericii din care fac parte.

Iarta-ma daca te-am suparat,dar nu era o jignire,ci doar o observatie,anume ca preotii sint diferiti de pastori .

Chiar nu vad ce am avea de discutat pe tema,sintem crestini diferiti si mai bine sa nu ne amestecam,sint atitea subiecte de discutie in afara religiei!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Patou,dar de ce l-am jignit pe pastorul tau?Ca am spus despre el ca nu descinde de la Apostoli?Aceasta este credinta mea si a Bisericii din care fac parte.

Iarta-ma daca te-am suparat,dar nu era o jignire,ci doar o observatie,anume ca preotii sint diferiti de pastori .

Chiar nu vad ce am avea de discutat pe tema,sintem crestini diferiti si mai bine sa nu ne amestecam,sint atitea subiecte de discutie in afara religiei!

e doar o parere deci. Din pacate eronata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Katya are dreptate....

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Katya are dreptate....

Crinuta si minunea ei

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica

atunci eu tot in ceata sunt... care sunt adevaratii urmasi ai apostolilor preotii catolici sau ortodocsi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Eu iti voi raspunde catolicii, insa ortodocsii sunt ffff apropiati de noi, singurii pe care ii asa, iar ortodocsii iti vor raspunde inversul.

Crinuta si minunea ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Normal ca e important faptul in ce crezi ca sa fi mantuit…doar stii asta…nu poti sa crezi in Allah...

Cu scuzele de rigoare pt. deranj si amestec in acest subiect.Am o curiozitate si as aprecia foarte mult daca mi-ai raspunde .

Te rog frumos sa`mi explici ce se intimpla cu crestinii vorbitori de limba araba care il numesc pe Dumnezeu,Allah.Pt. ca aceasta este limba lor si acesta este cuvintul pe care ei il folosesc pt. divinitate,Allah.Asa cum lui Isus,ii zic Isa,asa cum toti profetii Biblici au alte nume (unele putin ,altele complet diferite)

Deci arabii crestini ,cred ca si tine in trinitate,in Allah ca putere suprema si in Isa,ca fiul lui Allah.

Ce se intimpla cu ei din punctul tau de vedere exprimat mai sus?Ei nu se vor mantui pt. ca nu folosesc limba romana,si anume cuvintul Dumnezeu?

e ca si cum americanul ar zice ca tu nu te poti mintui ca nu folosesti cuvintul God,ci ca ai alt nume pt. el si anume Dumnezeu(denumire straina vorbitorului de lb. engleza,corect?)

Multumesc

Whatever happens don`t let go of my hand!

Din ce am citit Allah nu este acelasi cu Dumnezeul Bibliei pentru ca:

Pentru musulmani, "Allah" este singurul Dumnezeu adevarat. Nu exista Trinitatea. Dumnezeul musulman este un Dumnezeu al judecatii nu al harului. Dragostea divina; este un concept care lipseste Islamului.

Isus Hristos este un profet al lui Allah. El nu este Fiul lui Dumnezeu sau Dumnezeu Însusi. Profetul Mahomed îl întrece pe Isus Hristos.

Pentru un musulman a crede ca; Isus Hristos este Dumnezeu înseamna; a comite "pacatul de neiertat".

acestea doar citeva exemple....

michelle

Mergi la inceput