Separarea casatoriei civile de cea religioasa

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Aoleu Michelle, ma iau cu mainile de cap cand vad ce afirmi... si inca cu atata siguranta....

Din pacate nu am timp sa iti raspund la fiecare acum, vad ca tu stai noaptea sa raspunzi, bravo tie ca poti, eu mai am si servici.

Iti raspund proabil diseara. Pana atunci, mi-am recitit mesajul si il gasesc foarte clar si concis, nu vad ce ar fi de editat.

Pana atunci, have a nice day, si mi-a placut cum ai spus "Domnul sa fie cu voi"( la noi asta spune preotul si noi raspundem "Si cu Duhul Tau").

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica

Nu stau noaptea si scriu...sunt doar pe partea celalata a planetei Si cand ti-am spus sa iti editezi mesajul nu m-am referit la continut...m-ar referit la faptul ca l-ai scris IN quote si are scris mic...

michelle

Mergi la inceput

Citat:

[quote]citat din mesajul lui michelle-usa

crinuta, ar fi fost bine sa-ti editezi un pic mesajul ca sa poat afi inteles mai bine.

Din practica, din faptul ca am stat de vorba cu alti crestini ortodoxi si catolici, care credeau ca preotul le iarta pacatele…stiu ca fara un preot de fata nu pot fi iertati de Dumnezeu. Ceea ce nu este adevarat. Oricand te poti ruga direct lui Dumnezeu , in numele Domnului Isus si pacatele iti vor fi iertate.

Spovada nu exclude cainta desavarsita, de fapt asta e o conditie, si nu exclude dialogul cu Dumnezeu si evident actul de cainta facut in fata LUI. De fapt, la spovada, cand spun la sfarsit actul de cainta, eu imi imaginez ca II vorbesc lui Dumnezeu si LUI ii cer iertare si ma angajez sa nu mai pacatuiesc. Dumnezeu se afla prezent la fiecare spovada si cel care ne dezleaga si ne sterge pacatele este EL, dar cum noi nu putem percepe asta....

Faptul ca tu ai intalnit asa zisi catolici sau asa zisi ortodocsi care nu isi cunosc religia, nu inseamna nimic. Din pacate exista multi care nu stiu mai nimic despre religia lor, exclus sa faca fata vreunei dezbateri..

De unde cunosti cand si cum ajunge Biserica sa declare pe cineva sfant?-era intrebarea ta.
O persoana nu poate deveni sfint dupa ce a murit. Daca nu ai fost sfint = crestin in timpul vietii nu ai cum sa devi dupa ce ai murit.Nu conteaza cum te declara lumea conteaza cum te considera Dumnezeu.

Draga mea, uite exemplu de confuzie, ca tot ma rugai sa iti dau exemple: pai, persoana devina sfanta din timpul vietii, insa ESTE DECLARATA ( BEATIFICATA) dupa ce se incheie procesul amplu de investigare.

Multi chiar confunda sfintii cu ingerii…dar asta e o alta discutie.

Eu am auzit multe perle, dar asa ceva n-am mai auzit. Cine confunda ingerii cu sfintii?

Tot nu mi-ai dat citate din Biblie in care se vorbeste despre sfinti ca cei care au murit si au fost numiti sfinti.

Tu vroiai ca in Biblie sa apara numele tututor viitorilor Sfinti, eventual cu data exacta in care vor fi declarati sfinti? Nu pot crede ce pretinzi, serios....

Nu scrie in Biblie ca prin credinta toti devenim copiii lui Dumnezeu, ca devenim sfinti. Daca nu gaseti pasajele o sa le gasesc eu...

In concluzie, toti care credem in EL suntem sfinti?> Asta vrei sa sugerezi? Cum definesti tu cuvantul sfant?

Despre mantuire, cred ca gresesti din greu spunind asta. Nu incerc sa te contrazic, dar incearca sa intelegi acesta idee si din alt punct de vedere.
Cand te salveaza Dumnezeu, te mantuieste ca fiind un pacatos…Nu?
Isus a venit pentru noi toti, pentru toti pacatosii ca sa ne mantuiasca. Nu ai cum nici macar sa incerci sa respecti aceste porunci daca nu ai fost salvat... datorita firii carnale. Fara Duhul Sfint nu ai nici macar putere sa incerci sa faci ce e bine. Legea a fost data ca sa vedem cat suntem de pacatosi nu ca sa o respectam , ca nu putem. Nimeni nu poate tine nici macar o porunca-asa a spus Domnul Isus, deci cu atit mai mult nu are cum 10.Legea a fost facuta pentru om , nu omul pentru lege.

Sunt de acord cu tine ca fara ajutorul lui Dumnezeu nu putem ramane curati, dar ca sa ajungi sa afirmi ca Legea a fost daca ca sa vedem cat suntem de pacatosi si nu ca sa o respectam..... asta e o premiera! Cele 10 porunci au fost date pentru a fi respectate, nu este ceva optional. DUmnezeu nu da porunci pt a nu fi respectate. Tine cont, se numesc porunci, nu "ghid, indrumar optional de conduita, sau mai stiu eu.

Normal ca e important faptul in ce crezi ca sa fi mantuit…doar stii asta…nu poti sa crezi in evolutie…, in Allah..in Budha ….ca sa fi mintuit. Trebuie sa crezi in Domnul Isus.

Aici m-ai pierdut. Ce are evolutia cu Allah si Budha? Ce legatura vezi tu intre Allah si Budha, si despre ce fel de evolutie vorbesti?

Sa stii ca pentru a deveni sfinti si a ne mantui trebuie sa evoluam, dar depinde cum percepi tu acest termen si cu ce il asociezi.
Evolutie spirituala inseamna renuntare la pacat, legatura personala cu Dumnezeu, inseamna a trai pentru EL, a-L cauta pe El si apoi restul lucrurilor, a face voia LUI, a te lasa cu totul in mainile LUI. Paradoxal, evolutia spirituala este in stransa legatura cu copilaria spirituala.

Stiu ca si diavolii cred ca exista Dumnezeu…dar nu cred IN Dumnezeu-asta e diferenta.

Wait, wait, wait, cum adica nu cred in Dumnezeu? Adica diavolii stiu ca exista un Dumnezeu, asa, teoretic, dar nu Il cunosc? Tu chiar vorbesti serios?

Pai ei au fost ingeri de lumina, tu afirmi ca ingerii nu isi cunosc Creatorul? Il cunosc asa cum noi nu am avut inca onoarea, cum poti sa spui asa ceva?

Ei au ALES sa fie cu Lucifer pentru o eternitate nu au ales pe Dumnezeu. Noi daca credem IN Dumnezeu ALEGEM sa fim cu El, si prin credinta noatra suntem mantuiti.

Ei au ales mandria, orgoliul, sa fie ei deasupra Creatorului. Asta nu inseamna ca ei nu stiu clar si precis cine este Creatorul intregului Univers si a tot ce exista. Ei stiu mai mult decat precis asta si le iese de minune sa prosteasca oamenii facandu-i sa creada ca Dumnezeu nu exista, si evident, nici diavol nu exista.

Si revenind la casatorie. Uniunea sotilor in Cristos se poate face oriunde si este la fel de valabila in fata lui Dumnezeu.Daca nu ar fi fost asa ne-ar fi spus…nu ne-ar fi lasat in bezna…

Bine, ramai la parerea ta, nu iti pot schimba parerea cu forta.

In momentul in care s-a coborat Duhul Sfant asupra apostolilor, ei au primit puterea/harul de a dezlega nu doar pacate, ci si casatorii, de a oficia Botez, au primit HARUL pe care doar preotii il au.
Niciodata o casatorie oficiata de vreun oficial nu va fi recunoscuta in fata lui Dumnezeu, este nula. Ca nu vrei sa crezi asta, e partea a doua, dar e bine macar sa fii constienta ca exista si alte puncte de vedere. Ce faci cu ele, it is your choice.

Cristos este oriune…mai ales in inimile noastre, cei crestini.

Cu asta sunt de acord.

Laudat sa fie Isus Cristos!

Crinuta si minunea ei

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica

De unde am luat eu ideea ca prin credinta cu totii suntem sfinti:

Faptele Apostolilor 9:41
El i-a dat mana si a ridicat-o in sus. A chemat indata pe sfinti si pe vaduve si le-a pus-o inainte vie.

Faptele Apostolilor 26:10
si asa am si facut in Ierusalim. Am aruncat in temnita pe multi sfinti, caci am primit puterea aceasta de la preotii cei mai de seama; si, cand erau osanditi la moarte, imi dadeam si eu votul impotriva lor.

Romani 1:7
Deci voua tuturor, care sunteti preaiubiti ai lui Dumnezeu in Roma, chemati sa fiti sfinti: Har si pace de la Dumnezeu, Tatal nostru, si de la Domnul Isus Hristos!

Romani 8:27
Si Cel ce cerceteaza inimile stie care este nazuinta Duhului; pentru ca El mijloceste pentru sfinti dupa voia lui Dumnezeu.

Romani 12:13
Ajutati pe sfinti cand sunt in nevoie. Fiti primitori de oaspeti.

Romani 15:31
ca sa fiu izbavit de razvratitii din Iudeea si pentru ca slujba pe care o am pentru Ierusalim sa fie bine primita de sfinti;

Romani 16:2
s-o primiti in Domnul, intr-un chip vrednic de sfinti, si s-o ajutati in orice ar avea trebuinta de voi; caci si ea s-a aratat de ajutor multora si indeosebi mie.

1 Corinteni 1:2
catre Biserica lui Dumnezeu care este in Corint, catre cei ce au fost sfintiti in Hristos Isus, chemati sa fie sfinti, si catre toti cei ce cheama in vreun loc Numele lui Isus Hristos, Domnul lor si al nostru:

1 Corinteni 6:1
Cum! Cand vreunul din voi are vreo neintelegere cu altul, indrazneste el sa se judece cu el la cei nelegiuiti, si nu la sfinti?

1 Corinteni 7:14
Caci barbatul necredincios este sfintit prin nevasta credincioasa, si nevasta necredincioasa este sfintita prin fratele; altminteri, copiii vostri ar fi necurati, pe cand acum sunt sfinti.

1 Corinteni 16:1
Cat priveste strangerea de ajutoare pentru sfinti, sa faceti si voi cum am randuit bisericilor Galatiei.

2 Corinteni 8:4
Si ne-au rugat cu mari staruinte pentru harul si partasia la aceasta strangere de ajutoare pentru sfinti.

2 Corinteni 9:1
Este de prisos sa va mai scriu cu privire la strangerea de ajutoare pentru sfinti.

Efeseni 1:4
In El, Dumnezeu ne-a ales inainte de intemeierea lumii, ca sa fim sfinti si fara prihana inaintea Lui, dupa ce, in dragostea Lui,

michelle

Mergi la inceput

M-am gindit ca aceste raspunsuri sa le transformam in subiecte ca nu au de loc legatura cu subiectul de mai sus.
Deci o sa incep sa fac citeva topicuri care eu le consider importante si la care sa raspundem specific.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

Citat:

Eu iti voi raspunde catolicii, insa ortodocsii sunt ffff apropiati de noi, singurii pe care ii asa, iar ortodocsii iti vor raspunde inversul.

Crinuta si minunea ei

eu raman tot la parerea mea. Ca ceea ce conteaza sunt oamenii si nu religiile. Ca Dumnezeu fiind suveran poate acorda Duhul Sfant cui considera de cuviinta si nu e nevoie de o continuitate directa, care oricum nu poate fi verificata (exista ceva mai asemanator unei bancnote adevarate decat o bancnota falsa?)

Mergi la inceput

Citat:

Stiu Katya, dar din pacate doar noi suntem prezenti pe aici, dupa cum se vede....

Michelle, am o curiozitate: voi credeti in existenta iadului?
Si mai am o curiozitate: din punctul Bisericii tale de vedere, ce se intampla cu sufletul dupa ce omul moare?

Crinuta si minunea ei

Da cred ca exista Raiul si Iadul. Nu cred ca exista Purgatoriu. Sufletul se duce si traieste vesnic in Rai sau in Iad in functie de alegerea facut ain timpul vietii.
Daca din timpul vietii ai ales pe Dumnezeu vei fi pentru o eternitate cu El, daca nu L-ai ales nimic nu mai poate schimba decizia ta, dupa ce ai murit...nici rugaciunile...nimic.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Citat:

Normal ca e important faptul in ce crezi ca sa fi mantuit…doar stii asta…nu poti sa crezi in Allah...

Cu scuzele de rigoare pt. deranj si amestec in acest subiect.Am o curiozitate si as aprecia foarte mult daca mi-ai raspunde .

Te rog frumos sa`mi explici ce se intimpla cu crestinii vorbitori de limba araba care il numesc pe Dumnezeu,Allah.Pt. ca aceasta este limba lor si acesta este cuvintul pe care ei il folosesc pt. divinitate,Allah.Asa cum lui Isus,ii zic Isa,asa cum toti profetii Biblici au alte nume (unele putin ,altele complet diferite)

Deci arabii crestini ,cred ca si tine in trinitate,in Allah ca putere suprema si in Isa,ca fiul lui Allah.

Ce se intimpla cu ei din punctul tau de vedere exprimat mai sus?Ei nu se vor mantui pt. ca nu folosesc limba romana,si anume cuvintul Dumnezeu?

e ca si cum americanul ar zice ca tu nu te poti mintui ca nu folosesti cuvintul God,ci ca ai alt nume pt. el si anume Dumnezeu(denumire straina vorbitorului de lb. engleza,corect?)

Multumesc

Whatever happens don`t let go of my hand!

Din ce am citit Allah nu este acelasi cu Dumnezeul Bibliei pentru ca:

Pentru musulmani, "Allah" este singurul Dumnezeu adevarat. Nu exista Trinitatea. Dumnezeul musulman este un Dumnezeu al judecatii nu al harului. Dragostea divina; este un concept care lipseste Islamului.

Isus Hristos este un profet al lui Allah. El nu este Fiul lui Dumnezeu sau Dumnezeu Însusi. Profetul Mahomed îl întrece pe Isus Hristos.

Pentru un musulman a crede ca; Isus Hristos este Dumnezeu înseamna; a comite "pacatul de neiertat".

acestea doar citeva exemple....

michelle

Parerea ta este total eronata si ceea ce ai citit nu a fost nimic concludent daca nu te-a ajutat sa separi cele doua dogme,cea Islamica de cea Crestina.

Eu doar ce ti-am zis,si pt. crestinii arabi Allah este Dumnezeul adevarat(ca sa te citez) iar Isa(Isus,fiul lui intrupat).Adica cred exact acelasi lucru ca si tine.
Crinuta a confirmat acest lucru.

Trist ca prejudecatile sunt atit de adinci incit oricit de mult am citi nu putem scapa de ideea ca Allah e ceva strain conceptului romanesc/crestinesc de Dumnezeu,desi ti-am explicat ca gresesti.

Asadar crestinii arabi nu se vor mantui pt. ca in loc sa zica Dumnezeu,ei se incaptineaza sa zica Allah.

Gresesti si cind iti dai cu parerea despre cine este Allah in conceptia musulmanului ,pt. ca daca ai sti ca la fiecare inceput de rugaciune musulmanul il numeste "Cel Milostiv,Indurator" probabil nu ai face asa afirmatii.
Normal ca e pacat sa pui alt Dumnezeu linga Dumnezeu(aka Isus).Asta inseamna politeism si Islamul nu este singura religie care crede asta.In iudaism Isus este considerat profet fals!Dar vad ca asta nu te deranjeaza atit de tare,insa faptul ca pt. noi este un Profet si o minune Dumnezeieasca(nasterea lui din fecioara) te ofenseaza tare(nu numai pe tine)
Profetul Mohammad este ultimul Profet,Pecetea Profetilor insa noi nu facem comparatii intre ei!Crezul musulmanului este ca "Noi credem in Allah,in ceea ce ne-a trimis noua si a trimis lui Avraam,lui Ismail,lui Isaac,lui Iacob si semintiilor precum si in cartile (date) lui Moise,lui Isus si tuturor Profetilor de catre Domnul lor.Noi nu facem nicio deosebire intre ei si noi LUI ii suntem suspusi"(3:84)

Asta pt. ca pe viitor cind mai ai curiozitatea sa citesti,sa nu mai amesteci dogmele celor doua religii dind verdicte gresite pt. crestinii care nu vb. limba romana dar si ca sa eviti sa le explici musulmanilor,Islamul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Si ca sa simplific pt. cititorii subiectului.Imi cer scuze daca suna ca la gradinita insa vad ca este necesar.
In lume exista o asa numita natie araba a carei limba este evident limba araba.Arabii au doua religii,sunt arabi crestini si arabi musulmani.Musulmanii nu sunt/nu inseamna=arabi,sau invers.(De fapt singurul stat din lume cu o populatie majoritar musulmana este Indonezia.)
Asadar si arabii crestini dar si cei musulmani numesc divinitatea,Allah.Toti,si crestinii si musulmanii arabi il numesc pe David-Dawood,pe Moise-Musa,pe Avraam-Ibrahim,pe Ioan Botezatorul-Yahia,pe Isus-Isa...and so on.

Cind cineva incearca sa se informeze despre arabii crestini ar trebui sa stie sa faca diferenta intre arabii musulmani si sa nu`i condamne pe primii la focurile iadului doar pt. ca si ceilalti(musulmanii) se refera la divininate cu Allah(si nu cu Dumnezeu asa cum isi inchipuie ei ca e corect).
In ce consta aceasta diferenta?Simplu!In dogma!
Nu confundati dogma crestina cu dogma islamica doar pt. ca ahhh toata lumea stie ca musulmanii zic Allah,asadar-automat acest allah este orice altceva,apartine Islamului deci ne e un dumnezeu strain.
cind aveti tendinta sa credeti asa,amintit`va de crestinii arabi si de dogma lor(credinta in trinitate -in Allah si in Isa ca fiul intrupat)
Sau cei care gindesc asa cred ca Biblia a fost revelata in limba romana sau engleza si ca daca acum ar veni Isus si lumea ar alerga dupa el stringindu`l "JESUS!" ,el s-ar intoarce spre ei!?
Va spun eu ca nu!Isus nu cunoaste aceste doua nume,Isus sau Jesus.Numele lui in aramaica a fost altul.Din curiozitate macar aflati`l!

Sper din suflet ca multa lume care scuipa in sin la auzul cuvintului Allah si isi imagineaza vreun zeu pagin cu jde mii de maini si picioare...ca se vor gindi de doua ori inainte sa traga concluzia asta.

Dumnezeule,de parca as vorbi cu strabunica ,probabil ea ar reactiona asa .Mi-e greu sa cred ca oameni cititi ai acestui secol fac aceasta greseala si asta numai din cauza prejudecatilor.
Mai mult "open mind is required" cind vorbim de religii pt. ca este necesar sa nu confundam dogmele daca vrem sa intelegem "termenii".

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Patou,pai si Antihristul va face minuni,scrie la Apocalipsa,e plina literatura noastra de minuni facute de diavoli,uita-te la S Rose in cap Minunea unui fachir(din cartea Ortodoxia si religia viitorului) si-ai sa vezi acolo cum a fost ea intrerupta(minunea adica)doar prin Rugaciunea Inimiii:"Doamne Iisuse Hristoase.."

Noi nu vorbim de false minuni,ci de minuni adevarate,sfintii nostri intii se indoiesc si cerceteaza sa nu fie vorba de naluciri diavolesti si abia apoi valideaza minunea sau nu.Mie mi s-au intimplat cu Sf Nicolae de ex.

La biserica ta probabil ca va serveste cu un pahar de vin,ca predicatorul/pastorul vostru n-are puterea sa prefaca acel vin si acea piine in Trup si Singe al Mintuitorului,pastorul tau n-are mandat de la Duhul Sfint asa cum au preotii nostri.Ai nostri vin direct de la Apostoli.

mai bine sa nu mai incercam nici o mare.

Ma faci sa rid! "Minunile noastre sunt adevarate...ale voastre false", "preotii nostri au puteri...ai vostri nu au", "Sfintii nostri sunt sfinti... ai vostri nu", "religia noastra e buna... a voastra nu"

hai sa fim seriosi asa parca suntem la piata...sau la scoala in clasa 1.

crestini adevarati pot fi si unii ortodocsi, catolici...si protestanti si baptisti...nu conteaza religia. Nu religia ne mantuieste ci credinta. Iar la baza credintei este Cuvintul. Doar Dumnezeu stie ce e in inima fiecaruia.

michelle

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

Normal ca e important faptul in ce crezi ca sa fi mantuit…doar stii asta…nu poti sa crezi in Allah...

Cu scuzele de rigoare pt. deranj si amestec in acest subiect.Am o curiozitate si as aprecia foarte mult daca mi-ai raspunde .

Te rog frumos sa`mi explici ce se intimpla cu crestinii vorbitori de limba araba care il numesc pe Dumnezeu,Allah.Pt. ca aceasta este limba lor si acesta este cuvintul pe care ei il folosesc pt. divinitate,Allah.Asa cum lui Isus,ii zic Isa,asa cum toti profetii Biblici au alte nume (unele putin ,altele complet diferite)

Deci arabii crestini ,cred ca si tine in trinitate,in Allah ca putere suprema si in Isa,ca fiul lui Allah.

Ce se intimpla cu ei din punctul tau de vedere exprimat mai sus?Ei nu se vor mantui pt. ca nu folosesc limba romana,si anume cuvintul Dumnezeu?

e ca si cum americanul ar zice ca tu nu te poti mintui ca nu folosesti cuvintul God,ci ca ai alt nume pt. el si anume Dumnezeu(denumire straina vorbitorului de lb. engleza,corect?)

Multumesc

Din ce am citit Allah nu este acelasi cu Dumnezeul Bibliei pentru ca:

Pentru musulmani, "Allah" este singurul Dumnezeu adevarat. Nu exista Trinitatea. Dumnezeul musulman este un Dumnezeu al judecatii nu al harului. Dragostea divina; este un concept care lipseste Islamului.

Isus Hristos este un profet al lui Allah. El nu este Fiul lui Dumnezeu sau Dumnezeu Însusi. Profetul Mahomed îl întrece pe Isus Hristos.

Pentru un musulman a crede ca; Isus Hristos este Dumnezeu înseamna; a comite "pacatul de neiertat".

acestea doar citeva exemple....

michelle

Parerea ta este total eronata si ceea ce ai citit nu a fost nimic concludent daca nu te-a ajutat sa separi cele doua dogme,cea Islamica de cea Crestina.

Eu doar ce ti-am zis,si pt. crestinii arabi Allah este Dumnezeul adevarat(ca sa te citez) iar Isa(Isus,fiul lui intrupat).Adica cred exact acelasi lucru ca si tine.
Crinuta a confirmat acest lucru.

Trist ca prejudecatile sunt atit de adinci incit oricit de mult am citi nu putem scapa de ideea ca Allah e ceva strain conceptului romanesc/crestinesc de Dumnezeu,desi ti-am explicat ca gresesti.

Asadar crestinii arabi nu se vor mantui pt. ca in loc sa zica Dumnezeu,ei se incaptineaza sa zica Allah.

Gresesti si cind iti dai cu parerea despre cine este Allah in conceptia musulmanului ,pt. ca daca ai sti ca la fiecare inceput de rugaciune musulmanul il numeste "Cel Milostiv,Indurator" probabil nu ai face asa afirmatii.
Normal ca e pacat sa pui alt Dumnezeu linga Dumnezeu(aka Isus).Asta inseamna politeism si Islamul nu este singura religie care crede asta.In iudaism Isus este considerat profet fals!Dar vad ca asta nu te deranjeaza atit de tare,insa faptul ca pt. noi este un Profet si o minune Dumnezeieasca(nasterea lui din fecioara) te ofenseaza tare(nu numai pe tine)
Profetul Mohammad este ultimul Profet,Pecetea Profetilor insa noi nu facem comparatii intre ei!Crezul musulmanului este ca "Noi credem in Allah,in ceea ce ne-a trimis noua si a trimis lui Avraam,lui Ismail,lui Isaac,lui Iacob si semintiilor precum si in cartile (date) lui Moise,lui Isus si tuturor Profetilor de catre Domnul lor.Noi nu facem nicio deosebire intre ei si noi LUI ii suntem suspusi"(3:84)

Asta pt. ca pe viitor cind mai ai curiozitatea sa citesti,sa nu mai amesteci dogmele celor doua religii dind verdicte gresite pt. crestinii care nu vb. limba romana dar si ca sa eviti sa le explici musulmanilor,Islamul!

Diferentele majore...intre islam si crestinism sunt:
Islamul nu recunoastre TRINITATEA
Islamul nu recunoasste Dumnezeirea lui Isus
Islamul spune ca vom ajunge in Rai numai daca suntem buni...si numai buni nu suntem...fara Isus si Duh Sfint...
Islamul crede ca profetul Mohammad este mai presus de Isus.
Islamul nu pomeneste de rastignirea si jertfa Domnului Isus

...am gresit cu ceva in ceea ce am spus? Poti sa spui ca Allah-ul Coranului este acelasi ca Dumnezeul Bibliei cand sunt atitea diferente? Nu e vorba doar de o diferenta de traducere a cuvintului.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Draga Michelle,cred ca n-ai citit bine:eu n-am zis ca minunile noastre sint adevarate si ale voastre false(de altfel cu ale voastre nu sint la curent) ,eu am zis ca ale noastre sint adevarate in raport cu minunile faraonilor de care zicea patou ca sint false.Si la fel de false sint si cele ale yoghinilor care merg pe sticla pisata sau cuie sau care pot deveni chiar invizibili,care pot trece prin ziduri etc.Astea sint minuni false,la astea ma refeream,nu la ortodocsi versus protestanti.

Si ca la gradinita nu te supara,dar tu ai venit sa ne spui ca preotii nu toti au Duh Sfint,ca sfintii nu sint sfinti si casatoria nu e nu stiu cum,asa ca sa nu mai discutam,eu chiar imi doresc sa nu mai intervin la subiect.

Mergi la inceput