Separarea casatoriei civile de cea religioasa
Raspunsuri - Pagina 13
hannen spune:
Citat: | ||||||||
citat din mesajul lui michelle-usa
Diferentele majore...intre islam si crestinism sunt: Islamul nu recunoastre TRINITATEA Islamul nu recunoasste Dumnezeirea lui Isus Islamul spune ca vom ajunge in Rai numai daca suntem buni...si numai buni nu suntem...fara Isus si Duh Sfint... Islamul crede ca profetul Mohammad este mai presus de Isus. Islamul nu pomeneste de rastignirea si jertfa Domnului Isus ...am gresit cu ceva in ceea ce am spus? Poti sa spui ca Allah-ul Coranului este acelasi ca Dumnezeul Bibliei cand sunt atitea diferente? Nu e vorba doar de o diferenta de traducere a cuvintului. michelle |
Michelle,ma faci sa zimbesc!
Normal ca Islamul nu zice asta,pt. ca Islamul isi zice siesi religie monoteista,asadar pica ideea trinitatii.
normal ca nu recunoaste dumnezeirea lui Isus...vezi ideea de mai sus,monoteismul,adica un singur Dumnezeu.
Islamul nu zice ca mergem in rai numai daca suntem buni!Michelle,Islamul nu este o religie pe care o intelegi la o lecturare pe net.
tocmai ti-am zis ca Islamul NU indeamna credinciosii sa faca diferente intre Profeti,insa Mohammad a fost ultimul,cel care a completat mesajul.Daca tu crezi ca`i deasupra lui Isus,ok.Eu nu ma cert cu tine.(Isus a venit la timpul lui,pt. poporul lui-numai pt. evrei..asa te pot si eu intreba de ce e Isus mai presus de Moise pt tine,ca doar lui Moise i-a vorbit Dumnezeu direct...)
Da,Islamul nu pomeneste de rastignirea si jertfa lui Isus pt. ca Islamul pomeneste ca nu exista ca altcineva sa plateasca pt. pacatele altora.
Cu toate astea Islamul recunoaste fecioria Mariei si nasterea miraculoasa si curata a lui Isus. Maryam(uite ca nu o chema romanescul Maria)este singura femeie pomenita pe nume in Coran,si Mariei ii este dedicat un intreg "capitol" ce`i poarta numele .Ya Maryamu-tu esti cea mai curata dintre femeile lumii!!!-zice cartea la care unii inchid ochii si isi baga degetele in urechi.
Atunci despre iudaism ce ai de zis?Iudaismul nu recunoaste profetia lui Isus,il considera profet mincinos si il asteapta inca pe Mesia.
In araba "Masih"-cel uns,sters...Da,pt musulmani Isus este Masih(aka,Mesia)-acum depinde ce intelege fiecare prin Mesia(unii Dumnezeu intrupat,altii "cel uns" de la Domnul lui care a venit sa implineasca Tora si care a adus "Injiil"(Evanghelia)aoleu pina si Evangheliei ii zice altfel...auzi,Injiil!tztzzz
Michelle,realizezi ca discuti despre dogmele celor doua religii si le compari?Eu te asigur ca le cunosc si nu de asta am intrat aici,sa ma inveti tu ce zice Islamul despre Isus.
Eu te-am intrebat cum ramane cu crestinii arabi care cred in Allah! (?) intrebare la care nu mi-ai raspuns pt. ca asa cum ziceam ,te poticnesti de faptul ca si musulmanii numesc divinitatea asta suprema,Allah!Asadar e ceva gresit,nu?Trebuie sa fie nu?cum se poate ca desi musulmanii cred in cele de mai sus si zic Allah,si crestinii cred ca tine si zic tot Allah...Asta este problema ta,amesteci dogmele cind eu vorbesc doar de o problema de lingvistica .Poti accepta ca arabii au voie la o limba proprie si ca`l pot numi pe zeul acela in care cred ei ,cum vor ei in limba lor ?si se intimpla ca vorbitorii de limba araba sa aiba religii diferite si sa nu vrea/ poata sa inventeze alt cuvint pt divinitate doar ca sa te lamureasca pe tine ca desi ei sunt de diferite religii,cuvintul pt divinitate nu se schimba,e acelasi,Allah!
Atit!
Crinuta,te rog mult daca poti sa confirmi acesti termeni.Daca nu ,poate intrebi data viitoare la biserica crestinilor arabi de numele Mariei in araba,de termenul Mesia in araba,de numele Evangheliei in araba!Multumesc!
eu asta vreau ca michelle sa inteleaga,ca fiecare natie are dreptul la o limba si ca daca nu zic Dumnezeu in romaneste,asta nu inseamna ca ei cred in cine stie ce alien.
Whatever happens don`t let go of my hand!
hannen spune:
michelle,uite ca m-am suparat pe mine pt. ca efectiv fara rost m-am lasat dusa in discutia asta fara sfirsit.
Sa fiu clara si sa mi se accepte scuzele,scopul nu era sa discutam dogmele Islamului.Nu asta asteptam de la tine,sa`mi zici ce propavaduieste Islamul.
Eu te-am intrebat cum ramane cu crestinii arabi ...stii restul.Atit si nimic mai mult!
Dar tu nu mi-ai raspuns si nu imi vei raspunde pt. ca pt. tine din moment ce acesti crestini arabi zic Allah,inseamna ca ei au ceva acolo ciudat pt. ca musulmanii zic tot Allah!
Concluzia,eu nu stiu cine`i Allah asta,asadar cei care cred in EL,fie ei crestini,nu se mintuiesc.
Aceasta este parerea ta.complet eronata si formata din prejudecati.
In loc sa analizezi ce ti-am zis ai inceput sa`mi vb. despre islam pt ca Allah=Islam,nu? Trist!
crinuta spune:
Hannen, nu uita de Arabia Saudita, tara totalmente musulmana, cel putin oficial :)
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica
crinuta spune:
Citat: | ||||||||
citat din mesajul lui michelle-usa
Diferentele majore...intre islam si crestinism sunt: Islamul nu recunoastre TRINITATEA Islamul nu recunoasste Dumnezeirea lui Isus Islamul spune ca vom ajunge in Rai numai daca suntem buni...si numai buni nu suntem...fara Isus si Duh Sfint... Islamul crede ca profetul Mohammad este mai presus de Isus. Islamul nu pomeneste de rastignirea si jertfa Domnului Isus ...am gresit cu ceva in ceea ce am spus? Poti sa spui ca Allah-ul Coranului este acelasi ca Dumnezeul Bibliei cand sunt atitea diferente? Nu e vorba doar de o diferenta de traducere a cuvintului. michelle |
Michelle, acum ce faci? Se discuta la acest subiect despre diferentele intre islam si crestinism?
Hannen ti-a punctat doar faptul ca si crestinii arabi Il numesc Allah pe Dumnezeu, evident cu referire la Sfanta Treime.
Nu discutam aici la diferente, pot si eu scrie zeci de pagini si argumente doar despre ele, dar cred ca ajunge dezbaterea dintre protestanti versus ortodocsi/catolici.
Crinuta si minunea ei
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica
hannen spune:
Dar ca populatie nu sunt cei mai numerosi.Nu arabii sunt cei mai multi musulmani(cum sa explic?) cred ca intelegi la ce ma refer.
crinuta spune:
Da Hannen, este Maryam in araba, stiu rugaciunea "Bucura-te Marie", adica o recunosc in araba.
Despre cum se spune Isus in araba ii pot intreba azi pe arabii crestini, ca tot avem diseara repetitie :)
Crinuta si minunea ei
crinuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui hannen Dar ca populatie nu sunt cei mai numerosi.Nu arabii sunt cei mai multi musulmani(cum sa explic?) cred ca intelegi la ce ma refer. ************************************ Whatever happens don`t let go of my hand! |
Da, am inteles la ce te referi. Eu ma gandeam doar la tari majoritar musulmane, pe cand tu ai vrut sa demonstrezi ca sunt si alte popoare musulmane, nu doar arabii.
Crinuta si minunea ei
crinuta spune:
http://wiki.answers.com/Q/How_do_you_say_Jesus_in_different_languages
Crinuta si minunea ei
hannen spune:
Crinuta,Isus,e Nabi Isa(Messenger of God)dar Mesia - e Masih
De fapt uite aici,Michelle
http://en.wikipedia.org/wiki/Jesus_in_islam
Poti verifica tot ce ti-am zis si de Maryam si ca ii este dedicat o intreaga "sura" in Coran.
Vei vedea ca dupa englezescul God apare (Allah) si ca dupa Evanghelie scrie Injil(adica denumirile in lb. araba)Bine,numai daca te intereseaza si daca vrei sa intelegi punctul meu de vedere.
crinuta spune:
http://www.catholic.org/clife/jesus/jesusname.php
Crinuta si minunea ei