Separarea casatoriei civile de cea religioasa

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Tot din Biblie despre Impartasanie: "Cel care mananca trupul Meu si bea sangele Meu are viata vesnica si EU il voi invia in ziua cea de apoi".

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Michelle,daca am privi aceeasi pagina dintr-o Biblie,vor fi intotdeauna fragmente vizibile pt una si invizibile pt cealalta si si daca toate fragmentele ar fi vizibile pt amindoua,le-am intelege diferit,vezi ce-a mai citat si Crinuta si ce-am zis si eu de ieri.Vorbim realmente paralel.

In afara de asta,stiu ca Biblia e identica la ortodocsi si la catolici,in timp ce de la protestanti lipsesc vreo 100 si ceva de pagini,poti sa verifici daca in Biblia ta Ps 50 este cel cu "Miluieste-ma,Dumnezeule,dupa mare mila Ta" de ex.

Denizel,eu prin slujba inteleg intilnirea oamenilor-frati intru Hristos- cu Dumnezeu in Casa Domnului-biserica.Acolo am mai spus ce se-ntimpla:crestinii slavesc,multumesc si fac rugaciuni la Domnul.Pe baza de fiecare data a unui text din Evanghelie.

Nu stiu ce-ar mai fi de zis,din mom. ce casatoria nu e valabila la protestanti iar la ceilalti crestini e,ce folos ca un protestant sa le arate celorlalti ca se casatoresc degeaba?Si-asa vedeti ca nu se mai casatoresc nici cei care ar trebui,ca de aici s-a plecat la acest sb si unde s-a ajuns iar...

Doamne ajuta,ca se sa mai zic altceva,ce putem noi sa facem,crestini fiind,decit sa ne vedem fiecare de Biblia si slujbele lui?Or sa rida ateii ne noi ca avem mereu dispute.

V-am pupat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

Citat:
Acum te intreb : cine sunt sfintii? Din cate am citit eu nu sunt doar cei ...din calendarul ortodox... sunt toti crestinii care cred in Domnul Isus. Cel putin asa ne invata Scriptura.Deci si tu, si eu...si toti cei care l-au primit pe Domnul Isus in inimile lor , toti cei cred in El si propovaduiesc Cuvintul...sunt sfinti. Cu totii formam Biserica.

michelle
parerea mea este ca gandirea catolicilor si ortodocsilor a fost contaminata de ascetismul grec si astfel semnificatia originara (ebraica) a conceptului de sfant s-a pierdut. Sfant inseamna a fi special, pus de-o parte. Deci toti cei care la-m acceptat pe Isus ca mantuitor am devenit sfinti si nu pentru ca nu am mai pacatui ci doar prin harul lui Dumnezeu.
si daca vreti o comparatie care pe mine m-a ajutat sa inteleg conceptul: avem doua servicii de farfurii, unele pe care le folosim zilnic, si altele mai speciale pe care le folosim de sarbatori. Chiar daca farfuriile mele ordinare sunt curate, iar cele speciale sunt murdare (ca nu le-am spalat inca) asta nu inseama ca cele ordinare ar deveni din cauza asta speciale. Chiar murdare fiind ele tot sunt speciale pentru ca asa am hotarat eu, ca materialul din care sunt facute e special.

Despre necesitatea cititului Bibliei ma limitez la un verset din Iosua 1:8
"Cartea aceasta a legii sa nu se departeze de gura ta; cugeta asupra ei zi si noapte, cautand sa faci tot ce este scris in ea; caci atunci vei izbandi in toate lucrarile tale, si atunci vei lucra cu intelepciune"

ps. Iasmin , de acord cu tine, ce rost are sa adaugam pacatelor noastre si ipocrizia, adica sa mergem la cununia religioasa doar pentru gura lumii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Katya

In afara de asta,stiu ca Biblia e identica la ortodocsi si la catolici,in timp ce de la protestanti lipsesc vreo 100 si ceva de pagini,poti sa verifici daca in Biblia ta Ps 50 este cel cu "Miluieste-ma,Dumnezeule,dupa mare mila Ta" de ex.

Mai precis, ce pagini lipsesc, Katya?

Psalmii sunt altfel numerotati.
"Miluieste-ma,Dumnezeule,dupa mare mila Ta" de ex., este in Psalmul 51.

Citat:
Denizel,eu prin slujba inteleg intilnirea oamenilor-frati intru Hristos- cu Dumnezeu in Casa Domnului-biserica.Acolo am mai spus ce se-ntimpla:crestinii slavesc,multumesc si fac rugaciuni la Domnul.Pe baza de fiecare data a unui text din Evanghelie.

Si eu inteleg la fel. De aceea, inca nu inteleg de ce ai zis ca "la altii" se fac studii biblice in timpul slujbei.
Care sunt aia, altii?

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Denizel,nu stiu sa-ti zic acuma capitolele lipsa,dar se poate verifica cred pe net,ne uitam la Cuprins si vedem.Si oricum,interpretarea conteaza,de-ar fi Biblia identica litera cu litera.
"La altii" inseamna ce vad afisat ca program la bisericile protestante:studiu biblic:8-10 si 10-12 etc.La altii scrie slujba sau messe,de-aia am zis de studiu biblic.

Patou,n-am prea inteles cum e cu farfuriile alea.

Despre sfinti si alte doctrine,iarasi va spun ca vorbim degeaba,sintem crestini,dar avem perspective diferite total asupra crestinismului,asa ca ce rost are sa discutam?Din viata mea privata macar 2 de la acest subiect stim ca vorbim degeaba,degeaba,in veci nu va fi conciliere pe tema asta.

In afara de asta,aratati-mi si mie vreun ortodox care s-a dus sa arate,la vreun subiect de protestanti,ca e ceva in neregula pe-colo.Ce-oti avea,fratilor,cu noi?ca noi discutam intre noi daca ne cununam sau nu!

Eu nu mai am de zis la sb,si-n afara de asta plec la o manastire de rusica-i zi libera la noi.Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Patou, intr-adevar, este parerea ta, si cam atat. Asta nu schimba nimic, ai dreptul la o parere.
Este suficient sa citesti vietile sfintilor, macar 2-3 exemple ca sa sa iti dai seama ca nu e nici o legatura intre ce spui tu si ce intelegem noi prin sfinti.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica

Mergi la inceput

Crinuta, nu e doar parerea mea. E ceea ce spune Vechiul Testament. Ca Israel este un popor sfant. Asta inseamna ca au fost nai sfinti decat alte popoare? Nu, ci inseamna ca ei sunt poporul ales de Dumnezeu, deci sfant.

edit. Katya poate daca adaug ca farfuriile speciale costa 1000 $ iar cele ordinare 10$ devine mai inteligibil ceea ce am vrut sa spun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Citat:
citat din mesajul lui patou

Citat:
Acum te intreb : cine sunt sfintii? Din cate am citit eu nu sunt doar cei ...din calendarul ortodox... sunt toti crestinii care cred in Domnul Isus. Cel putin asa ne invata Scriptura.Deci si tu, si eu...si toti cei care l-au primit pe Domnul Isus in inimile lor , toti cei cred in El si propovaduiesc Cuvintul...sunt sfinti. Cu totii formam Biserica.

michelle
parerea mea este ca gandirea catolicilor si ortodocsilor a fost contaminata de ascetismul grec si astfel semnificatia originara (ebraica) a conceptului de sfant s-a pierdut. Sfant inseamna a fi special, pus de-o parte. Deci toti cei care la-m acceptat pe Isus ca mantuitor am devenit sfinti si nu pentru ca nu am mai pacatui ci doar prin harul lui Dumnezeu.
si daca vreti o comparatie care pe mine m-a ajutat sa inteleg conceptul: avem doua servicii de farfurii, unele pe care le folosim zilnic, si altele mai speciale pe care le folosim de sarbatori. Chiar daca farfuriile mele ordinare sunt curate, iar cele speciale sunt murdare (ca nu le-am spalat inca) asta nu inseama ca cele ordinare ar deveni din cauza asta speciale. Chiar murdare fiind ele tot sunt speciale pentru ca asa am hotarat eu, ca materialul din care sunt facute e special.

Despre necesitatea cititului Bibliei ma limitez la un verset din Iosua 1:8
"Cartea aceasta a legii sa nu se departeze de gura ta; cugeta asupra ei zi si noapte, cautand sa faci tot ce este scris in ea; caci atunci vei izbandi in toate lucrarile tale, si atunci vei lucra cu intelepciune"

ps. Iasmin , de acord cu tine, ce rost are sa adaugam pacatelor noastre si ipocrizia, adica sa mergem la cununia religioasa doar pentru gura lumii.

Crinuta, nu e doar parerea mea. E ceea ce spune Vechiul Testament. Ca Israel este un popor sfant. Asta inseamna ca au fost nai sfinti decat alte popoare? Nu, ci inseamna ca ei sunt poporul ales de Dumnezeu, deci sfant.

edit. Katya poate daca adaug ca farfuriile speciale costa 1000 $ iar cele ordinare 10$ devine mai inteligibil ceea ce am vrut sa spun

www.pasipecaleacredintei.wordpress.com" target="_blank">pe cont propriu

Patou, asta e ceea ce ai inteles tu si nu inseamna ca ai inteles bine. Ei au fost poporul ales din alte motive, nu pentru ca erau sfinti. Da, au avut prooroci, pe care insa nu i-au ascultat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Denizel,nu stiu sa-ti zic acuma capitolele lipsa,dar se poate verifica cred pe net,ne uitam la Cuprins si vedem.Si oricum,interpretarea conteaza,de-ar fi Biblia identica litera cu litera.
"La altii" inseamna ce vad afisat ca program la bisericile protestante:studiu biblic:8-10 si 10-12 etc.La altii scrie slujba sau messe,de-aia am zis de studiu biblic.

Katya, unele din diferentele dintre Textul Masoretic si Septuaginta consatu in faptul ca Septuaginta cuprinde niste texte numite carti deuterocanonice, iar Textul Masoretic nu le contine.
De asemenea, Septuaginta, in unele locuri, prezinta versiuni mai scurte sau mai lungi ale anumitor paragrafe decat cele din continutul Textului Masoretic.
Psalmii sunt numerotati diferit, in sensul ca sunt despartiti in doua, fie in Septuaginta, fie in Textul masoretic. De aici parerea ta ca o parte a Psalmului 50 lipseste. Nu lipseste, se regaseste alaturi, in Psalmul 51.

Habar n-am ce contin cartile deuterocanonice, dar presupun ca nu ceva esential (o sa le citesc de curiozitate intr-o Biblie ortodoxa).
De altfel, in toate dezabaterile ortodocsi-protestanti, niciodata nu am vazut trimiteri la cartile deuterocanonice.
Ce desparte protestantii de ortodocsi nu e inclus cu siguranta in aceste scrieri, ci in interpretari (uneori) total diferite ale "Bibliei minus vreo 100 de pagini" :).

Despre programul pe care il vezi afisat la bisericile protestante.
Inainte de ceea ce se numeste predica (pe care o tine un pastor) + rugaciuni de multumire, dedicare samd, credinciosii se pot intalni pentru a discuta impreuna teme biblice. Un prilej de bucurie si crestere spirituala.

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Au fost considerati sfinti doar pentru ca Dumnezeu i-a ales pe ei si nu pe altii, ceea ce nu inseamna ca ei ar fi fost mai sfinti (in sensul ordodox) decat celelalte popoare.

"Imi veti fi o imparatie de preoti si un neam sfant. Acestea sunt cuvintele pe care le vei spune copiilor lui Israel (Exod 19:6)

Mergi la inceput