Separarea casatoriei civile de cea religioasa

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamabear

michelle, ortodocsii si catolicii nu se ghideaza doar dupa Biblie, pt ei exista si Traditia Bisericii si scrierile Sfintilor Parinti. Sa fim seriosi, Iisus a predicat si a invatat 3 ani, iar Evangheliile nu ar putea cuprinde totul, in cateva pagini, plus ca daca le interpreteaza fiecare dupa capul lui ... (vezi multimea de culte crestine existente). Oricum, la evrei casatoria o facea rabinul, nu vreun functionar sau reprezentant al statului, deci se facea in fata lui Dumnezeu si nu avea sens sa existe vreo precizare in legatura cu acest aspect in Scriptura, cum nu exista precizari cu referire la fumat si la droguri, ca nu era cazul atunci.

In consecinta, poti sa prezinti frumos pozitia cultului din care faci parte, fara a sari la noi sa-ti dam citate biblice (ma intreb, daca in adolescenta, copilul tau iti va spune sa-i arati citatul biblic in care spune ca drogurile sunt pacat, ce-ai sa-i spui).

Tinind cont ca Dumnezeu a spus din Geneza la om sa se casatoreasca nu crezi ca DACA ar fi fost nevoie de o anumita practica, ceremonie...ne-ar fi spus-o? Ne-ar fi lasat asa...traind in pacat fara sa stim? Chiar crezi ca Dumnul Isus in cei 3 ani...Pavel, Ioan...Petru...si toi ceilalti apostoli nimeni, niciunul nu a avut timp sa ne spuna cum sa ne casatorim daca ceremonia, locul ar fi avut importanta?
Reprezentantii statului sunt tot alesii de Dumnezeu(Romanii 13) cu un scop pentru societate.

Ai mare grija cand spui ca Biblia este incompleta. Chiar la sfirsitul ei spune contrariul, nimeni nu trebuie sa mai adauge nimic...
E mare greseala sa bagam in cap si la altii care nu au citi-o ca e incompleta, ca e gresita...sau inutila.

Tu imi spui sa consider Scrierile Sfintilor Parinti ...sau sa consider Biblia inspirata de Dumnezeu...hmmmm, simplu....aleg sa consider Biblia.
Parca Dumnul Isus spunea ca: El este drumul, adevarul si viata! Si tot Domnul Isus este Cuvintul.

"Eu nu sar la nimeni", ma rog pentru voi ca Dumnezeu sa va deschida mintile si sa studiati si sa va bazati mai mult pe Cuvintul Lui decat pe alte scrieri omenesti.

Copilului meu in adolescenta o sa-i spun ca daca il are pe Dumnul Isus in inima lui si daca corpul lui este Templul in care Domnul Isus se afla...atunci nu trebuie si nici nu va avea dorinta sa-l pangareasca nici cu bautura, nici cu tigari...nici cu droguri.
(1 Corintieni 6:19-20).
Daca fac parte dintr-o denominatiune religioasa nu e important.
Sunt crestina!
Cred in Trinitate.
Cred ca Biblia este Cuvintul lui Dumnezeu si incerc sa-mi traiesc viata dupa principile scrise in ea.
Sunt o pacatoasa ca toti ceilalti oameni dar stiu ca Domnul Isus a venit pe pamant si prin singele lui mi-a spalat pacatele.

Dumnezeu sa fie cu voi!

michelle

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Michelle, multe lucruri nu sunt in Biblie, aia nu inseamna ca nu sunt valabile. Doar nu crezi ca Dumnezeu si-a limitat cuvantul la Biblie, nu>? Care e rostul sfintilor?
Exista doar 2 religii care au sfinti: catolica si ortodoxa. Cred ca asta spune suficient.
Pe vremea aceea nu exista casatorite religioasa si casatorie civila, era doar un tip, cum e si acum la arabii catolici care au doar casatoria religioasa, dar care are si rol de casatorie civila.
Casatoria civila este incheiata de o persoana oarecare, cu autoritate pt asa ceva, nu de un preot care are har. Casatorita civila este o conventie pt oameni si cam atat.
De aceea la noi divortul civil nu este recunoscut, si daca o persoana vrea sa se recasatoreasca, trebuie sa se decida in cadrul tribunalului matrimonial daca casatoria anterioara a fost valabila sau nu, iar in functie de rezultat se decide daca se anuleaza sau nu prima casatorie considerata taina ( asta presupune ca a fost incheiata doar la catolici sau ortodocsi).

Ti-am demonstrat deci ca divortul in fata oamenilor nu are nicio o valoarea in fata lui Dumnezeu si a Bisericii, asa cum nici casatoria civila nu are vreo valoare decat in fata oamenilor.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica

"Exista doar 2 religii care au sfinti: catolica si ortodoxa. Cred ca asta spune suficient."
...adica ce spune suficient? Tot nu inteleg! Ca doar aceste 2 religii sunt adevarate? Asa cum spuneam in mesajul de mai sus...Chrisos este Adevarul. Credinta in el, nu intr-o religie ne mintuieste.
Acum te intreb : cine sunt sfintii? Din cate am citit eu nu sunt doar cei ...din calendarul ortodox... sunt toti crestinii care cred in Domnul Isus. Cel putin asa ne invata Scriptura.Deci si tu, si eu...si toti cei care l-au primit pe Domnul Isus in inimile lor , toti cei cred in El si propovaduiesc Cuvintul...sunt sfinti. Cu totii formam Biserica.

michelle

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Biblia,biblia,biblia!Domnul nu ne da examen din Biblie la judecata,nu ne-asculta daca stim ce-a facut ce stiu eu cine si citi copii a avut cutare si mai stiu eu ce din VT de ex.

Sint analfabeti care s-au mintuit,sint oameni care n-au citit poate nici o pagina din Biblie si s-au mintuit.Pt ca Domnul nu ne-asculta ca la examen,Domnul n-a zis luati Biblia si s-o mincati pe piine,s-o-nvatati pe de rost si sa dormiti cu ea sub perna.Domnul a zis sa iubim,sa iubim,sa iertam,sa iertam,sa-ntoarcem obrazul celalalt,sa dam si camasa celui care ne cere haina,sa ne iubim dusmanii,tortionarii,sa ne rugam pt prigonitori,sa nu tinem minte raul,iata Biblia!

Altfel,cu Biblia-n mina,sint si "preotese" lesbiene,ba chiar episcopite,de ex,pe la episcopalieni.Cu Biblia-n mina sint oameni cu asa limba ascutita si asa raceala-n suflet de ti se face frig,numai crestini nu se numesc.

Doamne ajuta!

A spus bine...si ai citat tot din Biblie: " Domnul a zis sa iubim,sa iubim,sa iertam,sa iertam,sa-ntoarcem obrazul celalalt,sa dam si camasa celui care ne cere haina,sa ne iubim dusmanii,tortionarii,sa ne rugam pt prigonitori,sa nu tinem minte raul,iata Biblia!"

Deci dovada e evidenta...trebuie sa citim Biblia, e in folosul nostru. Nu avem cum sa-l cunoastem pe Dumnezeu decat daca citim Cuvintul sau daca cineva ne vorbeste despre El...asa s-au mantuit altii, doar prin faptul ca au auzit, fara sa citeasca.

Dumnezeu ni s-a aratat prin Biblie, ne-a aratat dragostea lui fata de noi. Ne-a aratat ca el este Creatorul. Ne-a aratat ca tot el este Mantuitorul...dar cum putem afla asta...de unde si cum...din aer...din vant? Nu, doar citind si ajungind la punctul in care sa realizam cat suntem de mici si pacatosi cata nevoie avem de El.
Din Biblie am aflat ca e rau sa furi, sa ucizi...sa inseli...altfel nu am fi avut aceste concepte si nu am fi stiut ca e rau.
Nu o sa avem examen din Biblie daca avem credinta si sufletele noastre sunt salvate dar cu totii vom da de socoteala pentru toate deciziile care le luam. Asa ca, consider ca e instructiv sa vedem ce decizii luam si daca sunt in concordanta cu voia lui Dumnezeu.
Vechiul Testament nu este doar o istorie a poporului Evreu , nesemnificativa pentru noi.
In VT,sunt Psalmi, Proverbe...care ne umple inima cu invataturi direct de la Dumnezeu, sunt Isaia si alti proroci care prin profetiile lor ne lumineaza mintea cu privire la autenticitatea Bibliei. VT studiat este o parte importanta a cresterii spirituale pentru fiecare crestin.

michelle

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Prin Biserica se saviresc Taine:Pocainta(marturisirea),Impartasania,Botezul etc.Nu sint ritualuri,Domnul ni le-a lasat.Zice clar Domnul sa ne marturisim pacatele unii altora si vorbeste clar Domnul de puterea de a lega si dezlega,de a ierta pacate,Domnul zice cu Gura Lui.In Biblie.Ai putea tu sa-mi dezlegi sau legi sau ierti pacate mie?Nu.Cine ar putea?Nici ingerii din ceruri n-au puterea preotilor,nici arhanghelii.

La Biserica mai marturisim si ca credem "Intr-Una sfinta,soborniceasca si apostoleasca Biserica."

In Biblie nu se spune ca Pretul iarta, dezleaga pacatele, daca asta ai vrut sa spui...si cum anumite Biserici afirma. Domnul Isus prin jertfa lui si noi prin credinta in El avem pacatele spalate. Trebuie sa le marturisim de preferat cu 1 sau mai multi crestini, sa ne rugam sa fim iertati si sa nu le mai facem. Domnul Isus spune ca unde sunt 2 sau mai multi crestini si se roaga in mijlocul lor sunt Eu.Preotul ese doar un transmitator de invatatura. Trebuie sa recunoastem ca nu toti preotii au Duhul Sfint.
Toti crestini adevarati au Duhul Sfint. Altfel cum spunea si pastorul astazi, am cunoaste Legea dar ne-ar fi greu sa o aplicam in viata noastra. Avem nevoie de Duhul Sfint zilnic. Asa cum avem nevoie de Cuvintul lui Dumnezeu ca hrana spirituala zilnica. Nu putem manca de azi pt. miine nici eu pentru copilul meu...
Botezul si Impartasania sutn ritualuri. Asta nu insemana ca nu sutn importante, au mare semnificatie dar asta nu ne duce la Salvarea Sufletelor noastre.Credinta-harul de la Dumnezeu "grace" primit in inimile noastre este cea care ne Salveaza.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Michelle, faci multe confuzii, nu am acum timp sa iti raspund ca ies din casa, dar mai bine drop it ca vorbim in paralel.

Inainte de venirea lui Isus, deci inainte de Noul Testament casatoria din dragoste era valabila fiind numita casatorita naturala, termen folosit si in cazul paganilor care nu au fost crestinizati.

Isus a dat putere apostolilor prin Duhul Sfant sa ierte pacatele, sa celebreze Prefacerea, sa lege si sa dezlege ce considera, traditiile care au fost predate mai departe preotilor, singurii capabili sa oficieze taine.

Asta pe scurt.

In ceea ce priveste afirmatia mea, evident ca eu asta cred, eu cred ca religia catolica e cea adevarata, iar religia ortodoxa se apropie mult de cea catolica. Si mai cred ca valoarea unei religii se vede din "fructe", de-alungul timpului.
Eu numesc fructe sfintii ( declarati de Biserica, nu de oameni".
Cum sa fim toti crestinii sfinti? De unde ai mai scos-o si pe asta? Bine ar fi sa fim sfinti, dar sfant= fara de pacat. Daca tu crezi ca oricine care crede in Isus este automat absolvit de orice pacat si are garantata mantuire, think again.

Repet: cum iti inchipuiai ca Isus care le-a vorbit oamenilor prin prooroci inainte de venirea SA, va inceta sa le vorbeasca celor de dupa momentul Rascumpararii lumii?
Dumnezeu continua sa vorbeasca si in zilele noastre, mai ales in zilele noastre cand traim astfel de vremuri.

Crinuta si minunea ei

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica

Mergi la inceput

"Primiti pe Duhul Sfant. Celor carora le veti ierta pacatele vor fi iertate, iar celor carora le veti tine, vor fi tinute".

Intr-adevar, Dumnezeu nu a spus preotilor ( nu apare cuvantul preot in Biblie, primii preoti au fost apostolii) sa ierte pacatele...

Iti reamintesc ca tot apostolii au fost cei care au oficiat Botezul, o alta Taina. Doar ei au putut, pt ca EI L-au primit pe Duhul Sfant. " Ei au primit darul de a cunoaste orice limba, de ce oare? Nu pt ca trebuiau sa converteasca lumea la crestinism, la singura religie adevarata, singurul drum?
Ei au primit aceasta misiune, ei au dus-o la indeplinire.

Nu inteleg, ce vrei, sa apara in biblie termeni de genul "preot, episcop, mitropolit, catedrala, cadelnita sau mai stiu eu ce?

Revin ca am o nelamurire: e clar ca esti Protestanta dupa felul in care gandesti. Nu e o critica, e o constatare, dar conform spuselor tale, oricine care crede in Isus, e sfant, se mantuieste.
Pai cum ramane cu cei care cred in Isus si pacatuiesc? Sau, ei nu pacatuiesc? Eu cred in Isus si nu e zi sa nu fac pacate, tu nu? Daca reusesti, bravo tie.
Sau nu conteaza daca omul pacatuieste, ca in Biserica voastra oricine e iertat automat, doar pt ca crede in Isus, nu?
Ohooo, ce simplu ar fi sa fie asa. Daca ar fi asa de simplu, atunci de ce sunt atat de putini alesi?

Crinuta si minunea ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Katya, cine face studiu biblic in cadrul slujbelor?
sau, mai bine, ce intelegi prin slujba?

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Citat:
citat din mesajul lui mamabear

michelle, ortodocsii si catolicii nu se ghideaza doar dupa Biblie, pt ei exista si Traditia Bisericii si scrierile Sfintilor Parinti. Sa fim seriosi, Iisus a predicat si a invatat 3 ani, iar Evangheliile nu ar putea cuprinde totul, in cateva pagini, plus ca daca le interpreteaza fiecare dupa capul lui ... (vezi multimea de culte crestine existente). Oricum, la evrei casatoria o facea rabinul, nu vreun functionar sau reprezentant al statului, deci se facea in fata lui Dumnezeu si nu avea sens sa existe vreo precizare in legatura cu acest aspect in Scriptura, cum nu exista precizari cu referire la fumat si la droguri, ca nu era cazul atunci.

In consecinta, poti sa prezinti frumos pozitia cultului din care faci parte, fara a sari la noi sa-ti dam citate biblice (ma intreb, daca in adolescenta, copilul tau iti va spune sa-i arati citatul biblic in care spune ca drogurile sunt pacat, ce-ai sa-i spui).

Tinind cont ca Dumnezeu a spus din Geneza la om sa se casatoreasca nu crezi ca DACA ar fi fost nevoie de o anumita practica, ceremonie...ne-ar fi spus-o? Ne-ar fi lasat asa...traind in pacat fara sa stim? Chiar crezi ca Dumnul Isus in cei 3 ani...Pavel, Ioan...Petru...si toi ceilalti apostoli nimeni, niciunul nu a avut timp sa ne spuna cum sa ne casatorim daca ceremonia, locul ar fi avut importanta?
Reprezentantii statului sunt tot alesii de Dumnezeu(Romanii 13) cu un scop pentru societate.

Ai mare grija cand spui ca Biblia este incompleta. Chiar la sfirsitul ei spune contrariul, nimeni nu trebuie sa mai adauge nimic...
E mare greseala sa bagam in cap si la altii care nu au citi-o ca e incompleta, ca e gresita...sau inutila.

Tu imi spui sa consider Scrierile Sfintilor Parinti ...sau sa consider Biblia inspirata de Dumnezeu...hmmmm, simplu....aleg sa consider Biblia.
Parca Dumnul Isus spunea ca: El este drumul, adevarul si viata! Si tot Domnul Isus este Cuvintul.

"Eu nu sar la nimeni", ma rog pentru voi ca Dumnezeu sa va deschida mintile si sa studiati si sa va bazati mai mult pe Cuvintul Lui decat pe alte scrieri omenesti.

Copilului meu in adolescenta o sa-i spun ca daca il are pe Dumnul Isus in inima lui si daca corpul lui este Templul in care Domnul Isus se afla...atunci nu trebuie si nici nu va avea dorinta sa-l pangareasca nici cu bautura, nici cu tigari...nici cu droguri.
(1 Corintieni 6:19-20).
Daca fac parte dintr-o denominatiune religioasa nu e important.
Sunt crestina!
Cred in Trinitate.
Cred ca Biblia este Cuvintul lui Dumnezeu si incerc sa-mi traiesc viata dupa principile scrise in ea.
Sunt o pacatoasa ca toti ceilalti oameni dar stiu ca Domnul Isus a venit pe pamant si prin singele lui mi-a spalat pacatele.

Dumnezeu sa fie cu voi!

michelle

Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Michelle, multe lucruri nu sunt in Biblie, aia nu inseamna ca nu sunt valabile. Doar nu crezi ca Dumnezeu si-a limitat cuvantul la Biblie, nu>? Care e rostul sfintilor?
Exista doar 2 religii care au sfinti: catolica si ortodoxa. Cred ca asta spune suficient.
Pe vremea aceea nu exista casatorite religioasa si casatorie civila, era doar un tip, cum e si acum la arabii catolici care au doar casatoria religioasa, dar care are si rol de casatorie civila.
Casatoria civila este incheiata de o persoana oarecare, cu autoritate pt asa ceva, nu de un preot care are har. Casatorita civila este o conventie pt oameni si cam atat.
De aceea la noi divortul civil nu este recunoscut, si daca o persoana vrea sa se recasatoreasca, trebuie sa se decida in cadrul tribunalului matrimonial daca casatoria anterioara a fost valabila sau nu, iar in functie de rezultat se decide daca se anuleaza sau nu prima casatorie considerata taina ( asta presupune ca a fost incheiata doar la catolici sau ortodocsi).

Ti-am demonstrat deci ca divortul in fata oamenilor nu are nicio o valoarea in fata lui Dumnezeu si a Bisericii, asa cum nici casatoria civila nu are vreo valoare decat in fata oamenilor.

Crinuta si minunea ei

"Exista doar 2 religii care au sfinti: catolica si ortodoxa. Cred ca asta spune suficient."
...adica ce spune suficient? Tot nu inteleg! Ca doar aceste 2 religii sunt adevarate? Asa cum spuneam in mesajul de mai sus...Chrisos este Adevarul. Credinta in el, nu intr-o religie ne mintuieste.
Acum te intreb : cine sunt sfintii? Din cate am citit eu nu sunt doar cei ...din calendarul ortodox... sunt toti crestinii care cred in Domnul Isus. Cel putin asa ne invata Scriptura.Deci si tu, si eu...si toti cei care l-au primit pe Domnul Isus in inimile lor , toti cei cred in El si propovaduiesc Cuvintul...sunt sfinti. Cu totii formam Biserica.

michelle

deci....

...sau poate ar trebui sa ma bucur...macar asa mai am o sansa sa nu ajung in fundul iadului

crinuta, katya...

Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

Mergi la inceput

Mai multe info aici: http://www.profamilia.ro/sacramente.asp?semnele=1

Crinuta si minunea ei

Mergi la inceput