ne intoarcem in Romania sau nu?(2)
Raspunsuri - Pagina 15
![](images/user_woman.png)
petra spune:
Cel mai trist ca din aia care s-au semnat toti cu acelasi nume, dupa ce iau asa cumva bacul si diploma, se duc si se inscriu la facultati cu plata, mai fac si mastere tot pe bani ca asa se poarta si ajung intr-un final avocati, econonisti, medici si asa mai deaprte. De aia merge Romania cum merge.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
petra spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui buflea
Ah ! am uitat sa spun ca am fost si fara barbat ![]() |
Si la cat de bine ti-a mers fara sot, ai mai fi stat inca 3 saptamani !
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/buflea/buflea.jpg)
buflea spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui petra
Si la cat de bine ti-a mers fara sot, ai mai fi stat inca 3 saptamani ! ![]() ![]() ![]() |
Baiiii, mi-a fost bine din cauza Romaniei si a oamenilro care i-am lasat acolo ... sigur ca as mai fi stat ... la sot m-am gandit zilnic, cu dragoste
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
petra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iulianm Legat de ce a scris a_alinta despre sentimentul de teama. La mine nu a fost teama, ci lipsa de siguranta. Ideea ca nu exista rezolvare si ca nu am pe ce proceduri/regulamente/legi sa ma bazez. Nu pentru ca nu ar exista, ci pentru ca nu functioneaza. Pentru ca in multe locuri, cind am cerut explicatii ori sa vad bazat pe ce mi se cereau anumite lucruri, raspunsul a fost "nu conteaza, legea o fac eu" ori "nu ma intereseaza ce scrie, eu hotarasc aici". Adica eu ma asteptam (si accept) ca sistemul sa fie dezorganizat, ca procedurile sa fie greoaie, ca nu exista baza de date, ca lucrurile decurg mai incet decit aici, ca parte din oameni pot fi prost informati (ma refer la cei cu care aveam eu treaba). Astea sunt lucruri care pot fi rezolvate, ma pot lupta cu asa ceva, fac fata. Insa nu am nici o solutie cind am de a face cu "legea sunt eu". Din prima zi pina in ultima, tot de asta m-am lovit. Zil-nic. Pt prima zi am avut de obtinut un certificat. Am rugat pe cineva apropiat, inainte sa ajung eu in tara, sa obtina o lista cu hirtiile necesare. Si m-am infiintat la prima ora, gindind ca am tot ce trebuie si ca rezolv repede. Am obtinut certificatul dupa amiaza, aproape de ora inchiderii. Tot au cerut hirtii suplimentare, dar asa, cu tiriita, cite una. Aduceam hirtia, isi aminteau ca mai trebuie. Fiecare hirtie insemna drum facut la alte institutii, unele cale de citeva statii de tramvai, pe un ger de -25C. In ultima zi, la aeroport, cel care era la controlul de bagaje, nu imi accepta bagajul de mina pe ruta interna. Sa-l dau la cala. Pai de ce, ca la venit a mers ca bagaj de mina? Nu l-a interesat absolut nici un argument, nu a catadicsit sa raspunda la nici o intrebare cu altceva decit "De aia merge la cala, ca asa spun eu". Macar stiu ca l-am enervat, se facuse rosu ca racul si i se bulbucasera ochii de draci si indignare ca am avut eu tupeul sa-i cer regulamentul, sa-mi arate unde scrie ca nu se accepta (deloc!) bagaj de mina la aeroportul respectiv. "Double, double, toil and trouble; fire, burn; and caldron, bubble." |
Daca cei din administratie te simt ca esti venit din alta tara si esti presat de timp , stiu ei cum sa faca in asa fel incat sa-ti vina in cap ideea de a "unge" un pic rotitele. Daca strecurai acolo o bancnota verzuie sa vezi cum scria certificatul ala intr-o secunda.
Mi-am adus aminte cand a fost in Romania, acum vreo 6 ani in urma,cei de la vama se dadeai cocosi tare si desfaceau bagajele, borfaiau toti chilotii din valize, si eu am pus cate 5 dolari in fiecare pasaport, al meu si al sotului. Nu aveam cetatenia americana, deci cu pasapoarte romanesti, si nimerim la ala care era cel mai afurisit pe acolo. Initial sotul meu nu a vrut sa puna banii dar dupa aia ne-am distrat de vamesul ala care in momentul cand i-am dat pasaportele ne-a luat tare ca ce avem in atatea valize, eu ii spun ca obiecte personale si cand a deschis pasapoartele si a vazut banii, a zis pe loc foarte calm".... si nu-i asa ca nu aveti nimic de declarat, ca nu aveti bunuri de mai mult de 400$??? si se ascundea dupa o valiza de a noastra si scutura pasapoartele sa cada banii din ele.
![](bang.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
lum0880 spune:
Editat pentru incalcarea Regulamentului: articolele 4, 5, 9.
Incalcarile repetate vor duce la avertismente sau inchiderea contului.
PM-ul tau nu este activat, altfel atentionarea ar fi fost facuta pe acea cale.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Si pe mine m-a deranjat ca la plecarea din Canada n-am avut voie sa merg cu racheta de tenis in avion. Ca cica nu e voie .
Dar cand am mers in Canada in avion era o familie cu 2 copii mici care tot drumul s-au jucat cu paletele de bedminghton si alte mingiute.
Ce porci sunt canadienii, nu?
***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com
![](images/user_man.png)
beren spune:
Uimitor, la plecarea din Canada sunt alte reguli decat la zborurile interne.
Asa, cum limita la bagaje era 32Kg international fata de 22 Kg intern, nu?
Uimitor, sunt alte reguli la zborurile internationale, oare de ce?
Donia spune:
citat din mesajul lui XIO Ce porci sunt canadienii, nu? ![]() |
Au canadienii o vorba, it takes one to know one...
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Donia spune:
citat din mesajul lui buflea [ exita o balanta interesanta aici. Emigrezi singur, nu ai pe nimeni si nimic dar ai perspective si oportunitati sa iti gasesti drumul. Asta nu inseamna neaparat ca o sa-l si gasesti ... Pe de alta parte, te intorci intr-un sistem in care ai fost crescut, pe care l-ai cunoscut si testat inainte de emigrare si ai sprijinul familiei ... Mie experientele mi se par comparabile in dificultate. |
Mie personal emigrarea in Canada mi s-a parut mai simpla decat viata in Romania... (poate pentru ca pilele mele in Romania erau tare slabute
![](icon_smile_big.gif)
In alta ordine de idei, eu nu am cunoscut in Canada sau nu am auzit din cercul nostru de prieteni de nici un roman care sa nu isi gaseasca drumul. Ca dureaza mai mult sau mai putin, ca e mai greu sau mai usor, asta da, dar in final fiecare isi gaseste locul aici. Pentru ca ai oportunitati si un sistem care te lasa sa iti vezi de treaba si de viata.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Donia
Au canadienii o vorba, it takes one to know one... Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat. |
Era o ironie, mai exact nu m-am gandit ca sunt porci sau mai stiu eu ce.
Mai au americanii o vorba tare buna, cum ca poti lua o fata din mediul cutare, dar nu poti lua mediul cutare din ea.
Beren, ambele erau zboruri internationale.
***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com