ne intoarcem in Romania sau nu?(2)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ari spune:

Buflea, tu ai dreptate in ceea ce spui despre adaptare, exagerare, etc. Dar ai citit mesajele Medeei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Citat:
Eu cred ca interpretati gresit mesajul Medeei ... de fapt ei ii e dor de ceea ce a lasat bun in Romania si sigur ca evita sa se gandeasca la ce e rau.

Nu cred ca e asa. Ea incearca sa se autoconvinga ca face pasul cel mai bun pentru ca are motive sa plece din Canada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eeda2008 spune:

Buflea, MULTUMESC!

In sfirsit cineva care mi-a inteles zbuciumul si care vede lucrurile din toate unghiurile nu neaparat judeca ad literam mesajul meu care poate nu e asa de coerent si de explicit cum mi-as fi dorit.

P.S Astazii m-a sunat mama si bunicul e pe moarte....Pentru mine a nu fi acolo e foarte dureros....pentru ca eu inca mai vreau ca el sa ma ridice pe umeri ca sa iau gutuia cea mai mare si mai parfumata din virful copacului...Si ma intreb...oare baiatul meu o sa simta ca mine cindva? Ce fel de amintiri o sa aiba?
Stiu, o sa sariti si o sa imi spuneti sa grow up ca nu mai sunt un copil...please don't.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Medeea, imi pare tare rau pentru bunicul tau!

Te inteleg foarte bine apropos de latura asta emotionala a emigrarii... Eu nici n-am plecat si simt ca ma sufoc la gandul ca nu-i voi avea pe ai mei aproape...mai ales acum, cand se apropie de anii batranetii. Dar merg cu speranta ca ii voi putea aduce acolo cat mai des.
Daca-ti permiti sa-ti dai copilul la o scoala privata, sa mergi in Europa de Vest pentru servicii medicale (cand sunt probleme serioase de sanatate), daca tu crezi ca poti gasi in Romania o enclava de cultura si civilizatie (din fericire mai exista si asa ceva), atunci incearca! Dar daca la oricare din intrebarile astea vei raspunde cu nu...mai gandeste-te!

Sper sa-ti dea Dumnezeu gandul cel bun!

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea
- canadienii si americanii au meritul ca stiu sa-si vanda imaginea ...de fapt e gresit spus ca "stiu", asa sunt crescuti de mici si chiar cred in asta - ei sunt cei mai buni, ei pot face orice, ei traiesc in cea mai buna familie, in cea mai buna tara, ei livreaza cel mai bun serviciu ...etc. Romanul de cand se naste invata sa se planga, ...

Asa e, dar e si simplu de explicat. Cu toate gutuile din varfii pomilor si copilaria de la Medeleni, Romania este o tara saraca, vreme ce Canada si America nu.
Sunt convinsa ca sunt motive, intemeiate pt cel ce le are, ca cineva sa se mute dintr-o tara bogata intr-una saraca, dar este normal ca celor ce privesc povestea din afara sa nu li se para ceva prea logic in asemenea miscare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Daca dupa opt ani de Canada, o percepi in felul in care o percepe medeea, repatrierea este cea mai buna solutie; sigur ca daca Medeea mai ramine, nici cerul torontez nu devine instelat, nici casele nu se transforma in betoane si nici canadienii nu isi schimba stilul de viata; tara de emigrare nu se schimba, te schimbi tu, modul in care o percepi, sau te intorci;
nu cred ca vreuna dintre noi i-a spus <stai, nu pleca, e mai bine in Canada decit in Romania>. Pentru Medeea e foarte clar ca e mai bine in Romania, acolo e societatea in care se va integra, nu aici;

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Xio, eu stau in Canada nu in SUA.....

Problema ta e ca nu suporti nici o critica sau alta opinie....Si reactionezi exagerat. E o exagerare sa trimiti mesaje pe PM intr-o discutie publica ca sa-ti sustii punctul de vedere....In Canada asta se cheama hartuire.
Nu iti vrea nimeni raul, nu te crede nimeni o inculta sau necivilizata.... Poti face greseil, da, asta e omeneste.... Si asta am incercat sa-ti transmit. Nu esti perfecta, esti doar un om si atat. Ar fi bine sa nu mai judeci tu pe toata lumea....

Eu am decis de acum sa te ignor pt. ca ideea de a duce o conversatie pasnica iti lipseste.... Si oricum topicul asta nu e Xio versus mikiion sau Xio versus toata lumea. E topicul Medeeii....

Iti doresc o viata frumoasa in Romania, sa ai un job bun, sa-ti gasesti un sot bun( nu neaparat cult ci bun) sa ai cati copii vrei....

Am invatat un lucru, sau mai bine zis mi-am adus aminte de un lucru, exista multa incrancenare si ego in societatea romaneasca..... Si asta era unul din motivele care m-au facut sa plec de acolo...

By

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

eu nu am vazut nicaieri nici un repros la adresa edeei. am vazut un topic de 60 de pagini , in care s-a discutat despre nedumerirea ei doar in cateva pagini. celelate au cuprins pareri , informatii, perceptii diferite , de la persoane diferite, care in nici un caz nu pot schimba parerea eddei despre tara in care traieste.
8 ani si jumatate mie mi se pare enorm de mult ca sa realizezi ca nu te simti bine undeva, ca nu te poti plia dupa alte obiceiuri si nu poti accepta alte idealuri.
eddea , eu sunt convinsa ca nu te vei intoarce in romania. si nu o vei face din acelasi motiv pentru care nu ai facut-o pana acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Citat:

dar experienta primei emigrari face ca orice mutare de acest gen sa fie mai usoara.

Cu singura deosebire ca prima emigrare s-a facut intr-o tara stabila, cu legi clare, cu respect fata de individ, iar a doua se va face intr-o tara instabila, unde legile se schimba de pe o zi pe alta, unde regulile sunt diferite in functie de pilele pe care le ai etc.
Cand emigrezi intr-o tara stabila o iei de la capat o data si apoi iti cam gasesti drumul, pe cand senzatia mea e ca in Romania o cam iei de la capat in fiecare zi.

eeda, imi pare rau pentru bunicul tau.
Dar de ce crezi ca baiatul tau trebuie sa aiba amintirile tale ca sa fie fericit?
Uite, eu am amintiri cu profesori care ne dadeau pedepse fizice, si inca ma simt plina de revolta din cauza asta. Am amintiri umilitoare cu medici, asistenti, functionari, politisti, vecini... you name it! Din fericire, sansele copiilor mei de a avea amintiri de genul asta sunt minime, iar pentru mine asta atarna mai greu decat lipsa amintirilor cu bunicii.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

Citat:
- canadienii si americanii au meritul ca stiu sa-si vanda imaginea ...de fapt e gresit spus ca "stiu", asa sunt crescuti de mici si chiar cred in asta - ei sunt cei mai buni, ei pot face orice, ei traiesc in cea mai buna familie, in cea mai buna tara, ei livreaza cel mai bun serviciu ...etc. Romanul de cand se naste invata sa se planga, ...

Asa e, dar e si simplu de explicat. Cu toate gutuile din varfii pomilor si copilaria de la Medeleni, Romania este o tara saraca, vreme ce Canada si America nu.
Sunt convinsa ca sunt motive, intemeiate pt cel ce le are, ca cineva sa se mute dintr-o tara bogata intr-una saraca, dar este normal ca celor ce privesc povestea din afara sa nu li se para ceva prea logic in asemenea miscare

Nu, nu cred ca exista NORMAL si ANORMAL. Spui asta pentru ca sistemul tau de referinta in ceea ce inseamna "o viata buna" se pliaza probabil mai mult pe conditiile de viata decat pe partea emotionala si apartenenta la familie. Ca sa nu spun ca conteaza si de la ce pleci - expereinta plecatului de la "WC in curte" versus "trasului apei in Canada" atarna mult mai greu in balanta decat daca pleci de la conditii decente si vii la o viata putin mai buna ca acasa, dar fara cei apropiati pe langa tine.

Mergi la inceput