ne intoarcem in Romania sau nu?(2)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui mikiion

pentru Xio, pt. ca nu am avut timp sa termin mai devreme mesajul.

Ca sa facem lucrurile pe fata, ceea ce e un semn de civilizatie cel putin in Canada:

1. Te-am raportat la moderator pt. hartuire si injurii( pt. mine sa ma faci necivilizata e un limbaj dur, poate in Romania o fi normal)
2. Nici macar nu eram eu persoana pe care vroiai sa o ataci: am copil de 4 ani care nu stie geografie sau istorie si sot roman care stie prea multa ( ca isi termina aici doctoratul in istorie) dar nu se pune la socoteala pt. ca el e produsul scolii romanesti
3. N-am pomenit de tatal tau, nu l-am criticat, nu ma intereseaza persoana lui si nici a ta.
3. In ultimul rand de ce crezi ca particip pe un forum, ca sa primesc mesaje dubioase pe PM? Nu, ca sa particip la o discutie cu mai multe persoane.

Hartuire?
Deci tu imi scrii mie tzaspe mesaje in care imi spui ca sunt inculta si e vai de lumea mea, eu , om cu bun simt iti scriu un mesaj privat, tu apari aici si faci misto ca vezi dom'le, ti-am cri eu privat si cine stie ce ti-am pu , ma iei din nou la mito si tot tu te plangi?

Stai linistita, daca citeai atenta vedea ca am cris ca daca tot te-ai apucat sa anunti ca ti-am trimis PM, de parca cine stie ce injurie ar fi , ii spun pe calea asta de spalat in pubilc si forumistei care a zis de sotul ei si de copil , forumista care nu mai tiu cine e , dar nici nu conteaza.
Citeste cu atentie ;)

Draga, mesaj dubios e cand il deschizi si il citesti, nu cand cand il stergi fara sa-l deschizi.
Poti sta linistita, am cei 7 ani de acasa si nu numai , prin urmare nu trimit meaje dubioase si nici nu obisnuiec sa injur.

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Citat:

Case, masini, vacante....Nu in asta consta fericirea, cel putin nu din punctul meu de vedere si al multora.

asa`i explicasem cuiva ,fericirea nu consta in unde te`a scos barbatul sa te destreseze(ci in capabilitatea ta de a distra si singur si nici in cit de scurta ti`e fusta ,oricum,ideea de baza era sa nu masori fericirea altora cu unitatile de masura personale pt. ca ceea ce te face pe tine fericit nu`i neaparat necesar sa ma faca si pe mine si invers.
Dar unii se incapatineaza rau de tot "NU si NU si NU!"n-ai ca mine,nu esti fericit.

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Xio banuiesc ca cuvantul necivilizata e un compliment pentru tine. Repet inca o data ca ma confunzi si ca ai o atitudine agresiva..... Si ca esti incoerenta...nu se prea intelege ce vrei din mesajele tale, vorbesti de mine, de nu stiu de ce copil, de nu stiu ce sot..... Nici tu nu mai stii ce vroiai sa-mi spui , dar trebuia sa mi-o spui Sincer nu stiu de ce ti s-a pus pata pe mine, mai ales ca nu ai rabdare sa citesti mesajele anterioare.....
Si unul din lucrurile pe care l-am invatat in Canada e sa nu ma las intimidata de persoane ca tine. Si ca avem drepturi!! Spre deosebirea de atitudinea taci si inghiti( ce o sa zica lumea) care e practicata in Romania!!!!

Eu zic sa tragi aer in piept, sa te calmezi si apoi sa raspunzi.....
Oricum tu m-ai enervat suficient si asa, nu aveam nevoie de nervi mai multi. De aia nu am deschis mesajul.....

Si daca era un mesaj nevinovat astept sa-l postezi aici.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Citat:

Cele care ati scris la subiectul acesta, voua v-a trimis Xio PM? Tocmai am primit unul cu titlul De la o inculta.....
Eu nu prea scriu pe la generale. Imi explicati si mie, se merge cu intimidarea si cu mesajele PM pe aici?
Mesajul nu-l citesc, l-am sters, dar zau ca m-a surprins ca am devenit asa de importanta.
Mihaela

daca tot vrei rufe in public , vroiam sa o anunt pe doamna care mi-a scris ca sotul ei il baga pe taica-miu in buzunar la cultura generala ca e foarte matur ce face, mai ales din oment ce il cunoaste atat de bine pe taica-miu si din moment ce aici fiecare isi lauda ce are de laudat.

repet , e vorba de cei 7 ani de acasa , de bun simt elementar si altele sa folosesti PM-ul atunci cand in topic nu mai are rost sa scrii.

***Fur is for petting**

Deci din ce am subliniat tu ai inteles ca doamna in cauza erai tu? Cu toate ca mesajul iti este adresat tie , iar in el pomenesc de o doamna care a spus una si alta?

daca inca nu te-ai lamurit, nu era pt. tine pasajul dedicat "unei doamne."

Dar sa-i spui cuiva ca e incult cum e ? Te-ai raportat la moderator pt. asta? Sau in USA e o lauda?
Iubito, eu nu tac si inghit, eu aleg varianta de bun simt si iti scriu un mesaj, adica rezolv problema personal si intr-un mod matur, nu ma apuc sa fac circ.

Pana una alta ai insistat sa ma faci inculta in cel putin 2 mesaje, sa minti ca ti-am trimis un mesaj de intimidare si alte balarii.

da, din punctul meu vedere e lipsa de bun simt si de civilizatie ce faci tu.

***Fur is for petting**

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

sincer, acest topic m-a dezamagit. de fapt dezamagirea vine din faptul ca eddea a deschis acest topic fara a avea nevoie de vreo parare vis-a-vis de nedumerirea ei, asa cum intelesesem din mesajul ei.
sincer, nu inteleg de ce exista acest topic si nu inteleg cum tu, eddea, ai trait acesti ultimi 8 ani. cine v-a obligat sa traiti in nefericirea asta? v-a fost rusine sa va intoarceti , de ce zice lumea? ai crezut ca se vor construi doar case din caramizi sau betoane? ca vei vedea in fiecare noapte stelele , ca vei auzi discutii doar despre eminescu sau mozart, ca toate lumea va avea aceasi scara de valori cu a ta? ai asteptat 8 ani de zile pentru ce?
atata timp cat te doare ca sefa ta munceste toata ziua si ca nu isi schimba masina, atata timp cat fericirea ta e incorsetata de castigul altuia care , in opinia ta, nu stie cum sa isi traiasca viata, atata timp cat crezi ca e spalare de creier comportamentul celor din jurul tau, nu vei fi fericita niciodata in alta tara .
pe cand intoarcerea in romania?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

ei, nici macar nu s-a plins de lipsa discutiilor despre mozart sau incalzirea globala, pe fata o deranjeaza ca altii doarme in hoteluri mai ieftine si nu-si flutura snobismul si averea sub nasul ei.
sunt destule avioane spre Romania, nu stiu ce asteapta.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Ce ma deranjaza pe mine la anumiti emigranti romani:
Faptul ca numesc englezii- englezoi, italienii - broscari ,etc.... v-am citit si pe voi cu citeva nume pentru canadieni.......pacat ....
Parca noi am venit in tara lor.... un pic de respect nu ar stica ......

p.s. Si impresia ca noi romanii ii avem pe toti la degetul mic

p.s.s prin postul asta incerc sa o conving pe Xio sa se duca la invatat - ca iar este numai despre 'Io, io, io - Xio'

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ab5174

Faptul ca numesc englezii- englezoi, italienii - broscari ,etc.... v-am citit si pe voi cu citeva nume pentru canadieni.......pacat ....

p.s.s prin postul asta incerc sa o conving pe Xio sa se duca la invatat - ca iar este numai despre 'Io, io, io - Xio'

Este despre mine pt. ca mikiion a ales sa va scrie voua de PM-ul de bun simt trimis de mine.
Dupa cum ai vazut nu am mai scris pe topic pana cand nu a aparut discutia fantastica despre PM-ul meu :intimidant".
Asa ca oleaca de obiectivitate nu ti-ar strica.

***Fur is for petting**

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Citat:
citat din mesajul lui ab5174

Este despre mine pt. ca mikiion a ales sa va scrie voua de PM-ul de bun simt trimis de mine.
Dupa cum ai vazut nu am mai scris pe topic pana cand nu a aparut discutia fantastica despre PM-ul meu :intimidant".
Asa ca oleaca de obiectivitate nu ti-ar strica.

Xio, JUR ca nu este iar despre tine.
Pur si simple am vrut sa schimb un pic macazul - vad ca nici o sansa ...

Xio, trezirea........ nu esti mijlocul universului .....

Deci, Xio care e parerea ta?????

p.s. pe mine chiar mai obosit..........mult succes la contrazis ...eu m-am oprit aici PUNCT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Eu cred ca interpretati gresit mesajul Medeei ... de fapt ei ii e dor de ceea ce a lasat bun in Romania si sigur ca evita sa se gandeasca la ce e rau. Pentru ca TREBUIE sa existe si lucruri bune in Romania - apropierea si caldura familiei este poate elementul pe care noi emigrantii il pierdem primul si unii dintre noi il regreta toata viata (me included )

Ea a venit in Canada, trebuie timp ca sa iti dai seama ca nu te potrivesti si 8 ani mi se pare un timp optim, acum cocheteaza cu ideea de a se intoarce. Asa cum greu e sa pleci, eu cred ca la fel de greu este sa te si intorci. Face exact ceea ce, indignate, ii spuneti si voi sa faca ... Ce rost au intrebari cu repros de genul "de ce ai venit, de ce nu te intorci, ce cauti aici sub cerul poluat canadian, eu n-o sa te invidiez" ... plus ca tonul discutiei in sine este cu repros, de parca repatrierea este o greseala. Faceti exact ceea ce ii reprosati ei - o judecati cu sistemele de referinta ale fericirii voastre.

Si mai cred ca dramatizati - "eu nu mi-as da copilul pe mana profesoarilor romani", "mie imi e teama de doctori care o sa ma calce in picioare ca om" - e pacat ca noi, cei veniti de acolo, pictam Romania in asemenea cuvinte. Medeea a spus intr-unul din mesaje ceva cu care eu sunt 100% de acord - canadienii si americanii au meritul ca stiu sa-si vanda imaginea ...de fapt e gresit spus ca "stiu", asa sunt crescuti de mici si chiar cred in asta - ei sunt cei mai buni, ei pot face orice, ei traiesc in cea mai buna familie, in cea mai buna tara, ei livreaza cel mai bun serviciu ...etc. Romanul de cand se naste invata sa se planga, sa invidieze pe vecin, sa comenteze orice fel de serviciu primeste si sa fie nemultumit, sa urasca politicienii. Pai cum sa isi doreasca cineva sa construiasca ceva intr-un loc in care de cand te nasti inveti sa fii nemultumit ?

Sunt multe lucruri de indreptat acolo dar totusi - traiesc oameni normali, copiii cresc si iau contact cu profesorii si cu medicii zi de zi, si acolo zambesc copiii si sunt sigura ca sunt fericiti. Pana la urma, noi insine am crescut intr-un sistem cu mult mai multe anomalii decat cel de acum si iata ce departe am ajuns.

Deci resumand, Medeea, daca simti ca nici cerul canadian nu mai are o raza de lumina pentru voi adultii, fara nici un fel de ezitare sau regret pentru copil, incercati Romania zilelor noastre. Sunt sigura ca o sa ai ceva dezamagiri, dar experienta primei emigrari face ca orice mutare de acest gen sa fie mai usoara.

Mergi la inceput