Endometrioza ne-a unit in lupta pentru bebe ( 61)
Raspunsuri - Pagina 14
cristina_84 spune:
Si eu am intrebat medicul (doct no.2, cel cu mai multa rabdare) daca sa tin regim si a zis ca n-are nicio treaba...si totusi la fetele de aici s-au vazut rezultate. Numai ca eu am pb cu calciul si daca renunt la lactate o sa fiu varza...
Ma uitam la Andra lui Maruta cand a anuntat ca e insarcinata, si a zis ca ei sunt tineri, fara pacate (de genul avort, a precizat) si deci pot sa faca copii vreo 7-8...m-a durut putin pentru ca si noi suntem tineri/tinere si fara pacate, dar nu asta tot...un pic simt o ..invidie e prea mult spus, pentru fetele care le iese din prima asta cu sarcina, nu stiu sa o aprecieze si cred ca e atat de usor, nu se gandesc la celelalte la care o sarcina e atat de greu de obtinut.
Trying for a baby
http://simplujurnal.wordpress.com/
roxypuy spune:
wow fetelor ce activitate intensa pe aici! ce ne mai mobilizeaza kg astea in plus!
cand am aflat k am endo am citit si eu aici pe forum despre regim, insa mi se pare imposibil de tinut :( oricum niciodata nu am reusit sa tin un regim asa "dupa hartie". reusesc sa mananc mai sanatos dar nu reusesc sub nici o forma sa renunt la dulciuri si la lactate...bine akum sincer...nici nu vreau
adica fara lactate nici nu pot sa traiesc (nu-mi lipsesc din alimentatia zilnica), iar fara dulciuri....cred ca viata mea ar fi muuulltttt mai trista
nu manac multe dulciuri, insa trebuie sa-mi iau "doza" zilnica :) macar o bombonica mica sau un patratel de cioco ![]()
oricum i-am intrebat si pe doctorii pe la care am fost daca trebuie sa tin un regim anume si mi-au spus ca nu are nici o legatura cu endo si ca pot sa am grija ce mananc in ideea de a nu ma ingrasa, dar altfel...nici unul nu recomanda regimul respectiv ca adjuvant in tratament.
didi, si la mine celulita a devenit parte integranta a corpului si bineinteles k se accentueaza exact cd nu trebuie dar...ii mai dau la cap cu creme, ma mai impachetez pe acasa cu diverse...sper sa ma mobilizez curand si sa merg din nou la sala :) mi-a zis dr k deja pot sa merg k e ok operatia. am slabit intr-adevar 4 kg dp operatie, insa de cd fac diphe am observat ca burtica mea a devenit mai "pufoasa"
si cand ma uit la pozele de acum cativa ani cd aveam si eu 45-48 kg...

in fine, noi sa fim sanatoase si sa producem bebei frumosi si sanatosi :)
va pupacesc pe toate 

Roxy
roxypuy spune:
ufff cristina...intr-adevar unii cred ca e floare la ureche sa faci un bebe si ca iese asa pac-pac si gata! si din pacate sunt multe cazuri in care Dumnezeu le da copii unora care nu ii merita si nu-i pretuiesc :( si pe mine ma incearca un sentiment de invidie de cate ori aud de o noua gravida...si slava Domnului k in ultima perioada toata lumea e gravida - colege, verisoare, prietene, vecine, fine
si mi s-a intamplat k primul sentiment dupa aflarea vestii de la respecriva sa fie de invidie si nu de bucurie :( si stiu k nu e frumos, dar ce sa fac...asta simt :( mai ales ca unele din ele nici macar nu isi doreau neaparat un bb, dar s-a intamplat sa vina. zilele trecute am vb cu o prietena care e in post natal si cd am intrebat-o cd incepe serv mi-a zis...k nu-l incepe deocamdata k e gravida iar! si eu...nimik 
ca sa nu mai zic k deja devine enervanta intrebarea pe care mi-o pune tt lumea - si voi, copii, nimik? pana sa ma marit, ma intrebau cd e nunta, akum cd vine barza...ma intreb eu asa, dp ce o veni si barza ce ma mai intreaba? (eventual cd e inmormantarea...)
Roxy
cristina_84 spune:
Roxypuy, daca am fi pe facebook as da "like" la postarea ta:)
Macar aici sa ne mai descarcam...pentru ca endo asta implica si afectare pe plan psihic, de la dureri la nesuferita de infertilitate, la controalele repetate la medici, la selectia medicului potrivit, toate ne uzeaza si psihic. Trebuie sa ne sustinem, macar aici pe net!!! 
Trying for a baby
roxypuy spune:
mercic cris
asta e trebuie sa spunem ce simtim, macar noi intre noi sa ne intelegem :)
din pacate la noi in tara infertilitatea nu este privita asa cum ar trebui si nu i se acorda atentia cuvenita. si sunt pline cabinetele si spitalele de femei cu probleme! chiar ma uitam cand am fost la spital ca eram mai multe fete cu probleme decat gravide sau lauze...si asta ar trebui sa dea de gandit.
ah, si apropo de copii cu parinti care nu-i merita - acum 4 luni cand a nascut fina mea, am fost la maternitate si in aceeasi seara s-a mai nascut un bb pe care mama lui nu l-a vrut. si cd am intrat la nou nascuti si am vazut cat e de frumushel...am inceput sa plang instantaneu
era perfect - blondutz, ochisori albastri...imi venea sa-l iau din incubator si sa-l duc acasa, fara acte fara nimik! imi venea sa-i sucesc gatul celei care l-a nascut (k nu pot sa-i zic altfel) cd o auzeam cum plangea k ei ii distruge toata viatza si tineretea acest copil si ca ea nu vrea nici macar sa-l vada! chiar mi se pare nedrept ca unele care nu-si doresc sa aibe parte de ei (si sunt muuulltteee) si noi...sa ne chinuim atat de mult 
oricum sunt sigura ca pe noi toate de aici ne asteapta la sfarsitul acestui drum greu si presarat cu spini o mare victorie -

- cei mai frumosi, cei mai sanatosi si cei mai doriti ![]()
si ma bucur tare mult ca suntem aici impreuna si ne putem baza una pe alta 
Roxy
xdidi spune:
salutare fetelor
ce activitate, dar citind toate postarile , parca ma regasesc in tot ce spuneti, parca as fi scris eu...
cat despre cele care raman din prima...no comment... stiu ca sunt gravide si au toane, dar cand mi-a zis mie o prietena (medic) ca eu nu raman ca sunt stresata si n-am rabdare

, inchid subiectul , n-ai cu cine vb ...decat cu cei care trec prin probleme asemantoare.....pot spune ca prietena mea cea mai buna, care are un bebe de 8 luni si inainte a pierdut o sarcina, ma intelege stie ce inseamna frica de a nu avea bebe, a trait asta ...si de asta avem o relatie foarte ok....in rest prietenele din jurul meu , toate raman....

si apoi lumea care intreba , imi vine sa-i ..... ce sa intrebe si ei, sunt limitati, cand te mariti, cand faci copil? cand il faci pe al doilea? cand iti ieie casa? etc....si la raspunsul de stiti noi nu putem avea bebe? ohoooo dc?la doc ati fost? daaaaa dar de rugat va rugati?ei nu va rugati cum trebuie!!! sau ce pacate aveti voi?
iar pe mine in ultimul timp ma intreaba daca sunt gravida si cand zic nu, raspunsul de bun simt vine negresit: atunci te-ai cam ingrasat!!!
CE PUTEM FACE??? IGNORE, IGNORE, IGNORE, astia sunt oamenii si nu-i putem schimba, nu conteaza ca sunt tineri, batrani, prosti sau destepti.
va puuup si imi place activitatea de aici
didi
Panseluta spune:
salutare fetelor,
imi permit sa ma bag si eu in dicutie pe tema "regim endo", sa exprim niste idei, din ce imi mai aduc aminte si din ce am citit.
Stim deja cu toatele ca endometrioza este o boala inflamatorie dependenta de estrogen (rol major in dezvoltarea endometriozei o are estrogenul, stimuleaza cresterea tesutului endometriozic).Totodata endometrioza cauzeaza durere, limiteaza funtionalitatea tuburilor ovariene, reduce receptivitatea endometrului si impiedica dezvoltarea ovocitelor si a embrionului.Inflamatia, o caracteristica a endometriozei, este asociata cu producerea in cantitati mari a prostaglandinelor, etc.
Doctorul Tunutunaru chiar a scris odata pe site-ul lui un articol despre endometrioza si complexitatea acestei boli, recomand sa il cititi. E foarte bine scris si fundamentat. Una din teorii privind aparitia endometriozei sustine o cauza imunologica (“disfunctie a mecanismelor de aparare imunologice”), asa ca doctorul ala care zice ca endo nu are de a face cu sistemul imunitar slabit zic eu ca n-are habar de boala asta.
Ca sa lamurim treaba, regimul endo nu ne scapa de endometrioza. Nimeni nu a facut aceasta afirmatie. Consider insa ca si medicii aia care zic ca acest regim nu ar duce la nimic (doar slabeste) sunt numai dezinformati ...si ca orice persoana neinformata, neaga efectul unui astfel de “tratament”.
Site-ul care descrie regim endo se bazeaza pe constatari si studii (mai mult sau mai putin fondate stiintific) legate de alimentatie si efectul ei asupra endometriozei, constatari facute in timp, dupa ani si ani, la persoanele cu endo. Idea de baza a siteului e reducerea prin alimentatie a nivelului de estrogen si prostaglandine (responsabile de efectul inflamator) si astfel implicit si a manifestarilor neplacute ale endometriozei (dureri, etc).
Deci scopul este de a scade nivelul estrogenilor, a asigura un echilibru hormonal, a controla durerea.
Regimul presupune (cum spunea si Lalely) renuntarea la: carne, lapte si produse lactate (exceptie iaurt simplu), grau si orice produse pe baza de grau (paste, paine, etc), miere, zaharuri simple (zahar, dulciuri, ciocolata, etc), grasime animala (e voie doar un pic ulei vegetal), oua, alcool, cafea. Se evita conservele (si conservantii, e-urile).
Deci ce ne ramane...e imaginatie si vointa.
- eu am eliminat complet laptele, am crezut ca va fi greu cu branza, totusi am rezistat.
- am mancat carne numai alba (piept de pui la gratar sau fiert, peste)
- dulciuri n-am mancat deloc si culmea, nici nu am simtit nevoia! Pt mine vitrinele cu dulciuri nu mai existau.
- cu cafeaua am crezut ca voi avea probleme. Da de unde! din urmatoarea zi mi-am intrat rapid in ritm. Nici cu "Iesitul" n-am avut probleme.
Am mancat: legume (crude, in salate, sau dinstuite la tava cu orez brun (e voie doar brun), supe de legume), fructe la greu, verdeturi cat cuprinde. Iaurtul se poate manca cu fulgi de ovaz, sunt ff sanatosi si contin fibre. Paine integrala, cartofi.
Am scapat extrem de rar la o bucatica de ciocolata si la 2 guri de cafea (deci juma de canuta mica), cand am simtit nevoia.
In loc de unt pe paine imi puneam pasta de tomate si faceam sandwich cu ardei gras dinstuit un pic si salata (rucola merge de minune).
Am mancat la greu fasole, linte, mazare, pastai (toate patru imp. pt Vitamina B si proteine), seminte (extrem de importante!, se pot pune si-n salate)! Am suplionit alimentatia cu propolis in forma lichida, pt cresterea sist.imunitar. Am baut numai apa plata (nu gazoasa).
misspii spune:
Fetelor - nu trebuie sa va intereseze ce zic cei din jur,stiu te intreaba cand ,cum si de ce ?
socra mea - zice ca sunt Printesa Lia de Romania si o sa fac bebe la batranete...nu stie nici macar de operatie...
cand ma duc la tara (s-au mutat la tara dupa pensie si eu merg cel mult la 2 ani o data) intru pe poarta si zic : Nu sunt insarcinata,nu ne mutam inca si nu s-a intamplat nimic nou ..
si sa stiti ca functioneaza .acum daca ma intalnesc cu colegi de facultate sau cu cineva cu care nu m-am intalnit de mult zic direct inainte sa ma intrebe...sa vedeti ce fete fac...![]()
Acum ,ca fac FIV nu am spus la nimeni ,stie doar sora mea si prietena mea din copilarie.nici tata nu stie...nu mai am rabdare sa fiu intrebata si eventual compatimita in caz ca nu iese..
M-am lungit ca de obicei...
Lalely - sa ai grija de tine si o sa fie bine...
Maine sunt nasa de botez..va dati seama ce incantare si cate intrebari o sa aud maine..va povestesc luni...
Pupici!!!!!!!
cristina_84 spune:
Panseluta, tu parca esti gravi,nu? Cum? natural? tratamente? FIV?
Trying for a baby
Panseluta spune:
Mai adaug:
- pe siteul cu regimul la un moment dat afirmatiile despre lapte se bat cap in cap. Undeva se scrie a se elimina complet laptele (din cauza efectului de balonare pa care-l produce la unii), pe alta pagina scria ca se poate bea lapte dar sa fie BIO si cat mai slab, ca de fapt problema o constituie pesticidele din lapte. deci ramane la latitudinea voastra daca il scoateti din alimentatie si nu.
Un fapt important: fiti atente la cum reactioneaza corpul vostru la anumite alimente, daca va fac bine sau nu (baloneaza, produc iritatii, etc).
Omega3 stimuleaza producerea de prostaglandine "bune", se gaseste in ulei de floarea soarelui, somon, tuna, macrou.
Surse alternative de Calciu (in loc de lapte): vegetalele verde inchis (brocoli, spanac), algele marine.
Citeam mai demult un articol care sublinia prin studiu statistic ca persoanele care fac sport intensiv (minim 4 ori/sptamana) au simptome reduse sau deloc ale endometriozei.
Dieta vegana (alta idee spicuita de pe alt site) bogata in fibre protejeaza ovarele si ajuta corpul sa elimine estrogenul.
Evitati soia, mararul...sunt si ele estrogenice.
Important e, cred eu, o detoxifiere a organismului. Unele fete de pe acest topic (muuuuuuult mai la inceputul lui) beau elixir de soc, sau vitex (cica regleaza balanta hormonala, are efect "progesteron-like"),orz verde, aloe vera (gelul de aloe vera de la FLP e intr-adevar un f.bun detoxifiant, probat pe pielea mea).
gata cu info, m-am potolit