Endometrioza ne-a unit in lupta pentru bebe ( 61)
Raspunsuri - Pagina 15
xdidi spune:
bai ce sa zic cu regimul, am auzit nnnn povesti la oameni obisnuit ca dupa o dieta sanatoasa au putut concepe sau s-au vindecat de ce stiu eu ce boli, mi-e greu sa renunt dintr-o data, dar incerc am renuntat aproape de tot la uleiul de floarea soarelui= la prajeli, asta ce vreo 2-3 ani, getesc doar cu masline extravirgine
cioco doar kinder cate un bastonas si foarte rar cam unu max doua pe saptamana
painea este o problema pt ca nu gasesc integrala tot timpul si sper ca in curand sa-mi cumpar masina de facut painica acasa
acum am facut o reteta de clatite cu faina integrala , ulei de masline si apa gazoasa cu magiun(preferatul meu)
ciorba la mine este doar fara carne si cu bors
la paste
, am incercat integrale ,dar nu prea a mers...orezul imi place
ce sa zic incet incet o sa scap de obiceiurile nesanatoase, cum ar fi cafeaua, de care nici dupa operatie nu m-am despartit...
eu cred ca regimul ajuta foarte mult la o viata sanatoasa, o imunitate buna si o fertilitate buna...deci eu cred ca este important.
didi
Panseluta spune:
Cristina_84 sunt gravi, da, acus nasc
.
Am la activ, pe scurt: 2 operatii laparotomie (anul 2000, 2007), 1 laparoscopica (2009), 2 FIVuri nereusite, reactie f.f.slaba la stimulare ovariana (in cadrul procedurilor FIV), FSH crescut, AMH crescut (deci rezerva ovariana slaba)...am reusit la al treilea FIV printr-o procedura mai putin aplicata, as numi-o "FIV pe natural", alta sansa nu aveam. Doctorul m-a lasat sa ovulez normal...si culmea ca am produs din start 2 foliculi, evolutia lor a fost sustinuta mai departe cu putini hormoni, ca sa nu-i pierd, la sfarsit i-a recoltat, au fost excelenti, s-au fertlizat, a urmat implantul...am ramas gravi cu unul, care acum cantareste 3,4 kg si imi da ghioante in coaste
.
Daca doresti programul de fertilizare da-mi PM. L-am mai dat si la alte doritoare, doar spre informarea medicului, daca e curios si de astfel de abordari.
In Germania, la cazuri disperate ca mine se aplica si astfel de proceduri (FIV pe un ovul).
37+
Panseluta spune:
...si mai adaug ceva, ca e foarte important.
Genul asta de abordare FIV are, statistic vazand, sanse foarte mici.
Caci de, ce probabilitate ai sa mearga procedura cu un singur ovul? Nu reuseste ea cand ti se recolteaza mai multe, d-apoi unul! Sotul doctoritei mele, si el medic in cadrul aceluiasi centru medical, s-a indoit foarte mult ca procedura ar functiona din prima...el mi-a venit cu statistici de genul ca mi-ar trebui 1 an de zile ca sa reusesc (12 cicluri)...si deci si groaza de bani. E uite ca a reusit din prima!
Doctorita era atat de incantata, a fost aproape o minune! Iar eu spun ca de data asta a fost Doamne Doamne. Nu sunt credincioasa, dar de data asta imi spusesem "sa fie cum vrea cel de sus", imi era si frica sa sper....si uite ca a fost sa fie.
Deci curaj fetele, ca se poate, chiar si in cele mai negre situatii.
misspii spune:
Panseluta - daca nu te superi ,pot sa te intreb unde ai facut FIV?
Eu fac la Sibiu si acum sunt in etapa stimularii,marti ma duc sa vad productia,fac Puregon 900.nu stiu daca este bine cu stimulare ca a zis ca este cam mult pt varsta mea dar ca am un ovar si incearca asa.
daca nu iese ,altul nu mai fac....
lelu spune:
xdidi, roxypuy, cristina_84...
Cum zicea si xdidi , parca as fi scris eu..... aceleasi sentimente/stari le impart si eu cu voi dar eu zic ca D-zeu vrea sa ne dea un bebe mai special si ne pregateste pentru asta 
Panseluta, multumim mult pentru explicatiile cu regimul, e clar ca un regim e bun in orice boala, mai ales daca e eliminata carnea si E-urile.
am gasit si eu articole pe net in care scrie ca e bine sa adopti o alimentatie sanatoasa
" Exista numeroase studii care au confirmat insa terapia prin mijloace traditionale – suplimentarea cu vitamine si minerale in special doze de calciu, magneziu, toata grupa B-lor, Zn (majoritatea pacientelor cu endometrioza au deficit de Zn), aminoacizi grasi Omega3, flavonoidelor (care insa pentru a avea un efect concret ar trebui urmate cure prelungite cu suplimente de tipul Flavin 7 sau Medox – deosebit de scumpe, fitohormoni continuti de numeroase plante medicinale, etc.), cat si unei diete echilbrate bazate pe vegetale, excluderea prajelilor si a grasimilor animale, dar si a numeoraselor produse comercializate care nu sunt bio ori organice."
http://./afectiuni-frecvente/infertilitatea-feminina/endometrioza/
lalely07 spune:
Missipi..in ce stadiu esti?
Sa stii ca eu intru mereu sa vad ce faci si cum stai...
Nu uita sa te rogi...
A fost pe aici o fata Alina06St care a facut si ea FIV la Sibiu si a reusit din prima...deci...sansele sunt mari!!
Pupici..si bafta!
11+
Doamne iti multumim pt acesta minune si te rugam sa ne ajuti sa o ducem la capat!
lalely07 spune:
Cristina84-da eu natural..
Inca Nu stiu daca sunt bine sau nu dar ma rog la Dumnezeu sa fie totul bine.Saptamana asta ma duc la eco si sper ac bebe sa fie bine..sunt cam stresata...
11+
Doamne iti multumim pt acesta minune si te rugam sa ne ajuti sa o ducem la capat!
xdidi spune:
salutare fetelor,
declar z1 de ieri, eh ce sa faci asta este , dar mi-a venit iar cu 2 zile mai repede si am scazut nr de zile, deci acum 2 luni venea la 29, apoi luna trecuta la 27 si luna asta la numarul faimos de 25 zile , ma dispera...

deci de cand mi-a revenit cm-ul numai la 25 zile s-a stabilizat, eu il aveam inainte la 29-30 zile , ei lasa ca vin zile mai bune....sunt convinsa sa iau AC-urile poate , poate se regleaza
va pupppppppp
didi
cristina_84 spune:
Lalely, si ai vreo "reteta"? ceaiuri? regim? ceva homeopat?
Trying for a baby
http://simplujurnal.wordpress.com/