Endometrioza ne-a unit in lupta pentru bebe ( 61)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Maia123 spune:

Asa este, Lalely...nu kg conteaza acum, insa stiu ca nici prea mult nu e bine. Important e ca bebe sa stea ca in puf si sa vina pe lume cand e pregatit :).
Eu de felul meu sunt mai scandurica, asa ca habar nu am ce evolutie vor avea kg mele in sarcina. Voi vedea, macar incepand de acum....cand ma uit zilnic la burtica sa vad daca a mai crescut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misspii spune:

Trebuie sa ma "bag"si eu in discutie,eu in 2003 m-am ingrasat 17kg si nu de la endometrioza (nici nu stiam ca pot sa am ...)dar de la dulciuri,mancam ciocalatele si ursuleti gumati la greu...cat mai dulce cu atat mai bine.am fost slaba toata viata dar in acel an m-am ingrasat 17kg...am slabit cam intr-un an ,acum am 55kg si 1,71 inaltime ,nu mai mananc asa multe dulciuri si paine mai deloc..
acum am burta umfata si sunt balanata ..cred ca de la combinatia diphereli cu Puregon 900.vedem marti ce mai zice ...
va pup!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

lalely nu conteaza cat pui (asa e), cat mai ales CE mananci. Sa fie o alimentatie diversificata si cat mai completa. Ca te abtii de la dulciuri e totusi important si f.bine, din cauza riscului crescut de a face diabet gestational. Ma ai pe mine de exemplu, de fel mananc rar dulciuri (n-am fost niciodata fan) si uite ca tot am facut diabet. Sa ma vezi acum cum ma uit cu jind la mere, ca imi creste zaharul si de la un mar! ce sa mai vorbim de alte "pacate" mai dulci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_84 spune:

Lalely, imi cer scuze ca probabil ai mai spus de multe ori, dar in ce consta regimul tau pentru endo?

Trying for a baby
http://simplujurnal.wordpress.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_84 spune:

Si inca ceva...imi propusesem sa incep o cura cu grau incoltit pentru vitaminizare, dar am aflat ca creste nivelul de estrogen, deci nu e indicat la endo,nu?

Trying for a baby
http://simplujurnal.wordpress.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalely07 spune:

Panseluta te rog mult sa-mi dai si mie mai multe detalii despre diabetul gestational,de la ce ai facut,care ar fi auzele..ce faci acum sa nu te afecteze.recunosc ca nu stiu mare lucru despre asta...
As manca eu diversificat daca as putea...dar nu pot ingera decat anumite alimente caci acum sunt in faza in care vomit si apa....
Inainte mancam multe legume fructe si legume.Acum nu mai pot..decat seara si maxim un fruct doua.

Cristina84 regimul este un regim tinut de multe fete de aici de pe forum.Cred ca il gasesti la inceputul capitolului...
Eu am cules de la fiecare fata cate ceva.
Am citit capitolele toate si am facut eu asa un sumar:doar carne de pui si peste la gratar sau fiert,fara paine alba doar integrala,fara dulciuri,fara zahar,fara sucuri din comert,multe legume si fructe,ulei la mancare foloseam doar de masline...Fara mezeluri,oua si lactate (mancam doar iaurt cu cat mai putina grasime).

In ultima faza am incercam sa mananc mancare de orez integral si paste tot integrale.

Cam atat!Este destul de greu la inceput dar te obisnuiesti.
Este si un bun mijloc de dezintoxicare.

10+
Doamne iti multumim pt acesta minune si te rugam sa ne ajuti sa o ducem la capat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misspii spune:

lalely - ce bine ca ai putut sa mananci asa sanatos.cam de un an am inceput si eu .dar la mine este greu nu-mi plac fructele,nici cand eram mica nu mancam...un mar odata nu pot manca,mananc uneori banane si nectarine.la capsuni,cirese,visine sunt alergica.
iartul nu-l mananc sub nicio forma - vomit...
daca as putea as manca numai carne si dulciuri...
dar acum sunt destul de cumintica,mai scap uneori dar nu depasesc limitele ...
va pup pe toate.
lalely - am uitat sa te intreb aveai rezultatul la niste analize si credeai ca nu sunt chiar OK ,pana la urma cum au fost?

Mergi la inceput

Buna missipi,
Nu mi-au iesit toate analizele bune din pacate...:(
Mi-a iesit Citomegalovirusul IGG =139.6 dar IGm a iesit in limite.Teoretic din ce am citit eu inseamna ca in trecut am fost purtatoare dar ca acum nu am probleme...si totusi medicul mi-a dat tratament..iau antibiotic..

Si pe langa astea mi-a iesit si o bacteri pe col:ureaplasma pt care iarasi am luat tratament.
Dupa ce termin tratamentul si de CMV trebuie sa repet aceste analize...

De asta mi-e asa frica cu sarcina pt ca iau si antibitotic si sarcina este micuta si sper sa nu-i faca rau lui bebe...

10+
Doamne iti multumim pt acesta minune si te rugam sa ne ajuti sa o ducem la capat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lelu spune:

Buna, fetele

Ca tot veni vorba de regimul endo, i-am spus si eu la doctorul meu ca as vrea sa tin un regim alimentar pt. endo si mi-a spus ca nu vede sensul acestui regim, asociat cu diphereline nu are rezultat pentru ca oricum dipher. distruge orice sursa de estrogen.
Am intrebat daca endom apare si daca ai un sistem imunitar slab, si iar a spus ca nu e asta o cauza principala. Sa tin regim daca vreau si sa iau vitamine pt intarirea sistemului imunitar dar nu voi scapa de endo cu astea,... m-ar ajuta doar sa nu pun in greutate si voi manca mai sanatos.
Eu m-am hotarat cat timp fac injectiile sa nu tin regimul endo sa-l tin dupa injectii cat de cat, desi mi-e greu sa renunt si la oua, branza, iar la capitolul carne as manca doar pui si peste.
Eu am 50 kg si 1.65 destul de sensibila la mancare daca as mai tine si regimul strict cred ca as slabi foarte mult si na, .... nu mi-as face bine la organism sa fiu subnutrita ... glumesc, nu cred ca as ajunge asa, dar mi-ar placea sa mai pun pe mine ceva kg, nu sa le scad

Sambata vreau sa-mi prepar reteta lui Tatoiu pe baza de miere, polen, propolis, a-ti mai incercat, fetelor?

Mergi la inceput

Lelu nu stiu daca ai slabi prea mult de la regimul endo.Doar iti mentine greutatea in perioada injectiilor..atat!
De slabit nu am slabit in timpul injectiilor..ci dupa operatie..Medicii nu recomanda regim pt endo..si medicul meu la fel a zis..Ce regim..care recomandare????

Conteaza ce simti tu ca trebuie sa faci...si ce poti sa mananci!
Bafta!

10+

Mergi la inceput