Endometrioza ne-a unit in lupta pentru bebe ( 61)
Raspunsuri - Pagina 11
roxypuy spune:
multumesc mult xdidi si beatrice pt raspunsuri 

desi am incredere in dr meu, o sa mai cer totusi inca o parere la o alta somitate (care de altfel m-a si trimis la el). in rest...nu-mi ramane decat sa astept luna ianuarie cand voi termina tratam cu diphe si sa repet atunci colpo, paps si sa fac si genotip HPV. incerc sa ma linistesc...aseara am plans si imi veneau in cap numai lucruri rele
noroc k il am pe minunatul meu sot langa mine care ma incurajeaza si m-a asigurat ca va fi bine pana la urma si o sa avem si noi un bebel.
cristina confirm si eu ce au spus fetele, k mai rar se intalnesc medici gineco care sa fie specializati pe toate "problemele" si sa se si ocupe de absolut tot ce tine de "felia" lor. adica la somitati poti sa mergi pt probleme mai grave, insa pt un control de rutina...mai greu gasesc timp :(
va pupacesc pe toate, va multumesc mult mult ca sunteti alaturi de minesi va doresc bafta la proceduri, tratamente, sarcini usoare si...etc (ce mai are fiecare :))
Roxy
misspii spune:
Roxy - subiectul ma depaseste dar cel mai bine este ,in orice sa mai ceri o parere.te pup si sa faci ce crezi ca este mai bine in primul rand pt sanatatea ta si apoi vin toate de la sine.te pup!
am fost la SB,de azi incep stimularea cu Puregon injectabil pana martea viitoare cand mai dau o fuga la SB si daca totul este bine martea viitoare stabileste si cand este punctia.
pupici pentru toate fetele!!!!!!!
lalely07 spune:
Misiipi-baftaaaa!!Iti tinem pumnii sa iasa bine sai ai foliculi mari si sa se prinda embrionul.HAi ca va apare raza si pe stradutza da dupa atata chin si durere.
Cristina...o noua membra...
Si mi-e mi-a fost greu sa ma decid la ce medic sa merg si asta pt ca fiecare are parerile lui si modalitatea lui de a aborda problema.Parerea mea este sa te gandesti bine si cand faci o alegere sa ai incredere deplina apoi in medicul tau conteaza foarte mult.Eu dupa operatie am fost informata de sotul meu ca medicul mi-a lasat pe celalalt ovar un chist de 13 mm care era tot endometriozic.iti dai seama ce plansete au fost pe capul meu ca nu m-a curatat ca lumea..ca una ,ca alta...Si uite ca el avea dreptate:eu cu ovarul afectat nu mai ovulez,a fost foarte afectat si a trebuit sa taie destul din el...Ca sa fie sigur ca macar cu celalalt voi ovula mi l-a lasat intact...si a avut dreptate!
Xdidi..draga mea tu regereti ca ai facut injectiile?Eu nu..si stii de ce?Pt ca daca nu le-as fi facut toata viata as fi foat urmarita de ideea ce se intampla daca as fi facut injectiile,care erau sansele mele??Si sti ceva:medicul meu nu a vrut sa-mi dea injectii ca tratament postoperator,dar eu am insistat si i-am spus ca daca asta este cel mai bun tratament momentan..pe asta il voi face.Si eu ama vut menstra inhibata 8 luni...si am rezistat.
Starile dupa injectii..sunt nimic fata de starile de acum cand vomez non-stop...bufeurile..o nimica toata!![]()
dar ce nu facem noi pt 
pt voi toate
10+
Doamne iti multumim pt acesta minune si te rugam sa ne ajuti sa o ducem la capat!
cristina_84 spune:
Chiar e greu de decis la ce medic sa raman...unul e bun chirurg, dar sta prost cu indicatiile postoperatie, celalalt sta bine cu indicatiile, cu relatiile medic-pacient, dar e slab ca chirurg. Pot sa-i pastrez pe ambii, fiecare pt partea la care sunt buni? :)
Trying for a baby
http://simplujurnal.wordpress.com/
xdidi spune:
salutare fetelor
cristina asa ca sfat, poti sa-i pastrezi pe amandoi, la chirurg te vei duce numnai cand ai nevoie ....Doamne fereste si pe celalalt pt investigatii si tratamente..eu asa am avut o buna bucata de vreme...adica aveam o dr. la care mergeam curent si ea m-a prezentat primului chirurg...acesta m-a operat si mi-a dat depo, insa la eco si investigatiile ulterioare am mers la doc la care mergeam....au fost clipe grele cand am cerut si parerea altor doctori, si cand mi-a zis hidro pe trompe si ca ma opereaza ea
...am cautat pe altcineva...m-am dus la primul chirurg si nu mi-a dat nici o sansa, m-am dus la alta doc tot asa , imi ziceau ca la ce fsh am nici fiv nu e o sans apt mine, poate cu donatoare....si apoi mi-am gasit chirurgul de la a doua operatie care a incercat, a reusit el ceva acolo....adica am ramas cu trompe si ovare si tot ce imi trebuie.....
acum caut un doc care sa ma duca mai departe....'
lalely nu regret ca am fost inhibata, regret ca am fost inhibata cu alta solutie si nu cu diphereline....stiu ce zici tu acolo, dar in perioada in care eu n-am avut cm, doctorii au incercat stimulare hormonala sa-mi vina si nu-mi venea, mi s-a dat diagnostic de insuficienta ovariana si menopauza precoce, nici nu vreau sa-mi amintesc prin ce am trecut si ca lucrurile astea erau efecte adverse ....m-a speriat dr., atunci am cedat si am mai cedat anu asta in iunie.. crede-ma ca stiu sa pierd si sa lupt
ca sa nu mai zic ca voua la max 80 de zile dupa diphe v-a venit , dar ce zici de 9 luni dupa ???? eu am scris lucrurile astea pt cele care vor trece prin ce am trecut si eu , ca exemplu .
scuze ca m-am lungit atat.. va puup pe toate

didi
misspii spune:
Didi - sa nu te superi ca te intreb,eu nu inteleg tu cu ce ai avut inhibarea,cele mai cunoscute si frecvente in tratamente sunt Diph,Zoladex si mai era ceva ..
Nu prea am auzit de alte tratamente..Oricum daca ajungi pe "mana" medicilor nu prea mai ai loc de intors,ei decid ,tu nu stii pe care sa-l crezi si cand ai crezut ca in sfarsit ai luat decizia bune auzi cu totul alceva de la alt medic...
M-am inj aseara dublu - una am facut-o singura ,diph inca tot veterinarul...dar am zis ca astazi o sa le fac singura pe amandoua,binenteles cu veterinarul de fata ...sambata sunt la botez (nasa) si nu o sa fiu in localitate si vreau sa ma descurc singura...
Marti - verificam productia...
oricum am Puregon 900 ,nu am cum sa fiu neproductiva..
Va pup!!!
lalely07 spune:
Xdidi..scuze nu am stiut de ce tratamentul a avut asa un efect traumatizant pt tine..acum inteleg!
Nici eu nu am facut Diphe..si eu aveam mustrari de constiinta.Am facut Zoladex care este o varianta mai invechita...dar asta este!Menstra a venit dupa 2 luni de la terminarea injectiilor.
Oricum bine ca acum ai menstra...si o sa vezi ca veni si soarele pe strada..Tu esti foarte puternica..ai fost mereu asa...Mereu am simtit la tine curajul de a te ridica cand erai doborata...
Pt asta..jos palaria de la mine!
10+
Doamne iti multumim pt acesta minune si te rugam sa ne ajuti sa o ducem la capat!
iubitika spune:
fetelor am si eu o intrebare urgenta pt voi...
eu am endometrioza si am probleme pt ca foliculii nu mi se sparg.
luna asta ma monitorizez si dc nici acum nu se sparg nu mai alta sansa decat fiv.
pe scurt: luni z14 a cm, endometru 11 mm, foli pe dreapta 27 mm. am facut pregnyl de 5000 la ora 8 dimineata...azi dim mi-am luat tempt si era 36.9.
intrebare: temperatura poate fi inflentata de pregnyl? adica sa cresca fals de la pregnyl si sa nu indice faptul la foli s-a spart si s-a produs ovulatia?
va multumesc mult!
xdidi spune:
iubitica nu stiu ce sa-ti raspund, dar endo face procarii din astea cu spartul foliculilor...vb cel mai bine cu dr cu care te urmareste.
misspii bafta la productie, eu zic ca va fi...macar unul sa fie cu ochisori:D........cat dewpre tratamentul asta, am fost foarte influentata de doc, ce sa zic am aflat de diphereline si l-am intrebat dc imi da depo-provera, mi-a zis ca diphe sunt foarte puternice si noi pe piata si tratamentul asta ar fi mai potrivit pt mine si forma grava de endo pe care o aveam asta este.....va spuneam citind in cartea asta am gasit raspunsuri, adica aceast medicament este recomanadta in ameliorarea endo(nu stiu daca dupa schema folosita de mine) si intarzie foarte mult conceptia , lucru care pot sa zic ca m-a linistit in asteptarea testului pozitv....
lalely multumesc
si scuze de mesajele anterioare, dar sunt sigura ca sunt o gramada de fete care doar citesc si nu scrie ..cu cat sunt mai multe info cu atat mai bine, experienta fiecaruia face de 10X mai mult decat studiile care sunt pe piata la ora actuala...
O alta info foflositopare zic eu, endo favorizeaza cresterea in greutate, asta scrie la simptome intr-o agenda medicala din state, mi-a zis o prietena care este medic...
va puup pe toate si aveti grija sa nu raciti...

didi