Endometrioza ne-a unit in lupta pentru bebe ( 61)
Raspunsuri - Pagina 10
lalely07 spune:
Missipi..scumpa mea 
Sigur ca suntem in continuare surori...am facut tratamentul in aceeasi perioada,ne rugam amandoua sa revina rusii..stateam cu emotii..aceste lucruri nu se uita.Cand am zis ca nu am avut de ce sa mai intervin ma refeream la faptul ca nu am noutati.Nu am mai fost la control asa ca sunt in asteptare si ma rog sa fie bine.
Merg la eco la mine in oras pe 07 oct..deci nu saptamana asta ci saptamana viitoare...
Si eu sper sa ne inmultim..si de aceea iti repet mereu sa te rogi,o mare importanta in aceasta procedura o are si rugaciunea..si daca Domnul vrea totul este posibil...Asa ca eu te astept cu vesti extraordinare...
Va pup pe toate!
9+
Doamne iti multumim pt acesta minune si te rugam sa ne ajuti sa o ducem la capat!
xdidi spune:
salutare fetelor,
misspii...maine e ziua cea mare?
bafta si totul sa mearga ca uns, ti-au venit rusii pana la urma?suntem toate alaturi de tine
lalely se tot schimba cifra la tine si e bine pt moralul nostru , nu e obligatoriu sa ai noutati, intri sa ne saluti sa bem un ceiuc impreuna(asa virtual)
....eu nu mai am noutati de vreo 3 luni de cand m-am operat
restu fetelor ce mai fac?
gravidutelor va obosesc bebeiii?
va puup pe toate

didi
cristina_84 spune:
Buna fetelor! Am facut si eu intr-un final CA-125 (recomandat de noul doctor, nu cel definitiv ca inca oscilez intre ei) si a iesit 9 (val normale 0-21) ...ce semnificatie are? ca mi-a zis ca am chisti si aderente o gramada...
Trying for a baby
http://simplujurnal.wordpress.com/
beatrice75 spune:
Mai Cristina, tocmai te-ai operat, nu?incearca sa mai schimbi si dr, sa mai auzi si alte pareri. Ai facut tratament dupa operatie?
33+

misspii spune:
Didisor - mersi frumos,maine la 8 si un sfert am obtinut programarea,am vrut sa fiu prima
,sper sa incep stimularea si sper ca saptamana viitoare la final punctia.
Sambata sunt si nasa in capitala,sper sa fac fata cu toate.nasa am mai fost de 3 ori dar acum cu toate sper sa ma descurc.
Cristina -CA-125 valorile normale sunt ,eu asa stiu intre 0 si 35 ,oricum 9 eu zic ca este bine dar eu dupa tratamentul cu diph am avut 21 si aveam un chist format,inainte de operatie 53 si eram varza ,medicul interpreteaza...BAFTA MULTA SI sper sa fie bine.
lalely 
va pup pe toate si va scriu maine ce am mai facut.
roxypuy spune:
buna fetelor! ce mai faceti? eu azi am fost la spital sa-mi iau rezultatul de la biopsie si a iesit ok. mi-am luat si rezultatul de la paps...insa asta nu a iesit asa bine
m-am cam speriat un pik k mi-a iesit grad 2 si posibila infectie HPV 

ma rog era cu semnul intrebarii partea cu HPV si mai apar niste chestii pe akolo LSIL bla bla...dar tot m-am speriat! dl dr a zis sa stau lini k nu trebuie sa ne alarmam deocamdata dar...mi-a spus ca nu are rost sa facem acum analiza pt HPV pt k nu iese relevanta din cauza tratam cu diphe si a menstr oprite. asa k nu-mi ramane decat sa ma documentez zdravan (poate ma mai linistesc) si sa astept sa termin injectiile k sa pot face si genotipul HPV (parca asa am vaz k se numeste analiza edificatoare). voi ati avut astfel de probl, careva, anyone???
pt endometrioza mi-a zis sa revin pt echo dupa prima menstr de dupa diphe (deci prin martie-aprilie).
cristina, si eu am facut markerii tumorali inainte de operatie si mi-a iesit CA125 de vreo 9 ori mai mare decat limita superioara - panica maxima iti dai seama! insa m-a linistit dr si mi-a spus k asa iese cd exista chisturi, mai ales de natura endom. oricum dupa operatie mi-a zis sa stau lini k nu a fost nimik cancerigen. deci daca tu deja te-ai operat, ar trebui sa te edifici in urma biopsiei. cert este k nu trebuie sa disperi pt k pot aparea variatii destul de mari ale CA125 si in fct de per ciclului, posibila sarcina, PCOS etc...
fetelor plssss dk ati avut careva probl cu HPV help cu ceva info!!!
va pup pe toate 
Roxy
beatrice75 spune:
Depinde de tipul de HPV. Ca-s sute cred. Unele sunt inofensive, altele se trateaza usor prin tratament, eventual o mica interventie chirurgicala. Sunt doar cateva tipuri periculoase.
Fetele care ati nascut. Dupa sarcina, chisturile au reaparut?Si daca da, cam la cat timp?Mersi!
33+

cristina_84 spune:
Beatrice, eu m-am operat acu un an jumate, cu rezultatul de la anatomo patologie clar: endometrioza. Nu prea mi-a placut ca doct meu nu mi-a dat tratament si mai ales ca n-a reactionat acu vreo 2 luni cand a descoperit ca mi-a mai aparut ceva (micut, ce-i drept)...asa ca am incercat la dr.no.2 care mi-a dat sa fac CA-ul si a iesit aprox 9 cum am zis. A vazut si el ca au mai aparut chistulete(am facut 2 echo in 2 perioade ale ciclului), dar a avut aceeasi parere, ca atata timp cat inca nu ma bag la facut bebei, sa nu-mi dea diphereline, ca e un tratament destul de agresiv si te cam pune pe butuci. Acu nu stiu pe care din ei sa-i aleg sa merg mai departe. Dr.no.2 mi-a luat cam 350 lei pe 2 echo, analiza de secretie si CA-125 (a looooot of money), si a zis ca la o eventuala operatie ar trebui sa ma operez la spital particular ca acolo are el cu cine(singur nu se baga ca n-a mai facut, cred). Dr.no.1 e recunoscut a fi fff bun chirurg ginceco(printre cei mai buni din Iasi) si f bun pe fertilitate (o sa vina si vremea asta cat de curand), dar trateaza totul minimal asa. Mi-e greu sa aleg....
Trying for a baby
http://simplujurnal.wordpress.com/
xdidi spune:
salutare fetelor
roxy , darga mea n-ai de ce sa te streseszi, eu am inceput tot tacamul ginecologic cu o rana pe col foarte urata(pe care inca o am)....deci prima chestie pe care am facut-o pap test mi-a iesit 2 si inflamatie nespecifica(iar aceasta inflamatie imi iese tot timpul)...apoi am avut recomandare de ADN-HPV(genotipare) pe care am facut-o la victor babes si nu mi-a iesit nici o radacina si dr. mea de pe atunci a zis ca tratam rana cu medicatie cat se poate si apoi cauterizam...intre timp am descoperit endo si de aici povestea este pe forum![]()
faza e ca in timpul tratamentului de inhibare rana s-a micsorat foarte mult si nu mai era nevoie de cauterizare, acum in iunie inainte de operatie era iarasi foarte mare si urata, deci am dedus eu ca evoleaza o data cu endo.....nu stiu daca e pe bune , dar trebuie sa o repar![]()
misspii bafta multa , sa ai foliculei turbo
bea ce mai faci esti rotunjica
?mai ai putin , sa ai parte de sanatate si bebeic papacios, ca frumos sunt sigura ca este
cristina si eu am fost plina de chiste si aderente la a doua operatie, tu vezi ce se intampla dupa diphereline si daca ramai, daca nu ramai te mai cauti..
ps: roxy acum trebuie sa vezi si ce radacini iti ies , ca sunt peste 100 de radacini de HPV, chiar daca ai radacina cu risc crescut de a dezvolta cancer, asta nu inseamna ca vei face....si oricum exista tratament cu pastilute si dupa pastilute se aplica un gel pe col ...stiu de astea ca mama are 2 radcini (una cu risc crescut si una fara)si a tinut tratamentul si s-a negativat....eu zic sa nu te strasezi
va puuup pe toate

didi
xdidi spune:
cristina iubita, vreau sa-ti impartasesc din experienta mea cu doctorii, un chirurg foarte bun, nu va putea face si altceva foarte bine, dc? pt ca un chirurg foarte bun e in sala de operatii zilnic, sau foarte des si nu are timpul necesar sa stea la monitorizari si tratamente...nici unul din chirurgii care m-au opeart pe mine(si sunt super recunoscuti pt asta) nu s-au ocupat de mine mai tarziu asa cum ma asteptam...adica mi-a recomandat inhibare si apoi m-au plasat la altcineva pt eco si pap test si etc , chestii generale....din cauza asta acum imi caut un dr. care sa stie ce sa fac mai departe cu burtica curata....adica monitorizari, stimulari ce stiu ce mai exista pe pamantul asta....
fetelor am citit intr-o carte de contraceptie data medicilor, despre depo-provera (solutia cu care am fost inhibata) 

deci rezum: este indicat si in tratarea endometriozei, ovulatia revine dupa 9,10 luni de la terminarea tratamentului ,asta in cazul in care faci o injectie la 3 luni, eu am facut 1 la 28 zile
, iar femeile ce utilizeaza aceasta metoda de contraceptie raman insarcinate in aproximativ 2 ani

deci mie mi-a revenit menstra natural fix la 9 luni de la terminarea tratamentului.....ma ingrozesc de cum am putut eu sa fac injectiile astea fara sa caut informatiiii

aaaaa si am mai gasit o chestie interesanta intr-o carte , o tehnica de fertilizare prin care se extrag ovulele din ovar si se plaseaza pe trompe pt fertilizare in vivo....nu stiu daca face cineva asa ceva sau daca a facut , dar daca stie cineva detalii despre tehnica asta as vrea si eu sa stiu![]()

didi