Albinute & bondari de mar-apr '07 (147)
Raspunsuri - Pagina 17
gabi78 spune:
Mai aveam de scris de mancare si am uitat.
Tudor mananca dupa-amiaza cremvusti Martinel, cereale cu lapte sau o banana si seara mananca cu noi la masa indiferent ce avem.
Daca la pranz nu mananca ciorba atunci ii dau seara. Alte feluri ar mai fi omleta cu salata, copanel cu piure sau cartofi prajiti, mancarica de fasole verde, macaroane cu branza, pizza, orez sarbesc ...
ddana spune:
La multi ani, Mariilor!
Multumesc pentru raspunsuri.
Rein, e total prichindelul... Dragos s-a multumit cu explicatia cu samanta care creste in burta la mami. Nu e impacat insa cu explicatiile referitor la bebelusul care a murit (nu i-am spus noi asta, tati i-a zis ca a mers la Doamne Doamne inainte sa am eu ocazia sa abordez subiectul). Si e confuza rau treaba, pentru ca bunicul tot la Doamne Doamne a plecat, iar el era batran... De aici incurcatura care m-a facut sa vreau sa aflu cum ati explicat voi. El inca ma intreaba "cum a mers bebelusul la Doamne Doamne?" "Sunt multi bebelusi acolo?" "Mai are loc Doamne Doamne de ei"? "Si eu am fost la Doamne Doamne inainte sa vin la voi"? si din astea. Om vedea cum vor evolua lucrurile de aici incolo.
De asta am incercat pe cat posibil sa evit alte discutii despre moarte, ca pana nu stiu ce si cum sa-i explic, n-are rost sa-i dau batai de cap suplimentare.
De acord ca povestile sunt horror, multe dintre ele, de fapt nu stiu daca pot numara pe degete povestile clasice care sunt "politically correct" :) Asa ca inventez la greu, am deja un repertoriu destul de vast, problema insa apare cand el cere altora sa le spuna povestile pe care le stim numai noi doi.
Dragos in general dupa ce se trezeste dupa masa mananca felul doi (nu ii dau niciodata ambele feluri inainte de somn). Asta inseamna in jur de ora 6. Inainte de culcare mai haleste ceva de genul macaroane cu branza sau un iaurt, sau lapte cu biscuiti, sau un sendvici cu unt si cascaval/sunca, sau cu miere si lapte.
diana_jors spune:
Eu i-am aratat lui Alex intr-o enciclopedie cum creste bebe la mami in burtica (evident a obiectat ca l-au desenat invers, ca bebe trebuie sa stea cu capul in sus
deh, el asa a stat
); i-am mai explicat ca samanta lui tati o pune Doamne-Doamne (numai el stie cum), si pe bebe il scoate afara nenea doctorul, si tot numai el stie cum, ca a invatat la o scoala speciala de doctori
. Alte detalii, mai incolo.
Diana
de
Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever. (Dick Beardsley)
tzuna spune:
La multi ani tuturor Mariucilor!
Pe Maria mea am sarbatorit-o putin cu niste miniprajiturele decorate chiar de ea.
DDANA- eu nu-i modific povestile dar i le citesc numai pe cele fara pic de violenta caci altfel e jale. Cred ca am mai intrebat dc mai e vre-un copil asa ca Maria mea care sa nu se uite la tom si jerry (ca Tom e rau), la ratusca cea urata (se umfla de plans ca lebada mica e singura si trista) etc. Si taica-su cica i-a gasit el un filmulet mai potrivit: Dumbo. Mi s-a parut o idee buna. Punem filmuletul si plecam in bucatarie si o auzim pe Maria plangand in hohote. " ce e mami?". iar ea: pai saracul toti rad de el ca are urechi mari"si gata asta a fost tot.
Sa va spun patania de azi. Am fost libera ca sa stau cu gaza de ziua ei. Asa ca am fost in IOR , am fost la biserica.... si in drum spre biserica vedem intr-o curte o pisicuta cu 4 pisoiasi. Erau putin mai maricei si asa se jucau.... A fost o placere sa-i urmarim. iar Maria f incantata de cum ii spala pisica, cum sugeau ei laptic... Am stat in fata gardului vreo 15-20 minute. Cand ne intorceam din piata spre casa, era cald, eram cu toate plasele in mana si intr-o alta gradina un pisoi mic, abia ii dadusera ochii mieuna de-ti venea sa plangi de mila lui. Ok. Maria chiar incepe sa planga si printre suspine zicea: "mami , te rog frumos hai sa-l ajutam, e singur saracul, e fara mamica, nu are ce manca, te rog sa-l ajutam.."Deja ma vedeam puricand micul pisoias si facandu-i culcus prin casa... dar din fericire pentru mine am vazut ca mai departe de el era o cutie cu alti 2 pisoi si aveau si mancare langa deci era si o pisica prin preajma asa ca intreb o dna de la un chiosc dc a vazut vre-o pisica si e ane confirma ca nu sunt singurei. Ce bucurie pe maria, si ce multumire pe mine ca-mi populam casa cu pisoi. Acum va spun sincer ca si mie imi era mila de cel mic. Ca era asa disperat, deschidea gura mare si mieuna sfasietor. Dupa ce l-am pus in cutie langa restul a tacut instantaneu si am putut pleca acasa linistite.
DDANA- despre moarte nu prea discutam nici noi. Adica nici intre noi cei mari. Pana la urma e un subiecte destul de tabu. Maria stie ca insectele mor daca cineva le calca (si a plans intr-o zi vreo 5 minute pentru un gandac calcat de taica-su si culmea e ca pe ala chiar il calcase din greseala). Despre catelul meu care a murit in decembrie cand noi nu eram acolo stie insa ca a plecat la mama lui si nu mai vine niciodata inapoi. u stiu exact ce ar tb sa le spunem. Sper sa nu fie nevoie sa-i spun nimic de genul asta prea curand. Oricum cred ca tb sa fim destul de sincere dar fara sa intram in amanunte de vre-un fel. De ex m-a surprins neplacut cu cunostintele ei despre moarte fetita prietenei mele care are 5 ani si din pacate a avut mai multe decese in familie. Stia de sicriu, de cavou, capela si te strange in spate dc o auzi cum vorbeste. Ba stia si ca in unele cazuri mortul e luat intr-un sac de gunoi si dus cu o masina la morga. Mi se pare cam mult pt varsta ei. Nu stiu de unde stie toate astea dar ma bucur ca la acest ultim deces le-am putut fi mai aproape si sa o tin pe asta mica departe de toate aceste lucruri mai ales ca era vb de bunica ce o crescuse pe ea de la 2 luni.
REIN- mi-au placut explicatiile tale legate de moarte. Intr-o oarecare masura i le-am spus si eu Mariei tot cam asa dar f putin referindu-ma la persoane. Chiar si legat de catel eu i-as fi spus ca e mort dar ai mei au apucat sa-i spuna ca a plecat la mama lui si a ramas asa dar ne tot intreaba de el. Iar legat de conjugarea verbului si Maria spune uneori - "cine a murit gandacelul asta?"
ROXANICI- si Maria se uita la poze de la nunta noastra sau si mai vechi si intreba :"eu unde eram?"i-am tot spus ca nu o nascusem si ma intreba dc era in burtica. Cum nu as fi putut fi insarcinata cativa ani la rand i-am spus ca era la Doamne-Doamne si apoi noi ne-am dorit-o si ne-am rugat sa o trimita la mine in burtica. asa ca acum ne rugam cu totii sa ne trimita inca un bebe. Ea se roaga cel mai puternic. Noi avem perioade si perioade. Iar detalii mai cere si ea: cum s-a nascut, de ce era murdara (avem o poza in album cu ea abia nascuta), daca acum am un bebe in burtica si se preface ca are si ea unul sau gemeni de cele mai multe ori.
Masa de seara: la ora 5 gustare- paine cu unt si cascaval si 1/2 de mar sau doar o banana
ora 19-20 in functie de ora la care intram in casa - felul II adica piure si carne , mazare, mamaliguta cu br si smantana etc.
inainte de culcare - 21-21.30 - un pahar cu lapte sau unul de iaurt.
PISIKUTA- Dc mergem la supermarket ii spun dinainte ce iau pt ea- iaurt, fructe etc. si dc mai luam si altceva adica o carticica, jucarie ceva . Dc nu putem lua, nu luam dar are voie sa plimbe ce vrea ea pana la iesirea din magazin. Mi s-a mai intamplat sa planga ca vrea nu stiu ce dar dc apuc sa zic nu asa ramane iar dc eram idecisa dar incepe sa planga chiar nu-i mai iau.
Kitty spune:
Buna dimineata!
O cafea cu miere, lapte si scortisoara (obiceiul nostru de la munte)...
Am fost plecata 10 zile de acasa, n-am avut tv, net si o parte din timp nici semnal la telefon. 
M-am intors duminica, dar am intrat din plin in program, plus ca subiectele dezbatute sunt destul de grele, asa ca nu m-am simtit in stare sa scriu pana acum.
Diana ma gandesc la voi, sa-si revina repede Alex. Stiu ca tu esti o luptatoare si nu te lasi doborata de nimic, o sa faci tot ce trebuie ca totul sa fie bine...si o sa fie!
Anamana
pe burtica si pe Angelina-Balerina!
Ada sanatate multa la baieti si nervi de fier tie!
Mady pe tine te imbratisez strans, te rog incearca sa fii tare. Cu dintii lui Razvan nu e asa mare catastrofa, e acum mai greu ca ti-e mila de el, dar pe termen lung o sa fie ok.
Elyanne bine ca ati trecut usor peste operatie! Poze n-am vazut demult (sper ca nu le-am sarit eu..).
Somn de dupamasa...Giulia il sare in general cand sta acasa, doarme la cresa. Dar dupa noi nu cred ca e cazul sa va luati, noi dormim cu totii foarte putin, am inceput sa imi pun problema asta vazand ca amandoi copiii dorm mai putine ore decat altii de varsta lor - si asta tot timpul. De exemplu la munte - unde erau si alti copii de aceeasi varsta - ai mei se culcau ultimii si se trezeau primii. La somnul de dupamasa totusi n-as renunta, din doua motive: la gradi ar fi problema daca n-ar dormi si ar deranja pe ceilalti si noi seara de multe ori venim tarziu acasa si nu m-ar avantaja un program de somn de pe la 8.
Povestile...da, si eu le modific, ca mi se par horor multe.
Despre moarte. Subiect dureros la noi. Raul e un sensibil, i s-a facut rau la inmormantare la unchiul meu - de care nu era deloc apropiat si unde l-am tinut departe de toata tevatura (era cu alti copii undeva mai departe de sicriu, pareau ca se joaca) si apoi dupa inmormantarea bunicii a avut o stare ciudata de rau, adormea instantaneu, ii era rau, il durea capul, m-am speriat foarte tare.
Giulia.....nu i-am explicat nimic, dar......a fost foarte ciudat (si tu, Ddana, m-ai facut sa-mi pun intrebari, ca eu stateam linistita ca e mica si nu intelege.) Desi era foarte apropiata de bunica si cand mergeam acolo de la poarta o striga si o cauta si desi nu i-am spus nimic de moartea ei...la o saptamana dupa inmormantare cand am fost acolo, n-a mai intrebat nimic, ca si cum ar fi uitat-o. Dupa ce am discutat subiectul cu Ddana, am intrebat-o pe Giulia de bunica. S-a uitat ciudat la mine si n-a raspuns, i-am aratat o poza....a spus ca nu stie cine e. IMPOSIBIL. Si nu stiu ce sa mai fac.
Rein, tare istet Petru, ce probleme isi pune el.... Cu Giulia n-am vorbit despre asta.
Acum realizez ca las deoparte cam multe discutii, in vartejul meu de a face cat mai multe cu ei. Dar vine vremea rea si intram in recuperari.
Seara...paine prajita cu unt si ceai, paine cu cascaval sau gem, lapte, macaroane cu branza, mamaliguta....asa ceva. Eu nu-mi fac probleme cu mancarea ca mananca tot ce prinde, foarte bine, variat.
Pisik drag, Giulia are perioade cand face urat la cumparaturi, alteori nu....eu in general daca face urat o las sa-si faca numarul, nu ma jenez de circul ei, nu cedez. Ii explic ca n-avem bani, ca are jucarii destule, ii promit ca facem ceva interesant acasa, sau ii iau o chestie maruntica, gen baton cu cereale, cioco kinder....
Tzuna, Maria ta e un copil sensibil si milos, ca si tine! 
poze Lunca Bradului si Zetea
REvin cu povesti de la munte.
madybulancea spune:
Moamaaaaaaaaa Kitty...ce poze,ce frumos....m-a apucat plansu,sunt asa de obosita.....nu am facut nimic toata vara decat am plans....totul a de butat in iunie cu accidentul sotului si apoi......

Trebuie neaparat sa ies din starea asta!
Poze Razvanelu vechi
poze razvanelu noi
diana_jors spune:
Hello,
Alex incepe hidroterapia azi, cu acelasi cabinet cu care facea kinetoterapia. S-a atasat foarte mult de terapeutul lui si a refuzat sa lucreze cu altcineva, asa incat firma a cautat bazin si ne-a facut un "pachet" cu transport inclus cu masina firmei pana la bazin si lucrul cu acelasi terapeut (el nu e specialziat in hidro, si e indrumat de un alt terapeut cu specializarea asta). Ca sa vedeti cum se dau oamenii peste cap pentru un copilas convingator de 3 ani care se pricepe sa faca ce vrea el din oameni Oricum, a ajuns sa impinga cu piciorul stang aproape la fel de bine cum impinge cu dreptul, deci dpdv muscular e refacut aproape complet. Acum are nevoie de hidroterapie ca sa invete sa isi balanseze greutatea corect, acolo are probleme mari.
Cam atat news de la noi, ma intors la munci ca am o gramada de treaba.
Diana
de
Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever. (Dick Beardsley)
pisikuta spune:
la multi ani anutzelor si ana/ane-mariiilor!
kit, ce vacanta fericita si inspirata. mi am taiat ieri unghiile si n am ce roade de ciuda acuma...abia astept sa plecam si noi, sa scap de ritualul cotidian, care incheie ziua cu stat la tv si butonat dupa porcarii.
gagici, pana acuma tiparul de la voi nu se suprapune pe al nostru. asta a mea e addicted, ea cum a scos piciorul din casa zice " mama, hai sa cumparam ...x"! nu ca la cumparaturi pune n cos ce n avem nevoie. la asta s a educat, agata doar ce i am indicat eu ca trebuie si ma ajuta sa iau de pe raft.
ideea e ca gaseste prea multa placere in a face cumparaturi.
rox, buna ideea ta. cred ca as areusi sa i creez o conduita in cumparaturi, sa stie clar lista zilnica de necesar.
s a anuntat o toamna lunga si ff calda in sud-est, cu 30-32 grade ziua. asa ma bucur! mai ales ca noptile racoroase fac suportabila sederea in casa. si, poate asa, ajungem si noi mai des pe plaja, ca am fost fix de 4 ori toata vara si nu mi a trebuit mai mult.
gaie, citeam ieri un articol ref stafilococ auriu. aveti rez. la analizele alea, exudatele? ala da sensibilitatea scazuta, cu rinite, rosu n gat, bla bla. macar sa l exluzi de pe lista daca nu i cazul.. 
tzuna, o poza cu prajiturelele?
si nanei ii place la bucatarie, dar numa' partea cu pus masa, cand aliniaza toate tacamurile, de la lingurita la polonic, si aia cu curatatul morcovilor, cand aresteaza unu' ptr ea ![]()
pupam!
pisikuta spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui madybulancea Moamaaaaaaaaa Kitty...ce poze,ce frumos....m-a apucat plansu,sunt asa de obosita.....nu am facut nimic toata vara decat am plans....totul a de butat in iunie cu accidentul sotului si apoi...... ![]() ![]() ![]() Trebuie neaparat sa ies din starea asta! Poze Razvanelu vechi poze razvanelu noi |
maaadyyyy....

elpower spune:
Salutare!
La multi ani Mariilor si Marinilor pentru ieri! Sanatate bolnaviorilor si refacere rapida!
Astept si eu gradi cu inima stransa. Am fost azi acolo si ea a fost tare volubila. S-a plimbat peste tot, a cotrobait prin jucarii, a fost incantata de patuturi, jucarele, masute, scaunele. A vorbit cu doamnele. A plecat cu doamna sa vada clasa, dar m-a strigat si pe mine sa vad ce casuta frumoasa e acolo
. Dar sunt tare curioasa cum va fi cand va fi inconjurata de alti pici. Ea cu adultii e tare vorbareata si cu copilasii mai mari, dar cu cei de aceeasi varsta, mai greu. Vom vedea!
Moartea am abordat-o si noi ca subiect, tot de ea initiat. Stie ca am avut si eu un tataie, dar a murit, o muma samd. Trecem pe langa un cimitir si ma intreaba de fiecare data ce e acolo. Evit partea cu groapa, sicriul, dar e insistenta. Probabil ca nu pricepe ce nevoie are omul care se duce la Doamne- Doamne si de cimitir. In parc trecem pe langa o cruce pusa in amintirea cuiva si care e mereu plina de flori si acolo mi-a venit inspiratia sa ii zic ca e pusa ca cine a ramas in urma sa isi aminteasca de cel care a plecat si sa aiba un loc in care sa "vorbeasca" cu el. Stie de gandaceii care mor daca ii calcam. Probabil ca ei stiu sau simt mult mai multe decat le acordam noi credit ca ar sti.
M-a intrebat si unde era ea cand eu eram mica. I-am zis ca toate sufletele sunt la Dumnezeu si ea tot acolo era. S-a pus pe plans ca ea voia sa fie si ea cu mine cand eram eu mica. Am linistit-o, oarecum, zicandu-i ca nici ea acum nu ii cunoaste pe copilasii pe care ii va avea candva. A functionat.
Fiind interesata si de ciclul menstrual, auzind, din gresala, cuvantul la un moment dat, i-am explicat despre ouale lui mami care ar putea deveni copilasi in fiecare luna, dar cum nu e posibil ele se elimina. Si de la asta am ajuns la samanta pusa in ou, mai ales ca la ouale puse la clocitoare trebuie sa existe samanta ca sa iese puisori.. Dah! Poftim analogie. Asa ca am vorbit despre semanta plantata de tati in oul lui mami dupa ce s-au iubit mult detot si care s-a facut un copilas in burtica mamei.
La povesti, in general, respect cartea. Oricum cartile de acum sunt facute deja fara partile violente. La Capra cu trei iezi, dupa ce i-am citit varianta soft, am citit si povestea originala, dar deja cand ajungeam la partea cu sangele pe pereti ea era deja adorminta si oricum nu i-as fi citit chestia aia. La Alba ca zapada o citim asa cum e, mai ales ca si in varianta de pe cd mama vitrega trimite vanatorul sa o omoare. Acum, si noua ni s-au citit/ spus povestile asa cum erau. E adevarat ca ei acum sunt mult mai expusi la tot felul de chestii la care noi nu eram, asa ca ma adaptez si dupa copila. Daca e intr-o faza prea sensibiloasa, renunt la parti violente ca atunci se intampla sda planga si fiindca s-a ratacit papusica ratacita, in special daca ii citesc eu povestea pe voci.
Somn la amiaza nu mai avem de la aproape 2 ani, dar ea doarme peste 12 ore noaptea, asa ca nu cred ca are nevoie. Sper ca la gradi sa adoarma, mai ales ca va fi trezita de dimineata.
Mancarea nu e o problema la Thea 
, desi nu mananca niciodata 2 feluri la masa.
Cam asta despre noi. O sa mai pun si poze. Am cateva pe www.facebook.com/album.php?aid=25877&id=100000444905286" target="_blank">facebook, dar cred ca doar membrii pot vedea. Da , am pus chelari pentr un mic strabism care speram sa se corecteze in maxim un an.
Va pupam!