Albinute & bondari de mar-apr '07 (147)
Raspunsuri - Pagina 16
gabi78 spune:
Subiectul moarte nu l-am detaliat niciodata.
Povestle si eu i le citesc "mai pe ocolite". Adicaa nu ii spun ca vanatorul e trimis de mama vitrega sa o omoare pe Alba ca Zapada, ci e trimis cu ea in padure si trebuie sa se intoarca cu inima ei. Taica-su insa nu le ocoleste si ii citeste intotdeauna ce e scris.
Noi am cumparat dintr-o benzinarie o colectie de cd-uri cu povesti si pentru ca dintre toate la vremea respectiva stia numai Capra cu trei iezi atunci pe aceea l-am lasat sa o asculte. Trebuie sa va spun ca a facutt o pasiune pentru momentul in care lupul tipa sa il scoata din foc si e absolut fascinat cand capra si iedul cel mic arunca cu bolovani peste el in groapa. ![]()
Sunt multe lucruri pe care le vom dezbate la momemtul potrivit insa asa la o varsta mica eu as vrea sa ii mai "cosmetizez" imaginile despre lucrurile dure.
Despre nasterea lor ma intreaba cine a fost primul la mine in burtica si cat de mici au fost. Stie ca el a fost primul si apoi Bianca, si au fost cat un bob de mazare si cand au crescut cam cat o painica domnul doctor a facut taietura pe care o stie si i-a scos.
Mady
pentru Razvan.
Anamana felicitari pentru sarcina!
La Multi Ani! tuturor Mariucilor si Biencutei mele.Sa fie sanatoase si bucuroase.
carmenefr spune:
La multi ani sarbatorilor de astazi !!

Sa fiti sanatosi si voiosi !!!
Masa de seara poate manca o ciorbita sau felul 2, sau un iaurt , dupa cum are chef. Culmea e ca la ai mananca f bine, sambata seara cand am adus-o acasa a papat ciorbita si felul 2, si ma intreba: ciorba asta este de la bunu si buna?
Nu, am facut-o eu...
Ca-mi placeee![]()
Ieri a fost si sotul la gradi ca sa vedem ce ne trebuie. Servetele uscate, servetele umede, un saculet pt hainele de strada si altul pt pijama, papuci pt stat in grupa, o suma de bani(nu stim cat) pt rechizite.Si cand incepem , luni, avizul epidemiologic.Noi din pacate n-avem cum sa ajungem in recunoastere la gradi, o sa faca cunostinta cu tot ce inseamna gradi, tocmai luni. Desi a fost 2ani la cresa, ma astept sa boceasca, o sa bocesc si eu, ca am fata mare care merge la gradi, Doamne, parca vb de altcineva... 
Am inteles ca avem 2 educatoare, una de dimi, alta vine la pranz. Nu tre' sa fie si o ingrijitoare pt grupa mica??
biky spune:
La multi ani Marie, Marioara, Mariana s.a.m.d!
La noi masa de seara este gen felul II la pranz: mamaliguta cu branza si smantana, pui cu smantana, piure (orez) cu fripturica, piftele, snitele, peste, salata orientala/ boeuf/ de vinete/ de rosii, castraveti ardei ceapa si branza/ fasole batuta..... urmata de activia sau actimel in functie de cat a mancat.
Lapte cu gris/orez/taitei/cereale sau paine cu gem/dulceata mananca la 17-17.30
Nu mananca mult la nici o masa caci tine la silueta (13 kg, 98 cm)dar mananca aproape orice....mai sclifosita e Andra (47 kg, 1,68 cm)![]()
ieri:
8.30 - 150 ml lapte cu 1 felie de paine cu unt si gem de mere (home made)
13 - bors cu perisoare 200 gr
17.30 - 2 piftele mici si 2 felii de paine cu unt si gem
20.30 - mamaliguta cu branza si smantana vreo 100/150
fitzoasele mamei Caterina 22.03.2007 si Andra 20.11.1995
pisikuta spune:
la multi ani marii si marioare, sa traiti cu numele, sa aveti o zi de sarbatoare!
elyana, ma bucur ca ati scapat cu bine de operatie 
rox, citeam cat de asemanatori ii vezi pe piticii tai: pai seamana grzav de mult!
moarte:
- da, modific povestile; de pilda alba ca zapada e alungata in padure doar
habar n am daca i bine sau rau, dar mie insami imi place mai mult sa povestesc asa
- stie de moarte de la 2 ani juma', cand a vazut pe starda un pisic lipit de asfalt si o cioara moarta cu aripile deschise; eu am zis ca dorm, ea a zic ba nu, au "morit"
acu' atac subiectul mortii ca pe o continuare a vietii sub alta forma, in alta lume, unde ne intalnim cu totii si cu ingerii nostri, unde dd ne primeste pe toti si unde avem bucurie; nu e o abordare habotnica, nu s eu aia, dar e spirituala.
acu' am si eu o problema: am luat o la cumparaturile zilnice si cateodata prin hypermarkets, vad ca de o vreme e dependenta de cheltuit banii. succesul e sa cumparam ceva, orice, cand iesim din casa. si zau daca nu i s au oferit activitati specifice varstei! eu, la varsta mea, inteleg terapia prin shopping :), dar nana...e prea mult.
decizia imediata a fost sa n o mai iau deloc, nici pana la paine, la coltul strazii.
va confruntati cu asta?
pup stup!
madybulancea spune:
Roxy tipul la care i-am facut prima cariuta este super a vorbit cu razvi,nu v-am zis ca razvi a fost tare cuminte,eeeee tot la el am fost si acum si razvi nu vrea si pace....problema e ca acum e musai!sunt si acum tare suparata.....
LA MULTI ANI DE SFANTA MARIE!
Poze Razvanelu vechi
poze razvanelu noi
menuet spune:
Pup dulce obrajorii veveritei mele si tuturor celor care astazi isi serbeaza numele
Seara o cana cu lapte si ce se mai gaseste la cratita.
Despre moarte inca nu stie ..daca aude cuvantul e curioasa si intreba ce inseamna ii spun ca persoana respectiva este sus la Doamne Doamne.
biky spune:
Referitor la moarte:
- eu am avut de la bun inceput o abordare mai dura - gen: a murit (din cvarte motive), ramane nemiscat, cu ochii inchisi si nu mai vede nicioadata pe mama si pe toti cei dragi si nu mai misca![]()
Referitor la shopping:
- nu-i place nici ademenita cu ou kinder, guma sau alte minuni. In magazine rar imi cere sa-i cumpar cate ceva, nu face niciodata mofturi!
La noi problemele sunt : cerceii lungi, ruj pe bot, parul neprins, pantofi cu toc, rochii ca Alba ca Zapada, Cenusareasa (i-a facut bunica-sa si numa' asa sta prin casa)
fitzoasele mamei Caterina 22.03.2007 si Andra 20.11.1995
ralualexandrei spune:
La multi ani tuturor Mariilor,Marianelor si Marianilor!!!!
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 albumul no2
Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!
roxanici spune:
aaa,
[b]La Multi Ani Mariucilor!!!!![\b]
la povesti...io i-am citit asa cum era povestea (m-am socat ce-i drept la capra cu trei iezi...nu la faza cand lupul tipa din groapa cu foc ci la momentul cand capra se intoarce acasa si vede pe geam capetele iezilor 
si apoi cand intra paretii is manjiti de sange )
doamne sfinte ce poveste!!!!! aici recunosc ca nu am putut sa citesc fix cum era.
dar, Alba ca Zapada e dusa in padure ca sa o omoare vanatorul
mama lui Bambi a murit impuscata de oameni
ptii, ce lume cruda...
oricum acum la rares is la putere povestile cu BUcsa si fulger mcqueen. acolo nu se omoara nimeni
Pisi, incearca sa ii zici dinainte ce urmeaza sa faceti/cumparati cand mergeti la shoping. "Mergem sa cumparam mancare si bla bla
sau mergem sa ma uit la bla bla si nu cumparam nimic.
Nu cumparam lucruri care nu ne trebuie, blabla".
gata, nu mai ziceti cu mancarea ca ma deprim de tot.
Mady, nu mai fi suparata. Incearca sa vezi partea buna...si anume ca au fost dintii de lapte afectati, ce era daca erau dintii permanenti, abia atunci belea...asa in 3 ani o sa ii iasa altii, drepti, faini si albi
.
mama lu' Rares (23.03.2007) & Horia (21.06.2010)
rein spune:
Aoleeeu, asta cu facutul copiilor e de poveste! Ma intreaba detalii tehnice rau:
-cum a pus tata samanta la mami in burtica, sa ii dau si lui o samanta (de unde am luat-o?) sa puna si el.
-dupa ce l-am scos pe el din burtica l-am pus pe Calin? de ce l-am pus in locul lui, nu stiam ca el vrea sa mai stea??!!
-hai sa intre iar in burtica si apoi sa mergem sa-i aratam lui nenea doctorul ca el poate sa iasa singur, ca e mare
-pe unde l-a scos nenea doctorul (eu nu am ceza!) si cand iese urmatorul?
schimb subiectul dar cand vede iar burtici si bebici il apuca detaliile.