*Cozonacei iubiti de nov-dec 2008 (117)*

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns manumanu spune:

GYNIE, imi pare rau ca iar e racit Edi mic... Substanta de pus pe perna e Karvol (capsule) sau Carmol (cred ca tot capsule). Karvol nu se mai gasea intr-o vreme si farmacistele recomandau Carmol, dar nu stiu cum e acesta din urma.

BRAVE... ce spui tu mi se pare SF... ai mei n-au mancat niciodata asa bine...si ei mananca bine pestele, dar chiar asa... wow!

mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Manumanu

Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Neatza!
Gynie, multa sanatate! Stiu ca la noi nu s emai gasea Karvol, fusese retras si circulau multe zvonuri cum ca ar fi cancerigen, bla...Dar eu l-am gasit peste tot prin strainatate, deci am luat. Am picature de pus p ebatistuta, capsule, aparat de pus in priza si un gel decomgestionant care face minuni. O frecam cu o cantitate f mica pe piept si adormea fara sa mai respire greu.

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria si 32+

POZE CU PRINTESA
BEBE2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manumanu spune:

GYNIE, mesajul Corinei despre gelul de la Karvol mi-a adus aminte ca noi ii dadeam cu un gel PULMEX BAby, se gaseste in farmacii, care a functionat extraordinar, mai bine decat gelul sau picaturile Karvol pe batista. Am si gelul de la Karvol, dar Pulmex a fost mai eficient in cazul nostru.

mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008

Mergi la inceput

Brave

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Manu, ideea e ca ma bucur ca a inceput sa manance. La noi clar a functionat intarcatul. Si la somn s-a vazut si la mancat. Ce ma deranjeaza e ca mananca si seara...eu as vrea o cina usoara si apoi inainte de nani, laptic. Dc nu-i dau laptic, se trezeste si tipa"papa'. Deci nu pot exclude laptele, chiar dc mananca bine seara. Nu stiu cat de sanatos e sa aiba stomacul asa plin la culcare. Din acest considerent, noi inainte de somnicul de pranz, mancam doar putina branzica/iaurt si cd se trezeste papa de pranz. Am zis macar alea 2 ore cat doarme la pranz sa nu fie stomacul plin. A...si bea f multa apa. In total, lapte, apa, sucuri, ma rog lichide, depaseste 2l ...in consecinta noi consumam in jur de 7 pampers pe zi doar pt pipi. Uneori trebuie sa o schimb dupa o ora, cd s eumple si da pe dinafara ...si noaptea o schimb uneori, ca altfel o gasesc uda. Se trezeste si cere apa, si bea destul de multa. La culcare, dupa laptic, cere apa ...pt ea laptele e de foame, apa de sete.

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria si 32+

POZE CU PRINTESA
BEBE2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo2007 spune:

Ginye, inlocuitorul Karvolului este Inhalant Baby...capsule care se desfac si se pun pe o pernuta...pernuta este atasata cutiei...
Am luat pt.Sara la inceputul verii cand a fost mucioasa...in rest...i-am dat Panadol, Nurofen, Vibrocil si intr-un final antibiotic...Ceclor...a fost prima raceala a Sarei...a mai urmat cam la 2 luni un episod scurt de tuse si a trecut cu Stodal.
Sarei ii dau 3 zile pe saptamana Oscilococcinum si am inceput si Bronhovaxonul (azi chiar am terminat prima doza).
Sanatate multa puiutului!

Mergi la inceput

Ramo

Se chinuie de o ora...doarem, dar nu poate respira bine. I-am pus vibrocil pana sa adoarma...o juma de ora a fost ok..acum se intoarce de pe o parte de alta incercand sa gaseasca o pozitie mai buna sa poata respira.

Fetelor, ma gandeam sa-i cumpar sirop de catina si de muguri de pin de la plafar...tot pt imunizare. Ati incercat ceva de genul pana acum? El a tot avut probleme pe partea cailor respiratorii si o sa tot aiba...din cauza malformatiei...stiu ca siropul din muguri de pin actioneaza f bine pe caile respiratorii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

Vin din urma...

Manumanu, m-ai facut curioasa cu Cartea cu Apollodor, z e innebunita dupa carti, nu plecam de-acasa undeva fara o carte in geanta, si eventual masinuta. Cerealele? Pur si simplu dupa luni intregi de rontaiala din cele de la Nestle cu stafide, i-am trantit un pum de Cheerios in lapte, si-a acceptat. Uneori merge cu ceva foarte vechi, tinut ascuns (sau uitat de mine ca mai exista ca si mancare) si dat din nou. Dar nu mananca multe, azi daca a luat 10 lingurite, dar dupa urmeaza ou, `ut`, `pate` si ce mai avem la micul dejun. Dar cam astea le rotim.
A, si paine ar manca cu tona. Ii dau felia ca o cere daca vede painea scoasa, si goleste miezul, ramane coaja de-a roata. Numai ca cea facuta de mine se faramiteaza...
Legat de cumintenie, pai la baza toti suntem buni. Io stiu.

Malinas, mi-ai dat de gandit cu felul cum incepem noi ziua, si azi am reusit fara `lelop`. L-am pus bine aseara sa nu-i mai sara-n ochi, si-am putut bea cafeaua si cu ea imprastiind toate cele 100 de bile colorate. Si eu mai folosesc caruciorul pe post de `stai acolo putin, nu mai misuna atata` dar cand i se pune pata, sare jos singura de n-o iau. Dar, un pic, tine.
Ei, nu esti buna de mama, si eu simt la fel cam tot a doua zi si iata-ma-s, sunt mama.
Merg si la noi semintele, i-am luat decojite insa nu le vrea. Le vrea pe cele intregi sa i le decojesc eu.
E gradi de stat, si e la 1 minut de bloc, de asta o tot vanez, de pe geam vad dimineata cum intra copiii, a fost azi sotul cu ea, si sunt foarte multi copii de 3 ani inscrisi, daca nu vin toti, o iau, ne-a dat hartiuta cu ce trebuie, sa ne-apucam de dosar.

Cherie, chiar asa, nu te poti trezi la 5 dimi sa-ti faci treaba???? Mai, sunt care pot, si tot respectul pentru ele, dar noi suntem soi mai... domnesc, in viziunea soacrelor . Chiar, cunosc o doamna din parcul de joaca, care se trezeste la 5, gateste pentru ea si sotul ei, ii scrobeste camasile , aranjeaza casa, la 7 merge la nepotica si-si mai face din treburi seara la 8-9 cand ajunge iar acasa... Eh, si tu crezi ca eu am praful sters cand vin mamele? Dar asa ma doareeeee. Azi a venit o mami si fetita ei a mancat din cerealele aruncate de z pe jos. Nici cu ea nu mi-a fost rusine, n-a ripostat, dimpotriva, era happy ca e cea mica linistita si ea isi poate savura cafeaua si tigara pe balcon. Da-o naibii de treaba, cine mai are nervi de prostii? Auzi acolo, praf si pete pe haine...
Sa va fie de relach vacanta!!!! Bine faceti, go, go, go!

Hi, hi, Oti, mai stiu o plangacioasa cand se ridica tonul la ea. Stafidele au fost placerea ei cateva luni, manca cu tona, acu de-abia le ciuguleste. Le spune `apide`. Bobo e bobo, nu mai merge. Eu am sters tapiteria scris cu pix cu spirt. Si-apoi am pus cuverturi.

Cami, La Multi Ani cu Iubire!!!!!!

Eli, deja 28 si la tine. Multe `nainte! Nu mai multe de 40.

Wow, Loryd, prin ce locuri frumoase ati fost! Sa va fie de bine! Ce frumos sta Lory in scaun si papa!

Ocean, Brave, deci sunt sanse sa se linisteasca! Doamne da!

Brave, toate avem rufe de calcat. Dar eu una nu mai calc ce stiu ca schimb si de 3 ori pe zi. Sa se uite oricine-o vrea, cat de stramb poate. Calc camasile soatzei, tricouri si cam atat, costumele i le duc la curatat ca ma dispera sa calc pantaloni de stofa. Si ce am nevoie cand am chef sa ies tantosa, calc pe loc. Restul, se calca singure impachetate in dulap. Sau dau masina pe programul de spalat mai delicat sa nu le innebuneasca asa.
Si la observatiile sotului sunt imuna, de chiar e suparat, il indulcesc eu cumva.

Ramo, he he, norocul e pe voi!

Gynie, eu am folosit uleiuri esentiale puse in apa fierbinte, ca n-am de ala special, puse la capul ei, si data cu Pulmex pe spate sau pe piept. Uleiurile, de menta si eucalipt.
Cu siropurile, sigur sunt bune, am folosit luni la rand, luam o sticla de Coacaz negru (si asta merge pe cai respiratorii), tot de la Plafar, si pana n-o termina, nu-i puneam altceva in apa de baut. Apoi o sticla de Catina, apoi de Conuri de brad, si-acum z nu mai bea apa-apa. Dar exersam, acum altceva nu are la ea cand iese, decat apa. Dar nici ca bea. E a patra zi deja. Ia o gura si cam atat. Dar cere lapte mult mai aprig.
Sanatate!

Exersam si la capitolul lapte de vaca, am ajuns la jumi-juma. Am incercat si numai lapte de vaca. E cah! Deocamdata. Sper.

O dupa-amiaza magica!

Mami de Sara (8 dec 2008)
============
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici
..........................................
Produse la Bazar
...............
La Taclale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Bun, revin cu povestea intarcatului. Zisesem demult ca in sept gata, dar la mare m-am convins pe deplin. Pe plaja stateam cam 2 ore, timp in care sugea de 3-4 ori, eram mereu in alerta, ca imediat imi smulgea sutienul. Si acasa devenise insuportabil, cand nu eram la plimbare, rar treceau 30 min fara sa ceara. Daca refuzam, se arunca pe jos si plangea amarnic. Am scris asta, ca sa vedeti de unde am plecat. Martea trecuta, am "condimentat-o" pe tz cu lamaie...nu prea i-a placut cand a simtit, dar nu zicea "nu", insa eu m-am retras si i-am spus ca s-a stricat lapticul, nu mai e bun, e fetita mare si bea lapte din canuta, bla-bla-bla...a tinut, n-a mai zis nimic. La pranz a cerut iar, dar cand a simtit mirosul lamaii, nici n-a vrut sa se apropie. A adormit fara scandal, tinandu-ma de mana. De atunci, n-a mai cerut nici macar o singura data. In primele zile isi amintea, o vedeam ca privea insistent zona sanilor, i se umezeau ochii, apoi venea si ma tinea strans in brate si cu greu imi mai dadea drumul. Se vedea clar ca-i vine sa planga si se abtine...asa o lectie de demnitate mi-a dat copilul asta...eu m-am plans si m-am jelit in toate felurile si ea a acceptat cu mandrie ca s-a terminat.
Despre mine: am fost horatata 100% s-o intarc si eu nu ma intorc dupa ce iau o decizie. Insa mi-a parut cumplit de rau. Dupa ce am renuntat, m-au apucat regretele, dubiile, ca poate n-am facut bine, ca poate n-o sa-i mearga bine fara tz...mai ales ca aveam sanii doldora de lapte, ma dureau de nu ma puteam nici atinge, nu mai zic de ce soc aveam cand se lipea de mine. Pe scurt, daca exista depresie post-alaptare, sigur eu am facut-o si daca nu exista, apoi inseamna ca trebuie sa se inventeze. Am luat si Dostinex, poate si ala m-o fi deviat asa. Acum sunt aproape bine, si cu si cu capu'. Ea doarme super noaptea, se trezeste uneori, nu plange, doar vine s-o iau in brate si dormim duse amandoua. Ea deja manca bine dinainte, acum mananca f bine si la micul dejun. Din pacate, cu exceptia zilelor cand papa ou, mananaca invariabil Cini Minis cu lapte de soia, dar nu pare s-o deranjeze lipsa diversitatii. Ii pun in aprox 100ml de lapte un pumn mare de cereale, le rade, mai cere o runda, apoi inca una. Practic, in fiecare dimineata maanaca 3 pumni zdraveni de cereale, ceea ce mi se pare f mult.
Eu m-am rasfatat cu tot felul de alimente: dupa un an si 2 luni, am mancat prima inghetata (un deliciu), smantana, mamaliguta cu branza si smantana, iaurt, sana, branza, pizza, numai bunatatiiiiiiii. Bine, in primele 2-3 zile, luam cate o lungurita, ma gandeam sa nu mi se faca naiba rau dupa atata pauza.

Legat de ce povestiti despre atomici, cred ca eu am avut noroc, pt ca zvapaiatii mei nu au fugit pe strada si nici in parc nu au luat-o la fuga decat f rar Darius si Ioana niciodata. Ioana e timida cu strainii si nu se misca de langa mine. La mare a stat numai langa cearsaf si s-a jucat in nisip. Am avut si scaunul de masa cu noi si n-am avut pb la restaurant. Ei ii place sa desenam si aveam in geanta un caiet si culori si-si facea de lucru. (mai nasol era ca ii mai scapau culorile si pe fata de masa si nu se prea curatau cu serv umede...intr-o zi am gasit un bilet de la chelner care ne ruga, intr-un fel f haios, sa nu mai scriem pe fata de masa). Nici vorba sa plecam mai devreme din concediu, ba chiar am mai ramas 2 zile in plus.
Capul meu nu concepe sa fug prin restaurant dupa copil, multe accept, dar asta nu. Mai bine car scaunul in concediu si diverse distractii prin geanta, decat sa mancam pe rand. Dupa mine, asta nu-i vacanta, unu' sa manance si unu' sa plimbe nazdravanul. Noi mereu stam toti 4 la masa, bine, daca suntem toti acasa.
Sigur ca au facut si ei prostioare, dar in limite acceptabile. Si ca sa nu credeti ca a fost totul roz si a stat madame Bertha ca o cucoana, aflati ca am carat bucataria cu noi, pt ca Ioana nu mai papa borcanele si de la restaurant nu puteam sa-i dam decat gratar si cartofi prajiti, pt ca ciorbele sunt cu smantana (si daca nu sunt, e suficient sa bage polonicul din aia cu smantana in aia fara), iar celelalte feluri de mancare pot fi oricand atinse cu ceva ce a "vazut" ceva lactat, nu merita sa riscam. Asa ca dupa ce se culcau ei seara, eu ma apucam de gatit.
Noi si in Bucuresti mai mergem sa mancam in oras, dar nu la restaurant propriu-zis, mergem la mall si ei mananca ce se poate la varsta lor si noi ne rasfatam cu hrana "sanatoasa".

Cu olita stam prost, doar cand se duce Darius la baie o cere, sta pe ea pana face pipi si atat, dupa aia face in pampers. Din pacte, acum nu mai vrea sa-si spele dintii, nici cand il vede pe frate-su nu se lasa convinsa.
Dulciuri cumparate nu mananca, bine, cam toate au lapte, dar nici Darius nu manca la varsta asta. Nu ageeaza deocamdata gustul de dulce, refuza gem/duleceata, clatitele le mananca goale. Fraiera, nici nu stie ce pierde. Mananca f bine chec si cozonac de post.
Edit: si ei ii plac f mult stafidele, curmalele si, tot pe post de desert, mananca f bine fulgi de porumb de la plafar.

Ma bucur ca v-au placut pozele, asa e, si noua ni se pare ca au inceput sa semene nebuneii. Am vazut ca v-au placut baticutele Ioanei, are mai multe, diverse culori, mie mi se par excelente, apara atat de soare cat si de vant. Ei ii place la nebunie sa aiba ceva pe cap, nu pleaca de-acasa cu capul descoperit. Dar nu suporta palariutele care au elastic sub barbita, asa ca l-am taiat, iar pe plaja am avut surpriza sa-i ia vantul palaria si sa fugim dupa ea peste sezlonguri si cearsafuri. Asa ca i-am pus mai mult baticute, sa nu mai avem grija asta.

M-am intins ca naiba, ma duc sa ma imbrac sa plecam la gradi.

Bertha, mami de frumuseti rare - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput