Alaturi de Siluan! Puiuti de Randunici 2008! (443)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mstela spune:

Desi simt ca nu e cazul,ca e nimica toata pe langa ce se intampla in jur, raportez o noapte alba, cu febra sarita de 39,cat am apucat sa vad pe termometru,inainte sa faca tzac,am bagat un novocalmin,dupa cam 3 ore am bagat nurofen si a mai scazut febra..insa nu am mai inchis vreun ochi...a behait toata noaptea,iar dimineata am dat fuga la pediatra, care a auzit o haraiala la plamani,nu i-a placut deloc,panicoasa cum o stiu din fire mi-a spus ca ii e frik de o suprainfectie la plamani,dar ea nu arunca cu antibiotic,asa ca vrea o internare.Am fugit la iomc ingrozita,acolo sala plina de urgente,norocul divin a fost ca mi-a raspuns la telefon dr. ce-mi place mie,care era pe picior de plecare,si imbracat civil ne-a luat repede,a consultat-o cu atentie si a spus ca el nu "vede" ceva la plamani,doar o viroza urata si gat f rosu...asa ca nurofen,tantum,vit.c , si mai adaug eu influcid,coughend si alte extracte...am inviat,ma credeti??Doamne ajuta.

mami de TEA

Nu exista vreun pictor care sa fi surprins cu adevarat sentimentele unei mame pentru copilul sau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aliceionescu spune:

Buna!

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie juridica, dc aveti idee...Obtinerea unui concediu fara plata este conditionata de vechimea la locul de munca?

Scuze ca nu pot scrie mai mult, multumim ca va ganditi la noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauclau spune:

O Doamne, ghinioanele se tin lant, biata Simo, ce-o fi pe sufletelul ei. Chiar nu ne-am gandit la asta nici-o clipa. Tine-l Doamne sanatos pe Siluan si fa-o bine pe Simo sa se poata face transplantul..

Stela, multa sanatate puiutei mici, imi pare tare rau.

Tuchi, ce s-a intamplat?

Ramo, tin pumnii pentru maine.

In rest, Dumnezeu sa ne tina sanatosi copiii si pe noi sa putem avea grija de ei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daciana.t spune:

alice, in codul muncii nu este prevazut nici o perioada ce trebuie muncita pentru a putea beneficia de concediu fara plata. singura problema se pune: daca angajatorul este dispus sa iti ofere concediul fara plata, sau daca te trezesti la intoarcerea la munca sa constati ca angajatorul a angajat deja pe cineva in locul tau.

_
Siluan trebuie sa traiasca!http://bebesiluan.wordpress.com/ banii nu aduc fericirea, insa cativa banuti pot aduce fericire parintilor si 5 minute in viata acestui bebelus

Claudia+21 si mami de Daciana - 13.01.2008 o galushca mititica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daciana.t spune:

stela, multa sanatate micutei. hai ca scapati si de asta

_
Siluan trebuie sa traiasca!http://bebesiluan.wordpress.com/ banii nu aduc fericirea, insa cativa banuti pot aduce fericire parintilor si 5 minute in viata acestui bebelus

Claudia+21 si mami de Daciana - 13.01.2008 o galushca mititica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aliceionescu spune:

Daci, multumesc! Nu se pune pb la mine ca angajatorul sa angajeze pe altcineva. Eu vreau un concediu fara plata, pt ca este dreptul meu si vreau sa beneficiez de el. Ca ma mai intorc sau nu pe postul pe care sunt titulara, nu stiu... Am vazut pozele voastre, niste scumpe!

Olgu, Thea e bine acum. Tuseste inca destul de urat, dar nu des, cu flegma de aia inecacioasa. Am fost insa cu ea la dr si este ok, cica. A spus sa revenim dc ni se pare ca starea ei de sanatate nu se amelioreaza. Sophie este delicioasa, am vazut pozele voastre. Si tu esti radioasa, cu burtica ta.

Cata, da, te sunasem pt ca nu reuseam sa vb cu nimeni de acasa despre cum sa administrez antibiotic Theei. Nimeni nu raspundea la tel...Si nici n-am reusit sa gasesc pe cineva (dr Theei din Ro, sora-mea, etc...). Am avut mare noroc cu Naty, ca am gasit-o pe mess si m-a ajutat tare, tare mult! Sper ca necazurile tale sa treaca repede, te pup!

Zoze, cu intarziere si cu iertare, La multi ani! Sa fii sanatoasa si fericita, te pup cu drag! Te sunasem din acelasi motiv de mai sus...

Naty, cumplite vestile de la Simo...Iti multumesc inca odata pt ajutor.

Stela, sanatate multa Teei.

Am vazut toate pozele, mamici frumoase cu burtici si fara, copii deliciosi, mare si munte, dar nu am timp sa spun cate o vorba fiecareia, sa ma iertati. Thea e inca destul de morocanoasa si nu vreau sa o las singura prea mult timp. Mai devreme plangea si o intreb dc vrea sa doarma. Si ea imi zice asa necajita ' Nu mi-e somn, vreau doar suzeta sa ma linistesc'... A vazut toate pozele cu mine si m-a intrebat de cate 100 de ori, la fiecare in parte 'Cum cheama pe fetita?, Cum cheama pe baiat?, cum cheama pe bb din burtica?' Si a hotarat ca baietii si fetitele care au frati/surori la mama lor in burtica, au si ei cate un bb mic-mic in burtica lor. Si ca sa fiu si eu macar o data la 10 ani in rand cu lumea, sa raspund la o intrebare curenta: si Thea se teme de intuneric. Nu ii este frica, dar se teme sa intre singura intr-o camera in care nu-i lumina aprinsa.

Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mstela spune:

Multumesc de gandurile bune.Sa ne tina Domnul copiii sanatosi.
Pare-se ca a inhatzat Tea un virus destul de periculos daca s-a transmis si la mine de ma ustura rau pe gat..mama lor de nemernici de virushi...macar sa fie virus sa-si faca numarul si sa plece naibii,sa nu fie vreo infectie,ca am ramas cu cuiul de la pediatra...dar daca dr la spital nu a pus problema unei radiografii sau hemograme?!Si oricum m-ar inspaimanta gandul sa treaca Tea iar printr-o recoltare din vena,sa o chinuie din nou careva?!De ce numai Medlife recolteaza si din deget?Of...si Medlife-u e la mama naibii..

Alice,nu stiu cum zice Codul muncii...vezi in el sau pune o intrebare la Marius.si sanatate si Theei.
Claudia,Tea inca nu are nik cu intunericul,bajbaie noaptea prin casa...la ea s-a instalat frik de zgomote..asta nu-mi dau seama de unde..daca e vreo bormasina pe undeva sau lucrari,sau suna interfonul, se pune pe plans.
SILUAN

mami de TEA

Nu exista vreun pictor care sa fi surprins cu adevarat sentimentele unei mame pentru copilul sau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

stela, nu am mai scris, ca erau probleme mult mai mari pe aici...teo a inhatat iar un virusache...gat inflamat, tuse seaca, laringita, 1 noapte de cosmar, cu sufocari si alte d-alea, urmata de 2 zile si 2 nopti mai "pasnice", dar tot cu tuse seaca. umbla iar o viroza nemernica. noua ne-a zis dr sa-i dam paxeladine 2.5 ml de 2-3 ori pe zi pana rupe tusea, caughend de 4 ori pe zi si la nevoie (adica in noaptea X ) un fas de bioparox, urmat a 2 a zi de inca unul dimi si unul seara. acum e bine, s-a vazut imediat efectul fasului, m-a incercat si pe mine o durere de gat, dar i-am dat rapid la cap cu bioparoxul...mai zicea sovi de sprayul de la Abocca, ca e ffff bun.
Pt recoltari netraumatizante si facute de personal bland si intelegator, iti recomand clinica privata de la Babes. sunt fantastice fetele alea de acolo cat de blande si rabdatoare sunt. apoi, ca medic bun, priceput si bland, o scumpete, Daniela Popescu, tot de acolo. Costa 1 milion consultatia, vreo 4 sute si ceva analizele (nu mai stiu exact...poate Kya stie ca a fost mai recent la ea). macar am plecat cu copilul ok si eu multumita si cu incredere ca totusi se poate si altfel.

" SALVEAZA-L PE SILUAN!!! TU IL POTI AJUTA!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Stela:
- un antibiotic la copil nu e musai sa-l dai numai facand hemograma. Daca ea, doar cu nurofen si simptomatice continua sa faca febra mare, sa tuseasca rau, sa aiba stare generala proasta devine musai de dat. Deci prima miscare e sa vezi cata febra ai face si cum mai e.
- nu oriunde se recolteaza HLG din deget pt ca 1) nu peste tot sunt recipienti speciali pt asta si 2) oricum recoltarea din deget nu e la fel de fidela precum cea din vena. La Tea nu cred ca e musai AZI sa-i iei hemograma dar daca asta te linisteste si daca numai din deget vrei...si daca numai la Medlife se recolteaza, du-te la Medlife! Si nu e atat de departe. Si nu se fac recoltari numai la Grivita ci si la Batistei, la Unirii, la Gara de Nord-intra pe site-ul Medlife, scrie la toate centrele care e programul de recoltari. Dar, repet, nu (numai) in functie de o hemograma dai copilului antibiotic. Vezi in primul rand ce-ti "miroase" tie ca mama. Daca merge spre mai rau, repet ceea ce nu o sa obosesc niciodata sa repet ca o moara stricata: a da un antibiotic degeaba (sau ca protectie pentru suprainfectia bacteriana de la o viroza) e mult, mult mai putin periculos decat sa lasi o infectie bacteriana sa-si faca de cap. Dar daca Tea e mai bine, las-o in pace, da-i Nurofen, hidrateaz-o, NU o forta sa manance dupa ce a avut febra mare (ci doar sa bea!) si...urmareste-o!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

...sau, cum zice Ariel. Centrul Babes e chiar aproape de tine...

Mergi la inceput