EU CE FAC? Tragedia bebelusilor si sist medical Ro
Raspunsuri - Pagina 23
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alinuk/alinuk.jpg)
alinuk spune:
aneline iti transmit eu pe mail toate propunerile stranse de cei de aici, de pe DC din discutiile de la ac subiect si de la inca vreo doua deschise cu ocazia tragediei de la giulesti
extragi din ele ce crezi ca mai e necesar
da, asa este! intimitatea pacientului e o chestiune importanta si ea era sesizata in setul de opinii extrase de aici
ti le pun acum pe mail
Alinuk
la doar un pas...multumim!
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alinuk/alinuk.jpg)
alinuk spune:
aneline ai pe mail mat!
Alinuk
la doar un pas...multumim!
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik
Nimic nu-i intamplator!
![](images/user_woman.png)
aneline spune:
Am primit! Multumesc.
www.asociatiamame.com" target="_blank">Doneaza online si poti ajuta la achizitionarea unui ecograf pentru copiii bolnavi de leucemie internati in sectia de Pediatrie a Spitalului Fundeni!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/chatonel/chatonel.jpg)
chatonel spune:
aneline, este aici o membra DC, adelamaria este nickname-ul ei, care ne-a propus sa ne scrie textul cu diacritice. Ce zici?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Jasmin012/Jasmin012.jpg)
Jasmin012 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aneline Si as mai avea de facut o completare. Nu trebuie sa vedem aceasta petitie/scrisoare doar legat de evenimentele de la Giulesti. Noi (Asociatia M.A.M.E.) am introdus in propunerile legate de modificarea legii inclusiv cursuri de prim ajutor/preventie facute copiilor la gradinita/scoli *pentru ca preventia te ajuta sa nu ajungi la dr- ma refer la cursuri cum erau cele facute acum multi ani de cei de la Crucea Rosie* sau de simulare a calamitatilor de orice gen (pentru a duce la o mai buna coordonare in caz de calamitate). Trebuie sa ne gandim la idei pentru a veni in ajutorul pacientilor indiferent daca ei sunt nou nascuti, copii mici, adolescenti sau adulti. Suntem toti OAMENI si trebuie sa fim tratati egal. De exemplu, in anexa aceea eu am pus o propunere ptr asigurarea intimitatii pacientilor. Stiu ca, de exemplu, sunt multe persoane care au trecut prin situatii penibile (mai ales la ginecolog) cand au fost bagate 2-3-5 in acealasi cabinet de consult. Sau in sala de nasteri...unde la fel sunt mai multe viitoare mamici. Si sunt multe astfel de cazuri. De asemenea, ar trebui o mai buna comunicare intre medici si familie. Nu sa mergem noi sa alergam medicii sa ne spuna ce avem noi sau cei din familie, ci medicul sa ne prezinte situatia asa cum este ea pentru a stii la ce sa ne asteptam. Haideti sa incercam sa trecem pe o lista problemele din sistemul sanitar identificate de noi, incepand de la conditiile din spitale (saloane suprapopulate, toalete putine si mizerabile, fara apa, etc), lipsa medicamentelor, a aparaturii, lipsa de comunicare a medicilor...si lista continua. Daca tot incercam sa modificam ceva sa ne spunem punctul de vedere pana la capat. www.asociatiamame.com" target="_blank">Doneaza online si poti ajuta la achizitionarea unui ecograf pentru copiii bolnavi de leucemie internati in sectia de Pediatrie a Spitalului Fundeni! |
Aneline, perfect de acord cu tine in toate aceste puncte.
Si eu am sustinut mai sus intimitatea fiecarei femei, mai ales cand naste. E absurd sa pui 2,3 sau 5 femei sa nasca in aceeasi sala. Fiecare are dreptul la respect si intimitate. E ceva elementar.
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
IRA_LIZA spune:
Buna seara, imbratisam pe toata lumea!
Noi ne-am apucat de oleaca de zugraveala, asa k acum e prima data pe ziua de azi cand intram pe forum! Vine acusica si Mutze p'aici, nush ce tot moshmondeste prin spatele meu
Bun, acum lucrurile serioase: am un link pe care sa-l pun in lista mea pe FB? si pe mailurile mele?
A, sa nu uit: cred k publicarea scrisorii deschise in FORMULA AS ar putea avea ecou si mai mare! cred k nu mai trebuie sa spun k e un ziar citit de multa lume, axat f f mult si pe tratamente, si pe ajutorarea celor aflati in necaz mare - deci are legatura cu toata problematica sanatatii. Haideti sa incercam sa le trimitem si lor scrisoarea!
Mindy spune:
felicitari tuturor celor implicati si sper din suflet ca aceasta initiativa sa fie cu succes!!
aneline spune:
Chatonel, multumim adeleimaria pentru intentie. Momentan o sa lasam petitia asa, fara diacritice, pentru ca sunt unele site-uri care nu afiseaza diacritice (ci afiseaza diferite semne) si o sa punem diacritice doar la varianta oficiala.
Ira, vom trimite petitia si catre toata mass-media. Speram ca si cei din mass-media sa ne sustina in demersul nostru, al celor care vrem sa facem ceva.
Inca nu am pus petitia online. Discutam ultimele detalii "administrative" inainte sa-i dam drumul. Va tin la curent.
Stiti de ce am nevoie? De un nume sugestiv pentru petitie pentru a fi gasita usor la cautari pe internet, dar care sa te duca imediat cu gandul la subiectul petitiei.
www.asociatiamame.com" target="_blank">Doneaza online si poti ajuta la achizitionarea unui ecograf pentru copiii bolnavi de leucemie internati in sectia de Pediatrie a Spitalului Fundeni!
![](images/user_man.png)
mutze spune:
Alinuk a lansat subiectul"eu ce fac?",subiect in urma caruia a reiesit aceasta petitie,punand la un loc ideile tuturor.cred ca cel mai sugestiv titlu ar fi:EU ASA FAC.