EU CE FAC? Tragedia bebelusilor si sist medical Ro

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Citat:
citat din mesajul lui terry

eu propun ca petitia sa fie adresata si ministrului sanatatii.

aici http://www.reclama mascata//avertizare/sanatate/ong-uri/lista-asociatiilor-non-guvernamentale.html este o lista de ong-uri; aici, alta http://www.ongfest.org/index.php?option=com_sobi2&catid=12&Itemid=&lang=ro
http://www.cdep.ro/informatii_publice/ong.chest_aprobate?par=1 asta e o alta lista cu ong

mai caut

absolut

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mutze spune:

Citat:
citat din mesajul lui chatonel

Citat:
citat din mesajul lui mutze

cam asa vad eu:
Domnului Traian Basescu, Presedintele Romaniei,
Domnului Emil Boc, Primul Ministru al Romaniei,
Domnului Sorin Oprescu, Primar al Bucurestiului,

Sistemul public de sanatate este unul dintre cele mai importante domenii dintr-o tara care se vrea pe drumul spre o viata civilizata si decenta.Este un domeniu care,in permanenta,trebuie sa se situeze la standarde inalte din toate punctele de vedere,insa trist e ca numai”sufletul”lui(unii medici dedicati cu totul meseriei lor)s-au pastrat la nivele,profesionale si morale,inalte.
Catastrofa de la Maternitatea Giulesti survenita luni, in data de 16 august 2010, ne-a readus la realitatea brutala a sistemului de sanatate in Romania. Cinci bebelusi prematuri sint decedati si inca sase sint in stare foarte grava; echipament medical de virf, specific pentru prematuri si unic in tara, in valoare de doua milioane de euro, a fost distrus; aceasta datorita unui incendiu care ar fi putut fi evitat daca nu ar fi existat fisurile in sistem: lipsa de personal, lipsa formarii personalului in caz de incendiu, lipsa de detectoare de fum etc.
Toata lumea cauta acum vinovatul, se fac anchete si se arata cu degetul. Avem dreptul sa cerem gasirea celor vinovati. Chiar daca acest lucru nu va schimba tragedia produsa poate va schimba atitudinea pe care o au fata de sistemul public de sanatate politicienii nostri si cei care pot decide reformarea sistemului.
Noi, cei care suportam sistemul, care platim contributii lunar, nu ne putem baza decat pe sistemul romanesc, sistem care este total ineficient si mai nou MORTAL. Va intrebam domnilor, dupa cele intamplate v-ati lasa fiicele sau sotiile sa nasca intr-o maternitate similara cu aceasta? E doar o intrebare retorica.
Intr-un sistem de sanatate in care lipsesc infrastructura si dotarile minime, in care aparatura e veche si neperformanta, iar personalul e platit prost si bolnavii vor fi tratati la fel. Subfinantarea cronica determina mii de cadre medicale sa emigreze, dotarile vechi din spitale pun in pericol viata pacientilor si a medicilor.
E vremea sa nu mai acceptam sa mergem la spital cu plicurile de bani in buzunar: unul pentru medicamente, unul pentru analize. Si nu s-a terminat, mai e nevoie de un plic ptr fiecare asistenta si de unul mare pentru doctor.E vremea sa nu mai acceptam sa fim internati 2 in pat, sa ducem lenjerie de acasa, sa facem curatenie in salon, si sa stam noaptea de veghe ptr a ne apara copiii de tantari, gandaci, soareci.E vremea sa ne solidarizam ptr ca la randul lor responsabilii acestui sistem sa caute si sa gaseasca solutii pentru ca tragedia de la Giulesti sa nu se repete.
Va cerem asadar insistent sa realizati gravitatea catastrofei produse, sa va asumati public vina si in cel mai scurt timp sa propuneti un proiect viabil de reformare a sistemului de sanatate, care sa intre in dezbatere publica si sa fie aplicat.
Sistemul sanitar romanesc, aflat in proces de descentralizare, are nevoie nu numai de o finantare mai consistenta, ci si de o reforma a personalului, de o standardizare a procedurilor. De ce nu s-au facut toate acestea pana acum? Cate vieti mai trebuie sa se piarda, cati copii abia nascuti trebuie sa moara pentru ca autoritatile indreptatite sa puna ordine in acest sistem?
Demisia ministrului Sanatatii, Domnul CSEKE ATTILA, si a primarului Capitalei, Domnul Sorin Oprescu, in subordinea carora se afla maternitatea Giulesti, alaturi de schimbarea conducerii maternitatii, ar fi un gest de onoare si o dovada a vointei politice de a indrepta mersul lucrurilor. Aceste demisii, desi nu rezolva prin ele insele problemele din sistemul sanitar romanesc, rezolva problema morala a asumarii raspunderii.
Cerem demiterea Administratorul Spitalului Giulesti pt ineficinta in serviciu, a Cadreleor medicale de garda in ziua respectiva la ATI care nu au dat dovada de profesionalism, a Sefului sectiei ATI pt ca nu a condus si coordonat eficient echipa sa.
Propunem (aici ar trebui sa zicem cine suntem noi, poate ne lipim de vreo asociatie, a se contacta alinuk) cateva masuri care ar asigura o mai mare eficienta a actului medical.
Prin prezenta petitie cerem ca noua comisie prezidentiala proaspat formata sa aiba in vedere aceste aspecte si sa le integreze in propunerile legislative pe care le va inainta Parlamentului spre dezbatere.

personal, prefer prima varianta. Imi place acolo unde Presedintele e pus la zid, ca el se "cauta" prin strainatati
In rest, nu am vazut decit o propozitie lipsa, pe la inceput.
Am scapat ceva?

Famille Dragoon, mami de Izia, 23 mars 2009

Toulouse, la ville rose

O mica remarca;o simpla privire,un gest,o vorba pot trada o slabiciune.Atunci o fraza...Ne confruntam cu niste oameni pentru care sentimentalismul e o slabiciune si nu cred ca merita sa le aratam asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Jasmin012

Am si eu o sugestie pentru Patriarhie, daca nu vor sa schimbe regula cu bebelusii nebotezati: sa le faca o mica slujba de botez pentru a fi crestinati si apoi una de inmormantare. Nu mi se pare ceva imposibil de aplicat.

Acest lucru ar putea fi aplicat pe viitor in cazul tuturor ingerasilor nevinovati. Cred ca aceste reguli vechi bisericesti ar trebui schimbate; viata noastra s-a schimbat fata de acum sute de ani, cand or fi fost ele stabilite. Oare Biserica e chiar atat de oarba?

Poate acum se vor gandi mai bine cat de absurde sunt regulile bisericesti, si ca acesti copilasi (si altii) nu au nici o vina ca au murit inainte de a primi botezul. Stiu ca Bianca Brad avusese initiativa de a schimba aceste legi. Un parinte care si-a pierdut copilul sufera si pt ca biserica il opreste sa-l inmormanteze crestineste.

www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mami de Claudiu si Luana - raza mea de soare
Adun cioburi de fericire. Poate candva isi vor da mana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

am vb cu dl Vasile Barbu, presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor

ii transmit acum materialul nostru si astept feedback de la dumnealui

Luni de la ora 10 dimineatza in fata Casei Asigurarilor de Sanatate va fi o actiune de sustinere a unor programe de schimbare in sist de sanatate...parte pcte din petitia noastra

se vor semna petitii acolo live, se vor face noi propuneri

va fi si presa

omul a zis ca merge in seara asta pe la teve (parca tvr1..nu stiu daca am itneles eu bine) si va anunta

cine vrea sa vina e asteptat acolo
eu voi fi negresit!

Alinuk

la doar un pas...multumim!

www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Punctul 15 din anexa ar trebui gandit ceva mai mult... vizitatori sunt considerati si parintii copiilor si ei ar trebui sa fie langa copii oricand doresc.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Punctul 15 din anexa ar trebui gandit ceva mai mult... vizitatori sunt considerati si parintii copiilor si ei ar trebui sa fie langa copii oricand doresc.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Rox, bine punctat! Altfel intram in contradictie cu alta cerere.

Mergi la inceput

14. camerele de supraveghere sa fie mai degraba la bebelusi in salon, decat pe holuri

Eu la punctul asta as scrie in loc de "mai degraba decat" asa:

dotarea salonului bebelusilor cu camere de supraveghere

e treaba lor daca vor si pe holuri, dar neaparat la bebelusi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terry spune:

s-ar putea sa fie o diferenta intre vizitatori si insotitori.
vizitatorul e cel care vine in timpul orelor de vizita; iar insotitorul e cel care sta langa pacient (fie el adult sau copil). eu asa cred.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mutze spune:

Alinuk,am transms mail,imi spui te rog,unde trebuie sa fim luni la 10?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terry spune:

asta e adresa CASMB - Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti,Str. Branduselor, nr. 2-4, sector 3cunoaste cineva puncte de reper?

Mergi la inceput