EU CE FAC? Tragedia bebelusilor si sist medical Ro
Raspunsuri - Pagina 12
![](images/user_woman.png)
terry spune:
rezumat pg 21-40 de la "incediu la Giulesti"
chiar daca unele puncte se repeta le-am lasat asa, pe unele le-am sintetizat ca sa fie eliminate de cel care le aduna pe toate:
- deblocarea posturilor; acoperirea de posturi de la alte unitati spitalicesti care nu pot functiona dn cauza deteriorarii;- inchiderea spitalelor care nu corespund dpdv al sigurantei pacientuluisa nu se mai tina bebelusii nou-nascuti departe de mamicile lor.- supraveghere permanenta a beblusilor- senzorii de fum in spitale, iar in saloanele unde este posibil, instalarea de sisteme cu apa- sa se schimbe legea sponsorizarii! Am inteles ca, oricum, sectia ATI de la G era rezultatul sponsorizarilor si, cele care ati fost pe-acolo, ati vazut la intrarea aia principala 2 placi maaari cu numele firmelor ce s-au implicat?
Dar sa fie un cadru legal in carea sponsorizarea chiar sa conteze in bilantul contabil al unei firme! si poate sponsorizarile dedicate anumitor domenii, cum ar fi, sanatatea/cercetarea/invatamantul! NU sponsorizarea unei echipe de footbal
- pastrarea intimitatii pacientului (paravane in timpul unor tratamente in saloane cu mai multi pacienti)- disciplinarea personalului medical (asistente, infirmiere)- rampa pentru carucioare- posibilitatea de a naste cu o moasa acasa, in cazul unei sarcini fara risc- psiholog pentru cazurile in care pacienta are nevoie de ajutor de specialitate- interzicerea conditionarii actului medical in functie de “atentiile” primite- pedepse maxime in caz de malpraxis- respectarea normelor si procedurilor interne si sanctionare drastica in caz de nerespectare - instruirea personalului medical in folosirea aparaturii moderne- scurtarea perioadei de internare in situatiile in care acest lucru este benefic pentru pacient- limitarea cazurilor neconsiderate urgente la sectie de urgente- control mai atent la acordarea pensionarii pe caz de boala- posibilitatea de a iti exprima nemultumirea fata de un angajat si luarea masurilor necesare (comportament inadecvant (limbaj vulgar...))- directorii sa nu mai fie numiti politic- respectarea turei de noapte- fiecare spital sa aibe un responsabil PSI angajat permanent-instaurarea de proceduri clare (de ex se poate instala un sistem din acela de pontaj care sa arate mereu ce persoane si cate au fost la orice moment intr-o camera, astfel incat seful asistentelor sa ia masuri daca in camera prematurilor de ex nu a fost macar o persoana permanent)-centralizarea datelor pacientilor astfel incat sa poata fi accesate de tot personalul medical al sistemului de stat din orice locatie, asta ar garanta apoi informarea exacta a situatiei fiecarui pacient indiferent ca mergi la medicul de familie sau la urgente. Astfel nu ar mai fi nevoie sa vina ginecologul de acasa noaptea cand naste pacienta lui ci orice medic de garda ar putea vedea starea de sanatate a pacientei.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/chatonel/chatonel.jpg)
chatonel spune:
bravo terry, tzitziri, mutze si bravo mie
acum ne putem duce la somn, miine coordonam tot, punem in forma, apoi punem in pagina si sper sa ii dam drumul miine seara.
Trebuie data o cautare pe net, sa vedem unde gasim semnaturi inafara membrilor de aici. Cautarea va fi gen forumuri de parinti, diaspora etc.
Am vazut o fata care zicea ca are 1000 de contacte in facebook, o s-o rugam sa o puna si ea acolo si poate mai gasim contacte de gen.
Noapte buna!
PS:
Aseara, din graba de a merge la somn, am omis pe tzitziri, acum am corectat (la 5 dimi, ca ma rodea), asa ca va rog sa corectati si voi, cei care m-ati citat.
Te rog sa ierti omisiunea, tzitziri, nu se pune problema ca nu faci parte din echipa
terry spune:
si mai revin cu cateva idei personale:- transformarea spagii in donatie pentru spital (acordarea de chitanta pentru aceasta donatie) si nu pentru folosul propriu
- posibilitatea de a cere completarea unui chestionar in care sa iti exprimi nemultumirea sau aprecierea fata de tratamentul aplicat pe perioada spitalizarii si care sa fie luat in considerarea de catre managerul spitalului
- acordarea de beneficii/sanctiuni salariatilor pe baza acestor chestionare
- demisii imediate in situatia celor mai mici nereguli, evitandu-se astfel mari tragedii ma mai gandesc, ca la ora asta...e mai greu. somn usor
IRA_LIZA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui chatonel bravo terry, mutze si bravo mie ![]() acum ne putem duce la somn, miine coordonam tot, punem in forma, apoi punem in pagina si sper sa ii dam drumul miine seara. Trebuie data o cautare pe net, sa vedem unde gasim semnaturi inafara membrilor de aici. Cautarea va fi gen forumuri de parinti, diaspora etc. Am vazut o fata care zicea ca are 1000 de contacte in facebook, o s-o rugam sa o puna si ea acolo si poate mai gasim contacte de gen. Noapte buna! ![]() Famille Dragoon, mami de ![]() Toulouse, la ville rose ![]() |
Chatonel, fata cu 1000 de contacte in facebook sunt eu, iar Mutze este iubitul meu & tatal Elizei
![](icon_smile.gif)
Cum e gata comunicatul/petitia cum o pun pe FB!
terry, chatonel, good work!
![](japonez.gif)
Iubitule,
![](pupic.gif)
Ira, mamica Elizei
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alinuk/alinuk.jpg)
alinuk spune:
vad ca sunt ceva puncte adunate, va multumesc mult
eu in seara asta nu am reusit sa mai fac nik, revin maine
Alinuk
la doar un pas...multumim!
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/chiccutza/chiccutza.jpg)
chiccutza spune:
si eu ma ofer sa public pe FB.din pacate nu pot face mai mult si nu pot veni cu idei deoarece sunt plecata de 10 ani si nu prea mai cunosc legile.
petitia nu s-ar putea face publica si prin intermediul TV?(zic si eu,dar nu stiu cum functioneaza in Ro).
MAMA DE FEDE(6 nov. 2001) SI DANI(17 feb.2005)
ALTE POZE
BLOGU' MEU
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alinuk/alinuk.jpg)
alinuk spune:
citat din mesajul lui chatonel bravo terry, mutze si bravo mie ![]() acum ne putem duce la somn, miine coordonam tot, punem in forma, apoi punem in pagina si sper sa ii dam drumul miine seara. Trebuie data o cautare pe net, sa vedem unde gasim semnaturi inafara membrilor de aici. Cautarea va fi gen forumuri de parinti, diaspora etc. Am vazut o fata care zicea ca are 1000 de contacte in facebook, o s-o rugam sa o puna si ea acolo si poate mai gasim contacte de gen. Noapte buna! ![]() Famille Dragoon, mami de ![]() Toulouse, la ville rose ![]() |
Asociatia MAME are mii de contacte... si prieteni cu alte mii
mizam pe sprijin
![](floare.gif)
bravo terry, mutze si bravo mie ![]() |
DADADAAAAAAAA BRAVOOOOO si sa va tine elanul
sa nu ma lasati singura pe aici
Alinuk
![](copilas.gif)
la doar un pas...multumim!
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik
Nimic nu-i intamplator!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/chiccutza/chiccutza.jpg)
chiccutza spune:
citat din mesajul lui alinuk cu mass media rezolvam avem o baza de date mare a Asociatiei MAME la care putem transmite comunicatele de presa In afara de noi, daca avem si girul desprecopii care sa sustina acest demers, mai avem nevoie de o persoana publica, cunoscuta care sa ne sustina mesajele / daca stiti pe cineva DISPUS SA O FACA Alinuk ![]() la doar un pas...multumim! www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei / Andu mik si Teo voinik ............................................................................ Nimic nu-i intamplator! ............................................................................ |
Maruta a deschis un grup pe FB.Poate ne da o mana de ajutor cu petitia.Ce ziceti,incercam?
MAMA DE FEDE(6 nov. 2001) SI DANI(17 feb.2005)
ALTE POZE
BLOGU' MEU
mathilda spune:
citat din mesajul lui terry rezumat pg 21-40 de la "incediu la Giulesti" chiar daca unele puncte se repeta le-am lasat asa, pe unele le-am sintetizat ca sa fie eliminate de cel care le aduna pe toate: - deblocarea posturilor; acoperirea de posturi de la alte unitati spitalicesti care nu pot functiona dn cauza deteriorarii; - inchiderea spitalelor care nu corespund dpdv al sigurantei pacientului sa nu se mai tina bebelusii nou-nascuti departe de mamicile lor. - supraveghere permanenta a beblusilor - senzorii de fum in spitale, iar in saloanele unde este posibil, instalarea de sisteme cu apa - sa se schimbe legea sponsorizarii! Am inteles ca, oricum, sectia ATI de la G era rezultatul sponsorizarilor si, cele care ati fost pe-acolo, ati vazut la intrarea aia principala 2 placi maaari cu numele firmelor ce s-au implicat? Dar sa fie un cadru legal in carea sponsorizarea chiar sa conteze in bilantul contabil al unei firme! si poate sponsorizarile dedicate anumitor domenii, cum ar fi, sanatatea/cercetarea/invatamantul! NU sponsorizarea unei echipe de footbal - pastrarea intimitatii pacientului (paravane in timpul unor tratamente in saloane cu mai multi pacienti) - disciplinarea personalului medical (asistente, infirmiere) - rampa pentru carucioare - posibilitatea de a naste cu o moasa acasa, in cazul unei sarcini fara risc - psiholog pentru cazurile in care pacienta are nevoie de ajutor de specialitate - interzicerea conditionarii actului medical in functie de “atentiile” primite - pedepse maxime in caz de malpraxis - respectarea normelor si procedurilor interne si sanctionare drastica in caz de nerespectare - instruirea personalului medical in folosirea aparaturii moderne - scurtarea perioadei de internare in situatiile in care acest lucru este benefic pentru pacient - limitarea cazurilor neconsiderate urgente la sectie de urgente - control mai atent la acordarea pensionarii pe caz de boala - posibilitatea de a iti exprima nemultumirea fata de un angajat si luarea masurilor necesare (comportament inadecvant (limbaj vulgar...)) - directorii sa nu mai fie numiti politic - respectarea turei de noapte - fiecare spital sa aibe un responsabil PSI angajat permanent -instaurarea de proceduri clare (de ex se poate instala un sistem din acela de pontaj care sa arate mereu ce persoane si cate au fost la orice moment intr-o camera, astfel incat seful asistentelor sa ia masuri daca in camera prematurilor de ex nu a fost macar o persoana permanent) -centralizarea datelor pacientilor astfel incat sa poata fi accesate de tot personalul medical al sistemului de stat din orice locatie, asta ar garanta apoi informarea exacta a situatiei fiecarui pacient indiferent ca mergi la medicul de familie sau la urgente. Astfel nu ar mai fi nevoie sa vina ginecologul de acasa noaptea cand naste pacienta lui ci orice medic de garda ar putea vedea starea de sanatate a pacientei. |
asta nu inteleg nici eu- in toate tarile civilizate copilasii stau in salon cu mamele, in patut langa patul lor. si la intrare la sectia de nasteri, sunt camere de vederi. si asa, gata, s-a terminat si cu spaga la asistente. cred ca se va schimba sist. medical in rom caci sunt cerinte EU ref. la spitale care, tb implantate . si tot in tarile civilizate, in orice spital, exista un cabinet al avocatului poporului, (ombudsman)si acolo sse fac plangeri, daca nu esti multumit de ceva sau cineva. se pot face plangeri si anonime, adica nu-ti dai numele spui doar ce s-a intamplat.si atunci sa vezi ce or sa le dardaie fundul pt job.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tzitziri/tzitziri.jpg)
tzitziri spune:
Liana Stanciu vi se pare o persoana potrivita (ca persoana publica de care vorbeam mai devreme)?Ea stie poate mai bine ca multe dintre noi ce probleme are sistemul medical din Romania, e o persoana inteligenta, are diferite intrari la televiziuni....
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso