Sezatoarea canadiana (188)
Raspunsuri - Pagina 19
maru spune:
khristin, da mai, eu cand ma plang acasa de ac sar si pruncu si sotul pe mine, ca nici unul nu au AC.
delphin, spor la despachetat! ce imi place mie la aranjat, nu-mi place la mentinut dupa aia! Ca nu stiu cum se intampla, ca nu raman asa, la locul lor!
denisam, bine ca te vad!
ma duc sa pedepsesc pruncul, ca si-a lasat nesdesfacut sacul de sport de saptamana trecuta, de frica unui paianjen in basement!
columbiana spune:
Khristin, e precoce fiica ta; si faina si isteata ; bine ca ii place sa lucreze, eu recunosc ca nu prea intilnesc cazuri;m-as fi aparat sa spun ca-i cazul la baieti, dar uite ce spune Ana de flacaul ei:)0
La noi o sa fie greu sa reintram in ritm, mama pleaca miine, luni incepe scoala plodu deja si n-am facut nimic, dar ma inarmez cu rabdare si zic mersi de programul flexibil de la job ca-mi da timp cu el;
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
Donia spune:
khristin, la noi e fumat subiectul A intrebat, i-am spus, apoi i-am aratat si cartile astea care mi-au placut si le recomand:
www.amazon.ca/Whats-Big-Secret-Talking-about/dp/0316101834" target="_blank">"What's the big secret?"
www.amazon.com/Where-Did-Come-Peter-Mayle/dp/0818402539" target="_blank">"Where did I come from?"
Eu am mers la biblioteca si am intrebat, mi-au aratat raftul si apoi am ales cartile astea doua.
Ana, eu am inceput de vreo 3 saptamani sa-i mai dau sa lucreze la mate, dar nu sustinut, la 2-3 zile poate. De engleza nu-mi fac griji ca citeste mult si cu placere, ba si scrie. Dar cred ca nici tu nu trebuie sa-ti faci griji, ca din ce am vazut, mereu se incepe cu recapitulare si are timp sa-si intre in ritm.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
ankalaura spune:
Donia - ce pret la cartile alea... Eu n-am intrat inca intr-o librarie aici (traiasca, insa, biblioteca!). In Ro, ce sa zicem de biblioteci... Deci librariile ramaneau optiunea.
Uite ce am cumparat eu (dar uite la pret...) www.prut.ro/enciclopedia-copiilor/120-sexul-povestit-celor-mici-vol-i-ii-9789975694780.html" target="_blank">ASTA
Donia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ankalaura Donia - ce pret la cartile alea... Eu n-am intrat inca intr-o librarie aici (traiasca, insa, biblioteca!). In Ro, ce sa zicem de biblioteci... Deci librariile ramaneau optiunea. Uite ce am cumparat eu (dar uite la pret...) www.prut.ro/enciclopedia-copiilor/120-sexul-povestit-celor-mici-vol-i-ii-9789975694780.html" target="_blank">ASTA |
90 RON sunt cam 30 de dolari??? Wow!
Mie nici aici nu imi par cartile foarte ieftine... ma rog, la ritmul la care ar trebui sa cumpar eu. Asa ca la noi tot biblioteca e salvarea, pentru ca eu nu pot sa cumpar in ritmul in care citeste fiica-mea. Pai iau de la biblioteca o sacosa cu vreo 20 de carti si in 3-4 zile le si citeste. Si apoi le toooot reciteste pret de vreo 2-3 saptamani, ca nici la biblioteca nu ajung toata ziua, buna ziua.
Totusi mai cumpar cate ceva, dar numai carti pe care vreau sa le avem, colectii intregi gen Narnia (ultima pasiunbe), Little House in the prairie, Junie B. Jones... mai nou Diary of a Whimpy kid...
khristin, cartile cu Ramona le-a incercat Yasmine? Sa stii ca-s faine, si eu le citesc (am vazut si filmul, dragut). Si mai e o serie faina, tare m-am amuzat citind-o, Dear Dumb Diary.
Uita si tu ca esti profesoara si parinte si citeste-le cu mintea de copil, sa vezi ce te amuzi
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
oanagabriela spune:
Dragaica, am vazut si eu cele 2 minuni in pozele de la semnatura, sint adorabili . Sinteti toti 4 o familie f.frumoasa . Iti urez refacere rapida, bebelusi mincaciosi si nopti cit mai lungi
Maru, imi retrag afirmatia despre toamna Acum este o doar o vara tirzie
Delphin, probabil ca atunci cind vei reusi sa termini complet cu desfacutul cartoanelor va trebui sa incepi sa impachetezi din nou
Am mai pus si eu niste poze. Simbata Antonia a fost in portul vechi si a vazut o expozitie de iahturi superbe.
Joi incepe scoala
O saptamina buna.
ankalaura spune:
DON - exact, aproape 30 de dolari ca a crescut acum dolarul, dar pe cand era 2,7 dolarul, cartile alea tot 90 de lei erau...
Sunt super scumpe cartile in Ro.
Mai nou, de vreo doi ani sa zic, au aparut colectii, impreuna cu ziarele, enciclopedii Disney, cartile cu povesti Disney 12 volume, acum apare colectia Jules verne aia de pe vremea noastra, exact aceeasi grafica, ... Astea de pe langa ziare se vand impreuna cu ziarul, la vreo 12-15 lei.
Insa cartile-carti, cartile cu povesti, mai ales cele cu poze colorate cam asa sunt... 40-50-60-70 de lei un volum.
De aia spuneam ca am fost impresionata aici de biblioteci, si mergem constant la biblioteca, luam si carti si DVDuri.
OANA - nu mai stiu daca ti-am spus ca am vazut pozele cu vacanta Antoniei, ai o domnisoara pe cinste, si a avut o vacanta grozava!
DRAGAICA - tot cu semnatura... Mi se par asa de mari leutii vostri! Sunt grozavi si voi sunteti o familie superba!
iselin spune:
Noi incepem luni scoala.
Etichetele ...e poveste lunga: fie ca sunt comandate, fie ca le scoti la o imprimanta mica speciala sau la una normala, dar poti sa scrii direct. O sa-ti explic eu Anka.
Si la noi copilul prefera scoala decat sa ramana cu noi si sa-i dam de scris litere sau de facut calcule.
Dar ce scumpa e cartulia aceea Anka! Trebuie sa fie vreo traducere bine ilustrata, altfel nu-mi explic pretul.
Nelia nu o fi revenit?
Ce faceti voi in weekend-ul lung? Noi am fi facut o excursie putin mai departe, spre Toronto, dar nu stim cum se aranjeaza inca prietenii nostri cu programul.
Donia, ce varsta are copilul tau care citeste asa mult?
As vrea sa devina si copilul meu la fel.
Noapte buna tuturor!
Donia spune:
iselin, acum ca ai scris de etichete m-a lovit faptul ca nu stiu despre ce etichete vorbiti voi aici, ca la noi la scoala nu se folosesc, si a fost copila mea prin 3 scoli pana acum. Asa ca banuiesc ca e ceva specific in Quebec?
Copila care citeste mult are 9 ani, dar la ea asta e boala veche, ma duc seara la ea sa o oblig sa lase cartea si sa stinga lumina Ba gasisem prin hartiile ei si un soi articolas prin care sa ii convinga si pe altii sa citeasca. Mi-a mai spus ca mai bine citeste cartea decat sa vada filmul, ca ii place mai mult sa-si imagineze lumea aia pe care o descrie cartea, decat sa inghita ceea ce isi imagineaza altcineva
anka, ce preturi! Acum inteleg de ce eu tot cer din Romania carti pentru copii si nu-mi trimite nimeni
Da, si mie imi place la biblioteca! Mai ales cand rasfoiesc cartile pentru copii, ii invidiez de-a dreptul pe copiii de aici, ce frumoase sunt cartile non-fiction, ce ilustratii, ce explicatii de bun simt, mai mare dragul sa tot citesti!
Oh, sunt atat de obosita ca am fost la zoo azi cu copiii, plus splash, plus parc, nici nu mai pot sa ma tarasc pana in pat!
khristin spune:
Donia, am notat. Mi s-a parut simpatica cea cu Where did I come from din ilustratii. Yasmine stie destule despre conceptie inca de pe vremea de cand eram eu insarcinata cu frate’su, am abordat subiectul in mare, printre care si pe unde iese baby…eu fire pragmatica, n-am avut ce face si i-am spus direct povestea cu ambele variante, caci a devenit brusc ingrijorata on privinta mea cand a auzit de taierea tummy-ului . Si cum la Health le vorbeste destule despre private parts, mi-a spus intr-o zi ca ea ar vrea sa aiba bebele ei prin private part, caci stie ea ca asa se vindeca mult mai repede decat la caesarian . Asa ca ma intelegi ca déjà la 7 ani jumate trebuie sa fiu foarte bine instruita cand ajung la explicatia cum ajung spermatozoizii inauntru . Varianta aia cu pistolul din filmuletul pus de Delphin nu cred ca-i scapa fie’mii si sa te tii atunci intrebari… . Junie B Jones a citit toata colectia, dar chiar nu stiam ca sint si cartile Ramonei cu Beezus, credeam ca exista doar filmul, buna idee, o sa i le caut. Acum vad ca are o pasiune mai noua pt. non-fiction gen enciclopedii despre animale, vulcani, planete, etc. La Niagara ne-ar fi placut si noua sa ajungem, mai ales ca daca stau sa ma gandesc vara asta at fi prima in care n-am ajuns acolo, dar in wk ala avem musafiri. You have a little writer there Donia!
AnaS, ai dreptate caci in mare proportie baietii sint asa cum ii descrii tu.. eu ma uit la Chris al meu, care are doar doi ani si prevad ca o sa duc lupte grele cu el , cu privire la lectii, dar cred ca voi face oarecum fata in sensul ca nu ma va lua total pe nepregatite. Stiu ca era o discutie la scoala intre profi, care incercau sa gaseasca un stimulent pt. a-i face si pe baieti sa citeasca mai mult – caci se pare ca procentul la lectura baieti vs. fete era ingrijorator – si au ajuns la concluzia ca ar trebui sa se axeze mai mult spre o lectura ‘sportiva’ despre atleti, basket, soccer, hockey si altele asemenea.
Anka, si zici ca nu esti adepta mutarii ? Noi sintem la a 5 a mutare si asta numai de cand sintem in Canada, nu le mai socotesc si pe cele din RO. Cat are fetita ta cea mare? Ca sa-ti spun cat mai ai pana ce auzi intrebari incomode
Si eu sint fanul bibliotecilor de aici, apoi Chapters-ului cu Starbucks-ul de langa el si raionul de carti din Costco .
Un an scolar grozav scolareilor care incep saptamana asta !
Yasmine et Chris Anthony
The past is history, the future is a mystery, but today is a gift—that’s why it's called ‘present’.