ajutor pentru o mamica vitrega
Raspunsuri - Pagina 17
A_Iulia spune:
Cine stie cate mame se lupta acum in procese de custodie cu fostii soti, soti sfatuiti "asacumsecuvine" de catre diverse ony2k2...
cris_stef spune:
Ony2k2 nu voi scrie mult.
O singura neliniste am relativ la copilul vostru: GANDESTE-TE LA MOMENTUL IN CARE VEI AVEA COPILUL TAU! Mare atentie ca acest copil in viata caruia te implici sa nu simta un nou abandon.
Este normal ca la venirea unui nou copil parintii sa fie foarte atenti cu cel mic. Se poate intampla ca cel/cei marisor/i sa devina gelos/i si apoi sa aiba probleme de comportament pana accepta situatia.
Poate de aceea are baiatul probleme de comportament in prezenta ta/a voastra! A fost un baietel rasfatat si alintat, apoi tatal l-a parasit si acum il regaseste pe tata cand si cand, dar cu o alta femeie. Probabil ca vede in tine pe cea care i-a luat tatal de langa el si care il priveaza de tot ce a avut - familie, ocrotire, rasfat.
Atat doream sa semnalizez. Sa aveti grija cum va comportati cu baietelul si cat de mult il implicati in familia voastra. Aparitia unui frate/sora in viata lui sa nu ii intareasca abandonul. Asa cum esti o mama voluntara acum, vei fi de 100 de ori mai voluntara la nasterea propriului copil. Daca acum nu va descurcati cu el si nu aveti rabdare sa il intelegeti si sa il acceptati, cat timp ii vei/veti acorda mai apoi?
Poate si mama lui se va recasatori, poate va mai avea frati/surori si de la mama (oricum, clar este ca tatal si-a gasit repede o alta nevasta, nu mama un nou sot). Comportamentul copilului se va accentua in rau atata timp cat se simte neacceptat si abandonat. Si va fi cu atat mai respins cu cat se va comporta mai rau. E ca un efect yo-yo.
A suferit un abandon. Atentie sa nu il abandonati a doua oara! Tocmai datorita comportamentului ... comportament datorat abandonului.
Si stii, chiar nu trebuie sa ne demonstrezi noua nimic. Detaseaza-te! Nimanui de aici nu trebuie sa demonstrezi ca esti o mama buna, ca esti o sotie buna, ca ai facut cele mai bune alegeri, ca ceea ce faci tu este bine, ca ....etc.
NU AVEM NEVOIE DE NICI O DEMONSTRATIE! Noi te acceptam asa cum esti, voluntara, tanara, indragostita, nestiutoare, dornica de afirmare.
Edit: am scris mult, scuze. Dar un nou abandon ar fi dureros pentru copil.
denizel spune:
Eu nu o accept asa cum e si ma mir ca nu se revolta tot forumul asta plin cu parinti cand cineva ale carei conceptii, cunostinte si uneltiri ma duc cu gandul la Hana Montana, declara senin ca vrea sa ia copilul unei mame care il iubeste si care are grija de el.
Dintre cei 3 adulti in legatura cu care ni s-a povestit, a reiesit cat se poate de clar ca doar mama naturala e cea care isi da seama care sunt nevoile copilului si cand e cazul sa fie intrerupt un tratament stupid aplicat copilului ei. Si tot ea e cea acuzata si aratata cu degetul .
A_Iulia, si eu m-am gandit la asta si m-am ingrozit.
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
Jasmin012 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui denizel Eu nu o accept asa cum e si ma mir ca nu se revolta tot forumul asta plin cu parinti cand cineva ale carei conceptii, cunostinte si uneltiri ma duc cu gandul la Hana Montana, declara senin ca vrea sa ia copilul unei mame care il iubeste si care are grija de el. Dintre cei 3 adulti in legatura cu care ni s-a povestit, a reiesit cat se poate de clar ca doar mama naturala e cea care isi da seama care sunt nevoile copilului si cand e cazul sa fie intrerupt un tratament stupid aplicat copilului ei. Si tot ea e cea acuzata si aratata cu degetul . A_Iulia, si eu m-am gandit la asta si m-am ingrozit. Pentru parinti, de dragul copiilor "Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel. |
Subscriu total.
Eu, cand m-am revoltat, initiatoarea subiectului mi-a sarit in cap ca nu sunt diplomata, de parca as lucra la vreo ambasada, sau as fi diplomat de meserie si as avea acesta obligatie.
Deci, ma revolt impotriva raului care i se face in continuare copilasului si asa traumatizat, ma revolt in fata faptului ca sotia tatalui sau, sub motiv ca vrea sa ajute, il chinuie si mai tare si ca nimeni nu are puterea s-o opreasca, pentru ca se face ca ploua in continuare, desi i s-au explicat toate aceste lucruri in mod clar si diplomat, sau mai putin diplomat, in functie de imprejurari.
Si ma revolt impotriva faptului ca se numeste mama lui, mamica vitrega. Daca asta e rolul mamei, de a stresa copilul, a-l lasa sa urle ore intregi in timp ce se uita impasibila la el, de a-l tiri dupa ea pe la doctori, doar-doar o primi vreun diagnostic de handicapat sau macar unul de maltratat (ca inca nu face caca la olita si nu mananca singur) atunci n-ar mai trebui sa devenim mame. Suntem cu totii pe un drum gresit, ca permitem asa ceva. Ni se pare normal acest fel de a actiona cu un copil. Ne revoltam cand vedem mame care-si plesnesc copiii pe strada sau in parc si ni se pare normal ca aceasta femeie sa maltrateze psihic un copilas care nu e al ei. Bietul copil nu putea sa nimereasca mai rau. Din pacate pe el nu are cine sa-l protejeze de toate astea fiindca mama lui adevarata nu are habar ce se intampla pe la spatele ei. Nu are nici o idee despre ce se pune la cale impotriva ei si a copilului ei.
Aaaa, si imi cer scuze pentru folosirea cuvantului handicapat, l-am folosit in mod peiorativ, cu el am vrut sa intaresc ridicolul si grozavia situatiei. In rest toata dragostea pentru toti copilasii, bolnaviori sau nu.
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
mimiboie spune:
Inca o data remarc ca toata lumea stie foarte bine care este realitatea , evident cea citita printre randuri , cu toate ca nimeni nu cunoaste in realitate pe nimeni , nici pe mama , nici pe tata-dar suntem siguri de ceea ce spunem.
olympia spune:
Denizel, Jasmin, nu mai pictati mai totul in alb si negru. Da, mamica vitrega e nestiutoare, impulsiva, face greseli dar pe mama naturala n-o cunoastem nici macar atat. Nu cred ca una-i Alba-ca zapada si cealalta Mastera, fie si numai pentru ca le-a iubit/iubeste acelasi barbat, s-ar putea sa semene mai mult decat ne inchipuim noi, sau ele!
Copilasul e la mijloc si pentru binele lui scriem.
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
denizel spune:
Mimiboie, aici ni s-a spus o poveste, iar noi comentam povestea. Daca o poveste din miile spuse si comentate pe DC e reala sau nu, doar cel care a deschis topicul stie intotdeauna (uneori nici el nu stie, din pacate...).
Cel mai grozav ar fi ca povestea care ni s-a spus sa nu fie reala, pentru ca daca ar fi reala e o tragedie.
Iasmin, mie mi-au ramas in minte pentru totdeauna niste cuvinte spuse de cineva de pe forum. Justitia din Romania e atat de stramba incat, daca vrei sa castigi ceva ce ti se cuvine legal si moral, trebuie sa ai norocul de a gasi pe cineva care are un interes sa te ajute...
Si, probabil ca mama va gasi acest ajutor, ca altfel ar fi plin de "mamici vitrege" cu palarii care le cad pe ochi :)).
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
Jasmin012 spune:
Olympia, in general sunt de acord cam cu tot ce scrii tu si pe la alte subiecte, , si as fi si acum daca nu as fi citit tot ce a scris Ony. La inceput asa am gandit si eu, ca vrea sa invete, dar m-am convis, pe parcurs, ca nu e asa. Au iesit la iveala niste amanunte care au schimbat total situatia prezentata la inceput.
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
mimiboie spune:
Eu una nu vad o asa de mare "tragedie"-mi se pare ca se presupune prea mult , ca in multe din subiectele de pe DC , nu se comenteaza subiectul si atat.
Nici un copil cu parinti divortati nu va fi niciodata fericit de despartirea parintilor , dar , ca de obicei mama e perfecta si a doua sotie e cea mai nenorocita fiinta care distruge copilul-e cel mai intalnit tipar de pe acest forum .