ajutor pentru o mamica vitrega

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Iasmin, mie mi-au ramas in minte pentru totdeauna niste cuvinte spuse de cineva de pe forum. Justitia din Romania e atat de stramba incat, daca vrei sa castigi ceva ce ti se cuvine legal si moral, trebuie sa ai norocul de a gasi pe cineva care are un interes sa te ajute...
Si, probabil ca mama va gasi acest ajutor, ca altfel ar fi plin de "mamici vitrege" cu palarii care le cad pe ochi :)).

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Tot de Justitia asta stramba ma tem si eu. Si de faptul ca daca totusi nu cunosti pe cine trebuie poti sa pierzi cu dreptatea in mana.

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui olympia

Denizel, Jasmin, nu mai pictati mai totul in alb si negru. Da, mamica vitrega e nestiutoare, impulsiva, face greseli dar pe mama naturala n-o cunoastem nici macar atat. Nu cred ca una-i Alba-ca zapada si cealalta Mastera, fie si numai pentru ca le-a iubit/iubeste acelasi barbat, s-ar putea sa semene mai mult decat ne inchipuim noi, sau ele!
Copilasul e la mijloc si pentru binele lui scriem.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Olympia, nu e nimeni aici mamica vitrega. Ca sa devii mamica, chiar vitrega, e nevoie de mult mai mult decat sa-ti iubesti sotul (vezi postarea Aylei :) sau sa ai impresia ca stii psihologie.

Citat:
Nu cred ca una-i Alba-ca zapada si cealalta Mastera

Inseamna ca nu crezi povestea spusa de Alba ca Zapada Ony2k2.

Citat:

Copilasul e la mijloc si pentru binele lui scriem.

Eu una exact asta fac :). Si, e spre binele lui ca sa spunem ce gandim si sa ne aratam revolta impotriva nestiintei, impulsivitatii si a lipsei de maturitate si sensibilitate atunci cand la mijloc e un copil. Si nu orice fel de copil, ci un copil traumatizat si chinuit.

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kj74 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mimiboie

Eu una nu vad o asa de mare "tragedie"-mi se pare ca se presupune prea mult , ca in multe din subiectele de pe DC , nu se comenteaza subiectul si atat.
Nici un copil cu parinti divortati nu va fi niciodata fericit de despartirea parintilor , dar , ca de obicei mama e perfecta si a doua sotie e cea mai nenorocita fiinta care distruge copilul-e cel mai intalnit tipar de pe acest forum .

Mia

pacat ca doar asta ai inteles

Mergi la inceput

Citat:

Eu una nu vad o asa de mare "tragedie"-mi se pare ca se presupune prea mult , ca in multe din subiectele de pe DC , nu se comenteaza subiectul si atat.
Nici un copil cu parinti divortati nu va fi niciodata fericit de despartirea parintilor , dar , ca de obicei mama e perfecta si a doua sotie e cea mai nenorocita fiinta care distruge copilul-e cel mai intalnit tipar de pe acest forum .

Mia

In cazul povestii noastre, ni s-au dat toate datele care sa arate ca mama naturala e singura care stie si simte ce e bine pentru copil.
Tatal si sotia acestuia sunt depaaaarte de nevoile copilului.
In alte situatii poate fi invers, dar cu siguranta nu e cazul aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Mie mi se pare socant ca moderatorii au vazut mesajele jignitoare si care improasca pe toata lumea cu noroi ale lui Ony2k2 si nu vad niciun avertisment.
Ony2k2, nu am cuvinte sa spun cat de revoltatoare este atitudinea ta. Daca as fi in locul fostei sotii a sotului tau, nu v-as lasa copilul nici macar 1 minut cat ma duc la baie. Tatal il poate vizita bine-merci si la domiciliul copilului, nu e obligatoriu sa il duca in mediul toxic reprezentat de o femeie lipsita de cele mai elementare cunostinte si atat de plina de furie cum esti si un sot resentimentar si, iarasi, lipsit de cunostinte in privinta cresterii si educarii unui copil.De fapt sunt doua palarii imense pentru amandoi.
Extraordinar de trist pentru bietul copil, sper ca propria lui mama sa fie suficient de puternica pentru a putea fi mai intoleranta cu voi, spre binele copilasului.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimiboie spune:

Pai pana nu i-as cunoaste personal nu vad de ce as intelege altceva-vad numai interpretari si "stiu eu mai bine".

Mergi la inceput

Citat:

Mia

si, in general, dintre doua femei care iubesc/au iubit un barbat, cea mai buna mama pentru copilul barbatului e mama naturala. Aiurea functioneaza legile astea nescrise, nu?

Mergi la inceput

In general,da. Dar asta nu cred ca inseamna intotdeauna, cum se deduce de la acest subiect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Mimiboie, nu stiu cu cata atentie ai citit subiectul, dar imi face impresia ca nu cu prea multa. Reciteste, te rog, primele pagini in care nimeni nu a presupus a priori ca aceasta femeie autointiotulata mama vitrega nu este cumva capabila sau uneori chiar mai capabila decat mama naturala. toata lumea a dat sfaturi pline de bunavointa, crezand cu buna credinta ca ea este total bine intentionata. dupa ce ea a mai scris cate ceva, pentru multe dintre noi a inceput sa devina din ce in ce mai clar ca pretinsele ei bune intentii nu sunt deloc asa, pe scurt pe masura ce am "cunoscut-o" ne-am dat seama ca primele ei mesaje au fost inselatoare in privinta situatiei.
Desigur ca pana la urma nimeni nu stie cum stau lucrurile in realitate, dar oamenii au reactionat la ceea ce a prezentat autoarea. Cand a prezentat bune intentii - i s-au dat sfaturi si idei cu buna-credinta si nu a a criticat-o nimeni, dimpotriva. Cand a inceput sa isi arate adevarata fata si adevaratele intentii, sigur ca reactia celorlalti s-a schimbat in consecinta.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Ba am citit foarte atenta . Dar atitudinea unor persoane a fost evidenta inca de la prim postare la acest subiect , si totul a fost completat si interpretat , cum am zis , ca de obicei in multe subiecte mai mult sau mai putin asemanatoare . Si nu o sa inteleg niciodata cum poti ajunge la semenea exagerari din cele 3 chestii pe care le scrie un om . Si vorbele mai putin frumoase cred ca au fost mult mai multe din partea acuzarii-din cauza asta multi renunta la a mai cere sfaturi pe forum , ca oricum se distorsioneaza totul .
Am incheiat , pana la urma chiar nu e treaba mea.

Mergi la inceput