Ghiocei de martie-aprilie ***238***

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns uali spune:

Intrebare: cam ce dati la alergii?
fata a facut o urticarie (banuiesc ca-i urticarie ca si io cam fac macar odata pe an la diverse mancaruri)....bube mari rosii pe maini, un picior, gat, o ureche...o mananca si e usor irascibila...in rest nimic altceva.
nu-s ciupituri de tantari precis, nici alta boala copilareasca :)

cica sa-i dau: calamine pe bubite, aerius si cam atat. io zic si sa nu-i mai dau carne o perioada...

experiente similare???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_05 spune:

Uali, noi cand am facut alegie am luat Zyrtec de 2 ori /zi cate 5 picaturi, doctorita mi-a spus 7 zile dar i-am dat doar 3 zile.

Multa sanatate copilasilor bolnaviori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Aoleo, Miha(Mababei) ce concediu pe bietul Calin? dar de la ce brusc febra? Nu suspectezi nimic? de la soare? A papat ceva? Cam asta e riscul la mare, ori fac insolatie de la cald, ori papa ceva "sifonat" cum zice sotul meu. dar atatea atibiotice fara un diagnostic, off, saracutul, si asa cu stomacelul cu probleme.
Anul trecut Claudiu a facut insolatie stand la umbra, cu palariuta si in limita programului recomandat...si tot a facut. Am crezut ca a papat ceva si a facut gastro-enterita (mai facuse in alt an de la apa termala care a baut-o, la Felix). tot asa, voma, diaree, si febra mare. Am gasit un pediatru si a zis ca e insolatie, ca insolatia nu e cand sta copilul in soare si-si arde pielea, ci incalzirea corpului peste limita normala, deci si stand la umbra, cu palariuta.
Eu sincer, de teama asta m-am consolat anul asta ca nu e neaparat obligatoriu sa mergem la mare sa avem concediu frumos.

Multa sanatate lui Calin!

www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mami de Claudiu si Luana - raza mea de soare
Adun cioburi de fericire. Poate candva isi vor da mana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui uali

Intrebare: cam ce dati la alergii?
fata a facut o urticarie (banuiesc ca-i urticarie ca si io cam fac macar odata pe an la diverse mancaruri)....bube mari rosii pe maini, un picior, gat, o ureche...o mananca si e usor irascibila...in rest nimic altceva.
nu-s ciupituri de tantari precis, nici alta boala copilareasca :)

cica sa-i dau: calamine pe bubite, aerius si cam atat. io zic si sa nu-i mai dau carne o perioada...

experiente similare???

Medeea

Pffff, ce de ghiocei bolnaviori.
Ce ii dau eu? Cum spuneam...steroizi. La Clau ii dau la debutul vreunei alergii dexametazona, si ca sa nu mai faca injectabil, ne-a dat dr fortecortin, niste tablete de dexa, care nu se gasesc decat in germania, ca eu in ungaria nu am dat de ele.
Ce-ti recomand? daca se agraveaza sa mergi neaparat la medic, nu vreau sa te sperii, dar daca suspectezi ceva, mai bine sa o vada doctorul, chiar daca nu e grav si iti da ceva lejer, cam ce i-ai da si tu: aerius, eventual peritol (cu care am mari dubii, dar si fara el e rau). exista si siropel de loratadina (claritinul), noua ne-a dat din spital. Nu-i da Zyrtec fara sfatul medicului (citrizina face parte din "drugs class").

www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mami de Claudiu si Luana - raza mea de soare
Adun cioburi de fericire. Poate candva isi vor da mana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saby spune:

Salutare!!!
Mult succes Pisilinca la gradi si tie mami multa putere , sa ne zici neaparat cum a fost.

Geanina bine ati revenit din vacanta !!

Noi suntem tot cu mucii pana in barba si cu o tuse magareasca de ii dau lacrimile saracuta cat behaie . A fost tare urata raceala asta, de fapt a fost cica ceva viral ca intai a facut febra mare care ceda foarte greu la antitermice si abia dupa 3 zile de antibiotic a inceput sa tuseasca si sa-i curga mucii. Pe mine m-a cam terminat pt. ca Maia nu a racit niciodata pana acum a avut doar de vreo 2 ori muci si atat si a fost si prima oara cand i-am dat antibiotic si icnea saraca a voma de fiecare data cand il dadeam , bine a si dat afara de cateva ori cand avea gatutul inflamat asa ca nici de mancat nu a putut .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi8 spune:

uali, noi la alergii am luat zyrtec 5 picaturi pe zi timp de 5 zile si advantan milk crema strict pe bubite, doar daca nu au lichid...multa sanatate
am citi acu si ce a scris ayla despre zyrtec...nu stiu dar noua asta ne/a dat doctorita. si da cel mai bine e sa vada dr

silvi mama CRINEI

CRINA MINUNEA MEA
am mai crescut!
si mai mare!!!
Crina la mare!

Povestea CRINEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

uali - nici nu stiu cu ce sa incep mai intai
regim alimentar cateva zile: fara carne, oua
aerius sau peritol sau ketof (noi nu am luat de nici unele pentru ca nu o mancau, nu se scarpina, doar le-am cumparat sa fie)
in schimb am luat remedii homeopate: pumin histamin (sper sa fi scris bine)ch 30 si inca unul parca apis - cu asta ne-a mers mai bine
ar cam trebui sa-i treaca intr-o saptamana

am o prietena care, la un moment dat, statea cu chirie sub o baba cu multe pisici in casa si s-a trezit cu baiatul plin de bubite asa cum spui tu. A fost la doctor si cand colo erau piscaturi de purici. Ii aducea in casa cu hainele spalate, uscate din balcon. Asa ca investigheaza si varianta asta ca la copii mici "animalele" astea fac ravagii.

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor, patru luni si-un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

eu una am mari retineri cu advantan milk pentru ca este din grupa corticoizilor fff puternici, contine metilprednison(sper sa fi scris corect)
oricum sub 2 ani se recomanda in situatii extreme si nu cred ca-i cazul

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor, patru luni si-un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saby spune:

Acum am citit din uram si am vazut cati copilasi bolnavi , cred ca e ceva in admosfera ca prea multi sunt. Noi cand am fost saptamana trecuta la doctor inca nu tusea si nici nu avea muci si i-a dat Klacid si Bioparox de dat in gat. Tusea severa si mucii i-au aparut dupa cum va spuneam dupa vreo 4 zile si am inceput sa-i dau Stodal. Acum am vazut ca multe spuneti ca e cam apa chioara, mie de la farmacie mi-a zis ca Stodalul face cam ce ar putea face doua siropuri de odata, adica intai ajuta la ruperea tusei si dupa la eliminarea mucozitatilor daca am explicat eu bine. Oare sa-i dau altceva???? Siropul il dau de vineri cate o lingurita de 3 ori pe zi si in afara ca nu mai tuseste sec ci acum rupe alta ameliorare nu se vede. Oare sa-i dau altceva, ce????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Aoleeeu, epidemie la club!! Fug repede, ca parca se transmite "online"
Mababei, mi s-a facut pielicica de gaina...n-o fi fost rotavirusul ala de care s-a tot vorbit pe aici? Si Medeea si Maia...si Bris cu mucisorii (bine, aia cred ca sunt inofensivi cata vreme nu-s insotiti de alt simptom). Of, sa va faceti bine toti, ghioceilor! Fug ca Sophiphi acum s-a trezit (a dormit un pic peste 2 ore)

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN!
Manole forever

Mergi la inceput