Ghiocei de martie-aprilie ***238***
Raspunsuri - Pagina 14
Ayla21 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui georgiana310 Si lui Bris ii curc mucii de vreo 10 zile. dar nu are nimic altceva. ii curg, eu bag Humex si ii aspir. Voi rpocedati altfel? Eu deja stiu ca atunci cand e umiditate mare afara, ei ii curge nasul. Mie, cand am esterogenul crescut. Dar, repet, sa fac altfel??? Pls, HELP!!! Acum mi se pare ca am fost cam indolenta cu problema asta. Nu i-am dat nimic, decat cu Humex si aspirator nazal. Atat! Gia, mama lui Briseis, 16 aprilie 2009 |
Ai mei copchi fac muci amandoi la aer umed, si le dau aerius siropel, nu ai incercat?
www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mami de Claudiu si Luana - raza mea de soare
Adun cioburi de fericire. Poate candva isi vor da mana.
Gaza22 spune:
Salut gagici!
Gianina bine ati revenit din concediu. Ff frumos, ma bucur ca va priit.
Adrisimo hai sa-ti spun si experienta noastra poate te ajuta cu ceva pt ca de curand ne-am confruntat si noi cu o tuse destul de urata, seaca de ziceai ca e Gaza mica cea mai mare tabacista, mucisori transparenti dar adinc infiltrati in nasuc, care provocau tuse, nu aveam temperatura, si in gat era doar usooor rosu, n-aveam nimic la plamani dar n omora tusea mai ales in timpul noptii. Tratament: Sirop Eurespal, daca nu cedeaza tusea completat cu Paxaladine, Vibrocil pt nasuc (care sincer a facut minuni) si aerosoli (pe care n-am mai apucat sa-i facem ca a inceput sa se simta mai bine si a trecut doar cu astea), aa si Tantum. Stodalul e frectie la un picior de lemn. Am luat si eu si nu m-a ajutat cu nimic, apoi pediatra mi-a confirmat ca in putine cazuri da rezultate, deci nu e prea bun. Eu zic sa mai consulti un doctor inainte sa treceti la tratamente atat de invazive si de grele mai ales daca nu face temperatura si daca nu s-a verificat printr-un exudat ca e infectie bacteriana, eu zic ca n-are rost sa bage in el antibiotice asa la greu. Pup si sa va faceti repede bine si sa scapati de chinul din spital.
Mami de Gazii mica si frumoasa
Primul Anisor 
Leeloo21 spune:
salutare dragelor! la multi ani side la noi pentru ziua de ieri..normal cu intarziere..ca si asta ii caracterizeaza pe arhitectii mari:P
azi ne gasiti in herastrau la locul de joaca pentru copii mici si mijlocii de 'la ursi' de la ora 19 pana pe la 20:30..acum incarc harta mica cu locatia..si pe langa harta si pozele promise de la nunta, cu tudor de la mare si de la joaca:) si cand am timp scanez si prima poza a fluturasului:)
va
si revin cu linkul
Cristina si Alin, parinti super fericiti de
Tudor (lumina ochilor nostrii) pestisor de 12 martie '09 si de fluturas de 4s 
nasterea in apa
pozici dragute
adrisimo28 spune:
Gaza22 merci si
cu eurespal nu am incercat mi-a dat fluxocalm.tusea nu e seaca, nu stie el sa scuipe, inghite si se ineaca
dragastoasa de Drg
mababei spune:
Salutare!
Am ajuns si noi de vineri acasa dar abia de azi am inceput sa functionez, dar inca la parametri de avarie
.
Ina, iti raspund tie ca intrebai daca 1/2 de casa luata in concediu e suficienta. As zice ca da, in masura in care nimeresti jumatatea
! Eu n-am nimerit-o
! Asa ca...ia toata casa!
Novus, am citit acum ca m-ai sunat, imi pare rau ca n-am raspuns dar eram in telefon cu pediatra! Apoi am vazut apelul dar n-am recunoscut numarul
!
Desi inceputul concediului la mare parea promitator, puiul fiind incantat de apa, valuri, nisip (degustat la greu de pretutindeni), dupa doua zile a inceput partea horror: febra 40 si diaree
. Desi spuneam un NU hotarat antibioticelor, acum le-as fi luat cu amandoua mainile
. Conduita in caz de diaree o stiam si am inceput sa o aplic imediat dar nu stiam ce antibiotic sa-i dau avand in vedere ca febra nu scadea mai jos de 39
.Bineinteles ca pediatra nu raspundea la telefon, am cautat un medic pediatru, singurul din statiune era in concediu medical
, la spital am zis ca apelez in ultima instanta, am sunat la doctora de familie, mi-a zis sa-i dau Normix. Pastila trebuia pisata, pudra amara ca pelinul, puiul aproape fortat sa o primeasca
. Febra incepuse sa scada dar oscila intre 38-39, scaune diareice inca multe, noroc ca nu varsa si puteam sa-l hidratez. Nasol era ca nu manca si cand vedea bolul cu orez si morcov se apuca de urlat
. Trece o zi, suna pediatra si-mi zice sa-i dau Cedax ca ar fi mai eficient. Cat ma framantam sa-l trec pe alt antibiotic, daca nu merge nici asta, ma suna o prietena ( mama de 2 copii ) si-mi zice sa las antibioticul si sa-i dau Ercefuryl ca asta mi-l pune imediat pe picioare. Iar pentru fundulet care era de-acum rana, sa folosesc Reviken. Desi eram speriata rau, cu spectrul spitalizarii departe de casa deasupra capului, am ascultat vocea experientei prietenei. Se pare ca am ales bine, caci febra i-a scazut foarte repede iar dupa a doua doza au disparut si scaunele diareice. Acum astept sa se refaca complet si sa facem ceva analize, caci am observat ca ii miroase gurita
. Inca nu vrea sa manance si a slabit un kilogram
. Habar n-am ce crocobaur a avut si de unde l-a luat. Acum ca sa fie si mai antrenant, a si racit usor( banuiesc diferentele de temperatura casa/afara
), nu face febra, doar mucisori aposi si tuseste cam zgomotos. Tratam!
Monnvas spune:
Gianina, bine ai revenit, chiar ma intrebam pe unde umbli.
Mababei, sanatate puiului
Vezi ca Cedax-ul ala e destul de puternic, big brother-ul lui Cristi (=vecinul cu care iesim aproape zilnic, cu o luna jumate mai mare) a facut alergie la el.
Gia sa va fie de bine shoppingul ![]()
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
cioburi de viata in 3
SILUAN trebuie sa traiasca!
Ayla21 spune:
| citat din mesajul lui adrisimo28 de 2 sapatamani drg al meu tuseste si ii curg mucii, tuseste la faza ca nu poate scuipa din gat ca nu stie si inghite, noapte se trezeste inecandu-se si il doare in piept si gatul care normal ca e rosu, dr mi-a dat cefalexim, fluxocalm, stodal, tantum verde, aspirat mucii si pana azi nici un rezultat. l-a ascultat la plamani nu are nik, dupa amiaza mergem iar la dr. si in fc de ce aude la plamani si cum tuseste ii da injectie cu antib gentamicina parca mi-a zis sub supravegherea medicului, sper ca nu internata in ps cu el. ![]() dragastoasa de Drg![]() |
Off, saracutul. Insanatosire grabnica!
Dr stie ca tusea e productiva? Din cate spui tu, ca are mucozitati. Stodal stiu ca e pt tuse seaca...la noi oricum n-a dat niciodata rezultat. dar la tuse productiva se da alt gen de siropuri. Scuze ca ma bag. Cu atibioticele nu le am...si pe noi ne umple doctorita de gentamicina
si e asa de controversata ca mereu ma tem sa-i dau (in inhalatii). Pt tuse productiva noi am luat Ambroxol, Mucosiv. Siropurile pt tuse seaca impiedica actul reflex, si astfel mucozitatile nu sunt eliminate. De aceea se ia tratament diferentiat, la tuse productiva, se ia tratament expectorant, care ajuta la eliminarea mucozitatilor si apoi la incetarea tusei. Nu stiu daca am explicat bine, si mi-e mi-a explicat odata doctorita, pt ca ii dadusem alt sirop lui Clau.Uite, poti citi aici daca ai chef: http://www.sanatateatv.ro/ghid-terapeutic/tusea/
www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mami de Claudiu si Luana - raza mea de soare
Gianina34 spune:
aoleu prin ce-ati trecut
mi s-a facut rau cand am citit
si acum ce faceti? va reveniti incet-incet?
multi multi
Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor, patru luni si-un pic
Gianina34 spune:
oare ce face pisigri/ dar mai ales pisilinca?
de davidutul olishkai mai stiti ceva? ce-i mai face ochisorul?
Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor, patru luni si-un pic
Ayla21 spune:
| citat din mesajul lui adrisimo28 Gianina34 cred ca sunt buni si aerosolii insa nu am aparat, mi-a zis dr ca in sp se poate sa ii faca si ceva tubaj pe gat sa ii aspire tot, injectiile cred ca sunt intramusculos nu venos si nu stiu daca se poate cu branula. dragastoasa de Drg![]() |
Da-da, incearca sa faci o investitie buna si ia un aparat de aerosoli, chiar si antibioticul/injectii se pot face ca inhalatii si nu mai chinuie atata copilul. gentamicina de care iti spuneam, noi tot in inhalatii o facem, e mult mai simplu.
Eu vad ca la copiii vostri cand sunt raciti nu le da niciodata dr nimic din grupa steroizilor, a mea e mai nebuna de ne tot da? ca la laringinta ne da dexametazona, am mai luat hidrocrtizon, flixotide...nu e cam mult?