Nu-mi mai spune "te iubesc''
Raspunsuri - Pagina 8
Bee spune:
Citesc in continuare si sincer imi pare foarte rau de ce traiesti. Spune-i sa plece din casa voastra. Dar nu la modul suparat sau autoritar ci doar ca o pauza. Daca chiar "i s-a luat", asta e solutie sa-si revina (sa-si revizuiasca sentimentele fata de tine, sa simta ca-i lipsesti si tu si copilul) sau sa plece de tot si sa scapi de incertitudini. Inteleg ca stati cu ai tai. Inseamna ca momentan ai cum sa traiesti pana-ti gasesti un job. Iti vezi frumos de viata ta si de copil si vezi ce va mai fi. La felul in care se comporta, il apasa rau vinovatia fata de tine si copil si asta il impiedica sa faca vreo miscare. Fa-o tu, da-i libertatea de a alege. Discutiile interminabile nu duc la nimic bun, iar barbatii nu inteleg nimic din ele (asta daca printr-o minune asculta). Nu e o jignire pentru nimeni, e o realitate. Femeile simt nevoia sa despice firul in patru, in timp ce barbatii "actioneaza" (actiune insemnand si: uitat la TV, joc pe PC, somn, servici).
Gabrilici spune:
incerc sa ma linistesc, iris.si sa imi canalizez energie in directia copilului si a mea.
bee..ce sa zic?i-am propus sa ne despartim dar nu e de acord.m-a intrebat daca sunt sigura de asta.i-am spus ca asa nu-l mai vreau si ca mi s-a luat si mie si de relatie dar si de el.cica sa am rabdare ca poate e asa si din cauza ca nu are jobul dorit....
nu stiu cum sa invat sa ma calmez.simt ca multe au luat-o razna in viata mea.nu am job, nu mi-au dat toti banii astia la care am lucrat, platesc impozite si penalizari in calitate de pfa din cauza ca unii nu stiu sa-si faca meseria.am ramas fara niciun ban.sper ca bebe sa fie bine in continuare.e mare lucru si ii multumesc lui Dumnezeu pentru asta.si eu sunt ok dpdv medical.cu capu ma duc un pic pe campii dar cand aud "mamaaaa" ma intorc.
de ce imi era teama nu am scapat.mi-a fost frica mereu de cat sunt de dependenta emotional de el si iata ca am avut de ce.dar nu sunt nici prima nici ultima.o sa imi revin.sunt altii si mai rau.
Numai bine va doresc tuturor!
Mami de Sofia frumoasa si scumpa
Gabrilici spune:
Noutati triste:mi-a mai zis ca nu simte nevoia sa ma mai atinga, sa ma tina in brate.am facut o criza de nervi si i-am zis sa plece.dupa care am retractat.nu vreau sa plece dar nici asa nu mai vreau.nu stiu sa am rabdare.am obosit.
mirela0521 spune:
offfffffffff gabriela! nici nu imi imaginez prin ce treci!!!! eu as muri daca sotul meu mi-ar spune asa ceva in fata si iti pot ghici disperarea pe care o simti in aceste clipe. este greu de suportat un asemenea "tratament" din partea celui pt care tu simti o iubire nesfarsita si puternica, iar el sa iti raspunda cu atat indiferenta si rautate. nu stiu ce sa iti zic sa te incurajez...
probabil ca ceva s-a intamplat cu el de s-a indepartat atat de mult de tine, de nu mai simte aceeasi iubire pe care o simti tu pt el si nu iti mai poate impartasi nimic pozitiv. nu stiu cine este vinovat pt directiile opuse in care mergeti voi acum. este clar ca el se simte presat de tine, de asteptarile tale, de gesturile si cuvintele tale care incearca sa gaseasca farame de sentimente la el... lasa-l in pace, nu mai comunica cu el decat strictul necesar, ca si cum ar fi fratele tau. nu ii mai cere declaratii sau gesturi de afectiune ca unui sot/iubit. priveste-l strict ca pe fratele tau de la care astepti un minim de dialog si intelegere, o vorba buna, dar nu afectiune. incearca daca poti sa te detasezi si tu sentimental de el, pt ca tare mi-e teama ca te distrugi treptat stand asa langa el... nu stiu ce sa iti mai zic. sunt sokata ca se poate intampla asa ceva intr-o casnicie in care exista un copil la mijloc si pt care el nu vrea sa lupte cu toate sentimentele!
Eu + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008)
aiamoni spune:
Si eu sunt inca aici sa te sustin, Gabriela.
Incearca sa ignori partea cu atinsul si tinutul in brate, deocamdata. Este doar o urmare a sentimentelor pe care le are (sau mai bine zis nu le mai are) fata de tine, nu reprezinta problema in sine. Daca o sa simta altceva pentru tine la un moment dat o sa vina si tinutul in brate, si atunci macar o sa fie sincer, nu din obligatie.
Si pentru mine suna ca si cum sotul tau nu e dispus sa stea la discutii adevarate, deci nu te mai chinui atat. Daca o sa simta vreodata nevoia o sa te abordeze el, pana atunci iti mananci nervii degeaba. Lasa-l sa-si dea singur seama ce vrea de vreme ce refuza orice ajutor din partea ta. Cauta-ti serviciu, urgent, chiar daca nu e cel mai potrivit. Abia cand nu vei mai depinde de el pentru bucata de paine de pe masa o sa puteti lua amandoi hotararea corecta.
Capul sus!Bafta!
Gabrilici spune:
Va multumesc din suflet, fetelor!o sa incerc sa va ascult!
va imbratisez cu drag, desi nu ne-am vazut niciodata!
va doresc sa aveti parte de sanatate, iubire multa si intelegere iar puiutii vostri sa creasca mari si sanatosi si sa le aduca Mosu' tot ce e bun..nu chiar tot ce vor ei.
ne mai auzim, oricum, dar mi-am zis sa va urez de pe acum toate cele bune de Craciun.
asa, ca o paranteza, se spune ca atunci cand nu avem necazuri ne-a uitat Dumnezeu.deci pe mine sigur ma are in grija si pot sa zic ca ma rog mai mult ca oricand.deci da, ridic fruntea sus, va citesc parerile si imi indrept speranta doar spre Dumnezeu.stie El mai bine de ce ni le da pe toate.
va pup!
nico8004 spune:
Va salut pe toate. Sunt noua pe forum si subiectul acesta mi-a atras atentia.
Gabrilici...incerc sa-mi spun parerea in cateva cuvinte daca imi este permis. Sunt convinsa ca nici una dintre persoanele care scriu pe forum nu au cum sa inteleaga cu adevarat prin ce treci, fiecare situatie este unica in felul ei. In plus s-ar putea ca tu sa fii usor subiectiva in relatare pt. ca e in firea omului sa faca asta. Inteleg ca este vorba de o casnicie de ceva ani si ca initial totul a fost ok. Ideea este ca in general toate relatiile la inceput sunt relatii frumoase, fiecare isi arata doar calitatile si partile frumoase. Este nebunia de inceput in care incerci sa-l coplesesti pe celalalt cu dragostea ta aratandu-i si spunandu-i tot ce simti. Dupa o anumita perioada relatia se transforma, se aseaza devine mult mai matura si capata conotatii noi. Nu ne mai facem declaratii de dragoste la fiecare 5 minute dar...este de ajuns sa privesti in ochi persoana iubita si sa-ti dai seama de ceea ce simte si totodata sa-i transmiti si tu. Ai spus ca ai o problema cu faptul ca nu mai spune "te iubesc". Eu zic ca este mult mai important sa simti lucrul asta decat sa-l auzi, sa-l simti pe celalalt langa tine indiferent de situatie. Ai mai spus ca pana acum ceva timp sotul tau era barbatul ideal: intelegator, iubitor, atent...etc. Te-ai gandit o secunda ca poate de-a lungul timpului el ti-a oferit tot ce a putut si a avut mai bun, iar la un moment dat tu te-ai obisnuit cu acest tratament si ti se parea absolut normal cum ca ti s-ar cuvine. Poate ca l-a deranjat lucrul asta si cu timpul a obosit ca el sa faca ceva ce tie ti se parea normal. Poate ca intre timp i s-a parut ca el nu mai conteaza si ca e mai important sa faca lucruri care pe tine te bucura si cu care te-ai obisnuit. Este posibil ca din acel moment el sa fi acumulat o serie de nemultumiri, sa se fi inchis in el...pana la un moment dat adica de curand cand a explodat.Parerea mea este ca problema voastra nu este de cateva luni de cand spui tu, este de ceva vreme si se poate ca in tot acest timp sentimentele sa se fi diminuat treptat. Greseala lui este faptul ca nu a vorbit la momentul potrivit si a lasat sa treaca timpul lucru care nu a facut decat sa adanceasca prapastia dintre voi. Poate ca a avut un motiv sa procedeze asa, poate ca nu a vrut sa te supere si sa te incarce cu astfel de probleme(probabil ca nici el nu anticipa unde ar putea duce). Pana in aces moment poate ti se pare a fi o pledoarie in favoarea sotuli tau...dar nu este asa. Incerc sa-ti spun doar ca, in general suntem tentati sa analizam efectul problemelor cu care ne confruntam si nu cauza. Suntem tentati sa il facem vinovat pe cel de langa noi pt. toate lucrurile care ni se intampla noua sau relatiei, dar din cand in cand este bine sa ne autoevaluam propriul comportament. Nu trebuie sa recunosti nimanui cu ce crezi ca ai gresit tu, incearca sa porti o discutie sincera doar cu tine. Daca in final chiar crezi ca nu ai avut nici o parte de vina sau ca intr-o masura nesemnificativa...atunci inseamna ca pur si simplu felul fiecaruia de a fi,de a iubi, conceptile despre viata si despre casnicie sunt diferite. Fiecare are nevoie sa fie iubit intr-un anumit fel. Trebuie sa-l iubesti pe cel de langa tine asa cum simti ca are el nevoie nu cum vrei tu.
Concluzia mea este ca nu trebuie sa faci nimic in mod special ca "sa-l aduci inapoi", ma refer la artificii de genul schimbului de look, atitudine independenta...etc. Astea in cel mai fericit caz il pot convinge pt. o perioada scurta de timp. Ideea este sa te porti natural, sa-i oferi linistea de care am inteles ca are nevoie, (si-a schimbat jobul)armonie, intelegere. Incearca sa o iei de la capat...sa fii atenta la lucrurile care ti-au scapat de-a lungul timpului, incearca sa-l cunosti mai bine, dar toate astea fara sa-l sufoci. Arata-i ca-l iubesti fara sa-i spui prea multe cuvinte. Fara ambitii, orgolii, frustrari. Fa toate astea cu demnitate, tandrete si mult calm.
Imi pare rau daca mi-am exprimat parerea dintr-un unghi din care poate nu te-ai fi asteaptat dar de multe ori nu e benefic sa auzi numai pareri pe care ti-ai dori sa le auzi.
Gabrilici spune:
Nico nu ma deranjeaza niciun fel de parere.nici pe departe.altfel nu as mai scrie aici.
in mod clar nu e doar el de vina.nu am zis ca avem o problema de cateva luni ci ca doar decateva luni m-am prins eu.nu stiu daca i-am luat drept garantie iubirea fara ca si eu sa i-o arat.poate doar asa a perceput el lucrurile.nu stiu ce sa zic.e clar ca lui nu-i mai e bine de multa vreme.incerc sa iau lucrurile mai usor, sa-l recuceresc....doar sa mai vrea sa fie recucerit....fapt de care nu prea da semne.sau oi fi eu prea subiectiva, afectata. etc.mi-e greu sa aud din partea lui doar chestii negative dar poate ca asa oi merita.e clar ca eu nu ma percep asa cum va descrie el mai nou.dar na,fiecare cu punctul lui de vedere.trebuie sa ma linistesc caci la nervi si suparare nu prea gandeste nimeni limpede,nu?
ariel_7000 spune:
Gabitzu drag, eu va cunosc pe amandoi si cred ca ati ajuns intr-un punct ... critic. Imi pare rau sa vad ca doi oameni care stiu cat s-au iubit sufera. Nu stiu sa dau sfaturi, retete de fericire, insa ti-as sugera sa incercati sa mergeti la un consilier, care sa va ajute sa intelegeti unde s-a produs slabirea relatiei. De curand vorbeam cu o amica de pe DC, care in vara era intr-o situatie destul de asemanatoare cu a ta si a mers numai ea la un consilier si acum situatia lor este foarte buna. Ei ajunsesera chiar sa consulte avocati, acum i-am vazut sambata si erau cu zambetele pe buze. Daca vrei, iti dau "numele" ei de DC, sa iei legatura cu ea, sa iti zica ce e cu consilierul acela.
Si nu in ultimul rand, ori de cate ori simti nevoia sa te descarci, stii unde sunt.
" SALVEAZA-L PE SILUAN!!! TU IL POTI AJUTA!"
aiamoni spune:
Ariel ti-a dat un sfat foarte bun. De vreme ce nu e clar ce s-a intamplat si nu va puteti discuta problemele, cel mai bine e sa va ajute cineva. Du-te singura initial, daca nu vrea sa vina.
Bafta!