PEPENASII de iul-aug'08 sarbatoresc DOI ani(194)
Raspunsuri - Pagina 18
Dianami spune:
La multi ani, Bubuleana! 
Si noi folosim pasta de dinti fara fluor (copiii de fapt). Aveam Nenedent, dar acum o folosim pe aceea recomandata cu drag de Anka
. E f. buna.
Eu le dau supliment de fluor, iar ata dentara inca nu i-am invatat sa o foloseasca.
Diana, mami de Alexandru (16.01.2010), Andrei (23.06.2008) si Iulia (15.07.2005)
Didi81 spune:
Da, si mie mi-a placut pasta de dinti de care a zis Anka, dar folosim cand de-aia fara flour, cand cu... depinde.
Ata dentara - noi folosim dus bucal (nu si Aida)
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)
MissJJ spune:
Buna fetele!
Mai aparem si noi pe radar am tot citit da nu am mai apucat sa scriu.
Multumim mult de urarile pt Ari! De ziua ei a vrut sa mearga la plimbare asa ca ne-am dus la meridian sa ne suim calare pe el, bine ca era mega aglomerat fiind wknd dar macar l-am dus pe tata acolo ca nu a fost inainte noi o sa mai mergem mai pe indelete ca a fost asa cam pe fuga dar se vede f frumos de acolo de sus.
Si mai am o veste in sfarsit ne-am luat si noi masina.
Acuma rezolvam cu actele si etc si abia astept sa o si folosim, trebuie schimbate cateva chestii ca na e used nu noua dar suntem tare happy de alegere si ca am gasit ceva pe placul nostru.
Cu dintii aici de la 3 ani ii duci la control la fiecare 6 luni, ei zic spalat pe dinti de doua ori pe zi dim si seara, Ari de la 2 ani jumatate se spala de doua ori pe zi dim si seara acuma vrem sa ii luam periutza electronica ca ii e mai usor ei,la Ami nu suntem asa stricti inca, ii place dar daca nu are chef nu o oblig, de cele mai multe ori vine si sta sa o speli ca o vede pe Ari dar daca nu vrea nu insist ca ei inca ii mai dau maselutze si canini si se cam chinuie noaptea speram sa iasa toti si sa scapam de treziri.
Cu laptele acuma bea tone noaptea din cauza dintilor o trezesc si mai rontaie la tetina dupa ce termina laptele. Amandoua sunt mega fani lapte dar papa si iaurt branzica etc. La Ari deja trecem la un pahar cu lapte seara nu in canitza cu cioc dar uneori o mai apuca alintatura si pe ea si vrea din canitza de aia cu cioc. Eu le-am lasat in pace ca Ami inainte de faza cu dintii aproape ca nu se mai trezea noaptea sa zic o data de doua ori pe sapt da na speram din sept cand o sa aiba program busy sa se odihneasca mai bine daca ii dau si dintii voie.
Ari a terminat primul ei reading challenge
a avut de povestit doua carti din 6 cate a citit si le-a povestit f frumos si pe 25 sept avem ceremonie de premiere, cum ar veni, le da cate o medalie si un certificat si ea e f incantata, abia asteapta sa mai citim, ma bucur ca ii place o sa mergem cat de des sa laum carti de la biblioteca sale citim impreuna.
Capri felicitari pt examen.
Diana super vacanta sa va fie de bine.
Turtu petrecere frumoasa si speram sa iti reduca programul.
Cam atata am retinut
, sorry daca am missed ceva, uram si noi
La Multi Ani!
David, Bubuleana, Andrei, Eliza, Raul, Radu, Theona si Bianca.
Pupam gasca de samb pleaca bunicul si o sa intru mai des, sper. 
bujo spune:
Eu il spal pe Filip de 2 ori pe zi cu Nenedent, pt ca mai mult inghite pasta si sa nu ia prea mult fluor. Daca il spal cu pasta fara fluor trebuie sa-i dau fluor din alta sursa? Despre ce pasta zicea Anka? Ca eu nu am gasit alta fara fluor decat Nenedent.
Mada cum de ti-ai schimbat nicku?
Filip incepe sa vb tot mai bine. Mai nou ii place sa-i fac lapte cu Nesquick (ii zice nunic). Intr-o zi in spalam pe maini si ziceam ca dam noroiul jos, si el cum a vazut apa aia maro a zis ca ii curge Nunic de pe maini.![]()
bujo mami de Filip
Dianami spune:
Miss, felicitari micutei cititoare, iar masinuta sa va duca in siguranta peste tot! 
Bujo, e vorba de pasta Kingfisher cu aloe, de la DM. Au si sortimente cu fluor.
Apa de la noi nu e fluorizata, asa ca eu am discutat cu un stomatolog pediatru si m-am hotarat sa le dau fluor de la aparitia primilor dinti, doza minima. Problema e ca trebuie dat pana pe la 16 ani, zilnic. Daca se opreste pot aparea carii.
Strumfii mei au dintisorii f. frumosi, albi, nicio carie. Cand vad cate probleme am eu cu dintii...prefer sa fac tot ce tine de mine pt. ca ei sa nu aiba probleme ce pot fi evitate.
Diana, mami de Alexandru (16.01.2010), Andrei (23.06.2008) si Iulia (15.07.2005)
ankalaura spune:
DIDI - diferenta mica de pret se explica, mai ales daca include masa. Partea educativa se desfasoara 90% dimineata. Dupa masa de pranz copiii dorm iar dupa somn ... depinde. La Eliza aveau balet dupa-amiaza (pe care il plateam separat), sau aveau activitati parascolare cu alte persoane - de ex dans, ceramica sau karate, ce mai faceau ei. Engleza si germana era dimineata si ea...
La noi insa, la ora 9 trebuia sa fie copilul acolo, ca incepeau activitatile (doar aia de 2 ani se jucau fara program). Unii veneau cu microbuzul gradinitei, iar cei pe care ii aduceau parintii (pe Eliza o duceam eu) ajungeau si ei inainte de 9.
Dupa varsta de 3 ani deja faceau tot felul de planse de activitati, ba chiar mai dadeau uneori si "teste"! Si mi se parea foarte ok asa, mai ales ca aveam si o ora deschisa pe an, educatoarea ne tinea la curent cu ce lucra, deci aveam o imagine clara asupra a ceea ce face copilul la gradi.
(Desigur, aici vorbesc de gradinita privata, ca la aia de stat, sa nu va suparati pe mine, dar Dumnezeu cu mila.... A uitat tot ce a invatat dincolo...)
La gradi privata vedeam progresele. Daca la 3 ani cunostea patratul, triunghiul si cercul, la 4 cunostea dreptunghiul, rombul, iar la 5 cunostea hexagonul, etc... Si deja facea diferente intre formele plane si cele in spatiu.
La gradinita de stat, avea 6 ani si ei invatau despre cal-iapa-manz, animale domestice si alte prostioare pe care ar trebui sa le stie si un copil de 3 ani... iar lipsa de chef era in floare, PLUS zilele libere de la guvern, greve si alte prostii...
Parerea mea e ca gradinita e o chestie care trebuie luata in serios. Educatorii trebuie pregatiti astfel incat sa instruiasca realmente copilul, sa il disciplineze (si asta NU inseamna ingradire de libertati sau dezvoltare prin constrangere). Acuma, parintele alege in functie de ce poate alege (nu e mereu vorba de ce ti-ai dori, din pacate). Copilul nu trebuie doar "sa socializeze" cum cred multi, ci chiar trebuie sa acumuleze niste deprinderi pe care acasa NU le invata, oricat de dedicata ar fi mama, bona sau bunica.
JJ - sa stapaniti sanatosi masina!! mare lucru domne... sa va duca oriunde vreti sa ajungeti!
dara_d spune:
Buna dimineata
MISSJJ felicitari pentru masina!
Apropo de pasta de dinti eu o spal cu din aia cu fluor de doua ori pe zi dar mai mult o mananca.
Astept sa vina treaca si saptamna asta, mai ales ca sambata avem parastas pentru bunica mea , mama mamei de 7 ani si e mult de alergat.Oricum ultima perioada pentri noi a fost agitata ca am avut multe de rezolvat si vreau sa ne linistim si sa ne mai odihnim.
Denisa vorbeste pe zi ce trece mai mult si mai clar, deja la telefon cand o sun pe mama cere ea telefonul si imi spune ce a facut, ce a mancat e o sumpete de copil.
Saptamana viitoare o sa aflam cand va merge tata la spital sa isi faca controlul de 3 luni, sa vedem cum il interneaza la fundeni ambulator sau trebuie sa stea acolo si de la ce data, ca trebuie sa vad ce fac cu denisa , ca eu nu stiu daca imi mai pot lua liber , la sot la munca nu prea se poate sa isi ia liber si nici nu prea mai are zile de concediu, o sa vad cum fac e cam incurcata situatia acum, dar rezolv eu cumvadoar nu o sa o las acasa singura
sa se descurce.
Oricum sper sa fie tata bine si sa nu fi avansat boala, ma rog din suflet la Dumnezeu.
gata am scris destul ma intorc la treburile mele de la birou.
http://lb2f.lilypie.com/pLsGp3.png
dara_d spune:
Buna dimineata
MISSJJ felicitari pentru masina!
Apropo de pasta de dinti eu o spal cu din aia cu fluor de doua ori pe zi dar mai mult o mananca.
Astept sa treaca si saptamna asta, mai ales ca sambata avem parastas pentru bunica mea , mama mamei de 7 ani si e mult de alergat.Oricum ultima perioada pentri noi a fost agitata ca am avut multe de rezolvat si vreau sa ne linistim si sa ne mai odihnim.
Denisa vorbeste pe zi ce trece mai mult si mai clar, deja la telefon cand o sun pe mama cere ea telefonul si imi spune ce a facut, ce a mancat e o sumpete de copil.
Saptamana viitoare o sa aflam cand va merge tata la spital sa isi faca controlul de 3 luni, sa vedem cum il interneaza la fundeni ambulator sau trebuie sa stea acolo si de la ce data, ca trebuie sa vad ce fac cu denisa , ca eu nu stiu daca imi mai pot lua liber , la sot la munca nu prea se poate sa isi ia liber si nici nu prea mai are zile de concediu, o sa vad cum fac e cam incurcata situatia acum, dar rezolv eu cumvadoar nu o sa o las acasa singura
sa se descurce.
Oricum sper sa fie tata bine si sa nu fi avansat boala, ma rog din suflet la Dumnezeu.
gata am scris destul ma intorc la treburile mele de la birou.
http://lb2f.lilypie.com/pLsGp3.png
Marina_1609 spune:
neata'
nu m-a lasat barbatul la greu. pana la urma el mi-a reinstalat windows-ul![]()
pasta de dinti noi folosim Crest for kids care are flour 500ppm. Si Sofia o cam inghite...
----------------------------------------
Marina &
ANA SOFIA 05.08.08
----------------------------------------
Mami Marina - Gospodina
Copil crescut din suc de morcovi