Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (170)
Raspunsuri - Pagina 15
cleo78 spune:
niatza fetelor,
din pacate, Siluan nu e bine. Nu i se paote face transpant de la nici unul din parinti, tatal nu e compatibil, mama trebuie sa faca un tratament 3 luni si dupa aceea. Asa ca vor fi externati si vor reveni la Hanovra peste 3 luni. O alta solutie, este sa caute un alt donator, dar romania nu are aceasta facilitate.
In continuare, ma rog ca totul sa fie bine, si dau linkul cu blogul mai departe, poate cineva cu o alta solutie il va citi si va contacta parintii. Si se vor mai strange bani, pt ca deja au mai mult de 65 mii euro stransi.
edit: despre siropele, as mai adauga ca pe toate scrie: atentie la afectiunile digestive.
Un alt tratament la tuse, mai era: ceai de urzica caldut, cu miere. Nu stiu daca sunt in plafare urzici...
Sau lamiie cu miere, simpla, taiam si zdobeam lamaiia (asta ca imi placea mie si cu coaja ) si acopeream de miere, si linguream treptat.
Astea din ce a incercat eu si au avut efect. Pt infectiile pulmonare, puneam si comprese fierbinti pe piept, cu mamaliga, dar asta nu se poate la copii, si frectii pe piept cu unguent pe baza de eucalipt.
Un alt lucru minunat la lamiie, e ca sustine imunitatea si previne supra infectiile.
La mine nu a avut efect homeopatia, dar cred ca merita incercata.
azi dim. Mara ne-a pus sa ne luam slapii, nu sandalele si sa mergem in curte, la Pongo (cainele gazdei de la 2 mai). Ce m-as duce.... I-am explicat ca nu se asorteaza slapii la rochia mea .Nu stiu ce a inteles,dar a renuntzat sa ma incaltze cu slapii aia de 7 lei din cora.
Adriana_78 spune:
Buna dim!
Ce fete vorbarete
Stefany, si noi (cum a zis si Cleo) tot cu ceapa fiarta si amestecata cu miere sau cu alt ceai tratam tusea.
ceai de muguri de pin si patlagina sunt tot pt. tuse
Laura, sanatate Ilincai!
La noi Annika a fost des racita din cauza Larei, care tot aducea una alta de la gradi. Insa am tratat racelile cu metode blande (o singura data a fost mai lunga raceala, cu febra mare si am luat antibiotic).
Daca o inveti cu medicamente, va fi mai greu sa reactioneze apoi la tratam. naturiste
Cleo, unde ati stat la mare? acolo unde a fost Piggy?
Era plaja plina am vazut din poze
Mara pare schimbata cu parul asa tuns.
Abia astept sa plecam si noi la mare. Sapt. viitoare mergem in Creta pt o vacantaa luuungaaa
Laura, apropo Grecia -- cred ca in mai e cam devreme, apa e cam rece, nu stiu cat de cald e afara, cred ca prin iunie e mai potrivit
Si mie imi spune Annika povesti.
Intr-o seara m-am prapadit de ras.
Cica ... " mama, sa iti spun o poveste
A fost odata ca niciodata ... pauza (eu asteptam cu interes sa aud de vreo printesa ceva) - la care ea foarte serioasa
"a fost odata ca niciodata un TANTAR"![]()
Da, tantarii au un rol imp. in viata noastra, ii mai vanam prin casa cu aspiratorul![]()
Pov. vostre din spitale ma ingrozesc.
Si eu am numai cuvinte de lauda pt. spitalele din Viena
Eu n-am avut un medica al meu, care sa ma asiste anume la nastere, nici vreo asistenta cunoscuta si totul a descurs normal, asa cum trebuie. Mai ales la a doua nastere a fost super, ca eram singura care nastea si toti se ocupau numai de mine.
Si tatal a stat cu noi si asa cum povestea si Doloress -- statea cu fata la mine, ma tinea de mana - nu era cu nasul intre piciorele mele, nu vedea mai nimic din ce se intampla jos. Nici nu-mi pot imagina sa fi fost singura la nastere
gabitzam spune:
Laura, sanatate multa Ilincutei si tie multa rabdare cu siropelele ![]()
Imi pare rau de mamicile care se streseaza cu vorbitul, stiu cum e sa nu-ti vorbeasca piticl pina la 3 ani. Andrei daca a vorbit mai tarziu si acum are niste chestii pe care le pronunta greu si cuvintele noi ii ia un timp sa le rumege. Raducu a avut avantajul sa fie bb2, si vorbeste o gramada, e atent, daca aude un cuvant nou il repeta imediat. Se converseaza cu bunicile la telefon de lesina pe rand, sunt amandoua topite dupa el. Parca il aud "Buni, shi fashi?" E de coma, ca noi n-avem moldoveni in familie sau prieteni. Ultima chestie pe care a invatat-o e sa zica "te rog", s-a prins ca nu rezist la asta. Aseara striga din pat "mami, og mumos, ada titicuuuuu" adica ma ruga sa-i aduc lapticul. Iar cand vrea sa fie cu adevarat irezistibil imi zice "mimica", adica mamica ![]()
Lorich spune:
Neata ...
!!!!
Cleo m-ai omorat cu vestile!!!! Dupa ce m-am umflat d eplans ca am deschis topicul scris de Marius ...
Laurita sanatate mula Ilincai; offf...credeam ca o protejeaza laptele asta de mami, insa are si el limitele lui ![]()
Adriana super tare povesatea cu tantarul!!!Abia astept faza asta!
Eu sunt racita si nu-mi trece, urasc ca a treb s aiau paracetamol, cu oscilo nu a trecut, homeogene m-a ajutat la gat, ins acum am muci, stare fff proasta si cate o tuse.
Sunt super ddown azi....am aflat ieri ca sunt exact cum zice Simonacip - la fel de buna de at afara ca oricine altcinea - (fara pile); graviditatea te ajuta sa nu te dea afara pe moivul asta, din alte motive poti zbura, gen reorganizare "nu sunt bani"... asa ca ...uitandu-ma in jur cine e cu pile si cine nu-i ...am intart in fibrilatii....
Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si 18+
cleo78 spune:
uof, lorich, imi pare rau... nu m-am gandit si la voi, gravidutele.. cand am zis de Siluan. Cat despre situatia la job, eu stiu ca in caz de restructurari, sunt obligati sa caute alta alternativa pt voi. Ma gandesc, nu se poa discuta cu ginegolocul/dr de familie, si bagate cateva concedii medicale pana se intra in concediul de maternitate?
Stiu ca si medicii sunt circumspecti, dar la naiba, nu cred ca le convine o pacienta si gravida si fara CAS platit si fara bani si plangacioasa.
La 2 mai, la mare am stat la o familie, aveam baie si bucatarie la comun, mai eftin nu am gasit-70ron pe noapte - ne-a trimis acolo colegul de birou al lui tati. DIn pacate 2 mai nu mai e statiune eftina. Adicalea ciorba era 8-9 lei, ca in bucuresti.... am manancat numai pesti si Mara orez (am fo de 2 ori la restaurant la Dinamo, si chelnerita deja o striga: Orezel)
Adriana, de unde iei muguri de pin sa faci ceai? o sa incerc si io pe mine - eu fac des, lunar aproape, cate o tuse din asta, si la mine se complica, de la jena din gat si o tuse seaca, in 24 ore ajunge tuse din plamani cu durere...si cu expectoratii din plamani. Deseori am dat inapoi cu un sirop cu ceapa homemade, luat din prima faza.
testate pe mine, siropurile de tuse din comertz... vax. Cred ca cea mai incantata am fo de Prospan. Din pacate, de la unele m-a luat cu durere de stomac.... unele cu voma, dar nu pot sa acuz numai siropul, ca de obicei luam si alte medicamente.
Citii si io articolul lui Doloress, m-a speriat ca scriu si de siropurile antihistaminice,io am dat Marei Ketof si aerius in primavara, cand a avut criza alergica, si-au facut efectul IMEDIAT, si nici nu am indraznit sa il opersc dupa 1 doza...
Lorich spune:
Cleutuzle drag stai linistita, ca eu oricum verific zilnic strea lui Siluan...of...
Cu jobul, da e nasol, pt ca o sa-mi fie greu si penibil s ama duc la ginec sa-i cer conedcediu medical (si la naiba, asta tre s afac) , eu intre timp umbland sa o schimb; urasc s afac faze de astea, o puns a-mi faca servicii...io nici macar nu nasc cu ea... asta e, o sa pun interesele mele first.
Cristi zicea aseara ca mai bine nu faceam asigurare aia la care eu am izbucit..... "si sa nasc intr-un loc de asta?" (ca la tv normal ca arata Giulestiul)... acuma stiu ca nu-i e neaparat asa, dar ramane valabil ca la noi e o chestiune de noroc sau de ghinion.
cleo78 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Lorich Cleutuzle drag stai linistita, ca eu oricum verific zilnic strea lui Siluan...of... Cu jobul, da e nasol, pt ca o sa-mi fie greu si penibil s ama duc la ginec sa-i cer conedcediu medical (si la naiba, asta tre s afac) , eu intre timp umbland sa o schimb; urasc s afac faze de astea, o puns a-mi faca servicii...io nici macar nu nasc cu ea... asta e, o sa pun interesele mele first. Cristi zicea aseara ca mai bine nu faceam asigurare aia la care eu am izbucit..... "si sa nasc intr-un loc de asta?" (ca la tv normal ca arata Giulestiul)... acuma stiu ca nu-i e neaparat asa, dar ramane valabil ca la noi e o chestiune de noroc sau de ghinion. Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si 18+ ![]() |
mai, tre sa vezi ce e mai bine pt voi ca familie. Daca se poate...de ce sa nu incercati?
Simonix spune:
Hello fetele :)
Repejor pana nu incep munca zdravana - perla de Robert azi noapte:
Se tot foia prin pat si miorlaia, se duce bunica-sa la el (mi-a luat-o inainte, sa vedeti ce curse facem amandoua prin casa, care sa ajunga prima la plod noaptea daca plange
). Si il aud pe Robert:
- Mamaie, Obet piedut somn :D
Dupa ceva vreme mi-a povestit mama ca a vrut sa se scoale, ca s-a agitat prin pat cam juma de ora. Si ii zice: Hai Robert, sa ne sculam. El: nu, mamaie, vine somnu Obet. Si a adormit imediat :d
Cu vorbele io nu stiu cum de si-a dat drumul, pur si simplu a intrat intr-o faza cand a imitat pe toata lumea, cu tot cu comportament cat si verbal. A inceput sa repete si uite asa au venit vorbele peste noi. Insa doar in romana, cu exceptia formulelor de politete (le topeste pe vecinele mele mai in varsta in lift cu Bonjour Madame etc :D)
El vorbeste binishor, ma uimeste ca face acordurile, stie cand sa bage plural etc, mi se pare ca le are si cu timpurile, cand povesteste, probabil ca ne aude pe noi si i-a intrat in cap. El insa stalceste cuvintele, C este T la el, deexemplu. R este un fel de UA :D Sa vedeti, cuvantul RAU il pronunta UAU :D 'Minea e uau"
(invatat de bunica-sa ...). Zice "zboaua, afaua, uadio etc". Super haios. Stie faza cu diminutivele, imi place ca foloseste ambele variante, in functie de context.
Eeeeh... insa desi vorbeste ca o moara stricata nu stie nici o poezie si nici nu va sti prea curand
si nu inteleg de ce sa stie, la ce l-ar ajuta. Aici nici la gradinita nu se invata poezii, cica mai canta ei pe acolo, dar in rest se pune accentul pe activitati de creatie: fac tot felul de minuni si inventii. De citit este disperat, nu mai am carti in casa. Seara la culcare ma capiaza cu "Pobete = poveste" si dupa ce eu refuz sa ii mai zic dupa a treia sau a patra, se apuca sa isi spuan singur povesti
Face niste rezumate super haioase. Acum adora Cenusareaza - culmea e ca tine minte, desi eu niciodata nu spun in acelasi fel povestea. De exemplu ieri eram iar in coada avionului si ii spuneam Cenusareasa si zic asa: Cenusareasa era taaaare suparata si plangea ea acoloa ca nu avea hainute sa se duca la petrecere... La care el ma intrerupe: vine zana buuuna !!! :D Si de fapt cam asa sunt povestile - pe jumatate le spune el.
Voi cum povestiti? Eu una bag multe chestii pe intelesul lui, nu citesc si nu reproduc textele scrie, ci inventez ... si uneori la personaje le dau numele copiiilor care sunt incantati ca sunt printul / printesa sau vreun animalutz simpatic
Mama se fereste de povesti din astea, ca cica sunt violente
Ca lu ala ii moare mama, lupul o mananca pe x etc. Si inca o faza: am tot evitat eu cu catalogarile: cele trei surori ale Cenusaresei "nu sunt bune si dragute cu ea", sau lupul celor trei purcelusi "nu este bun si cuminte"
Pana la urma a invatat el insa cuvantul RAU si il foloseste pentru cei pe care nu ii place (Mihnea din parc care il agreseaza in continuu,
ieri ii pazeam non stop ca il darama pe pitic, il bate
fara nici un motiv ==> Minea e UAU 
).
Uf, gata, ma duc, ca am inceput mesajul acum 100 de ani
M-a intristat vestea despre Siluan 
groaznic ... oare ce este de facut ??? Am sa ma duc si eu pe topicul lui nitel. Si vestea cu bebelushii de la spital... of rami fara cuvinte, eu inca nu trec peste faptul ca niste prematuri au fost lasati NESUPRAVEGHEATI atata vreme - cum e posibil? Si daca nu era incendiu era periculos, daca se intampla ceva cu unul dintre ei ?? Nu erau monitoare? Alerte? Ce inseamna un incubator - o cutie unde ii lasi singuri ?? Nu erau senzori? Stiu ca bebelushii prematuri au momente cand uita sa respire - pai ei cum stiau cand se intampla asa ceva? Ii chema bebelushul? Hei, nu pot sa respir, help ! Groaznic! Si faza ca nu erau detectoare de fum ! Pai si eu am in casa unul, e o nimica toata sa instalezi asa ceva. Deci nu pot sa cred 

Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
Andrada79 spune:
Danicris nici Tiberiu nu vorbeste decat cateva cuvinte, in rest comunicam prin gesture, ma duce sa imi arate ce vrea, se enerveaza cand nu inteleg ceva. Aceeasi reactie o am si eu cand vad ce vorbesc bebeii nostri, mai putin al meu insa stiu ca va incepe si el, cred ca seamana cu mine ca eu am vorbit de la 3 ani. Pe mine in schimb ma enerveaza ingrozitor lumea in parc, vaaaai nu vorbeste si incep sa ii spuna “hai vorbeste, uite ma-si-na”. De doua sapt stau la mama si ies cu el afara seara in parc, sunt socata efectiv de anumiti parinti, ieri am asistat la un scandal monstru, urla un tatic la copilul lui groaznic, dar urla cat putea de tare, toata lumea a incremenit, Tiberiu chiar se speriase si in secunda doi am plecat de acolo. Ce mi-a placut faza cu inghetata!
Cleo mercic de pontul cu laptele praf, am cumparat si noi!
Stephany si eu am intrebat-o pe doctora ieri si la fel mi-a spus sa stau linistita dar ma streseaza lumea din jur, inclusiv socrii! Ce e cel mai enervant e ca ei nu inteleg ca Tiberiu daca nu vorbeste si nu se poate exprima asta nu inseamna ca nu intelege. Intelege tot ce ii spun de ex inainte sa mergem sambata sa ii fac analizele, i-am explicat de acasa ce se va intampla si cand am ajuns la doctor nu a plans deloc, doar cand i-a bagat acul a incercat sa traga manutza si i-am explicat ca nu o sa il mai doara si a stat linistit si asculta ce ii vorbea asistenta. Numai soacra mea nu tine cont de parerea lui si il forteaza sa se joace cu nu stiu ce jucarie desi el ii arata clar ca nu vrea la care ea “trebuie sa vrei”. Da, daaa facem un club si intru si eu in el.
Reallaura sanatate multa Ilincai sis a treaca repede raceala.
Lorich ma bucur mult ca nu mai nasti la CF2. Ce sa iti spun legat de serviciu.....nici nu stiu, dar poate vor tine cont sau poate reusesti cu medicale. Fruntea sus si felicitari pt decizia luata!
Lorich spune:
Andrada trebuie sa ignori binevoitorii din parc, daca nu poti spune-le "vorbeste" si gata. Ce porcarii, cum isi baga ei nasul.
Si sorcrela mea are tendinta de a-l forta, ii tot spun si arat ca nu-i cazul, eu nu-l fortez decat cand e ceva ce tine de siguranta; uite exemplu: ii fac un iaurt cu fructe si pun si afine si zmeura, desi stiu c anu-i fan, zic s aincerc. Ma refuza... socrela ...cu ochii peste cap, ii explic ca nu-i place, c anu l-am nimerit si gata. Ea "trebuie sa-i placa!" ...Nu, zau???? Da' tie imi place orice maglavais? Dar eu raman zen cu ea, ca nu mai am putere sa nu fiu zen.