Tiganii cu pasaport romanesc

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui My_Lady0091

ca sa fiu mai explicita..daca ai avea doua persoane in fata, ambele rrome..si una a fi imbracata in straie tiganesti si alta in haine normale si ti-ar spune cineva sa bifezi care e tiganul, catre cine te-ai orienta?

Ce sa zic? Sa-mi dau ochii peste cap si sa strig ca-mi insulti inteligenta?
Tiganul e tigan, indiferent de haine. Dupa mine, tiganii care-si poarta "portul" traditional, sunt mai apropiati de natural. Nu-mi place sa repet, dar o fac: nu hainele sunt blamate la aceasta natie. Si nici multe altele, atat de diferite la ei, dar inofensive pentru cei din jur, ba chiar pitoresti sau atragatoare. Tiganii sunt cunoscuti in toata lumea pentru spiritul lor libertin, pofta de viata, frumusetea fizica la ambele sexe, priceperea pentru cantat si dansat, indemanarea la tot felul de meserii numai ale lor...ce naiba are asta de-a face cu tigani cu burta si lant la gat cat odgonu' de vapor, care scuipa si vorbesc ca sirena de vapor, sau cu femeile care-si salta fusta sa-ti arate...dispretul lor? Dar cu gastile care-si fac "dreptate" cu sabia, bata sau piatra, indiferent cine le sta in cale? Dar cu hoti, violatori, jefuitori?
Astia sunt tiganii de care ne temem si ne ferim. Astia formeaza majoritatea "breaslei", pentru care nimeni, nici dintr-ai lor, nu se baga, nu se intereseaza, nu le promoveaza interesele sau cultura.
Eu ma gandeam ca cei cu sange tiganesc, sau doar sustinatori, isi cam pierd timpul cu mine silindu-ma sa accept situatia asa cum e, in loc sa faca ceva practic pentru ei.
Dar asa gandesc eu...

PS: Tot aud de cultura tiganilor...din cate stiu eu, nu se rezuma la Miss Piranda sau State de Romania. Ma insel cumva?

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui blue eyes

Aseara televiuiunea elvetina a aratat un documentar despre tigani (chiar asa i-au numit). M-a izbit un aspect: un tigan isi facuse casa cu banii castigati in doi ani de ceresetorie in Geneva. Intentiona sa se intoarca pentru 6 luni pentru a mai face 2 camere. Cati dintre noi, oameni de rand, isi pot face casa in doi ani?

In rest, nimica nou sub soare in acel documentar: tigani civilizati, mestesugari cinstiti, care nu se duc sa cerseasca sau sa dea in cap, tigani "persecutati" de romanii cei rai, eleve eminente constranse sa se marite din clasa a 7a, tigani cu pretentii de la statele europene, tigani someri in urma inchiderii fabricilor, tigani care traiesc in palate.

Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea!
Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea!
Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria!
_

blue_eyes, la 3 minute de mers pe jos, cum iesi pe strada principala, este o vila. Frumoasa, renovata de vreo 3 ori anul trecut, cu curte cu trandafiri... E a unor tigani mai... elevati. Dar... cica e facuta cu banii castigati la cersit in Spania. Si cica fiecare copil din casa aia are camera lui, calculatorul lui si telefonul lui mobil.

Eu am predat engleza unuia dintre copiii inruditi (var primar) cu familia asta. Daca nu mi-ar fi spus una dintre verisoare, nici n-as fi stiut ca e tigan copilul. E blond si la scoala nu vorbea tiganeste. Si are nume normal, nu de-ale lor.

La fel de bine am vazut un pui de tigan - clasa a 3-a, asa, lovind cu salbaticie, cu pumnii si picioarele, un pui de roman, ceva mai mic. M-am bagat intre ei, tiganusul s-a uitat urat, dar macar n-a mai dat.

Dupa cum am primit in casa un copil de tigan, din clasa mamei mele, vesnic bolnav, imi aducea adeverintele, odata a venit insotit de unul mic, rusinos din cale-afara, nu vorbea nimic, nici o bomboana n-a vrut sa ia din mana mea, pana nu l-a indemnat ala mare.

Dupa cum mama avea in clasa o fata a unei tiganci bolnave mintal (venea la noi si-i spunea mamei mele "d-na doctor" si-i pupa mana), care se certase cu un coleg de clasa. Sora fetei, care invata la profesionala, a dat buzna in clasa cu cutitul, sa faca dreptate.

Cum spuneam, tigani si tigani.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!

Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Ce sa zic? Sa-mi dau ochii peste cap si sa strig ca-mi insulti inteligenta?

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

nu intentionam acest lucru.ci doar o comparatie cam stangace ce-i drept..
oricum subiectul acesta intre la TABU...pentru mine...

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Faza de nici doua minute.

Cobor pana jos, sa ii dau ceva sotului. Cand sa urc inapoi sus, doi tiganusi aparusera in fata blocului, impingandu-se, cica se jucau. Imi dau seama ca am uitat sa aduc sus tricicleta fetei, inchid usa blocului si, din instinct, raman protapita acolo, stana de piatra, urmarindu-i ce fac. In fata blocului sunt multi pisoi, am mai avut un incident cu doi pui de tigan pusi pe nefacute, asa ca...

Astia iau un pisoi, il mangaie, cica, il pun jos, eu, nemiscata. Ii intrig cu prezenta mea, motiv pentru care incep sa se strambe la mine, sa ma faca sa plec. Eu ingustez ochii, dar raman pe loc. Unul din ei, cel mai are zice, "nu-i fac nimic, uite, il las".

Se fac ei ca pleaca, vin inapoi, eu tot acolo. Si incep sa ma scuipe, de la distanta (oricum usa blocului era inchisa), iau iar pisoiul, se fac ca arunca cu el in mine, eu nu ma dau dusa, ei incep sa arunce cu pietre, mai vine unul, ii arata astia doi ca uite, "aia sta acolo si se uita la noi, e nemiscata, frate, ce-o fi avand cu noi", dupa care pleaca toti trei...

Nu mi-e clar unde e pisoiul acum, ca unul din primii doi isi daduse geaca jos (era fara nimic pe dedesubt) si cred ca l-a bagat in geaca...

Mda...

www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!

Mergi la inceput

Si ce ma deranjeaza: ca au aceasta atitudine de... "mie mi se cuvine totul". Ca sunt invatati de mici ca pot face orice doresc, ca nu exista niciun fel de moralitate, niciun fel de regula de bun-simt. Ca nu trebuie sa ceara voie pentru nimic, ca pot hoinari in voie pe oriunde doresc si profita de orice ocazie care le iese in cale. Ca nu exista pedeapsa, ca pot sfida pe oricine, oricum. Ca nu merita sa acorde niciun fel de respect, nimanui. Ca functioneaza legea pumnului, a celui care este mai puternic.

Si da, ma simt slaba in fata lor, pentru ca eu nu am acest tupeu si nici sustinerea unui clan in spate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dllc_mell spune:

buna...in legatura cu romii am muuulte de spus si nu vorbesc in van!Ca de exemplu:mergand pe strada intalnesc o tigancusha care draga doamne vroia sa imi ghioceasca in nu stiu ce..lucruri in care nu cred..firesc eu m-am indepartat si a inceput femeia sa ma injure si sa ma blesteme in toate halurile posibile,ca sa ii dau bani ca altfel imi face vrajio ca sa imi moara copilul...ca sa imi dea Dumnezeu boli grele...bla bla bla multe !
Alt exemplu:eram in Grecia cu fostul sot si intrasem intr-un mic magazin unde era o pancarda pe care scria:NU MAI FURATI ROMANI!Nu mai stiam pe care usa sa ies de rusine!
Nu zic...ca nici romanii nu sunt cinstiti..orice padure are uscaturile ei dar nu e corect ca o natie intreaga sa fim tratati intr-un fel anume din cauza unei minoritati!
Noi nu avem cum sa ii ajutam,fiecare isi duce traiul cum stie,cum poate!Dar hai sa ne apucam si noi sa furam...ca doar ei nu vad alta cale de a supravietui!De ce nu se apuca de lucru...daaa lenea e in toi la ea acasa!
N-as fi vrut sa ii judec ca doar sunt si ei oameni ca si noi...dar vazand ca Franta,Anglia,Ungaria...parca si Spania ..acestor tari le cam surade de a incepe sa faca curatenie...iar cum romii au pasapoarte romanesti s-ar putea mai mult ca sigur sa plece si romani acasa!
Deci...suntem in rfegula,hai sa ii iubim,sa-i ajutam...eventual sa le dam toata saptamana de mancare....si daca duminica nu le dai iti primesti rasplata...
Hai sa fim ospitalieri....hai sa fim buni cu agentii nostri de publicitate internationala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Daaaaa, tiganu', tot tigan!
Traiesc intr-o tara unde nu s-a prea auzit de Romania, dar ceea ce se stie este ca acolo traiesc tigani.
O duduie m-a auzit vorbind la telefon pe strada (in romaneste, evident) si m-a intrebat asa tam-nesam de unde sunt. I-am zis ca din Romania la care ea: "aaa, gipsy!" si s-a indepartat. Desi eu sunt blonda-saten naturala, iar copiii mei, pe langa mine, blonzi. Deci, nicidecum tigani.
Altadata, intr-un magazin de unde cumparam ceva, m-a intrebat vanzatorul de unde sunt. Romania, zic. Si scoate de sub tejghea, un poster cu poze de tigani si-mi zice ca ei sunt din Moldova si sunt aceeasi natie cu romanii. I-am zis ca aia sunt tigani, chiar daca sunt din Romania, ca tigani am vazut si pe meleagurile pe unde umblu, dar ca ei sunt tinuti in frau.
Si sa stiti ca si aici tiganii cersesc, trag de tine sa le dai bani, vin sa iti ghiceasca, dar nicaieri in lume nu se stie despre ei. La tv nu se dau niciodata, dar NICIODATA, stiri de la ora 5, niciodata despre vreun viol, sau bataie sau clanuri de tigani. Si cred ca exista, ca sunt si aici mahalale, ca nu se poate padure fara uscaturi. Dar la tv se dau stiri care fac cinste tarii. Asa ca mass-media este, dupa parerea mea, factorul de influenta nr. 1 asupra imaginii unei tari.
Cand mi-am inscris copiii la scoala internationala de aici, eram primii si singurii romani din istoria de cativa ani a scolii. Cand i-au vazut blonzi, staff-ul care ne insotea atunci a zis: "ei sunt romani?" "Da." "stiam ca romanii au parul negru".... De comentat? Dupa noi au mai venit 2 familii de romani, tot cu cate 2 copii fiecare, tot blonzi. Asa am reusit sa spargem mitul tiganesc in scoala. Si le-am castigat respectul prin civilizatie si atitudine eleganta. Ceilalti romani au plecat, noi am ramas tot singurii si am reusit sa arboram cu mandrie drapelul romanesc in scoala si sa avem prieteni de toate culorile. Nu-i o lauda, e un adevar. Dar scoala este un domeniu restrans. Ceea ce se stie la nivel larg este ingrijorator.
Inutil sa mentionez frustrarea pe care am simtit-o de fiecare data cand am fost asimilata tiganilor, nu sunt rasista, dar chiar as face oleaca de ordine intre ei. Se vede treaba ca la ei merge doar ciomagul, nu democratia.... Astept rosiile pentru ultima mea fraza, le primesc, dar tot nu mi-o schimb.

"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"

Mergi la inceput

deci oameni buni, dotativa cu pistoale,mitraliere si cutite ca pe strada nu mai e pic de siguranta!!!
Dar totusi hai sa-i iubim,cand vin sa iti fure de prin casa le faci si o cafea sa nu se plictiseasca ,eventual le pin-ul la card si le zicci"fura cat te lasa inima fiule"..."nu te rusina"!!
Ar trebui sa le multumim lui "Cichician"si "Vandam" de Strehaia ca sunt agentii nostri de publicitate...si nici nu sunt platiti saracii pentru asta...ce oameni buni nu?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui miriama

Daaaaa, tiganu', tot tigan!
Traiesc intr-o tara unde nu s-a prea auzit de Romania, dar ceea ce se stie este ca acolo traiesc tigani.
O duduie m-a auzit vorbind la telefon pe strada (in romaneste, evident) si m-a intrebat asa tam-nesam de unde sunt. I-am zis ca din Romania la care ea: "aaa, gipsy!" si s-a indepartat. Desi eu sunt blonda-saten naturala, iar copiii mei, pe langa mine, blonzi. Deci, nicidecum tigani.
Altadata, intr-un magazin de unde cumparam ceva, m-a intrebat vanzatorul de unde sunt. Romania, zic. Si scoate de sub tejghea, un poster cu poze de tigani si-mi zice ca ei sunt din Moldova si sunt aceeasi natie cu romanii. I-am zis ca aia sunt tigani, chiar daca sunt din Romania, ca tigani am vazut si pe meleagurile pe unde umblu, dar ca ei sunt tinuti in frau.
Si sa stiti ca si aici tiganii cersesc, trag de tine sa le dai bani, vin sa iti ghiceasca, dar nicaieri in lume nu se stie despre ei. La tv nu se dau niciodata, dar NICIODATA, stiri de la ora 5, niciodata despre vreun viol, sau bataie sau clanuri de tigani. Si cred ca exista, ca sunt si aici mahalale, ca nu se poate padure fara uscaturi. Dar la tv se dau stiri care fac cinste tarii. Asa ca mass-media este, dupa parerea mea, factorul de influenta nr. 1 asupra imaginii unei tari.
Cand mi-am inscris copiii la scoala internationala de aici, eram primii si singurii romani din istoria de cativa ani a scolii. Cand i-au vazut blonzi, staff-ul care ne insotea atunci a zis: "ei sunt romani?" "Da." "stiam ca romanii au parul negru".... De comentat? Dupa noi au mai venit 2 familii de romani, tot cu cate 2 copii fiecare, tot blonzi. Asa am reusit sa spargem mitul tiganesc in scoala. Si le-am castigat respectul prin civilizatie si atitudine eleganta. Ceilalti romani au plecat, noi am ramas tot singurii si am reusit sa arboram cu mandrie drapelul romanesc in scoala si sa avem prieteni de toate culorile. Nu-i o lauda, e un adevar. Dar scoala este un domeniu restrans. Ceea ce se stie la nivel larg este ingrijorator.
Inutil sa mentionez frustrarea pe care am simtit-o de fiecare data cand am fost asimilata tiganilor, nu sunt rasista, dar chiar as face oleaca de ordine intre ei. Se vede treaba ca la ei merge doar ciomagul, nu democratia.... Astept rosiile pentru ultima mea fraza, le primesc, dar tot nu mi-o schimb.

"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"

Miriama,primeste rosiile,pe criza e bun orice,numai sa nu fie manate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui dllc_mell

deci oameni buni, dotativa cu pistoale,mitraliere si cutite ca pe strada nu mai e pic de siguranta!!!
Dar totusi hai sa-i iubim,cand vin sa iti fure de prin casa le faci si o cafea sa nu se plictiseasca ,eventual le pin-ul la card si le zicci"fura cat te lasa inima fiule"..."nu te rusina"!!
Ar trebui sa le multumim lui "Cichician"si "Vandam" de Strehaia ca sunt agentii nostri de publicitate...si nici nu sunt platiti saracii pentru asta...ce oameni buni nu?

Secretul vietii nu este sa ai tot ceea ce iti doresti, ci sa-ti doresti tot ceea ce ai.

Cu dragoste si respect
Mell Dellacroce

and love

Mesajul asta e din putzul gindirii cred!Poate se sesizeaza vreun moderator!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput