Viatza in Germania (62)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Adriana, cind e terminul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Am programat cezariana pe 13 septembrie ca nu s-a intors puturoasa asta mica si nici nu se va intoarce dupa opinia doctorului pt ca la ultima vizita a estimat greutatea intre 3.5kg-3.7kg.
Normal, daca e sa iau prima zi a ultimului CM, due date-ul e 6 septembrie dar dr mi-a spus ceva de adaugat niste zile in caz ca ovulatia a avut loc mai tarziu, ca sa evite marja de eroare. Asa ca el zice ca pe 15 septembrie e due date-ul. Nu ma pricep, fata oricum nu da semne ca vrea sa iasa :)).
Contractii nu am deloc, colul e complet inchis, nu am eliminat dop de aia ma bucur ca am obtinut cezariana la asa data inaintata si nu cu 2 saptamani mai repede cum voiau ei.

Adriana 39+ Isabelle Marie si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Vai Adriana nu-mi vine sa cred! Si tu esti aproape de termen! Ce mai trece timpul!felicitari pt asa o sarcina buna si cele mai bune ginduri pt ziua cezarienei.lista aschiutzei e buna si chiar de mai uiti ceva iti aduce sotul.acum depinde si de clinica.iti recomand haine cit mai lejere, femeile sunt de obicei in camasi de noapte care se deschid in fata, eu nu le suport, ma depresau nu alta asa ca am luat vreo 2 camasi subtirele de-ale sotului, albe si cum treceau si de fund nu ma mai complicam si cu pantaloni ca si asa trebuia sa ma schimb si sa ma spal si sa fac igiena de o mie de ori pe zi si mai tare incurcau. dar la tine o sa fie altfel. si am avut in timpul nasterii si dupa nastere ciorapi medicinali lungi pina sus cu adeziv, pt protectia venelor ca sa nu fac varice. Am avut eu si pijamale dar nu le-am folosit ca le-am luat de iarna mai groase si asta a fost greseala. Dupa nastere o iau razna toti hormonii si numai fierbinteli aveam.Si un halat pt eventualele iesiri pe holuri. Ideea e sa te simti tu confortabil ca femeile nu se uita si oricum is saloane mici, eu ultima oara am fost singura.Multe femei se pling in primele zile de buze si miini uscate, asa ca un balsam de buze si o crema ar fi bune.Aah si apa plata de bei din asta ca in spital au doar apa minerala.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Vik, multu mult! NIci eu nu stiu cum a trecut timpul, toata ziua cu Aidan si cu restul nu am bagat sarcina prea mult in seama.Cat am fost gravi cu Aidan nu aveam nici o ocupatie si mi s-a parut sarcina lunga de 9ani nu 9 luni :)

Multu de sugestii! Asa vreau si eu sa am haine lejere de casa, nici eu nu suport camasile de noapte ca se invart pe dupa mine in pat si ma trezesc stransa toata.
Ce nu inteleg eu e de ce se dau injectii in picioare la ceza daca eu ma ridic din pat cat de repede pot, vreau in a doua zi sa fiu sus, sa umblu sa nu stau ca placinta in pat 5 zile ca toti imi zic ca daca ma ridic repede ma si vindec repede ca pun sangele in miscare. O sa le spun ca nu vreau injectiile, chiar nu le vad rostul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

neata fetelor,

Vikinga, eu am DPN pe 20 octombrie. Mai am de tras 8 saptamani si ma gandesc deja cu groaza unde mai creste burta, ca e deja mare!Burtica e intr-adevar simpatica, s-a dus mai mult in fata si e rotunda. Poate am mai povestit deja, nu mai stiu, sotul meu imi zice "mein kleiner Beluga" (e o balena cu o moaca supersimpatica), asta dupa ce eu i-am spus ca sunt o balena. Cica ar fi si un avion cu aceeasi denumire care are o burta imensa, e proiectat pt transport alte piese de avioane.
De, ne amuzam si noi
Legat de ciorapii medicinali, ti s-a recomandat sa ii porti la nastere, sau asa ai vrut tu? Si eu am ciorapi de astia dar de purtat la nastere nu am auzit, de aia te si intreb...

tuturor si o saptamana prospera!

32+ de baietel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Adriana, ai incercat exercitiul acela de yoga (indische Brücke), pt intoarcerea bebeului?
Nu il contrazic pe medic, el stie cu siguranta mai bine cum sta treaba. Insa eu stiu de un caz (o amica) care a nascut bebe de peste 4 kg, a stat ala mic in burtica intors, pana in ultimul moment. Tipa nu a vrut in ruptul capului cezariana si exact cand nu mai avea de ales(trebuia scos copilul) cica s-a rasucit si a nascut tipa normal.

Mergi la inceput

Am incercat de toate, stau toata ziua in 4 labe,umblu kilometri in fiecare zi, si am incercat si masajul circular. As fi vrut sa incerc acupunctura dar nu imi permit.

Nu stiu cum va fi, deocamdata sunt in sapt 40 si Isabelle e cu fundul in jos :). Am programat ceza ca m-au tot presat toti dar macar am facut-o in termenii mei asa ca inca mai e timp sa se intoarca. Dr zice ca nu, cum o fi o fi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Panterra nu stiu de injectiile alea in picior, cind am fost cu Nadja am avut colega de salon cu cezariana si stiu ca a doua zi mergea, cam rau, e drept, dar mergea. Stiu ca mai lua calmante dar injectii nu-mi amitesc sa fi vazut. Nu o fi chiar obligatoriu. Panseluta eu am la piciorul sting in spatele genunchiului niste vene ingrosate, e ceva genetic, ca si mama a avut varice la piciorul sting, si le-a mai operat intre timp. Si pt ca toti trei au fost peste 4kg, eu luasem multe kg si am retinut si multa apa, mai ales picioarele erau ca doi butuci, ginecologul mi-a recomandat ciorapii astia. Greutatea corpului mai ales a burtii afecteaza. I-am purtat de prin luna a saptea pina la sfirsit, i-am comandat ca-s privat asigurata si acopera si asa ceva, is destul de scumpi vreo 150-200euro. La nastere ginecologul imi zisese ca neaparat sa-i tin, sa nu cumva sa uit, ca in timpul travaliului se pot sparge venele pe acolo si nu-i asa, mai bine sa evit. Si pe urma i-am mai purtat inca vreo luna doua pina cind s-a mai dus apa si s-a dus din greutate.Sunt si in spital si in farmacie ciorapi din astia, ceva mai altfel decit cei comandati, dar buni si ei, important e sa nu fie marime mare. Si da, venele pe acolo arata bine dupa cele trei nasteri naturale.Pai toate ca toate da' tinem la frumusete:))Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

woow, Adriana, chiar ca a mai ramas putin.
acu 6 ani eram si io pe ultima suta de metri, tot cu o fecioara , de baiat

in legatura cu ciorapii, stai sa iti zic cum a fost la noi. Io pt ca am luat putin in sarcina, cam 9kg si copilul a avut 3,9 nu am avut nevoie. Dar, intre timp am aflat ca la ceza sunt obligatorii. deci te echipeaza cu ei pan in operatie. Asa am aflat in spital, stiam si explicatia medicala si injectiile de trombofilie, si legat de circulatia periferica; nu stiu sigur, ca io am nascut normal, pe amandoi.
In legatura cu meniul din spital, cum te internezi vine o lista si poti bifa singura ce iti doresti, dupa ce te miste, cel putin dimineatza mergi la o sala si iti alegi singura, cu bebe in patutzul de spital mobil.
in schimb io am avut cateva hainutze cumparate de mine, marimea 56, am vrut pt poze si asa in general. nu mi-au placut hanuitzele din spital, nu erau moi.

hm, ce frumos cu un miros de bebe

Lili_ka, am citit cu interes ce ne-ai povestit tu..mereu uit sa completez
Tu, cum te-ai acomodat, care-i planu pt integrarea ta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns printesa_roz spune:

Dragele mele, sint disperata si am nevoie urgenta de o informatie. Acum un an si jumatate am facut un credit si am cumparat o casa aici in Germania. Din multe motive pe care nu as vrea sa le enumar acum, am hotarat ca anul viitor in vara sa ne intoarcem acasa in Romania. Creditul e pe 20 de ani. Noi ne-am gandit sa renuntam la ratele pe care le-am platit pana acum pentru casa si sa plecam in Ro, lasand casa bancii.
Problema este urmatoarea: am citit de curand pe net, ca daca procedam asa, casa va fi vanduta de banca prin Zwangssteigerung, iar daca nu se obtine valoarea imprumutata, banca va putea sa ne ia masina, mobila, etc sau sa ramanem cu rate pana achitam diferenta de bani.
E cineva care cunoaste legislatia de aici? Stiti cumva cum se procedeaza in astfel de cazuri? Orice informatie ar fi binevenita....

Va multumesc anticipat.

Mergi la inceput