Bobocei de sept-oct 2008, 2 ani (305)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

hello!
Lumi, bine ati revenit!!
babytza, putere multa va doresc si ma gandesc la tine

Dya, chiar daca bua nu a primit inca raspuns, pana la urma ea tot va incerca sa plece nu? si tu ce sa faci? pana una alta, cu proba cu concediul, se vor lamuri lucrurile

feli si R face scene la baie, cand facem in cada. bine eu ii pun cadita in cada mare, cu apa gata pusa, ca nu suporta dusul
am inceput de curand si "terapia" pentru dus
dar are momente cand nu vrea sa intre in apa, apoi ca nu vrea sa stea jos, apoi ca nu vrea sa-l spal pe cap...
si-l iau si-i bag putin picioarele in apa, apoi il scot
apoi iar, ca un joc:"fugi de'aci apa!" "pazea, apa ca vine vavaaaaa!"...pana cand se pune pe ras si da sa accepte
apoi ii pun spuma multa si cateva jucarii si ma fac ca ma joc cu ele, ca se balacesc jucariile, ca vorbesc intre ele, ca vor sa le spele Razvan...si usor usor, din joaca, se pune singur in fund. daca nu merge il spal asa, din picioare.
pe cap la fel: inchide ochiii!! si pac il spal...iar ii zic sa-i inchida si uite asha...
din fericire se ia cu joaca si nu mai zice nimic
dar inainte de a ma apuca sa-l spal il las sa se joace, ii zic sa spele si el rata, pe superman...ce mai avem pe acolo

si la mare, initial s-a speriat tare de valuri
apoi l-am luat in brate si am "fugarit" valurile si le-am "speriat" si s-a pus pe ras...apoi nu mai scapam de el ca voia numai in valuri

fricile astea pot sa apara din multe motive si la varsta asta, daca nu s-a intamplat ceva care sa-l sperie cu adevarat, se trece repede peste, cu tact, din joaca, cu scalambaiala din partea parintilor

cat despre cealalta situatie cu articulatul si iubitul, noi am scapat fara "iubire" ca sa zic asa...adica ma batea (de obicei de ciuda ca nu-l las sa plece undeva, sa faca ceva...) si eu il tineam sa nu mai dea, sau l-am lasat sa dea si mi-am luat fatza de suparata...pentru ca chiar eram, i-am zis de nenumarate ori ca ma doare, ca plang... l-am intrebat ce-l supara...te supara ca nu poti sa...te-ai necajit ca a plecat tatanu fara tine....apoi i-am zis sa-si ceara scuze pt ce a facut, ca nu ma batea numai pe mine ci si pe sot, ajunsese sa ne zgarie, de ce-i ziceam ca ma doare, sau de ce ma vaietam, de aia ma zgaria mai tare de gat, de ochi...un chin, care parea fara sfarsit
stiam de ce face asa si-mi era necaz ca nu gasesc solutia
pana la urma el da (mai da si acum, insa muult mai rar!) si ii spun ca ma doare, fara sa ridic vocea, fara sa ma vaiet, pur si simplu, natural, in functie de cat de tare da, apoi schimb subiectul, ii arat ceva interesant, ma fac ca nu observ, ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat
un fel de ignore la situatie si daca nu mai obtine niciun efect, se potoleste

cand e vb de nimicuri...cand stiu ca situatia e mai grava, il alin, normal, il pup o data, ii spun ca-l iubesc, sa simta ca l-am inteles

adica daca te bate si apoi vine sa-si ceara iertare si te pupa de te albeste, treaba asta nu face decat sa-i intareasca comportamentul pt care isi cere iertare
te-a lovit, ii spui ca te doare si-ti vezi de ale tale sau ii spui: hai sa vedem ce e la tv, hai sa vedem ce face tata...treci repede peste incident, pt ca la varsta asta nu cred ca sunt in stare sa suporte ignore de genul il lasi si pleci...cred ca asta ar amplifica situatia, criza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

Buna fetelor,
eu sunt o mamica de zmeurica de 2009 si voiam sa va intreb daca nu cumva are careva dintre voi de vanzare un scaunel de masa portabil de la Fisher Price, adica de asta: http://www.amazon.com/Fisher-Price-Healthy-Care-Deluxe-Booster/dp/B001GQ2RWQ sau cel cu albastru.
M-ar mai interesa un carut sport, bun si convenabil, dati PM pls.
Multam fain si numai bine copilasilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Abe mi-ai dat o idee tare buna.MultumescMa bucur ca Blanca e bine.
Claudinna da ai dreptate eu am nevoie de cineva insa as prefera-o pe bua chiar si daca ar mai sta doar 1 luna doua.

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _irina_ spune:

am fost si noi azi vre-o 20 de minute la cresa, multe plus-uri dar un mare minus, Andreea a urlat cam din 2 in 2 minute si nu a vrut sa se dea jos din trici, dupa ce cu greu s-a dat jos s-a pus pe un scaunel si a studiat un pic dupa care a inceput sa traga de mine sa plecam de acolo. Mai mergem si maine, sper sa rezistam ma mult, mai ales ca azi am ajuns la ora de masa si copii erau cam ocupati

La capitolul plus-uri pe langa curatenie, spatii de joaca mari, curtea mare, totul nou, se adauga si o mare transparenta fata de parinti. Pana acum nu mi s-a spus nici o data sa vin doar la o anumita ora sau doar intr-o anumita zona si chiar a insistat sa vin si eu si in primele zile sa stau acolo cu Deea.
Sper sa se dea si fi'mea pe brazda, ca mai avem 3 saptamani si eu incep lucrul si nu stiu ce o sa ma fac cu ea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Irina multa bafta sa va acomodati usor.
Unde o duci?Cand se imbolnaveste ai varianta de rezerva??

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

am gasit www.babycenter.com/0_aggression-how-to-deal-with-hitting-biting-and-more_11550.bc" target="_blank">ceva interesant despre comportament

_irina_ , tin pumnii sa fie bine!

nikolici, imi pare rau ca te-a dat peste cap...cred si eu, dar pana la urma, pate fi o buna ocazie sa lamuresti cu ele ce e ok si e nu din punctul tau de vedere, vis a vis de medicamente
nu te lasa sa stai si tu cate putin cu ea? ma gandesc ca fiecare copil are o anumite reactie si daca Karina nu se simte bine acolo singurica, i-ar face bine sa te stie langa ea, micsorand timpul treptat

sanatate multa puisorilor bolnavi!

Mergi la inceput

Dya e o cresa proaspat deschisa pe Hebe, acolo a fost o alta cresa care s-a inchis, acum sper sa fie mai cu noroc. Daca se inchide asta mai am un back-up si in caz de boli si alte doamne fereste o sa stea mama cu Andreea, dar repet numai in cas de urgenta ca dupa ultimele saptamani m-am convins ca nu vreau sa stea cu ea de tot.

Felicic si noi am trecut la caditza, desi acum pe timp caldoros era mai bine cu dusul, tocmai din cauza de urleteeeeee.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Citat:
citat din mesajul lui felicic76

buna dimineatza de la noi!!!!

Avem o poblema: urla ca din gura de sarpe la dus si baie,

Feli, tocmai citesc o carte (pe metrou, ca de...) si scrie pe-acolo ca fiecare copil are o perioada, mai devreme sau mai tarziu, in care se teme de apa, dus, cada, baie, in diverse scenarii pe care mintea lui le creeaza. De regula e ceva de genul: copilul observa ca apa se scurge pe scurgere. Apoi ii vine ideea ca daca apa se scurge pe acolo, si el s-ar putea "scurge". Stiu ca suna SF... dar trece repede

Radu e si el in faza asta acum, nu vrea sa stea jos, tipa, sare, si incearca sa fuga din cada. Noi nu umplem cada, facem doar dus... nu stiu care e scenariul lui... dar sper sa-i treaca repede ca incepe sa ma ia la lupte corp la corp.

Apropos de asta... sa ma duc sa-i fac un dus...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Citat:
citat din mesajul lui dyanira

Hello dintre bagaje!!!
Parca iau toata casa dupa mine ca am mai pus inca o masina de spalat

In bagaje ai o (inca) masina de spalat???

Mergi la inceput

Babytza

Mergi la inceput