***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(124)***

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

Buna si de la mine.

Nu am mai scris de mult pentru ca nu am avut o perioada foarte buna.
La fix o luna dupa episodul cu enterocolita si internarea la Bals, a avut iar probleme cu burtica. S-a trezit de dimineata cu dureri de burta si apoi a inceput sa verse.
De data asta m-am dus cu ea la Medlife, pentru ca nu mai suportam ideea de spital de stat si am stat internate 2 zile. M-a costat de m-a rupt dar cel putin nu am mai avut stresul ca plec de acolo cu altceva si conditiile nu se compara.
Pe 16 august ar fi trebuit sa plecam in Bulgaria, la mare, aveam bilete luate inca din decembrie, dar cum problemele astea s-au petrecut cu o saptamana inainte, am anulat totul. In plus, pe fond nervos mi-a fost si mie rau, mi s-a declansat o criza de gastrita, si doctorii de la Medlife ne-au spus ca la mare (si in Romania si in Bulgaria) circula un virus digestiv. Asa ca am plecat la Sinaia, sa scapam de caldura. Acolo a fost mult mai bine, dar nu am putut sa ne linistim foarte mult, am tot stat cu grija sa nu se intample iar ceva.
Acum ne pregatim de gradinita. Nu stiu cum o sa o duc sa ii fac exudatul pentru ca, saraca, e speriata acum de tot ce inseamna doctor, medicamente si analize.
Nu stiu cum fac alte mamici, dar eu sunt tare ..cuvantul acela cu "c".. cand e vorba de boala fica-mii. Si cand ma gandesc ca ne va aduce intrarea in colectivitate...

Liviana ai tot respectul meu. Cand simteam ca disper cu fie-mea, ma gandeam la tine si la Didi, cat de echilibrate sunteti voi! Si cu doi copii!

Mami de Ana imi recomanzi si mie, te rog, o lectura mai usoara, asa?! De deconectare...Stiu ca mai discutati pe aici cu Didi de carti..

Numai bine de la noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

alynta27, asteptam noutati azi!
Arcadia, interesanta statistica ta cu rusii. De cand am nascut pe M, nu-mi fac deloc proleme "indivizii".
Doxinu, Madaiulia, multumesc, e ceva munca la conserve dar merita si in plus ce sa fac daca am productie?
Vas, cred ca peste tot a fost aglomerat, iar luna august e in general fff solicitata pt concedii. Am fost si noi 3 zile la munte, la Gura Diham, cu parintii, ei fiind campati la cort. Sunt f bucuroasa ca am facut cu Matei (doar eu cu el) primul lui traseu adevarat pe munte, am mers pana la Cab Poiana Izvoarelor, 1,5 ore dus si tot atatea intors. Am facut exact timpii estimati pe placutele cu indicatoare, practic Matei a mers in ritmul unui adult. S-a dezvoltat f ffrumos de cand cu inotul, are muschiuleti la picioare si un pectoral trapezoidal. Mor de dragul lui, frumos ca un dracusor, bronzat cu ochi albastri.
Lui B i-a placut sa se balaceasca in apa (rece!) a raului, iar seara i-a placut focul de tabara. Evident ca nu a dormit la pranz, iar seara i-a zis lui ta-sau:"Tati e frumos focul, dar mie imi e tale somn".
La noi gradinita incepe pe 13 sept pt ca pana atunci se igienizeaza grupurile sanitare. Trebuie sa ma interesez ce analize ne trebuie.
Alyna24, sa stii ca tot am emotii, chiar daca B vine prin transfer din cresa la gradi. E totusi o alta etapa din dezvoltarea copiilor nostri.
Madi, crezi tu ca mamicile de 2 copii sunt mai echilibrate ca cele cu unul? Crezi ca pe mine nu ma apuca nervii si nu tip? Hmm... ar fi imposibil sa nu fac asta si din pacate Matei ma copie cand e frustrat... Hai, curaj, o sa fie bine Ana. E adevarat ca nu e usoara intrarea in colectivitate, dar de undeva trebuie apucat taurul! Regula e asa: cand se imbolnaveste, o retragi de la gradi strict pt zilele cand e bolnavioara, pe urma o duc inapoi si tot asa, nu lungesti prea mult vacanta ca sa nu aveti probleme de reacomodare. Oricum in general celor mici le place la gradi, insa depinde si de educatoare cat de placuta se face.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

Salutare si de la noi.
Si noi ne confruntam cu o problema. Acum o luna racit prima oara, am facut tratament si teoretic a trecut. Peste 2 saptamani a facut febra care a trecut in doua zile, nu muci nu rosu in gat, a trecut. Lunea trecuta a inceput cu muci si stranut fara febra. Nu a facut deloc febra nici in urmatoarele zile,insa tuseste productiv. Am facut un exudat nu a iesit nimic. Vineri am fost la dr si a zis ca aude un harait la plamani si ne-a dat ambroxol. Azi am fost din nou si a zis in continuare ca aude un murmur si ca sa ne ducem la un alergoloc, ca poate face alergie la ceva. Se poate manifest alergia asa? Cum scapam de murmur?

Chiquitita, mama Liviei (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:

Salutare!
Noutati: Fetita are 3500g, colul e scurt si gros, penetrabil la index pe tot traseul! Nu prea vrea sa vina! Mi-a pus un plasture pe burtica pentru a-mi induce contractiile! AM mai "experimentat" asta de doua ori si nu a fost de folos! Placenta are grad 2 de maturatie! Luni din nou la control!

Alina-Mirela 39+Maria si mami de DAVID (27.06.2007)siMATEI (15.05.2009)

POZE

www.totsites.com/tot/davidipate" target="_blank">pagina lui David
Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Salutare,

Chichi, Ambroxol, e pt eliminarea mucozitatilor, sa nu ii dai dupa 5 p.m., ca o apuca noaptea tusea.

io le-am facut la ai mei, pardon numai lu R ca avea o tuse noaptea fara motiv. e alergic, mai bine spus sensibil la praf. ni s-a recomandat sa ii scoatem mocheta din camera. intre timp a trecut. Copii, cel putin ai mei le-au incercat pe toate. Pur si simplu uneori e acomodarea le mediu, la situatii noi

si, acu sa raspund si la intrebarea Micai si a Livianei, a fost bine in ro, am niste poze, poate resusesc sa le urc, copii s-au simtit bine, au stat, cu exceptia celor 2 zile de bucuresti, doar la casa si curte, a fost, dupa cum stiti foarte cald, si in DE erau 16 grade.

Cred ca a fost pt ei o vacanta pe cinste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Madi, uneori cred ca-i nevoie de alt doilea copil sa te relaxezi. Fratele meu mi-a zis mai in gluma mai in serios ca is barbara cu ei. Cu toate ca metodele de la R nu-s bune pt David.
Dar, io cand e vorba de boala sunt foasrte stapana pe mine, pt ca nici nu ne-am intalnit cu situatii extreme si in al doilea rand ca sistemul medical, cu erorile de rigoare imi creeaza o stare de echilibru.
nu stiu daca ia citit mesajele mele inaite de a pleca in ro, nu mai eram asa de calma, intram pe un sistem necunoscut.
Asa ca, nu sunt buna de reper, asta vroiam sa iti zic, in fapt.

CARLA, cum te simti?

Alynta, bucurate de sarcina in continuare, ai temrinat bulionu?
La multi ani!!! tuturor celor care isi serbeaza ziua numelui Sf Alexandru

am aflat de ziua asta, acu 11 ani cand m-am dus la CEC.ul din berzei sa platesc taxa de admitere la sociologie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:

Didi inca nu-i gata bulionul! Am o tehnica "a la mama"! Dupa ce se separa de coji si seminte se pune intr-un sac de rafie la scurs! Se separa apa din rosii si fierbi mai putin! E chiar limpede ce se decanteaza! Nu cred ca ajung la stadiu de "bulion" ci de suc mai consistent!

Alina-Mirela 39+Maria si mami de DAVID (27.06.2007)siMATEI (15.05.2009)

POZE

www.totsites.com/tot/davidipate" target="_blank">pagina lui David
Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Chiquitita, sanatate Liviei! Mi-am amintit de tine zilele trecute. Asa s-a auzit si la Alexandra in iarna cand a fost ceata si a primit Humex si i-a trecut.

Madi, bafta cu gradinita!

Didi, asa am vrut sa zic si eu, ca trebuie al doilea sa te relaxezi ... azi in parc era o mamica care ba ii dadea o bluza pe copil, ba i-o scotea, la un moment dat i-a tras si gluga in cap si imi tot zicea ca sufla vantul... eu nici nu remarcasem, ca abia fac fata sa ma uit si sa fug dupa ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Salutare,

Am intrat sa va zic ca am mari emotii pt ca maine incepem gradinita!Am un sentiment ciudat....imi vine sa plang.....realizez cat a crescut pitikul!
Bafta tuturor care incep gradi!Sa aveti un an cat mai frumos, plin de lucruri noi si fara imbolnaviri si altele de genu'!

Va pupam pe toti si.....LA MULTI ANI CU INTARZIERE TUTUROR CELOR CARE S-AU SERBAT IERI DE SF.ALEXANDRU!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Alyna24, curaj si bafta la gradi! Sa ne spui cum a fost debutul.
Noi "scapam" doar cu exudat faringian si aviz epidemiologic.

Didi, ma bucur ca cei mici s-au simtit bine in ro. Dar TU? Asteptam si pozele.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput