Bobocei de sept-oct 2008 (302)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Nocom merci.
Lumi eu nu beau Pepsi mai mult de 0,5 l pe zi si nu in fiecare zi dar nu pt ca nu mi-ar place ci pt ca vreau sa slabesc.

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didididi spune:

Clau, noi am dat pe tricicleta de plastic vreo 2,5 mil, ca nu incapea bine baiatul in astea care se vad pe strada si erau mai ieftine. Adica mult mai mult dect 65 ron. Si de dat cu ea la vale asa face si al nostru; mai greu e ca pe denivelari se mai si rastoarna; panicatul meu sot ar vrea si casca si genunchere, acum ca ne a cazut pe ciment sau sa-l tinem in casa ;

Didi si bb Mihail (22.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Ada, nu stiu daca respectivul domn incerca doar sa ne faca pe noi sa luam o jucarie de varsta mai 'mare'.
Dar ce e drept si eu ma intreb de ce la multe jucarii scrie o varsta mai mare cand mie nu mi se par periculoase pentru o varsta mai mica...si cred ca singurul aspect e legat de inteligenta copilului la o anumita varsta.Vorbind probabil de momentul cand marea majoritate a copiilor pot sa 'faca' jucaria aia...
Si chiar daca nu fac parte din categoria parintilor 'frustrati' ca pe jucarie scrie 2 ani si al meu o face la 2,5, se poate sa existe cazuri si nu neg ca ce zicea domnul respectiv poate avea o urma de adevar (sa nu ii dea parintii cu jucaria in cap ca e pentru copii mai mari

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

ideea e de a nu considera jucaria un test...e jucarie, invata multe jucandu-se cu ea, lucruri de care habar nu avem...chiar daca nu face ce scrie la "reteta"...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Am venit de la doctor, dupa consultul clinic diagnosticul e faringoamigdalita acuta, asta dupa ce a vazut gatul rosu cu puncte albe si a iesit proteina C reactiva la valoarea maxima a intervalului admis. Maine o sa-i fac un exudat faringian, ca azi nu s-a mai putut, ca mancase deja cateva bucatele de banana .. problema e ca rezultatul va fi peste 3 zile, fara cea de azi .. eu ce fac pana atunci? I-a prescris augumentin, il dau sau nu? Daca nu il dau si se agraveaza (coboara la plamani, etc.)?
Oricum, continui cu nurofen la 6 ore cate 7ml si tantum verde in gat.

Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si Cezara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Hei! Salutare bobocime!

Avand in vedere ca ploua-de-nu-se-mai-opreste si suntem consemnati in casa, iaca, am si eu vreme sa mai intru in ograda voastra, daca ma mai primiti...

Scuze daca sunt in afara subiectului, dar n-am citit decat cateva pagini in urma...

Am vazut ca discutati despre saline. Noi am fost la cea de la Praid si la Turda - foarte faine amandoua, dar cea de la Turda e recent renovata si e impresionanta, te lasa fara suflare... In plus exista o gramada de activitati specifice diferitelor varste, deci copiii nu se plictisesc. Iar beneficiile pt. sanatate sunt de necontestat! Eu, astmatica fiind, m-am dus tusind de-mi scuipam plamanii si ma sufocam, dar deja din a 2-a zi accesele de tuse s-au rarit, iar din a 3-a zi n-am mai tusit DELOC. Si copiilor le prinde foarte bine o imunizare de-asta, insotita de aerosoli salini!

Si... din ce am mai retinut, se discuta despre antrenamentul la olita. Noi suntem codasi la capitolul asta. adica dupa un inceput promitator, ca ne imprietenisem cu obiectul, ma anunta inainte cand se apropie "chestiunea aia importanta", am trecut la echipament de vara, adica doar chilotei, ei bine... acum stagnam. Sta pe oala, dar n-a "prestat" nici macar o data, iar la atunci cand face pipi... face pe el, iar apoi isi da jos chilotii, ca-l deranjeaza . Dar, mai e timp... E drept ca nici eu nu reusesc sa fiu foarte consecventa... Imi pun sperantele in buni, ca va avea ea mai multa rabdare, dupa ce ma intorc eu la munca :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala77 spune:

Nerantula, eu i l-as da. E clar ca e infectie insa nu se stie de care si la ce reactioneaza cel mai bine. Augmentinul are spectru destul de larg si nici nu e f puternic. N-are rost sa-l chinui cu febra inca trei zile, timp in care cum spui si tu, s-ar putea agrava.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Nerantula, de obicei asa se procedeaza: se recolteaza exudatul, iar in asteptarea rezultatelor, ca sa nu lasi copilul fara tratament, se administreza un antibiotic cu spectru larg; dupa obtinerea rez. antibiogramei se ajusteaza tratamentul, daca mai e nevoie (daca germenul gasit e rezistent la antibioticul prescris).

Salutari burticii! Esti bine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaudiaH spune:

Luminita, eu ti-am raspuns prima dar poate nu m-ai remarcat. Ti-am spus ca am dus-o pe Lucia la magazinul de jucarii si am lasat-o peste tot sa alerge si sa-si aleaga cadourile pentru ca si noi ca si Ada avem multe jucarii de la Stefan.
Ada, a fost si Stefan cu taica-su si cu Bunica-sa duminica asta la film, tot la Shrek 3D. Si el a fost foarte incantat. Iti dai seama ca a trebuit sa revedem acasa toata seria cu Shrek sub forma de episoade zilnice (la noi nu e voie mai mult de 45 min tv/zi).
Nerantula, mai ce chin si jale cu Gruia. Aici cand sunt punctulete in gat medicii prescriu imediat antibiotic pentru ca desi uneori punctele albe pot fi de la saliva uscata de cele mai multe ori insa sunt puncte de infectie. Atunci cand au dubii, pediatri copiilor mei le dau sa bea un suc si sa molfaie 2 caramele care spala bine gatul si daca punctele sunt de saliva ele dispar dupa acest "tratament". Sanatate si pupici de la mine!

Legat de medicamente, nu ma pot abtine sa nu-mi dau si eu cu parerea pentru ca, nu stiu, eu poate m-am molipsit de la curentul antimedicamentos in care se scalda medicina germana sau poate doar m-am obinsuit cu bolile copiilor da' nu ma agit prea mult cu medicamentele; pana la 39,5 nu le dau nimic decat lichide. Din cunostintele mele despre medicina, febra e semn ca organismul lupta si deci cu cat febra e mai mare cu atat corpul lupta mai intens. Nu trebuie s-o lasam sa depaseasca 40 pentru ca poate duce la convulsii. In momentul in care dam antitermice (care sunt antiinflamatoare) pacalim organismul, ii dam senzatia ca nu mai exista inflamatie si corpul trece cu vederea partial boala si nu mai lupta eficient. Deci parerea mea si a medicilor pediatri de la cabinetul la care mergem noi e ca febra nu trebuie combatuta ci doar tinuta sub control sa nu depaseasca 40. In al doilea rand antitermicele date in cockteil cate doua sau trei nu mi se par o idee buna pentru ficat. Acuma nu zic ca asa e cel mai bine; habar n-am cum e mai bine. Fiecare decide conduita medicamentoasa adecvata propriului copil. Eu cred foarte mult in robustetea copiilor si nu le dau foarte multe medicamente, atitudine care repet, mi-a fost indusa de atitudinea medicilor de aici. Evident ca merg imediat cu copiii la medic si daca e vorba de antibiotic, dam antibiotic dar daca e viral ii dam cu febra inainte. Nu va suparati pe mine daca nu sutneti de acord, doar mi-am spus parerea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Lala, Lavinia, chiar daca e viral tot se da antibioticul?
Multumesc frumos!

Burtica sper ca e bine, abia saptamana viitoare, la sfarsit, ajung si eu la eco, nu prea mai am rabdare ...

Claudia

Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si Cezara

Mergi la inceput