Bobocei de sept-oct 2008 (302)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamidestefan spune:

Citat:
citat din mesajul lui Muuh

eu zic ca va grabiti foarte tare cand le dati antitermic peste antitermic. La ai mei dureaza si pana la 1.5 ore sa le scada febra si asta cu diclogesic. Adica novocalmin-ul odata administrat aveti putina rabdare, incercati impachetari, otet nu sariti cu panadol, diclogesic si altele. Iar Desitin este diazepam si se da doar in caz de convulsii febrile, nu e chiar un antitermic asa uzual. Iar convulsiile febrile apar cand febra creste brusc, daca are 40.3 si e vioi, activ puteti astepta sa scada de la antitermic.
Pentru cele care folositi novocalmin si algocalmin fiole sa va faceti stocuri ca din Ianuarie 2011 se da doar pe reteta din aia speciala care se opreste in farmacie.
Sanatate multa tuturor copiilor bolnavi.

Miruna, mama lui Alexei (13.07.2006) si a lui Dimitri (02.09.2008)

Bine punctat ..Miruna!

LIDIA de Izabella-Cleopatra (20.09.2008) si Stefan-Eduard (21.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Eu nu am vazut intrebarea lui Lumi, dar deduc din raspunsuri: daca ar fi sa aleg un cadou pentru ziua lui Gruia, ar fi un lego pentru varsta lui, i-am luat unul mai mic la 1 iunie si e foarte incantat de el, chiar daca nu stie exact cum sa asambleze si dezasambleze toate cele, tot e jocul lui preferat, adevarul e ca sunt si foarte calitative .. orice alta jucarie s-a 'stins' in timp, masinuta lego cu sofer si statie de benzina rulz!

Miruna, eu recunosc ca am intrat in panica nu numai la vederea termometrului, ci la starea lui Gruia, care, peste 39, devenea brusc moale, ochii intredeschisi si cat mai putea privi prin ei ma implora sa-l ajut . E si prima febra atat de agresiva, a mai fost roseola acum un an, insa atunci starea lui generala era aproape buna, doar era mai somnoros, insa nu se compara cu acum ..

Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si Cezara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Xor spune:

Buna dimineata!
uff iar bobocei bolnaviori?? Vara asta a fost plina de otite, viroze si febra intre bobocei...sa i fost de vina vremea schimbatoare si ploioasa??
Sanatate multa tuturor! Nerantula, continua cu antitermice si frectii cu otet de trandafir (sa nu crezi ca miroase a flori...tot otet e dar e indicat in stari febrile)
Am citit pe diagonala...
Pentru prima data, anul asta, probabil din cauza umiditatii din atmosfera ne confruntam si noi in mod dramatic cu mucegaiul!!!! Mi-am cumparat un dezumidificator in camera, se aduna apa in el la greu...., peretii i-am spalat intai cu clor, la urgenta cand am vazut petele de mucegai, acum am cumparat o solutie antimucegai dar nu am mai apucat sa o folosesc.....Fiind in plina campanie de mutare, cand scot de prin dulapuri/sifoniere, mai descopar cate ceva mucegait...
Dya - eu nu beau DELOC cafea si nici nu am fost consumatoare vreodata...de ce?? nu-mi place...e amara
(sunt ciudata, stiu)....nici nu fumez, nici nu beau alcool de nici un fel (nici macar bere sau sampanie).....nu am vicii de astea...insa am alte metehne cred (sunt ortodoxa, nu are legatura cu religia)
Mark tuseste....intai tuse seaca vreo 3 zile, acum plina...tuseste de cateva ori pe zi dar sanatos....mai stau o zi sa vad cum evolueaza, daca e nasol, chem dr....
revin, ma cheama datoria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlexaM spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nerantula

Buna dimineata!
Multumesc tuturor care sunteti alaturi de noi un gandul sau cu sfatul!
Noaptea a trecut binisor, la 2 trebuia sa ii dau nurofenul, dar pentru ca nu avea febra (mai) deloc, verificat la mana (in general nu am gresit cu aceasta verificare), nu l-am mai trezit, ca imi era mila ... l-am lasat in continuare dezbracat si dormind ... pe la 5 fara ceva insa s-a lipit de mine si a inceput sa arda imediat cum a dat de caldura, i-am dat nurofenul (tot 5ml, desi ar fi trebuit 6ml, la 12kg ale lui, dar nu am mai avut inca o seringa si oricum plangea ca nu voia, am lasat atat), in cam jumatate de ora s-a mai racit, nu de tot. Aseara au functionat super sosetelele cu otet, nu as fi crezut, eram cam sceptica, dar, daca novocalminul (da, Ramona, tot metamizol sodic e si asta ) nu a scazut febra sub 38.5, dupa ce i-am pus sosetelele avea temperatura normala!
Dimineata avea 37.1 rectal, i-am pus totusi supozitorul cu paracetamol, ca sa nu mai apuce sa urce, ca deja incepuse sa se inmoaie putin. La pranz mergem la pediatra.
Dya, mie mi-e frica acum de vreo boala a copilariei, nu cred ca se potriveste cu sarcina mea , desi eu cam sunt imunizata la toate, dar mai bine nu ... sper sa nu fie asta, sa fie un virus pasager cu care sa lupte bine, avand in vedere si faptul ca suge colostru de la mine, cat de putin o fi ala ..
O zi buna tuturor!

Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si Cezara

Mie dr lui Matei mi-a spus sa ii dau la 4 ore antitermic timp de 3 zile, chiar daca nu mai creste febra intre administrari. Asta atunci cand a avut febra 39.5 si nici un alt simptom... Asa am facut si a fost ok. Paracetamol alternativ cu Nurofen.

Sanatate multa!

Mami de roscatzel Matei 24.08.2008 si 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

XOR, si eu ca tine...nu beau, nu fumez, nici cafea nici altele...dar se zice ca suma viciilor e constanta, deci probabil ne 'scoatem' noi cu altele

Nerantula, multa sanatate lui Gruia. Sper sa aflati repede de la ce este ca sa te linistesti si tu

Ange, e Crina la socrii?Mi s-a parut ca am vazut de dimineata o fetita care semana mult cu ea.

Laura, ma bucur ca ai intrat sa ne dai vesti. Eu as prefera in situatia ta sa stea cu cineva cunoscut, chiar daca poate e un efort trezirea asa de dimineata...

Ieri am dat o fuga pana la magazinum boribon de care va ziceam ieri (e pe langa serviciul meu). Si am luat un borcan mare cu margele de lemn (dimensiuni mari) de insirat pe un siret. Ieri l-a tinut ocupat pe David vreo 2 ore puse cap la cap (care zic eu ca e un nou record).Poate va dau vreo idee....

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Nerantula, ca mi-am adus aminte dupa postul Alexei.Si noi tot de antitermic timp de 3 zile din 4 in 4 ore alternat stiu. Deci Panadol o data, Nurofen peste 4 ore si tot asa. Cu Novocalmin doar daca febra depaseste 39 de grade. Si cu analize de alta natura doar daca febra persista dupa cele 3 zile de antitermic.
La noi nu a fost cazul sa nu cedeze (era doar un rosu in gat) si febra nu a trecut decat o data de 39 (in rest a fost tinuta bine in frau de antitermic)

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nocom spune:

Salutare,

Nerantula sper ca Gruia este mai bine astazi! Detalii despre spitalizare medlife nu stiu, dar iti tin pumnii sa nu fie cazul!

crema de soare anul trecut am avut mustela 50+ f buna insa se intindea destul de greu si de gros.... in schim rezista intrarilor repetate in apa. Anul asta am luat Bioderma Photoderm Kid 50+, este spary, se intinde usor, iar dupa 4 zile la mare si stat mult la soare copiii mei sunt total nebronzati deci isi face treaba fff bine. Le recomand pe amandoua.

cafea n-am baut niciodata, nu imi place gustul..... In schimb beau cate 2-3 l de cola, pepsi/zi

cadou de 2 ani, ne-am gandit sa-i luam dariei patut caleasca de printesa, in acest fel impuscam 2 iepuri deodata, ca vreau s-o mut in patutz junior.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlexaM spune:

Lumi, eu vreau sa-i iau bici fara pedale, niste puzzleuri care ii plac la nebunie...le insira mereu prin casa si le face singurel (de 2 si trei piese) Acum vreau sa-i iau mai complicate putin...de 4 piese.

Carti de colorat cu abtibilduri...ii plac. Le dezlipeste si le lipeste la locurile lor. de colorat ...colorez eu...dar el imi arata unde si cu ce culoare...

Laptop vreau sa ii iau cand vine bb2 acasa...cadu de la el.
Matei e mort dupa butoane...sigur va fi un cadou memorabil. Dar vreau sa-l pastrez pt intalnirea cu fratiorul, altfel l-as fi luat acum.

Mami de roscatzel Matei 24.08.2008 si 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Oana, cat de mari sunt margelele? Nu le baga in gura?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelynna82 spune:

Neatza, ma simt tare obosita...nu mai reusesc sa dorm bine decat 1 zi la cateva sapatamani

Nerantula sper ca sunteti mai bine

CLau imi place de Razvan cum canta

Oana nu, nu e la socri, abia dupa amiaza vom merge pe acolo

Ada felicitari lui DOrel pentru prima excursie , ai baiat mare mami

in rpimavara i-am luat Crinei un puzzle girafa, tare frumos in 4 culori pe laterale are numere/litere, il facem impreuna, i-am mai cumparat o jucarie impingatoare avion cu multe beculete care s e aprind, ii place si se joaca cu ea, un laptop muzical, apasa pe butoane si mi-l da sa il deschid si carutul pt papusi. are tricicleta (Oana ) si se mai plimba pe ea, pune picioarele pe pedale si incearca singurica.

as vrea sa ii mai cumpar cateva puzzle-uri

si pe mine ma panicheaza febra mare, brrr, eu nu imi pot scoate din minte imaginea Crinei cand a facut frisoane, tremura involuntar si plangea de speriata

de Crina Alexandra Bobocelul este o floricica

Mergi la inceput